QUOTE(jolanka @ 2010 01 23, 15:26)
Pasiguosiu, kad mano aplinkoj (patevis, svogeris...) peikia mano duonele ir vis 'varo' kad as uz menesio nebekepsiu, nes nusibos ir bla bla bla....
Tai uzgavo biski mano ambicijas.
uzjauciu
nepasiduok, jei kas neiseina irtaip nusivylimas ima, o cia dar komentrai
taciau nenustok kept, buk ryztinga ir nustos kalbeje
Papildyta:
imetu receptuka
Pieniška duonelė
Gardžios pieniškos duonelės receptas.
Jums reikės:
30g mielių;
80g cukraus;
500g kvietinių miltų;
30 ml pieno;
80g sviesto;
2 kiaušinio trynių;
10g druskos;
Citrinos žievelės;
1 kiaušinio.
Kaip pasidaryti:
Mieles sutrupinkite į dubenėlį. Įberkite valgomąjį šaukštą cukraus ir miltų. Įpilkite šiek tiek drungno vandens. Gerai viską išmaišykite, uždenkite dubenėlį ir palikite stovėti šiltoje vietoje 15 minučių.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Lėtai atvėsinkite ir suberkite cukrų, supilkite kiaušinių trynius, druską ir trintą citrinos žievelę.
Į dubenį suberkite miltus, supilkite sviestą, mieles ir pieną.
Viską gerai išminkykite.
Baigę minkyti ant tešlos užberkite šiek tiek miltų, uždenkite ir palikite kilti 30 minučių tol, kol tešla padvigubės.
Tada dar kartą tešlą išminkykite, suformuokite kepalą ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Uždenkite tešlą ir palikite kilti dar 20 minučių.
Kepalo viršų ištepkite suplaktais kiaušinio tryniais ir kepkite 60 minučių 180°C temperatūroje.