Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 10, 11:02)
Padariau smile.gif tai taip iseina, kad gal nereikia to oro ane?

oro reikia, aš plėvelė subadau, truputi skilučiu padarau, kitos ir to nedaro, gaunasi
Čia viskas priklauso nuo drėgmės kambarį, dabar kai šildymas įjungtas, tai geriau uždengus laikyt

Kai baigsit temą, kraustomės čia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 10 vasario 2010 - 11:09
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 10, 12:08)
oro reikia, aš plėvelė subadau, truputi skilučiu padarau, kitos ir to nedaro, gaunasi
Čia viskas priklauso nuo drėgmės kambarį, dabar kai šildymas įjungtas, tai geriau uždengus laikyt

Kai baigsit temą, kraustomės čia   smile.gif

Viskas aisku, aciu labai smile.gif
Atsakyti
as rauga vakar pamaitinau ir siandien jis pasyviai kyla...pakilo kokius 2 cm unsure.gif ar nekreipiant i tai demesio sert ji toliau ar dar palaikyti kad labiau pakiltu? g.gif
Atsakyti
Gal kas zinot koki paprasta receptuka sausainuku (tesla duonkepej gamint) ar kokiu bandeliu skaniu ir paprastu ?smile.gif
Papildyta:
Nebalinti baltos duonos miltai-tai cia kokie? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 10, 11:42)
Nebalinti baltos duonos miltai-tai cia kokie? blush2.gif

Aš tai naudoju pirmarūšius - Šiaulių (lyg ir 812 ar 813) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 02 10, 12:16)
as rauga vakar pamaitinau ir siandien jis pasyviai kyla...pakilo kokius 2 cm  unsure.gif ar nekreipiant i tai demesio sert ji toliau ar dar palaikyti kad labiau pakiltu?  g.gif

Nekreipkit dėmesio. Tegul vyksta procesas kaip jam patinka. Juk mums svarbu rezultatas. Pats didžiausias burbuliavimas vyksta naktį( įsitikinau), būna kad pakyla iki aukštumų, o ryte jau žiūri, kad nusileido. Bet taip ir turi būti. Paibaigus keturių dienų maitinimams, penkta diena raugas turės tik viduje burbuliukus.
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 02 10, 12:16)
as rauga vakar pamaitinau ir siandien jis pasyviai kyla...pakilo kokius 2 cm  unsure.gif ar nekreipiant i tai demesio sert ji toliau ar dar palaikyti kad labiau pakiltu?  g.gif

Margareta, kalbant apie raugą būtų gerai pasakyti kiek jam laiko (dienų), kur, kokioje temp. ir kiek valandų laikei, kokiu santykiu pamaitinai ir kokį vandenį naudojai. Tada iškart bus matyti kur bėda, o dabar galiu pasakyti, gal jis pakilo ir nukrito naktį, arba jei pirmos dienos tai primaitink pagal režimą ir ok. smile.gif

Super baba, uždengiu paprastu polietilen. maišiuku skirtu maistui, uždedu gumytę ir subadau, na užberk miltų ant viršaus, tai nedžius, arba vandens galima užpilti.

Cukriniai sausainiai:

490 g. miltų
¼ a.š. druskos
227 g. kamb. t. sviesto
300 g. cukraus
2 did. kiaušiniai
2 a.š. vanilės esenc.
Miltus, druską, kepimo miltelius sumaišyti. Sviestą išsukti iki purumo, dėti kiaušinius, vanilę, viską išsukti. Tada suberti miltus ir suminkyti tešlą. Šaldytuve atšaldyti 1 val. Kepti 177 C t.

Receptas atrodo iš www.joyofbaking.com


Terra2, bandysiu duoną pagal jūsų receptą kepti, tą plikytą taip visos išgyrė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 10 vasario 2010 - 13:05
raugui 2 dienos, vakar buvo labai iskiles, pamaitinau, siandien maziau g.gif na as ji pamaitinau pagal Terros raugo recepta..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 10, 13:26)
Aš tai naudoju pirmarūšius - Šiaulių (lyg ir 812 ar 813) g.gif


Neturiu tokiu ech...Bet parduotuveje tokiu ir nemacius as schmoll.gif
QUOTE(pipete @ 2010 02 10, 14:02)
Super baba, uždengiu paprastu polietilen. maišiuku skirtu maistui, uždedu gumytę ir subadau, na užberk miltų ant viršaus, tai nedžius, arba vandens galima užpilti.

Cukriniai sausainiai:

490 g. miltų
¼ a.š. druskos
227 g. kamb. t. sviesto
300 g. cukraus
2 did. kiaušiniai
2 a.š. vanilės esenc.
Miltus, druską, kepimo miltelius sumaišyti. Sviestą išsukti iki purumo, dėti kiaušinius, vanilę, viską išsukti. Tada suberti miltus ir suminkyti tešlą. Šaldytuve atšaldyti 1 val. Kepti 177 C  t.




Eisiu subadysiu biggrin.gif aciu

Tiek sviesto neturiu doh.gif margarinas tikriausia netinka? Kiek supratau viska galima i duonkepe, o paskui i saldytuva?
Atsakyti
raportuoju biggrin.gif nugi mano raugas tai kaip ir nekyla vizualiai,betgi jokiu pelesiu,kvapas normalus,o ir viduj paputojes tai as ji maitinu ir galvos nesuku biggrin.gif biggrin.gif Tik galvoju virtuvei jam visgi gal saltoka,tai perkeliau i vonia ant gyvatuko.

Jau laukiu nesulaukiu kada kepsiu su raugu duonele wub.gif sekanti bus svediska duona,atsiliepimai apie ja fantastiniai,o dar sekancia kepsiu is Oliverio knygos kokia nors biggrin.gif Ot planai biggrin.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti