QUOTE(Margareta @ 2010 02 10, 12:16)
as rauga vakar pamaitinau ir siandien jis pasyviai kyla...pakilo kokius 2 cm
ar nekreipiant i tai demesio sert ji toliau ar dar palaikyti kad labiau pakiltu?
Margareta, kalbant apie raugą būtų gerai pasakyti kiek jam laiko (dienų), kur, kokioje temp. ir kiek valandų laikei, kokiu santykiu pamaitinai ir kokį vandenį naudojai. Tada iškart bus matyti kur bėda, o dabar galiu pasakyti, gal jis pakilo ir nukrito naktį, arba jei pirmos dienos tai primaitink pagal režimą ir ok.
Super baba, uždengiu paprastu polietilen. maišiuku skirtu maistui, uždedu gumytę ir subadau, na užberk miltų ant viršaus, tai nedžius, arba vandens galima užpilti.
Cukriniai sausainiai:
490 g. miltų
¼ a.š. druskos
227 g. kamb. t. sviesto
300 g. cukraus
2 did. kiaušiniai
2 a.š. vanilės esenc.
Miltus, druską, kepimo miltelius sumaišyti. Sviestą išsukti iki purumo, dėti kiaušinius, vanilę, viską išsukti. Tada suberti miltus ir suminkyti tešlą. Šaldytuve atšaldyti 1 val. Kepti 177 C t.
Receptas atrodo iš www.joyofbaking.com
Terra2, bandysiu duoną pagal jūsų receptą kepti, tą plikytą taip visos išgyrė