nataliuncik, dekui as jau po operacijos, man ja vakar padare jau visas siaubas praeityje...dabar tik greiciau dingtu skausmai ir vsio...o labiausiai laukiu kada valgyti normaliai galesiu
QUOTE(Angele @ 2010 02 06, 20:08)
Bomann cb593 As turiu pora savaiteliu, tai dar visu niuansu neissiaiskinau, bet kepu ir balta ir juoda duoneles, jau nebeperkam.
aciu uz info
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 06, 22:12)
nataliuncik, dekui as jau po operacijos, man ja vakar padare jau visas siaubas praeityje...dabar tik greiciau dingtu skausmai ir vsio...o labiausiai laukiu kada valgyti normaliai galesiu
Tai visgi - tonziles ar skrandzio mazinimas????
O jei rimtai, tai sveik greiciau
QUOTE(jolanka @ 2010 02 07, 00:44)
Vis gi tonziles man cia skrandis pats susitrauks
Aciu
Mielos kepėjos, patarkit man kaip paruošti raugą. Jau kiokius 7 kartus mėginau pagal tris receptus, bet vis tiek nesigauna ir nors tu ką. Paskutinį kartą dariau ruginį raugą pagal pirmam psl. įdėta aprašymą. Pirmą dieną kuo puikiausiai išburbuliavo, o po dviejų dienų neradau nei vieno burbuliuko. Pamaitinau tikėjaus, kad psimaitins ir iškils, bet nieko. Kvapas rūgštus, atrodo gražiai. Nesuprantu kame reikalas. Kiek kartų dariau, tai po pirmos dienos kažkiek kyla, o po to nebegyvas pasidaro
o gal be raugo, su mielėm mėgint kept. Kokį receptą rekomenduotumėt?
o gal be raugo, su mielėm mėgint kept. Kokį receptą rekomenduotumėt?
QUOTE(Pookelis @ 2010 02 07, 12:03)
Mielos kepėjos, patarkit man kaip paruošti raugą. Jau kiokius 7 kartus mėginau pagal tris receptus, bet vis tiek nesigauna ir nors tu ką. Paskutinį kartą dariau ruginį raugą pagal pirmam psl. įdėta aprašymą. Pirmą dieną kuo puikiausiai išburbuliavo, o po dviejų dienų neradau nei vieno burbuliuko. Pamaitinau tikėjaus, kad psimaitins ir iškils, bet nieko. Kvapas rūgštus, atrodo gražiai. Nesuprantu kame reikalas. Kiek kartų dariau, tai po pirmos dienos kažkiek kyla, o po to nebegyvas pasidaro
o gal be raugo, su mielėm mėgint kept. Kokį receptą rekomenduotumėt?
o gal be raugo, su mielėm mėgint kept. Kokį receptą rekomenduotumėt?
Visos darom pagal pirmą puslapį ir gaunasi.
Dėl raugo, esminė klaida, kad raugas išmetamas nors realiai jis būna geras. Blogas raugas tai supelijęs raugas, kažkas blogai su proporcijom, temp., produktų kokybe, laiko intervalais.
Dėk 1600 miltus, nepilk chloruoto vandens, neperkaitink, nelaikyk per šaltai (pradžioje, po to laikom šaldytuve), laikykis instrukcijų, laiku ir tinkamu santykiu primaitink - viskas labai paprasta.
Puslapio pradžioje sudėti duonų su mielėm receptai visi tikrinti pertikrinti, su komentarais; Daugeliui patinka Borodino duona, mamytės duonelė, teros plikyta, nataliunčiko duonos visos super, nomkės7 geros; man asmeniškai visos jos geros, kai dažnai kepi norisi įvairovės.
o man ruginis raugas, kaip uzkeiktas, supelyja pirmaisi is kurio sekmingai kepiau duona perrugo, pasidare kazkokis pavandenijes ir ji ismeciau, galvojau pasidarysiu nauja..ir va naujas niekaip nesigauna nesuprantu kame kampas, atrodo darau viska kaip ir anksciau...
As savo rauga jau senokai laikau saldytuve..ale nepamaitinau nei karto. Jau ko gero teks ismest, nes net nepaziurejau ka jis ten veikia, kaip isnesiau i rusi taip ir pamirsau.
Ar saldytuve maitint irgi reikia?
Ar saldytuve maitint irgi reikia?
Leninas sakė - kartojimas mokslų motina , tai va:
perrūgusio raugo (išmaišyto) imti 1 v.š. (ar a.š.) ir atitinkamomis dalimis pridėti miltų ir vandens, švariame stikliniame inde (išplikytame verd. vand.) sumaišyti ir uždengti maistine plėvele subadyta keliose vietose dantų krapštuku, rauginate prie radiatoriaus, vis pažiūrėdamos, keletą val. Kai pradeda smarkiau kilti jau galima dėti į šaldytuvą. Jei iškyla iki kritimo, ar jau krenta, tai staigiai primaitinti vėl - 1 dalis raugo, 1 d. vand., 1 d. miltų (rupaus malimo miltai), po dviejų kokių kartų raugas atsigauna.
Nuo pelėsio ir dedama plėvelė ant raugo ir jokių razinų!
Jei raugas beviltiškai nekyla yra pagalba: medus (gliukozė, fruktozė), jogurtas, rūgpienis (tik ne pramoninės mielės).
Jolanka, primaitintą ir pakilusį raugą užšaldyk kameroje gabaliukais, aš taip pasidariau, bet dar nebandžiau ištraukus jo atgaivinti, ir taip visa šaldytuvo lentyna raugais užkrauta .
perrūgusio raugo (išmaišyto) imti 1 v.š. (ar a.š.) ir atitinkamomis dalimis pridėti miltų ir vandens, švariame stikliniame inde (išplikytame verd. vand.) sumaišyti ir uždengti maistine plėvele subadyta keliose vietose dantų krapštuku, rauginate prie radiatoriaus, vis pažiūrėdamos, keletą val. Kai pradeda smarkiau kilti jau galima dėti į šaldytuvą. Jei iškyla iki kritimo, ar jau krenta, tai staigiai primaitinti vėl - 1 dalis raugo, 1 d. vand., 1 d. miltų (rupaus malimo miltai), po dviejų kokių kartų raugas atsigauna.
Nuo pelėsio ir dedama plėvelė ant raugo ir jokių razinų!
Jei raugas beviltiškai nekyla yra pagalba: medus (gliukozė, fruktozė), jogurtas, rūgpienis (tik ne pramoninės mielės).
Jolanka, primaitintą ir pakilusį raugą užšaldyk kameroje gabaliukais, aš taip pasidariau, bet dar nebandžiau ištraukus jo atgaivinti, ir taip visa šaldytuvo lentyna raugais užkrauta .
va ci atai naujiena be reikalo ismeciau o dar pasirodo ir uzsaldyti galima
gal as per dideli inda paimu tam raugui, kad jis supelyja, nors buna ir plevele uzdengtas
gal as per dideli inda paimu tam raugui, kad jis supelyja, nors buna ir plevele uzdengtas
Turi būti oro tarpas, tik, ne per daug. Todėl dedu į puslitrinį stiklainį 100 gr. raugo.
Dėl užšaldymo, tai paruoštą mielinę tešlą gi užšaldo, ir atšildę kepa.
Dėl užšaldymo, tai paruoštą mielinę tešlą gi užšaldo, ir atšildę kepa.
pipete, nu jau viska sukramtei ir į burną idėjai, šaunuolė
Tavo patarimus, jei nieko prieš, įrašysiu pirmame puslapyje
Tavo patarimus, jei nieko prieš, įrašysiu pirmame puslapyje