Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(laurechka @ 2010 01 20, 19:16)
papurcius duonele issieme, bet ji tokia visa limpanti buvo... Zodziu siukslyne pasimaitino snd smile.gif Dabar vel kildinu tesla... Idejau tik i viena formele dabar, o likusi keps duonkepej biggrin.gif Pamaciau daba, kad reikejo 230C kept 20min... o as kepiau 190C 20min.... Tai jauciu cia ir buvo mano klaida...



QUOTE(laurechka @ 2010 01 20, 20:43)
,O dregna turi but duonele toj formelej???? Nuemiau galus dabar ir vel ikisau i orkaite...



QUOTE(laurechka @ 2010 01 20, 21:04)

Terros plikyta kvietine cia...


duonelė dregna tikrai neturi būti. Kepiau ne kartą. 180 laipsniai..35 - 40 min. Aš išėmus pauostau.. Jaučiasi, kai duonelė iškepus..
Ir dar - kepk stačias.. Tada formos visada bus užsipildžiusios.
Ir dar2 - kepk ką nors mažiau minkšto ir korėto. Kad pjaustant neprarastų formos. Gal kiek pamažink mielių..

Aplamai pastebėjau, kad jei kiek pamažini mielių, duona būna mažiau puri, lengviau pjaustoma ir lengviau ant jos tepasi sviestas... Vnž man tokia tinka labiau smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(J@lanta @ 2009 07 18, 10:56)

Cinamonines bandeles ''A la kol vaikas miega balkone''

Teslai: 50 g mieliu, 500 ml pieno, 150 g margarino, 1 a.s. druskos, 100 ml cukraus, apie 1,4 l miltu. Galima paskaninti 1 a.s. kardamono, jei megstat

Idarui: 100 g margarino, 75 ml cukraus, 2 v.s. cinamono
Aptepimui: 1 kiausinis
Pagrazinimui: perlinis cukrus




Gal pasakys kas, kiek čia miltų pagal šį receptą turi būti? Gal 1,4 kg? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2010 01 20, 19:55)
duonelė dregna tikrai neturi būti. ......

Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Gyveni ir mokais... Jo, stacias kita akrt kepsiu... o kiek tada pridet teslos reik i jas? As daba kakur 2/3 dejau + -....
Atsakyti
Gal pasakys kas, kiek čia miltų pagal šį receptą turi būti? Gal 1,4 kg?


Manau, kad litras miltų, nes cukrus irgi ml, bet gi nebūtina vadovautis šiuo receptu. Bandeles su cinamonu galima iškepti iš bet kokios pagerintos mielinės tešlos. Čia gausis labai daug bandelių, o jos ilgai skanios neišsilaiko. Ai, ir šiaip, aš dar kiaušinį dėčiau, arba kiaušinį ir trynį, o vietoje margarino sviestą imčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 20 sausio 2010 - 22:14
QUOTE(laurechka @ 2010 01 20, 22:11)
Aciu  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Gyveni ir mokais... Jo, stacias kita akrt kepsiu... o kiek tada pridet teslos reik i jas? As daba kakur 2/3 dejau + -....



kartą kai dėjau 3/4, man išlipo, tai 2/3 ar kiek mažiau, manau, ,pac gazas...

man diedas ramybės neduoda, liepia tas kept - labai patogu - vieno kasnio sumuštiakai vos ne ...nu jo kasnio smile.gif))

Šiandien kepiau fermerių fuona.. nu kaip čia jums pasakius...nu jo, fermerių... man, musiet, reik poniškesnių.. blush2.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau duoną su alyvuogėm (pagal Moulinex receptą) vien tik su raugu, iškilo gerai, tik ilgai ji kilo, na įbėrus pusę a. š. mielių, manau kiltų greičiau. Tiesa, be čiobrelio su raudonėliu ir baziliko dar pribėriau česnakų, kmynų.
Dabar laukia ruginė duona irgi vien su raugu, rodos pagal Nomkės receptą (atsispaudinau lapus, tai net nebežinau kieno), bet, ne esmė, nes vis tiek receptai savaip išsikraipo biggrin.gif.
Atsakyti
dalionska nors as dar visai pradziamoksle siuose reikaluose bet pasidalinsiu kedel man duonele sukrisdavo nors buvo labai graziai issiputus, o gi nustatydavau kepaliuka kaip kilogramini nors jis tikrai buvo ne toks, paskui kap susveriau tai ji buvo 750 uzstaciau ant tiek ir liux viskas graziausiai issikepe grazi apvalute duonyte, tai gal ir tau kazkas panasaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolli_: 20 sausio 2010 - 23:05
QUOTE(Jucy @ 2010 01 20, 22:02)
Gal pasakys kas, kiek čia miltų pagal šį receptą turi būti? Gal 1,4 kg?  ax.gif

Apie 900g (pirmam puslapyje yra matavimų vienetai, galima ir pažiūrėt)

QUOTE(ratuto @ 2010 01 20, 22:17)

