Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Margareta @ 2010 02 10, 00:13)
o kuos jis ipatingas? ka suteikia melasa? dar cia tipo del sveikumo?  g.gif

Dėl sveikumo, tai gal ir ne, dėl skonio ir spalvos - tai taip, duona bus rudesnė. Šitas cukrus skirtas kepiniams. Čia įdėsiu citatą iš panašiu cukrum prekiaujančios vietos (www.vup.lt):
Rudame cukruje yra daug mineralų ir kai kurių vitaminų, todėl jis ypatingai naudingas tiems, kurie nusprendė suliesėti ir tiems, kurie paprasčiausiai rūpinasi savo sveikata. Rudame cukruje yra kalio, geležies, kalcio ir vario. Demerara – cukrus, turintis ypatingą sodrų aromatą, kuris kai kuriems žmonėms, manantiems, kad cukrus neturi kvapo, gali sukelti netgi šoką. Pirma mintis – į šį cukrų kažko pridėjo. Bet ištikrųjų, taip kvepia melasa, gaunama perdirbant cukrašvendres – tai tikrai labai natūralus produktas. Žinovai šiuo cukrumi skanina kavą – jis suteikia gėrimui ypatingą skonį.

Pastaba: kavai skaninti naudojamas šviesiai rudas cukrus, o tas kur pirkau - šokoladinės spalvos, beveik kaip kava atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 10 vasario 2010 - 08:59
QUOTE(Margareta @ 2010 02 09, 23:13)
o kuos jis ipatingas? ka suteikia melasa? dar cia tipo del sveikumo?  g.gif

Melasa yra labai specifinė, anksčiau, kaimuose tai ją gyvuliams sušerdavo arba naminukei naudojo..dabar ji populiari tapo tarp sveikuolių, o duonos kepėjai ją visada mėgo. Šiaip jau maisto pramonėje, tai spirito gamyklos naudoja ir gyvulių pašarų gamitojai.'Ji suteikia labai puikų kvapą ir spalvą duonai ir tuo pačiu duoda saldumo (bet ne tokį kaip gryno cukraus..). Kuo tamsesnis cukrus, tuo nuo melasos jis labiau 'karstelėjęs', pa. būtų į saldų salyklą biggrin.gif

Turtingas melasa ir "Muscovado" cukrus..aš jį dedu ir į duoną, ir marinatams mėsai cool.gif

Pvz. http://www.ekoeko.lt...mp;changelang=2

Aš perku "Holos" parduotuvėje Gerulaičio g. (Vilniuje), pilna ten jo paprastai. Jis drėgnas ir mikštas, labai tamsus, kvapus ir tas saldumas jau tik sąlyginis..

Grynos melasos (o ji ir patogi naudoti, nes kaip tirštas sirupas) irgi ekoeko.lt parduotuvė laiks nuo laiko turi (šiuo metu nėra): http://www.ekoeko.lt...rchparam=melasa
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 02 09, 15:21)
Ačiū, Rasma, žinutė jau buvo pasimetusi, bet matau, kad aktuali.
Mergaitės, dėkokit Rasmai ir skaitykit, kas mokat kalbas. Tikrai informacija labai išsami, tik galiu pasakyti, kad čia galimos variacijos, t.y. kiekvienas randa savo aukso viduriuką, priklausomai nuo kepimo dažnumo.

Jetus, persiprašau ir taisau savo žinutę..aš norėjau įdėt ir išverstą į lietuvių kalbą raugo nuorodą ir duonytės receptą, bet netyčia įdėjau dvi vienodas nuorodas rusų kalba blush2.gif

"O čia lietuviškai, tas pats raugas ir duonelė su juo: http://kepejaibestab...iesi-duona.html "

O čia Michailo blog'e yra šiaip jau nuostabių duonų wub.gif , gal kam pravers (rusų kalba). Viršuje reikia pasirinkti kategoriją (ar duona su raugu, ar ruginė, ar mielių pagrindu) ir kiekvienoje kategorijoje gana daug įvairių receptų įvairiams skoniams:
http://crucide.livejournal.com/
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 02 10, 08:54)
Demerara – cukrus, turintis ypatingą sodrų aromatą, kuris kai kuriems žmonėms, manantiems, kad cukrus neturi kvapo, gali sukelti netgi šoką. Pirma mintis – į šį cukrų kažko pridėjo. Bet ištikrųjų, taip kvepia melasa, gaunama perdirbant cukrašvendres – tai tikrai labai natūralus produktas. Žinovai šiuo cukrumi skanina kavą – jis suteikia gėrimui ypatingą skonį.

O į mane kaip į durne visi žiūrėdavo, kai sakydavau kad cukrus turi skoni ir kvapą doh.gif

QUOTE(Rasma @ 2010 02 10, 10:05)

"O čia lietuviškai, tas pats raugas ir duonelė su juo: http://kepejaibestab...iesi-duona.html "


Neatidaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 10, 10:12)
O į mane kaip į durne visi žiūrėdavo, kai sakydavau kad cukrus turi skoni ir kvapą  doh.gif
Neatidaro  g.gif

Keista..man atidaro g.gif

Bandau dar sykelį įdėti nuorodą (jei vis tiek neatidarys, tai galima google suvesti 'sileziška šviesi duona' ir pati pirma nuoroda viršuje bus ta, reikiama): http://kepejaibestab...iesi-duona.html
Atsakyti
paprastas musiskis baltas cukrus tai man smirda unsure.gif bet kai jo neuostai tai dzin biggrin.gif
Atsakyti
Vakar rugini rauga padariau...siandien jis man kazkoks lyg dziuti pradeda...kazkas ne taip? va foto gal matysis g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 10, 10:22)
Keista..man atidaro g.gif

Bandau dar sykelį įdėti nuorodą (jei vis tiek neatidarys, tai galima google suvesti 'sileziška šviesi duona' ir pati pirma nuoroda viršuje bus ta, reikiama): http://kepejaibestab...iesi-duona.html

Atidarė thumbup.gif

QUOTE(Margareta @ 2010 02 10, 10:24)
paprastas musiskis baltas cukrus tai man smirda  unsure.gif bet kai jo neuostai tai dzin  biggrin.gif

Bet ir skonis šlikštus, naudoju tik fruktozė, šian išbandysiu kur pipetė pirko blush2.gif

QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 10, 10:27)
Vakar rugini rauga padariau...siandien jis man kazkoks lyg dziuti pradeda...kazkas ne taip? va foto gal matysis g.gif


O su kuo uždengei? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 10, 11:31)
O su kuo uždengei? g.gif

Su bintu, bet ji sudejau gal 3 kartus...Gal oro trukumas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 10, 10:36)
Su bintu, bet ji sudejau gal 3 kartus...Gal oro trukumas? g.gif

Apipurkšk vandenių, gerai išmaišyk ir uždenk maistine plėvele
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 10, 11:41)
Apipurkšk vandenių, gerai išmaišyk ir uždenk maistine plėvele

Padariau smile.gif tai taip iseina, kad gal nereikia to oro ane?
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 02 09, 22:24)
Sveika, pradžioje pirmą puslapį perskaityk, ten visa pagrindinė informacija  drinks_cheers.gif .

aciu, butinai perskaitysiu smile.gif
Atsakyti