QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 01, 18:40)
Maždaug puse per puse, jai dedat 300g raugo tai maždaug po 150g dedat mažiau miltų ir vandens (bet pirmus kartus geriausia stebėt, kol neišgausit savo proporcijas )
Malsenoj maišais
Malsenoj maišais
Čia jei raugas 100%, o kvietinis daug sausesnis - apie 50-60% (100 gr. miltų 50/60 ml. vandens).
Aš 200gr. raugo skirstau - 140 gr. miltų ir 60 gr. vandens. Darau taip ir dar neapsirikau, bet mano raugai nėra labai skysti (išrūgę sunkiai maišomi šaukštu). Pirmą kartą kai kepiau Borodino duoną pagal mulinex receptą "su raugu", tai dėjau šaukštą rūgštaus raugo (tokį tada turėjau) vietoje obuolių acto, o kitką pagal receptą, tik miltų daugiau teko pridėti (nepamenu, gal + 70 gr.), blogas ten kiekis nurodytas. Duona gavosi labai skani.