QUOTE(jolanka @ 2010 01 25, 12:00)
Tai va rodausi, iskepiau siandien savo duonele su raugu. Jau taip buvo iskilus pries jungiant kepimo programa su graziu kalneliu...o kai pradejo kept ir susilygino kepaliukas, nu toooks lygus, net keista. Ir skonis tai man nelabai rugsti rugsti.....jauciu per saziningai viska dariau, ir rauga, ir uzmaisius duonele per ilgai dar parauginau, nes pas mus namuose silta labai....
Aisku ragavom dar labai silta, gal kai atves dings tas rugstumas. Ir spalva man per sviesi, gal kad nedejau jokio salyklo.
Bet bandyt noras dar nepradingo
Aisku ragavom dar labai silta, gal kai atves dings tas rugstumas. Ir spalva man per sviesi, gal kad nedejau jokio salyklo.
Bet bandyt noras dar nepradingo
Labai graži duonelė
Rūgšti gali būt dviems atvejai: per daug raugo arba per ilgai kildini, nes ko daugiau kildini, ypač šiltai, tuo labiau rūgšti darosi, nes raugas bujoja, eina procesas. Jei labai šilta, gali palaikyt pora valandų ir kept. O spalva bus juodesne su salyklu(dar galima kavos, cinamono, kakavos dėt)