sveikutes, as pas mama cia atlekus ekspermentus isradineju, kadangi vartot pradejau daug cinamono, nes mazina cukraus, cholesterolio kieki kraaaujyje, tai marinavau sparnelius su prieskoniais, majonrezu, ketcupu ir cinamonu, druskos nedejau visai, patikekit skonis superinis
QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 01 21, 19:58)
sveikutes, as pas mama cia atlekus ekspermentus isradineju, kadangi vartot pradejau daug cinamono, nes mazina cukraus, cholesterolio kieki kraaaujyje, tai marinavau sparnelius su prieskoniais, majonrezu, ketcupu ir cinamonu, druskos nedejau visai, patikekit skonis superinis
a kuo čia su duona susiję
paskaityk senos temos paskutinius puslapius ir suprasi
QUOTE(Dolli_ @ 2010 01 21, 21:10)
paskaityk senos temos paskutinius puslapius ir suprasi
dabar paskaičiau
bet kadangi tema apie duoną, ir kažkaip ne paplepėjimuose nesitiki per daug temų "ne į temą" tai neskaičius pabaigos taip ir pasirodė..
Noriu patarimo.
Pas mane receptų knygelėje visi receptai nurodyti su mielėmis, o galima su kepimo milteliais gaminti? Kažkur skaičiau, kad nerekomenduojama, neva tai ar per daug ar per mažai kyla...
Gal kas esat bandę???
O gal čia tik su mano duonkepe negalima.............. Pas mane Bomann.
Pas mane receptų knygelėje visi receptai nurodyti su mielėmis, o galima su kepimo milteliais gaminti? Kažkur skaičiau, kad nerekomenduojama, neva tai ar per daug ar per mažai kyla...
Gal kas esat bandę???
O gal čia tik su mano duonkepe negalima.............. Pas mane Bomann.
QUOTE(dalionska @ 2010 01 21, 17:42)
Bet užtat po visų patarimų nusipirkau salyklo ir raugo iš delonos ir iškepiau tikrą juodą ir skanią duoną!
Šįkart niekas nesukrito ir iškepė puikiai
Šįkart niekas nesukrito ir iškepė puikiai
Smaguma
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 01 21, 20:50)
che....vakar uzsimaisiau raugo,bet sian supratau kad namie pas mus jam per salta.Neturiu anei vienos maziausios vieteles siltos.
O prie radiatoriaus?
QUOTE(Laimuske @ 2010 01 22, 08:58)
Noriu patarimo.
Pas mane receptų knygelėje visi receptai nurodyti su mielėmis, o galima su kepimo milteliais gaminti? Kažkur skaičiau, kad nerekomenduojama, neva tai ar per daug ar per mažai kyla...
Gal kas esat bandę???
O gal čia tik su mano duonkepe negalima.............. Pas mane Bomann.
Pas mane receptų knygelėje visi receptai nurodyti su mielėmis, o galima su kepimo milteliais gaminti? Kažkur skaičiau, kad nerekomenduojama, neva tai ar per daug ar per mažai kyla...
Gal kas esat bandę???
O gal čia tik su mano duonkepe negalima.............. Pas mane Bomann.
Su kepimo milteliais kepame keksus ir panašius gaminius.
Dar, jei neklystu, Fedes kepa bemieles duoneles. Jos tikrai kyla mažiau.
Man rodos, dauguma duonkepių turi keksų programą, ji ir yra skirta kepiniams su kepimo milteliais. Galima atsirinkti pagal laiką - trukmė 1,5-2 val.
Ok, ačiū, bandysiu ieškot tos programos.
QUOTE(Laimuske @ 2010 01 22, 08:58)
Noriu patarimo.
Pas mane receptų knygelėje visi receptai nurodyti su mielėmis, o galima su kepimo milteliais gaminti? Kažkur skaičiau, kad nerekomenduojama, neva tai ar per daug ar per mažai kyla...
Gal kas esat bandę???
O gal čia tik su mano duonkepe negalima.............. Pas mane Bomann.
Pas mane receptų knygelėje visi receptai nurodyti su mielėmis, o galima su kepimo milteliais gaminti? Kažkur skaičiau, kad nerekomenduojama, neva tai ar per daug ar per mažai kyla...
Gal kas esat bandę???
O gal čia tik su mano duonkepe negalima.............. Pas mane Bomann.
cia radau recepta, nezinau kieno, nes i worda buvau nusikopinus
Airišką avižinė sodos duonelė
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės avižų dribsnių
3 v.š. selenų
3 v.š. linų sėklos
3 v.š. sezamų sėklų
1 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimų miltelių
1 a.š. druskos
1 stiklinė dž.vaisių/riešutų
4 v.š. aliejaus
1 v.š. medaus
1 1/2 ст. kefyro arba jogurto
Selenas ir semkes apkepint ant sausos keptuvės, sumaišyt su miltais, druską, kepimo milteliais. Kefyrą sumaišyt su medum ir aliejum, įpilt į paruoštus miltus ir LABAI greitai viską sumaišyt.
QUOTE(dzhina @ 2010 01 22, 10:58)
cia radau recepta, nezinau kieno, nes i worda buvau nusikopinus
Airišką avižinė sodos duonelė
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės avižų dribsnių
3 v.š. selenų
3 v.š. linų sėklos
3 v.š. sezamų sėklų
1 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimų miltelių
1 a.š. druskos
1 stiklinė dž.vaisių/riešutų
4 v.š. aliejaus
1 v.š. medaus
1 1/2 ст. kefyro arba jogurto
Selenas ir semkes apkepint ant sausos keptuvės, sumaišyt su miltais, druską, kepimo milteliais. Kefyrą sumaišyt su medum ir aliejum, įpilt į paruoštus miltus ir LABAI greitai viską sumaišyt.
Airišką avižinė sodos duonelė
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės avižų dribsnių
3 v.š. selenų
3 v.š. linų sėklos
3 v.š. sezamų sėklų
1 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimų miltelių
1 a.š. druskos
1 stiklinė dž.vaisių/riešutų
4 v.š. aliejaus
1 v.š. medaus
1 1/2 ст. kefyro arba jogurto
Selenas ir semkes apkepint ant sausos keptuvės, sumaišyt su miltais, druską, kepimo milteliais. Kefyrą sumaišyt su medum ir aliejum, įpilt į paruoštus miltus ir LABAI greitai viską sumaišyt.
Ačiū labai
QUOTE(Lung @ 2010 01 22, 11:31)
is stovejimo vietoj darau isvadas kad ir prie radijatoriaus bet silumos nepakanka
Sveikos. prieš kelias dienas pasiryžau ruginio raugo gamybai. šiaip ten lyg kažkas vyksta, bent jau burbuliukai yra. bet va šiandien ketvirta diena, tai paskaičiau, kad turėtų padidėti kiekis, t.y iškilti raugas, bet taip nėra nors kvapas kaip ir rūgštokas. maitinimas turėtų būti apie ketvirtą valandą, tai gal man iki to laiko iškils ? gal kuri susidūrėt su tuo. pas mus namie 20 laipsnių, laikau prie radiatoriaus