QUOTE(jursim @ 2010 02 03, 11:08)
as tai kepia pgl recepta prie duonkepes kur buvo, pas mane moulinex 5003, tai gaunasi keturios bugetes is tu formeliu, dejau :
170ml vandens,
1a.š. druskos
280gr. miltai
1.a.š. mielės sausos
tikrai neblogai, tokios pusrytines bandeles
tik traskumas liuks..
Aciukas
Pas mane irgi moulinex, bet be bugeciu. Bandysiu orkaiteje isssikepti. Sioje temoje neradau receptuko (o gal praziopsojau?
), tai todel ir prasau. Dar kepu tokia duona (juoda). receptukas is sios temos, bet pradzioj nesugalvojau zymetis nick'u, kopijuojadama i word'a, tai dabar net nezinau kieno jis:
"nesiskiria nuo pirktinės juodos duonos ("močiutės", "naminė", "ajerų"..pa, man į jas)
750 g kepaliukas, 'rupių miltų duona'
400 ml. šilto vandens su salyklu (jei sausas salyklas, tai kokius 3-4 v.š. užplikyti nedidele dalimi verdančio vandens (pvz. 1oo ml) ir po to supilti į likusį vandens kiekį (t.y. į tuos likusius 300 ml). Aš naudoju skystą salyklą, tai man plikyti nereikia. tik ištirpdau vandenyje).
1.5 v. š. aliejaus
250 g. rupių ruginių miltų
250 g. rupių kvietinių miltų
1.5 a.š. druskos
1 v. š. tamsaus cukraus
2 a.š. mielių
1-2 a.š. sauso raugo (nebūtina)
1-2 v.š. kmynų
kaledros, anyžiaus, pankolio prieskonių (nedaug, apie 1 a.š. dėl kvapo ) "
Papildyta:
Ir dar norejau paklausti patyrusiu kepejeliu, kiek bus 300g ruginio raugo mililitrais? 200ml, 150 ml?
Dariau kvietini rauga ir kepiau balta duonyte, tai nelabai kilo (kildinau apie 3 valandas, o gal raugo per mazai dejau: kiek daugiau nei puse stiklines???)
dabar rugsta ruginis, tai norisi viska teisingai padaryti, o svarstykliu neturiu