Nataliunchik aciu uz puraus batono recepta, bandysim siandien.
Aš kepiau batoną su raugu Irgi ėmiau kažkokį prancūziško (tostams) batono receptą, bet vietoj mielių dėjau kvietinį raugą, atitinkamai mažindama miltų ir skysčių kiekį. Ne per daugiausia pakilo, iškepė tikrai sunkesnė ei su mielėm, bet jau skonis skonis Vos neapsiv.... paragavus. Visgi man su raugu batonai nelabai..specifinis kvapas ir man rūgštu...išmečiau tą kvietinį raugą ir nebeeksperimentuosiu
Duonelė su 'universaliu' raugu arba ruginiu visai skanu, nelygu kaip pasiseka. Nes būna man kažko neiškyla arba blogai iškyla
O Lung abu naujuosius receptus išbandžiau Vyrui ir mano tėvams labai patiko šviesesnė (nors man galėtų būti 'saldžiau'), o man labiau patiko juoda Aš mėgėja saldesnių duonų, kaip pvz. būna su gira, daugiau medaus ar cukraus Tai aš tą juodą Lung aprašytą duoną patobulinau papildomu šaukštu duonos sirupo
Duonelė su 'universaliu' raugu arba ruginiu visai skanu, nelygu kaip pasiseka. Nes būna man kažko neiškyla arba blogai iškyla
O Lung abu naujuosius receptus išbandžiau Vyrui ir mano tėvams labai patiko šviesesnė (nors man galėtų būti 'saldžiau'), o man labiau patiko juoda Aš mėgėja saldesnių duonų, kaip pvz. būna su gira, daugiau medaus ar cukraus Tai aš tą juodą Lung aprašytą duoną patobulinau papildomu šaukštu duonos sirupo
Aš taip pat dėkoju nataliunčik už Puraus batono receptą. Iškepė puikiai "kiaulės dėsnis" nesuveikė (tik nuotruakos negaliu įkelti, čia man "aukštas pilotažas"). Kolegės įvertino ir pačios užsimanė duonkepės.
Sveikutes
as visa laika tik skaitineju ir koki receptuka paciumpu
labiausiai musu seimyna megsta surio duona aciu uz puiku recepta!
Kadangi as naudojuosi Jusu receptais, nusprendziau ir savo megstamu bandeliu parasyti
1 stikline kefyro
100gr mieliu
1 stikline cukraus
300-400 gr margarino
6 kiausiniai
0.5 a.s druskos
6-7 stiklines miltu
i silta kefira ideti mieles ir v.s. cukraus, pastatom i silta vieta, kad pakiltu meles
suplakam kiausinius su cukrum, ipilti istirpinta margarina,miltai, ipilame kefyra, idedame i saldytuva 2 val.
idaras gali but bet koks ir saldus ir mesa.
labai skanu ir nepykit jeigu jau toks buvo, tiesiog neimanoma viska perziuret cia visko tiek dauuug
as visa laika tik skaitineju ir koki receptuka paciumpu
labiausiai musu seimyna megsta surio duona aciu uz puiku recepta!
Kadangi as naudojuosi Jusu receptais, nusprendziau ir savo megstamu bandeliu parasyti
1 stikline kefyro
100gr mieliu
1 stikline cukraus
300-400 gr margarino
6 kiausiniai
0.5 a.s druskos
6-7 stiklines miltu
i silta kefira ideti mieles ir v.s. cukraus, pastatom i silta vieta, kad pakiltu meles
suplakam kiausinius su cukrum, ipilti istirpinta margarina,miltai, ipilame kefyra, idedame i saldytuva 2 val.
idaras gali but bet koks ir saldus ir mesa.
labai skanu ir nepykit jeigu jau toks buvo, tiesiog neimanoma viska perziuret cia visko tiek dauuug
QUOTE(Nerutė @ 2010 01 29, 07:17)
tu apie misini kuri cia rasai? ta slapta ar grudu misini??? man reiks vel i delona, tik idomu ar jau yra grudu misinio ir to slapto irgi reik, ir salyklas ziuriu senka
jau makaluojas ir pas mane as dar zadu kmynu idet
suo anksti prikele tai pasiruosiau ir rauga ir plikini jei iskils tvarkingai tai keliaus dovanu duonele, sau paragaut kepsiu ryt
jau makaluojas ir pas mane as dar zadu kmynu idet
suo anksti prikele tai pasiruosiau ir rauga ir plikini jei iskils tvarkingai tai keliaus dovanu duonele, sau paragaut kepsiu ryt
as apie ta slapta ne tas kur grudai ir seklos.. kmynu tai as butinai idedu, nes duona be kmynu man kazkokia ne duona
QUOTE(Rasma @ 2010 01 29, 10:21)
Aš kepiau batoną su raugu Irgi ėmiau kažkokį prancūziško (tostams) batono receptą, bet vietoj mielių dėjau kvietinį raugą, atitinkamai mažindama miltų ir skysčių kiekį. Ne per daugiausia pakilo, iškepė tikrai sunkesnė ei su mielėm, bet jau skonis skonis Vos neapsiv.... paragavus. Visgi man su raugu batonai nelabai..specifinis kvapas ir man rūgštu...išmečiau tą kvietinį raugą ir nebeeksperimentuosiu
Rasma, tavo raugas greičiausiai buvo perrūgęs, mesti gal nereikėjo. Paėmus tokio raugo 1 a.š. ir primaitinant atitinkamai, kas keletą valandų (manau užtektų, kad pakiltų max), po kokių 3 pamaitinimų būtų liux.
