Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(ratuto @ 2010 01 19, 23:06)
ir aš šluostaus kojas, bučiuoju rankeną..
aš neradau..jei kas rasit - pasakykit..
Vienintelį kartą bandžiau kept nakčia, kad rytui šviežia duona būtų, tai baigės tragedija - šuo per pirmą pypsėjimą ėmė lot, mes su diedu panikoj - nesuvokiam kas pyps ir kas daros, mažąjai iškrito paps iš burnos, ana rėkt...  doh.gif vnž tiek triukšmo buvo, kad sakau - nafik.

omg doh.gif lotuliukas.gif nu mums viena syki buvo kai pradejo maisytis duonkepe tai is miegu pasokom su vyru stilium kas cia darosi blink.gif o pasirodo duonkepe biggrin.gif bet siaip tai as megtu nakti kepti dar uzstatau atidjima tai vyrui pusryciams buna dar silta ax.gif o jau kvepia namai, kad atrodo nesulausi to ryto ir eisi ragaut doh.gif

QUOTE(Banga @ 2010 01 20, 10:40)
Kenwood 450 instrukcija blogai isversta i lietuviu kalba  doh.gif

zinokit ne tik kenwood ir moulinexo lietuviska instrukcija grybauja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2010 01 20, 07:50)
nedek mieliu schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
geriau biski cukraus ar medaus idek ax.gif

Nedejau 4u.gif viska dariau pagal jusu kepejeliu instrukcijas. Paziurejau siandien, viskas tas pats, kol kas nieko nesimato, ramu. Ir kada to cukraus truputi ibert? Jei jau nevyks rugimas?

QUOTE(dresin @ 2010 01 20, 09:34)

Taip greitai sugedo? Net nesitiki g.gif Bet aprasei tai viska su tokia linksma gaida biggrin.gif

QUOTE(Banga @ 2010 01 20, 10:40)

QUOTE(Margareta @ 2010 01 20, 11:01)
zinokit ne tik kenwood ir moulinexo lietuviska instrukcija grybauja  doh.gif

Mano Etos instrukcija taip pat lietuviskai neatitinka tikroves keletas sakiniu, tai kai man pasirode nelogiska, tada skaiciau rusu kalba, ir radau klaidas.

Dar turiu 1 klausima 4u.gif Antra karta kepiau Terros plikytra duona. Skonis nuostabus, na bet man lieka neissimaisiusi tesla, tokiais sluoksneliais lyg ir. Kai padarau plikini, jis labai jau toks guminis, gal per mazai skysciu vistik g.gif
Ir iskeptas kepaliukas toks kreivas, tarsi vienam gale nebutu teslos. Sakau, gal as blogai darau, kad uzsstatau kepti dideli kepala o ten reikia maza uzprogramuoti? Jis man i virsu issikelia nemazai, bet dugne indo nepasiskleidzia graziai smile.gif

user posted image

Gal iziuresit kuri mano klaidas ax.gif

Atsakyti
pas mane irgi eta drinks_cheers.gif
as tai su silikonine mentele padedu maisytis plikytai duonelei rolleyes.gif
o kai isimu tas maisymo menteles tada su slapiu delnu/kumsciu isstumdau ta kamuoli teslos po visa kibireli ir palieku kilti ax.gif
Atsakyti
Jeeee, gavau snd formeles duonai thumbup.gif Reiks eit bandyt.... Dabar klausimas: kaip istikruju reik jas kept?? Staciai ar paguldytas? Kiek teslos pilt??
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2010 01 20, 12:25)
pas mane irgi eta drinks_cheers.gif
as tai su silikonine mentele padedu maisytis plikytai duonelei rolleyes.gif
o kai isimu tas maisymo menteles tada su slapiu delnu/kumsciu isstumdau ta kamuoli teslos po visa kibireli ir palieku kilti ax.gif

As su medine mentele padedu biski minkyt, pavartau ta kamuoli irgi. Silikonines neturiu mentes smile.gif
Ale mano inde jau maciau atsilupusi teflona poroje vietu, po mazuciuka lopineli...o kaip pas jus?
Ir dar, Dzina, kada tas mentes isimti? niekaip nezinau...as visad su jom kepu, o isimu is iskepusios duonutes.
Atsakyti
jei kepu plikyta duona, tai miltus uzplikau verdanciu vandeniu bliudelyje, pamaisau siek tiek saukstu , tada dedu i duonkepe ant maisymo programos kokiom 5min, kai issimaiso, pilu vandeni, prieskonius,miltus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 01 20, 12:36)
As su medine mentele padedu biski minkyt, pavartau ta kamuoli irgi. Silikonines neturiu mentes  smile.gif
Ale mano inde jau maciau atsilupusi teflona poroje vietu, po mazuciuka lopineli...o kaip pas jus?
Ir dar, Dzina, kada tas mentes isimti? niekaip nezinau...as visad su jom kepu, o isimu is iskepusios duonutes.

