Laba diena naujuose namučiuose, kaip visada - Nataliuncikui didžiausias
QUOTE(ratuto @ 2010 01 19, 23:06)
Vienintelį kartą bandžiau kept nakčia, kad rytui šviežia duona būtų, tai baigės tragedija - šuo per pirmą pypsėjimą ėmė lot, mes su diedu panikoj - nesuvokiam kas pyps ir kas daros, mažąjai iškrito paps iš burnos, ana rėkt...
vnž tiek triukšmo buvo, kad sakau - nafik.
QUOTE(Margareta @ 2010 01 20, 11:01)
nu mums viena syki buvo kai pradejo maisytis duonkepe tai is miegu pasokom su vyru stilium kas cia darosi
o pasirodo duonkepe
bet siaip tai as megtu nakti kepti dar uzstatau atidjima tai vyrui pusryciams buna dar silta
o jau kvepia namai, kad atrodo nesulausi to ryto ir eisi ragaut
Ir aš pirmus kartus vis prabusdavau ir klausydavau, kaip dūzgia mano bitutė, ir tas kvapas namie atsibudus
O ryte duonkepės pypsėjimas - puikiausias žadintuvas
Bet paskutiniu metu dažniausiai kepu iš vakaro, susuku iškepusią duonelę į lininį rankšluostį (rugines dar į maišiuką įdedu) ir palieku taip nakčiai. Taip duonelė iš lėto atvėsta, subręsta, labiau išryškėja jos skonis, ypač jei buvo dėti kokie nors prieskoniai. Ir pluta būna minkšta, netrupanti.
QUOTE(Dolli_ @ 2010 01 20, 20:31)
tai as po ji ir ziurineju, tik bijau ko nepraziopsot paskui nedabegsiu dasipirkti
Gal nesupyksit, jei aš patarsiu
Duonai: salyklas, raugas, mielės,
grūdų mišinys, mišinys NATURA, prieskoniai duonai: svogūnų lakšteliai, kmynai, linų sėmenys, Mozarella, Nasi goreng, žolelių mišinys, krapų viršūnėlės ir pan., pyragams/keksams: kiaušinių milteliai, sezamų sėklos, cinamonas, migdolų drožlės, apelsinų cuktai. Čia taip, trumpai
Dėl mišinio
NATURA. Merginos, viskas su juo tvarkoje, geras
Skambinausi, klausinėjau, išsiaiškinau
NATURA produktų linija yra būtent skirta sveikai mitybai, jos gamybai nenaudojami jokie E. Fermentai - tik natūralūs, jokios chemijos (apie fermentus išklausiau visą paskaitą, bet atpasakoti nesugebėsiu - nespecialistė tuose reikaluose
). Augalinai riebalai - ne sojų lecitinas (sakė, jei jis būna, jis taip ir turi būti užvardintas, o ne "riebalai"), o paprasčiausias palmių aliejus. Be to, mišinio sudėtis surašyta pagal visus reikalavimus, t.t. mažėjimo tvarka, vadinasi fermentų ir riebalų jame minimaliai.
Man asmeniškai labai patiko duonelės su tuo mišinuku. Užvakar kepiau tokią, visai tamsią - su daug salyklo ir raugo. Pusę kepaliuko daviau sesės šeimai degustacijai, tai užsisakė kas savaitę iškept po du kepaliukus tokios duonos, nes parduotuvėj daugiau nepirks. Sutarėm keisti duoną į Kinder siurprizus
Ką tik iškepė duonelė su tuo mišiniu ir rupiais miežiniais miltais. Kišiu į maišiuką ir ragausiu ryte. O dabar užteks ir kvapo
P.S. naudojant mišinį NATURA reikia ir druskos, ir cukraus (aš naudoju medų - man taip skaniau). Ačiū Margaretai už pastabumą, jau ištaisiau