Pagooglinus, jei skaitai angliškai, tai apie raugus ir kepimą su jais prirašyta tikrai daug, juk visur pasaulyje populiariausia balta duona. Tik reikia daug laiko ir terlionės su tešla, beje, neretai ji kildinama šaldytuve.
As vakar kepiau irgi su kvietiniu raugu, tai man skonis irgi nelabai, iskilo graziai, net plyso kepaliukas, ale kai uzgeri arbatos tai taip rugstele ir trenkia
Isvis kai nepasiseke kelis kartus is eiles, tai taip nesmagu...o dar sergam tai nuotaika sus...ta
Isvis kai nepasiseke kelis kartus is eiles, tai taip nesmagu...o dar sergam tai nuotaika sus...ta
QUOTE(Dianux68 @ 2010 01 29, 09:51)
Aš taip pat dėkoju nataliunčik už Puraus batono receptą. Iškepė puikiai "kiaulės dėsnis" nesuveikė (tik nuotruakos negaliu įkelti, čia man "aukštas pilotažas"). Kolegės įvertino ir pačios užsimanė duonkepės.
O su kuo kepei (nieko, kad tu kreipiuosi ) su alum ar mineraliniu? As planuoju su alum, o tai diedas amzinai alum apsirupines, o vat mineralini mes ziema retai kada perkam.
QUOTE(jolanka @ 2010 01 28, 22:33)
Bet as kepimo funkcijoj irgi nusistatau pvz kepimo laika ar 1val 10 min ar 1 val 20 min.
Dariau be tryniu, bet kita karta butinai su jais bandysiu, nes sitie man patizo.
Cia tas pirmasis Dzinos turbut.
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia
Mesos 400 gr
(viską sudėti ir START). Tik 15 min.
Dariau be tryniu, bet kita karta butinai su jais bandysiu, nes sitie man patizo.
Cia tas pirmasis Dzinos turbut.
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia
Mesos 400 gr
(viską sudėti ir START). Tik 15 min.
ACIUKAS
O gal kas turit patikrintą įdarą mėsišką koldūnams? Na,kad nebūtų sausa mėsytė.
QUOTE(Trolėmolė @ 2010 01 29, 15:48)
O gal kas turit patikrintą įdarą mėsišką koldūnams? Na,kad nebūtų sausa mėsytė.
Šiaip kažkur yra speciali tema koldūnams. Bet jei koldūnas sandarus, nu tešlos kampukai gerai užspaudyti, tai mėsos sultys niekur neišbėga ir ji tikrai neturėtų būti sausa.
Sausa galbūt gali būti paukštiena.............. bet tik gal..................
Kiauliena kiek esu naudojusi niekada man nebuvo sausa.
Papildyta:
Radau
http://www.supermama...?...c=8756&st=0
QUOTE(Laimuske @ 2010 01 29, 16:52)
Šiaip kažkur yra speciali tema koldūnams. Bet jei koldūnas sandarus, nu tešlos kampukai gerai užspaudyti, tai mėsos sultys niekur neišbėga ir ji tikrai neturėtų būti sausa.
Sausa galbūt gali būti paukštiena.............. bet tik gal..................
Kiauliena kiek esu naudojusi niekada man nebuvo sausa.
Papildyta:
Radau
http://www.supermama...?...c=8756&st=0
Sausa galbūt gali būti paukštiena.............. bet tik gal..................
Kiauliena kiek esu naudojusi niekada man nebuvo sausa.
Papildyta:
Radau
http://www.supermama...?...c=8756&st=0
Ačiū
Papildyta:
Baigiu jau puse temos peržiūrėt, bet kaip pagaminti mėsos įdarą taip ir neradau