QUOTE(Margareta @ 2010 02 10, 00:13)
o kuos jis ipatingas? ka suteikia melasa? dar cia tipo del sveikumo?
Dėl sveikumo, tai gal ir ne, dėl skonio ir spalvos - tai taip, duona bus rudesnė. Šitas cukrus skirtas kepiniams. Čia įdėsiu citatą iš panašiu cukrum prekiaujančios vietos (www.vup.lt):
Rudame cukruje yra daug mineralų ir kai kurių vitaminų, todėl jis ypatingai naudingas tiems, kurie nusprendė suliesėti ir tiems, kurie paprasčiausiai rūpinasi savo sveikata. Rudame cukruje yra kalio, geležies, kalcio ir vario. Demerara cukrus, turintis ypatingą sodrų aromatą, kuris kai kuriems žmonėms, manantiems, kad cukrus neturi kvapo, gali sukelti netgi šoką. Pirma mintis į šį cukrų kažko pridėjo. Bet ištikrųjų, taip kvepia melasa, gaunama perdirbant cukrašvendres tai tikrai labai natūralus produktas. Žinovai šiuo cukrumi skanina kavą jis suteikia gėrimui ypatingą skonį.
Pastaba: kavai skaninti naudojamas šviesiai rudas cukrus, o tas kur pirkau - šokoladinės spalvos, beveik kaip kava atrodo.