na o as jau grybu vyniotini saunu i krosni
Nataliuncik, graziai ir skaniai atrodo
Na, pamaitinau ir atrodo jis gyvas, tik labai daug nepakiles. reikia ko gero bandyti jau kepti.
O kvietinis tai man isvis toks tasus ir kvepiantis, kaip paprasta tesla....
Tik va klausimas (na dar tundra as esu) ruginis tik ruginei duonai? Kvietinis tik kvietinei?
Ir einu ieskot receptu kokiu su svieziu raugu, nes nesuprantu kaip apsiskaiciuot kai desiu sita gyva rauga, kaip ten mazint skyscius ir miltus.
Pasiguosiu, kad mano aplinkoj (patevis, svogeris...) peikia mano duonele ir vis 'varo' kad as uz menesio nebekepsiu, nes nusibos ir bla bla bla....
Tai uzgavo biski mano ambicijas.
QUOTE(pipete @ 2010 01 22, 21:57)
Paprastai ruginis raugas turi rūgštesnį kvapą nei kvietinis.
Na, pamaitinau ir atrodo jis gyvas, tik labai daug nepakiles. reikia ko gero bandyti jau kepti.
O kvietinis tai man isvis toks tasus ir kvepiantis, kaip paprasta tesla....
Tik va klausimas (na dar tundra as esu) ruginis tik ruginei duonai? Kvietinis tik kvietinei?
Ir einu ieskot receptu kokiu su svieziu raugu, nes nesuprantu kaip apsiskaiciuot kai desiu sita gyva rauga, kaip ten mazint skyscius ir miltus.
Pasiguosiu, kad mano aplinkoj (patevis, svogeris...) peikia mano duonele ir vis 'varo' kad as uz menesio nebekepsiu, nes nusibos ir bla bla bla....
Tai uzgavo biski mano ambicijas.
QUOTE(jolanka @ 2010 01 23, 14:26)
Na, pamaitinau ir atrodo jis gyvas, tik labai daug nepakiles. reikia ko gero bandyti jau kepti.
O kvietinis tai man isvis toks tasus ir kvepiantis, kaip paprasta tesla....
Tik va klausimas (na dar tundra as esu) ruginis tik ruginei duonai? Kvietinis tik kvietinei?
Ir einu ieskot receptu kokiu su svieziu raugu, nes nesuprantu kaip apsiskaiciuot kai desiu sita gyva rauga, kaip ten mazint skyscius ir miltus.
O kvietinis tai man isvis toks tasus ir kvepiantis, kaip paprasta tesla....
Tik va klausimas (na dar tundra as esu) ruginis tik ruginei duonai? Kvietinis tik kvietinei?
Ir einu ieskot receptu kokiu su svieziu raugu, nes nesuprantu kaip apsiskaiciuot kai desiu sita gyva rauga, kaip ten mazint skyscius ir miltus.
Turėtų būti ruginis - ruginei, kvietinis - kvietinei, jei darai mišrių miltų duoną, tai bent aš dėjau ruginį ir viskas gavosi. Jei dieduliams nepatinka įdėk dar mielių šaukštuką. Pavyks puikiai, kildink ilgiau prieš kepima (tai bene svarbiausia).
QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 23, 13:45)
Padaryk su mėgstamu įdarų, aš vyrams darysiu viena su grybais, o kita su keptu faršu, o galima dar su kiaušiniais, rūkyta šonine
fantazijos ir skonio reikalas
Tikrai gi Tik vat sauso raugo as neturiu ech....
QUOTE(jolanka @ 2010 01 23, 15:26)
Pasiguosiu, kad mano aplinkoj (patevis, svogeris...) peikia mano duonele ir vis 'varo' kad as uz menesio nebekepsiu, nes nusibos ir bla bla bla....
Tai uzgavo biski mano ambicijas.
uzjauciu
nepasiduok, jei kas neiseina irtaip nusivylimas ima, o cia dar komentrai
taciau nenustok kept, buk ryztinga ir nustos kalbeje
Papildyta:
imetu receptuka
Pieniška duonelė
Gardžios pieniškos duonelės receptas.
Jums reikės:
30g mielių;
80g cukraus;
500g kvietinių miltų;
30 ml pieno;
80g sviesto;
2 kiaušinio trynių;
10g druskos;
Citrinos žievelės;
1 kiaušinio.
Kaip pasidaryti:
Mieles sutrupinkite į dubenėlį. Įberkite valgomąjį šaukštą cukraus ir miltų. Įpilkite šiek tiek drungno vandens. Gerai viską išmaišykite, uždenkite dubenėlį ir palikite stovėti šiltoje vietoje 15 minučių.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Lėtai atvėsinkite ir suberkite cukrų, supilkite kiaušinių trynius, druską ir trintą citrinos žievelę.