pas mane irgi pasibraizes vidus kai su paprastu sausktu padejau maisyti doh.gif
as tai visai supaprastinau duonos kepima: pilu silta vandeni ir jungiu maisyma (Dort programa 6 atrodo) kad is karto maisytusi, tada stebiu kas ten gaunasi, kai pakankamai issiminko susiformuoja kamuoliukas tada dedu "palepinimus" razinas, semkes ir t.t., issiminko tada isjungiu visai, istraukiu slapia ranka menteles, "suglostau" tesla pagal forma kibirelio, kartais ant virsaus pabarsau "palepinimu" ir vsio, tada vis uzmetu aki kaip ten kyla, o kai jau graziai pakyla jungiu kepima (8 programa peceni) cool.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2010 01 20, 12:31)
Jeeee, gavau snd formeles duonai  thumbup.gif  Reiks eit bandyt.... Dabar klausimas: kaip istikruju reik jas kept?? Staciai ar paguldytas? Kiek teslos pilt??

instrukcijoje parašyta - kiek reik tešlos gr.
kažkuri mergina anoje temoje rašė, jog kepė ne gulsčias, o stačias

p.s. merginos, kurioms pirkau formeles - tai vakar per pietus jau išsiunčiau, turėtumėt greitu laiku gauti mirksiukas.gif

QUOTE(jolanka @ 2010 01 20, 12:36)

nesu Dzina biggrin.gif bet atsakysiu kaip aš darau
nekepu su mentelėm ( na aišku būna pavieniai atvejai kai užmirštu kai vaikas galvą išūžia ) - baigus maišymo etapui, imu kabliuką ( jis buvo pridėtas prie duonkepės) ir traukiu lauk menteles, po berods geros valandos antras trumpas pamaišymas būna, tai manoji duonkepė pamaišo duoną be mentelių ir ji toliau kyla
o dėl plikytos tešlos - tai man atrodo ji blogai išsimaišiusi, ir tas plikinys neišmaišytas ant apačios ir palikęs daugiau, dėl to ne taip gerai duona tolygiai ir pakilusi ir matosi nuotraukoje tas

užstačiau antrą kart ciabattą dvigubą porciją, tikiuosi šį kart nustačius mažesnę temp - bus viskas thumbup.gif , nes jau MB kurią dieną zyzia kept jam, nes labai patiko pirmoji, nors ir teko plėšti pridegusią virštutinę plutą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J@lanta: 20 sausio 2010 - 12:48
QUOTE(Banga @ 2010 01 20, 12:40)

O geras! net nezinojau kad programos blogai surasytos - kiek kepiau naudojausi kenwodo saito receptais tai ten salia ir programa parasyta, todel net nesuabejojau vertimu...

QUOTE(jolanka @ 2010 01 20, 14:19)
tokiais sluoksneliais lyg ir. 

kai vyras dirbo gardesio kepykloj toki "broka" vadindavo ar tik ne kalcinuotu ar kokiu ten kitu keiksmazodziu, zodziu kiek supratau, jei susipurto kepimo metu ar tik isemus is krosnies neatsargiai numeta tai atsiranda tas tankesnis teslos sluoksnis.
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 01 20, 12:19)

Gal iziuresit kuri mano klaidas  ax.gif

Blogai išmaišyta tešla
Atsakyti
Gal žinot, kodėl kartais kepant duonelei sukrenta vidurys? Iškyla gražiai, o pradėjus kepti sukrenta. Produktus dedu pagal receptą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dalionska @ 2010 01 20, 15:22)
Gal žinot, kodėl kartais kepant duonelei sukrenta vidurys? Iškyla gražiai, o pradėjus kepti sukrenta. Produktus dedu pagal receptą  unsure.gif

gali buti, kad per skysta tesla truksta miltu. neuztenka pagal recepta sudeti, reik vis tik paziureti kaip tesla atrodo, ar nelimpa prie sieneliu, ar grazus rutuliukas susisuka. as tik isbandytus receptus kepu "aklai" ax.gif
Atsakyti