QUOTE(laselis @ 2010 02 09, 15:53)
maniskis ruginis raugas irgi taip pat elgesi, bet nekreipiau demesio, nes kvapas buvo rugstus ir viska dariau pagal instrukcijas toliau. Dabar kepu skanias duonytes su raugu
Kaip kazkas cia rase, sugedes raugas, tai supelijes raugas. o visa kita pataisoma.
Vakar idomumo delei, kai pamaitinau rauga, pasizymejau kiek jis pakils, tai per para 2 cm (litriniame stiklainyje), bet duonytes tesla siandien per 4 val. padvigubejo ir pati duona gavosi
Tai gal irgi pabandyk viska padaryti iki galo ir pabandyk iskepti duona.
Aš pamaitinus dedu į šaldytuvą, nes kai pamirštu įdėti (o tai nutinka dažnai, nes 100 darbų vienu metu), tai staigiai perrūgsta ir vėl tenka maitinti, o tada to raugo prisigamina daug ir nėr kur dėt (išmesti tokį daiktą ranka nekyla). Dėl to pamiršimo, tai rauginu virtuvėje po stalu, ten yra radiatorius ir plastikinė termo dėžė, ant kurios ir vyksta veiksmas.
Tai va, vieną duoną teko fermentuoti 3 dienas šaldytuve (toks super receptas) su palankstymais ir finale ji naktį buvo pamiršta po stalu prie radiatoriaus!
Tai ryte radau smagiai perrūgusios tešlos.
Daug raugo!
Pridėjau atitinkamai miltų ir vandens ir gavosi daug picų kurias užšaldžiau.