Į dubenį suberkite miltus, supilkite sviestą, mieles ir pieną.
Viską gerai išminkykite.
Baigę minkyti ant tešlos užberkite šiek tiek miltų, uždenkite ir palikite kilti 30 minučių tol, kol tešla padvigubės.
Tada dar kartą tešlą išminkykite, suformuokite kepalą ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Uždenkite tešlą ir palikite kilti dar 20 minučių.
Kepalo viršų ištepkite suplaktais kiaušinio tryniais ir kepkite 60 minučių 180°C temperatūroje.
sakykit, jums visada duonos viršus būna lygiai gražus? Dabar paskutiniu metu kai keptu ne vien iš kveitinių miltų, tai jis taip atšoka, kaip kepurėlė, tai nesuprantu kas čia pamaišo,kad būtų lygiai gra-žus. ir pjaunan labai trupa šonai
QUOTE(grange @ 2010 01 23, 17:48)
sakykit, jums visada duonos viršus būna lygiai gražus? Dabar paskutiniu metu kai keptu ne vien iš kveitinių miltų, tai jis taip atšoka, kaip kepurėlė, tai nesuprantu kas čia pamaišo,kad būtų lygiai gra-žus. ir pjaunan labai trupa šonai
as teslos virsu suglostau su slapiom rankom
QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 01 23, 15:02)
as teslos virsu suglostau su slapiom rankom
o kuriuo momentu, kiek lieka laiko maždaug iki pabaigos, nežinau kada galima atidaryti
QUOTE(SuperBaba @ 2010 01 23, 13:50)
Tikrai gi Tik vat sauso raugo as neturiu ech....
as turejau, bet man jis visai nereikalingas, jis tik rugstele priduoda kol neturejau tai maniau kad jis atstos naturalu rauga
QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 01 23, 14:01)
Pieniška duonelė
Gardžios pieniškos duonelės receptas.
Jums reikės:
30g mielių;
80g cukraus;
500g kvietinių miltų;
30 ml pieno;
80g sviesto;
2 kiaušinio trynių;
10g druskos;
Citrinos žievelės;
1 kiaušinio.
o skysciu cia ne per mazai
QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 01 23, 16:02)
as teslos virsu suglostau su slapiom rankom
as irgi kai istraukiu maisymo menteles
kildinu dabar pyraga su voveruskom ir svogunais pagal nataliunciko ideja
QUOTE(dzhina @ 2010 01 23, 17:58)
kildinu dabar pyraga su voveruskom ir svogunais pagal nataliunciko ideja
psio, mergai.. psio.. springstu seilėm...
BŪK GERA, NUPAVEIKSLUOK IR MESTELK.. pribaik galutinai.. ryt ir aš kepsiu tada...
QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 01 23, 14:01)
Gardžios pieniškos duonelės receptas.
Jums reikės:
30g mielių;
80g cukraus;
500g kvietinių miltų;
30 ml pieno;
80g sviesto;
2 kiaušinio trynių;
10g druskos;
Citrinos žievelės;
1 kiaušinio.
Kaip pasidaryti:
Mieles sutrupinkite į dubenėlį. Įberkite valgomąjį šaukštą cukraus ir miltų. Įpilkite šiek tiek drungno vandens. Gerai viską išmaišykite, uždenkite dubenėlį ir palikite stovėti šiltoje vietoje 15 minučių.
Jums reikės:
30g mielių;
80g cukraus;
500g kvietinių miltų;
30 ml pieno;
80g sviesto;
2 kiaušinio trynių;
10g druskos;
Citrinos žievelės;
1 kiaušinio.
Kaip pasidaryti:
Mieles sutrupinkite į dubenėlį. Įberkite valgomąjį šaukštą cukraus ir miltų. Įpilkite šiek tiek drungno vandens. Gerai viską išmaišykite, uždenkite dubenėlį ir palikite stovėti šiltoje vietoje 15 minučių.
Bet tik bendrai 11o ml. skysčių ir kiaušinis su dviem tryniais..o miltų net 500 gr.? Per mažai man atrodo skysčių Gal pieno 300 ml? Nes su tiek pieno, nelabai 'pieninė'
Ir kiek tas 'šiek tiek vandens" (nes tarp sudėtinių dalių išvis neįrašytas)
QUOTE(ratuto @ 2010 01 23, 18:06)
psio, mergai.. psio.. springstu seilėm...
BŪK GERA, NUPAVEIKSLUOK IR MESTELK.. pribaik galutinai.. ryt ir aš kepsiu tada...
BŪK GERA, NUPAVEIKSLUOK IR MESTELK.. pribaik galutinai.. ryt ir aš kepsiu tada...
OK tik dar kepa
cia ant smugio sumasciau kai suzinojau kad netrukus svecias atvaziuos