Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(panterele35 @ 2010 01 24, 20:02)
Razinins raugas yra greitas raugas, kita diena jau gatavas, tai kada jam pelyt?

Tiesiog skaičiau forume, kad vieno žmogaus razininis raugas buvo labai puikaus skonio, bet staiga supelijo, tai patyrę kepėjai komentavo - kodėl tai atsitiko. Gal geriau bandyti raugą su apelsinų sultimis, miltai + sultys, vietoje vandens.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 24, 21:01)
Tą ką gaminsi iš jo greitai pelija

NEPABANDES NESUZINOSI schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(pipete @ 2010 01 24, 22:06)
Tiesiog skaičiau forume, kad vieno žmogaus razininis raugas buvo labai puikaus skonio, bet staiga supelijo, tai patyrę kepėjai komentavo - kodėl tai atsitiko. Gal geriau bandyti raugą su apelsinų sultimis, miltai + sultys, vietoje vandens.

Pradzioj paziuresim kaip save ves razininis raugas, ateis eile ir apelsininio. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 21, 15:18)

Mūsų mėgstamiausias  batonas tostams

sveiki
na isigijau ir as duonkepe thumbup.gif , kol kas nelabai galiu pasigirt rezultatais, va bandziau si batona, uzstaciau greitaji rezima, bet lyg nevisai iskepes, o koks tas rezimas tostams?? kas tai per daiktas doh.gif , skonis geras, bet lyg mazai iskiles, lyg kazkas ne taip. Gal galit pagelbet verysad.gif (mano kenwood 450) .

ir jau du raugus ispyliau ruginius, kazkas ne taip doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikispuikis: 24 sausio 2010 - 21:40
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 01 24, 21:38)
bandziau si batona, uzstaciau greitaji rezima, bet lyg nevisai iskepes, o koks tas rezimas tostams?? kas tai per daiktas  doh.gif , skonis  geras, bet lyg mazai iskiles, lyg kazkas ne taip. Gal galit pagelbet  verysad.gif  (mano kenwood 450) .

Ta pati duonkepė, tai renkuosi 5 programą ax.gif Prancūziškos duonos..nieko, nesiskundžiu..kitos gal kita programa kepa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 01 24, 22:38)
ir jau du raugus ispyliau ruginius, kazkas ne taip  doh.gif

Aš niekada nekepu greituoju režimu, jis būtų gerai iškilęs kepant pagrindine programa ar kita (laikas turi būti bent 3,2 h.). Juk iškilimas dar priklauso nuo kildinimo laiko. Nors daugelis kepa "greituoju būdu" ir deda daugiau mielių. Tas batonas gana paprastas su juo problemų neturi būti, na, nebent miltų rūšis ne ta.

Ruginius raugus pirmą kartą gaminantys žmonės kartais be reikalo supanikuoja, aprašyk smulkiai, kas tavo nuomone buvo raugui blogai.

Rasma, ir aš dažniausiai baltą duoną kepu šia programa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 24 sausio 2010 - 21:56
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 01 24, 21:38)
sveiki
na isigijau ir as duonkepe  thumbup.gif  , kol kas nelabai galiu pasigirt rezultatais, va bandziau si batona, uzstaciau greitaji rezima, bet lyg nevisai iskepes, o koks tas rezimas tostams?? kas tai per daiktas  doh.gif , skonis  geras, bet lyg mazai iskiles, lyg kazkas ne taip. Gal galit pagelbet  verysad.gif  (mano kenwood 450) .

ir jau du raugus ispyliau ruginius, kazkas ne taip  doh.gif

Pas kiekviena duonkepe skirtingai kepa greituoju režimu, pabandyk pagrindiniu arba tostams(taip ir rašo), tiksliai išeis mirksiukas.gif
Pas mane ETA, greitas režimas trunka 1.58

O kas raugams blogai buvo kad išpylei?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 24, 22:55)
Pas kiekviena duonkepe skirtingai kepa greituoju režimu, pabandyk pagrindiniu arba tostams(taip ir rašo), tiksliai išeis   mirksiukas.gif
Pas mane ETA, greitas režimas trunka 1.58

O kas raugams blogai buvo kad išpylei?

4u.gif 4u.gif 4u.gif aciu, maniskis greitasis 58 min ax.gif biggrin.gif ,
o kitas greitas 2,40 - nebus per ilgas?
, tokio tostams visai nerandu - gal kas si batona kepe su kenwoodu - nu skonis geras, vaikis mano valge ir nevisai iskepusi lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o raugas tai tokiais plaukeliais apejo doh.gif doh.gif , o antra karta tiesiog nepatiko isvaizda ir nusprendziau dar su mielem eksperimentuot, bo cia receptu tai daugybe

Aciu visoms uz varga juos sukeliant, ir vien sitos temos deka, nusipirkau duonkepe, vis varvindaau seile biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikispuikis: 24 sausio 2010 - 22:31
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 01 24, 22:30)
tokio tostams visai nerandu - gal kas si batona kepe su kenwoodu -

Sakau, kepiau 5 programa su šiuo kenwood'u smile.gif
Atsakyti
Suminkiau duonkepej duona su raugu pagal Nataliunciko recepta...tai dabar man ja ten nakciai ir palikt? Neprikils virs indo? Nes kepsiu tik rytoj.
Papildyta:
Ir jauciu miltu padauginau, nes suminke gana grazu rutuliuka smile.gif
O su raugu tesla man jau pasidare visai malonaus kvapo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 01 24, 23:19)
Suminkiau duonkepej duona su raugu pagal Nataliunciko recepta...tai dabar man ja ten nakciai ir palikt? Neprikils virs indo? Nes kepsiu  tik rytoj.

Nepergyvenk, išilsk kiek reikia, aš dažniausia nakčiai t.p. statau, va ir dabar rugine užstačiau, ryte išsikeps pusryčiams smile.gif
Atsakyti
Tai palikt su indu pacioj duonkepej?
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 01 24, 23:23)

Ir jauciu miltu padauginau, nes suminke gana grazu rutuliuka  smile.gif
O su raugu tesla man jau pasidare visai malonaus kvapo  biggrin.gif

Svarbu kad gražus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jolanka @ 2010 01 24, 23:24)
Tai palikt su indu pacioj duonkepej?

Taip, tik su taimeriu nustatyk kepimo atidėjimą
Atsakyti