Šiandien kepiau fermerių fuona.. nu kaip čia jums pasakius...nu jo, fermerių... man, musiet, reik poniškesnių.. blush2.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba diena naujuose namučiuose, kaip visada - Nataliuncikui didžiausias 4u.gif
QUOTE(ratuto @ 2010 01 19, 23:06)
Vienintelį kartą bandžiau kept nakčia, kad rytui šviežia duona būtų, tai baigės tragedija - šuo per pirmą pypsėjimą ėmė lot, mes su diedu panikoj - nesuvokiam kas pyps ir kas daros, mažąjai iškrito paps iš burnos, ana rėkt...  doh.gif vnž tiek triukšmo buvo, kad sakau - nafik.

lotuliukas.gif

QUOTE(Margareta @ 2010 01 20, 11:01)
nu mums viena syki buvo kai pradejo maisytis duonkepe tai is miegu pasokom su vyru stilium kas cia darosi  blink.gif o pasirodo duonkepe  biggrin.gif bet siaip tai as megtu nakti kepti dar uzstatau atidjima tai vyrui pusryciams buna dar silta  ax.gif o jau kvepia namai, kad atrodo nesulausi to ryto ir eisi ragaut  doh.gif

Ir aš pirmus kartus vis prabusdavau ir klausydavau, kaip dūzgia mano bitutė, ir tas kvapas namie atsibudus wub.gif O ryte duonkepės pypsėjimas - puikiausias žadintuvas thumbup.gif
Bet paskutiniu metu dažniausiai kepu iš vakaro, susuku iškepusią duonelę į lininį rankšluostį (rugines dar į maišiuką įdedu) ir palieku taip nakčiai. Taip duonelė iš lėto atvėsta, subręsta, labiau išryškėja jos skonis, ypač jei buvo dėti kokie nors prieskoniai. Ir pluta būna minkšta, netrupanti.

QUOTE(Dolli_ @ 2010 01 20, 20:31)
tai as po ji ir ziurineju, tik bijau ko nepraziopsot paskui nedabegsiu dasipirkti smile.gif

Gal nesupyksit, jei aš patarsiu ax.gif Duonai: salyklas, raugas, mielės, grūdų mišinys, mišinys NATURA, prieskoniai duonai: svogūnų lakšteliai, kmynai, linų sėmenys, Mozarella, Nasi goreng, žolelių mišinys, krapų viršūnėlės ir pan., pyragams/keksams: kiaušinių milteliai, sezamų sėklos, cinamonas, migdolų drožlės, apelsinų cuktai. Čia taip, trumpai mirksiukas.gif

Dėl mišinio NATURA. Merginos, viskas su juo tvarkoje, geras thumbup.gif Skambinausi, klausinėjau, išsiaiškinau biggrin.gif NATURA produktų linija yra būtent skirta sveikai mitybai, jos gamybai nenaudojami jokie E. Fermentai - tik natūralūs, jokios chemijos (apie fermentus išklausiau visą paskaitą, bet atpasakoti nesugebėsiu - nespecialistė tuose reikaluose blush2.gif ). Augalinai riebalai - ne sojų lecitinas (sakė, jei jis būna, jis taip ir turi būti užvardintas, o ne "riebalai"), o paprasčiausias palmių aliejus. Be to, mišinio sudėtis surašyta pagal visus reikalavimus, t.t. mažėjimo tvarka, vadinasi fermentų ir riebalų jame minimaliai.

Man asmeniškai labai patiko duonelės su tuo mišinuku. Užvakar kepiau tokią, visai tamsią - su daug salyklo ir raugo. Pusę kepaliuko daviau sesės šeimai degustacijai, tai užsisakė kas savaitę iškept po du kepaliukus tokios duonos, nes parduotuvėj daugiau nepirks. Sutarėm keisti duoną į Kinder siurprizus lotuliukas.gif
Ką tik iškepė duonelė su tuo mišiniu ir rupiais miežiniais miltais. Kišiu į maišiuką ir ragausiu ryte. O dabar užteks ir kvapo biggrin.gif

P.S. naudojant mišinį NATURA reikia ir druskos, ir cukraus (aš naudoju medų - man taip skaniau). Ačiū Margaretai už pastabumą, jau ištaisiau 4u.gif
Atsakyti
O man pagaliau pavyko išsikepti duonelę sėkmingai su džiovintais pomidorais. Iš trečio karto doh.gif
Atsakyti
O mano ruginis raugas jau matau, kad gyvas smile.gif , pirmai paciupinejau stiklaini, paverciau trupuciuka paziuret, tai po to paciupinejimo kad issiburbuliavo...vakare as ji maitinsiu...gal ir pavyks, ka g.gif
Na, o kvietinis kazkoks padziuves atrodo tas gumuliukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 01 20, 23:34)
Šiandien kepiau duoną su alyvuogėm (pagal Moulinex receptą) vien tik su raugu, iškilo gerai, tik ilgai ji kilo, na įbėrus pusę a. š. mielių, manau kiltų greičiau. Tiesa, be čiobrelio su raudonėliu ir baziliko dar pribėriau česnakų, kmynų.



Receptas iš čia Moulinex
Gavosi tamsi, nes dėjau viso grūdo kvietinius 1/3 ir I rūšies miltus

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 21 sausio 2010 - 13:28