Merginos, o kuri duona (balta) labiausiai tinka skrudinimui? Mano vaikinai labai megsta pasiskrudinti ir uogienes uzsitept
Sestadieni vaziuoju i Vilniu, tai reiks delona nusiaubti - jau sudarineju sarasiuka
QUOTE(Lung @ 2010 01 21, 00:07)
Gerai kad sužinojai, reikės išbandyt
QUOTE(jolanka @ 2010 01 21, 12:29)
O mano ruginis raugas jau matau, kad gyvas , pirmai paciupinejau stiklaini, paverciau trupuciuka paziuret, tai po to paciupinejimo kad issiburbuliavo...vakare as ji maitinsiu...gal ir pavyks, ka
Na, o kvietinis kazkoks padziuves atrodo tas gumuliukas
Na, o kvietinis kazkoks padziuves atrodo tas gumuliukas
Apipurkšk vandenuku, gali paminkit(kad nebūtu viršus apdžiuvęs) ir uždenk, visgi reikia laikyt uždengta maistine plėvele
Papildyta:
QUOTE(svarelis @ 2010 01 21, 13:52)
Merginos, o kuri duona (balta) labiausiai tinka skrudinimui? Mano vaikinai labai megsta pasiskrudinti ir uogienes uzsitept
Sestadieni vaziuoju i Vilniu, tai reiks delona nusiaubti - jau sudarineju sarasiuka
Mūsų mėgstamiausias batonas tostams
QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 21, 14:18)
Apipurkšk vandenuku, gali paminkit(kad nebūtu viršus apdžiuvęs) ir uždenk, visgi reikia laikyt uždengta maistine plėvele
Dekui, o as marliuku uzdengus, uztai ir uzdziuvo man. O stiklaini irgi plevele? Nes ir tas marles gabaliuku pridengtas.
QUOTE(jolanka @ 2010 01 21, 16:10)
Dekui, o as marliuku uzdengus, uztai ir uzdziuvo man. O stiklaini irgi plevele? Nes ir tas marles gabaliuku pridengtas.
Aš su maistine plėvele uždengiau viska, tik su adata pabadžiau vietose
QUOTE(pipete @ 2010 01 21, 12:24)
Duonyte atrodo labai graziai, bet tos alyvuoges man, hmmm Siaip alyvuoges labai megstu, bet ne duonoje. Ar skanu buvo?
Dėl Kenwood pypsėjimo, tai maniškė pypsėjo gal tik pora pirmų kepimų. Gal antro ar trečio kepimo metu mano vaikai miegojo, ir kai pradėjo pypsėt iškepus , mano mama iškart paspaudė išjungimo mygtuką. Nuo to karto mano duonkepė niekad nė nesupypsi. Matyt įsižeidė, kad buvo išjungta . Bet man tai netrukdo.
Dėl raugo, tai niekad nedengiu plėvele. Labai nemėgstu tų visų celofanų, net ir maistinės plėvelė, tai stengiuosi jų kuo mažiau naudot. Raugą uždengiu popierium. Beje ant ruginių miltų pakuotės, pirktos Maximoje,parašytas raugo ir visos duonos receptas, tai raugo nereikia primaitint. Užmaišius palaukti, kol užrūgsta (maždaug apie 3 paras) ir jau galima kepti. Beje, pataria kasdien jį pamaišyti.
Dėl raugo, tai niekad nedengiu plėvele. Labai nemėgstu tų visų celofanų, net ir maistinės plėvelė, tai stengiuosi jų kuo mažiau naudot. Raugą uždengiu popierium. Beje ant ruginių miltų pakuotės, pirktos Maximoje,parašytas raugo ir visos duonos receptas, tai raugo nereikia primaitint. Užmaišius palaukti, kol užrūgsta (maždaug apie 3 paras) ir jau galima kepti. Beje, pataria kasdien jį pamaišyti.
