Valensijos duona su pomidorais ir baziliku
1 kg. duona; 3val.20 min (programa)
vanduo 300 ml.
alyvuogių aliejus 2 v.š.
druska 2a.š.
cukrus 2v.š.
duonos miltai (kvietiniai) 450 gr.
mielės 2,5 a.š.
džiovinti pomidorai 100 gr.
bazilikai
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 01 26, 22:30)
Pakonsultuokit prašau..susiruošiau su kvietiniu raugu kepti baltą duoną, gal net batoną greičiau ir iš vakaro susiminkiau tešlą, pastačiau šiltai. Tai ji dabar per naktį turi pakilti? O ryte reik dar prieš kepimą išminkyti ar galima iškart statyt kibirėlį su tešla ir kepti
Su kvietiniu raugu bus pirmas kepinys Man tas raugas toks tąsus, glitus ir tešla tokia lipni, glotni, bet toks minkštas rutuliukas gavos puikiai
Su kvietiniu raugu bus pirmas kepinys Man tas raugas toks tąsus, glitus ir tešla tokia lipni, glotni, bet toks minkštas rutuliukas gavos puikiai
Kai darau su raugu kvietinę, tai suminkau viską duonkepėje, tada palaikau 1 val., vėl rankom perminkau lengvai ir sulankstau laišką, tada dedu kilti. Man kyla ilgai, duona su alyvuogėm sunkoka, tai kilo kokias + -5 val. 20C temp, bet iškilo iki ETA Harm. duonkepės viršaus 1 kg. duona.