QUOTE(Dolli_ @ 2010 01 21, 00:00)
dalionska nors as dar visai pradziamoksle siuose reikaluose bet pasidalinsiu kedel man duonele sukrisdavo nors buvo labai graziai issiputus, o gi nustatydavau kepaliuka kaip kilogramini nors jis tikrai buvo ne toks, paskui kap susveriau tai ji buvo 750 uzstaciau ant tiek ir liux viskas graziausiai issikepe grazi apvalute duonyte, tai gal ir tau kazkas panasaus
Pas mane duonkepė ne tokia gudri
Nėr svorio užstatymo. Tik atskiros programos skirtingoms rūšims.
Bet užtat po visų patarimų nusipirkau salyklo ir raugo iš delonos ir iškepiau tikrą juodą ir skanią duoną!
Šįkart niekas nesukrito ir iškepė puikiai
July, maniškiai nevalgo kitos, tik šitą ir jokių juodų alyvuogių.
Bėda ta, kad balta duona kepta duonkepėje jiems nepatinka (na nežinau, gal dar atrasiu kokį super receptą). Gerai, kad dar ruginę valgo .
Bėda ta, kad balta duona kepta duonkepėje jiems nepatinka (na nežinau, gal dar atrasiu kokį super receptą). Gerai, kad dar ruginę valgo .
sveikos, seniai besilankiau, aprimau su kepimais, bet dabar pradėsiu vėl..
Dabar toks durnas klausimas, niekada nemėgau tų dalykų.. kepsiu duoną su sėmenim, skaitau receptą 1 1/4 puodelio.. tai čia 1 puodelis plius viena ketvirtoji kito? jei 1/4 rašo 60 ml tai iš vis kiek man ml reikia, 136 (kaip vieno puodelio) + 60 ml (kaip tos 1/4)?
Dabar toks durnas klausimas, niekada nemėgau tų dalykų.. kepsiu duoną su sėmenim, skaitau receptą 1 1/4 puodelio.. tai čia 1 puodelis plius viena ketvirtoji kito? jei 1/4 rašo 60 ml tai iš vis kiek man ml reikia, 136 (kaip vieno puodelio) + 60 ml (kaip tos 1/4)?
QUOTE(grange @ 2010 01 21, 19:30)
sveikos, seniai besilankiau, aprimau su kepimais, bet dabar pradėsiu vėl..
1 1/4 puodelio tai reiskia 1 puodelis ir dar ketvirtis. jei ketvirtis yra 60ml tai visas puodelis 240ml taigis, 1 ir 1/4 bus 300ml labai daug cia tu semenu (ar cia gal selenos?)
QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 21, 16:18)
sita bulkyte man isejo tik is ketvirto karto,du pirmus kartus plyta gavosi(bet cia todel kad salta virtuvei buvo,dabar visad duonkepe i kambari isinesu ) treciakart niekaip issiimt is duonkepes nenorejo,tai per plutele vidus iskrito O va siandien,tiksliau pries pusvalandi ji man iskepe,puiki puikiausia Is pradziu galvojau ragausiu rytoj,nu kaip cia dabar bulkos ant nakties prisiest...kazkiap negerai,bet kai pradejau seilem springt tai atsiriekiau gabala .......skanumas neispasakytas
che....vakar uzsimaisiau raugo,bet sian supratau kad namie pas mus jam per salta.Neturiu anei vienos maziausios vieteles siltos.
QUOTE(Margareta @ 2010 01 21, 19:39)
1 1/4 puodelio tai reiskia 1 puodelis ir dar ketvirtis. jei ketvirtis yra 60ml tai visas puodelis 240ml taigis, 1 ir 1/4 bus 300ml labai daug cia tu semenu (ar cia gal selenos?)
viskas gerai,sakiau kepsiu duoną, bet čia tas 1 1/4 tai vandens nebedarašiau... sėmėnų 1/3 dalies.
bet dariau truputį pagal kitą receptą, kur gramais