Įkraunama...
Įkraunama...

kreivos kojos2

Sveikutė prisijungusi į mūsų būrelį , Vestra 4u.gif Tikiuosi susidraugausim ir maloniai pabendrausim ax.gif

Na o mes šiandien su Anil vėl tęsėm žygius kojų reikalais, tačiau nors ir kainavo nemažai pinigėlių, bet kai ką išpešėm...ir tai suteikė vilties....

Pirma, buvome vėl KMUK susitikti su L. Vitkumi...jis mus tikrai iš širdies atkalbinėjo nuo šios operacijos, o ypatingai nuo operacijos, naudojant Ilizarovo aparatus...pasak, jo, tai iš ties labai rizikinga operacija ir nemaža komplikacijų tikimybė....Vitkaus nuomone, šiuos aparatus reikia nešioti maždaug pusė metų, ir darytis operaciją kiekvienai kojai atskirai, kadangi tas naujasis kaulinis audinys yra pakankamai minkštas ir kurį laiką nepatariama stovėti pilnai ant tos kojos.....taigi, Vitkus mano, kad ir šiaip su tais Ilizarovo aparatais labai sunku gyventi, jie nepatogūs, bet ir nemaža tikimybė, kad per tuos visus virbus gali patekti infekcija...na vienu žodžiu jis nenori daryti tokios operacijos mums kosmetiniu tikslu....

tačiau iš jo išgirdome ir mums paaiškino apie dar vieną galimybę - kojas fiksuoti ne išoriniu fiksatoriumi, o tokia metaline plokštele, kuri įtvirtinama po oda ir jos nesimatytų...beto ji laikytų kaulą, kol jis augins naują audinį (t.y. kojos iš karto ištiesinamos į reikiamą padėtį) ir po šios operacijos galima gana greitai pradėti normaliai vaikščioti ir tos plokštelės praktiškai nesijaustų....tik tiek , kad po metų pusantrų reikėtų daryti dar vieną operaciją, kad išimti jas.....sakė randas nebūtų labai didelis, pailga linija keleto centimtrų ....ir dar džiuginanti žinia ta, kad pačios plokštelės tekainuoja apie porą tūkstančių, o operacija kaip ir nieko nekainuotų apsidraudusiems soc.draudimu, tik į kišenę reiktų duoti daktarams pagal susitarimą.....Taigi, mus su Anil ši mintis tiesiog pakerėjo, paklausim to dar klaipėdiškio daktaro, ar jis padarytų tokią operaciją....be to, tomis plokštelėmis prekiauja kažkokia Klaipėdos firma.....
Papildyta:
radau tą firmą, tai Gameda...būtų įdomu ten pasiskembinti ir tiksliau paklausti kainos g.gif
Papildyta:
Dar su Anil buvome ir Vilniuje, ten apžiūrėjo mūsų pėdas, be to, Anil dar papildomai darėsi specialų testuką nustatyti ar pėda neplokščia, kaip pasiskirsto svoris einant ir pan...paaiškėjo, kad Anil pėdutės yra normalios, o va mano - 2 laipsnio plokščiapėdystė (nors niekada gyvenime niekas to nepastebėjo, nei aš nei gydytojai, visada maniau, kad mano pėdos pačios normaliausios)...ot taip...man rekomendavo operaciją pėdoms, kad atetityje neiššoktų kojų pirštų kauliukai.....
Atsakyti
QUOTE(Vestra @ 2010 01 22, 16:23)
Sveikos merginos. Jungiuosi ir as. Radau jusu pirma tema tik nespejau prisijungti-ji pasibaige. Aciu Ilgakase, kad atsiuntei nuoroda.

QUOTE(Ilgakase @ 2010 01 22, 21:30)
Sveikutė prisijungusi į mūsų būrelį , Vestra  4u.gif Tikiuosi susidraugausim ir maloniai pabendrausim  ax.gif

Na o mes šiandien su Anil vėl tęsėm žygius kojų reikalais, tačiau nors ir kainavo nemažai pinigėlių, bet kai ką išpešėm...ir tai suteikė vilties....

Pirma, buvome vėl KMUK susitikti su L. Vitkumi...jis mus tikrai iš širdies atkalbinėjo nuo šios operacijos, o ypatingai nuo operacijos, naudojant Ilizarovo aparatus...pasak, jo, tai iš ties labai rizikinga operacija ir nemaža komplikacijų tikimybė....Vitkaus nuomone, šiuos aparatus reikia nešioti maždaug pusė metų, ir darytis operaciją kiekvienai kojai atskirai, kadangi tas naujasis kaulinis audinys yra pakankamai minkštas ir kurį laiką nepatariama stovėti pilnai ant tos kojos.....taigi, Vitkus mano, kad ir šiaip su tais Ilizarovo aparatais labai sunku gyventi, jie nepatogūs, bet ir nemaža tikimybė, kad per tuos visus virbus gali patekti infekcija...na vienu žodžiu jis nenori daryti tokios operacijos mums kosmetiniu tikslu....

tačiau iš jo išgirdome ir mums paaiškino apie dar vieną galimybę - kojas fiksuoti ne išoriniu fiksatoriumi, o tokia metaline plokštele, kuri įtvirtinama po oda ir jos nesimatytų...beto ji laikytų kaulą, kol jis augins naują audinį (t.y. kojos iš karto ištiesinamos į reikiamą padėtį) ir po šios operacijos galima gana greitai pradėti normaliai vaikščioti ir tos plokštelės praktiškai nesijaustų....tik tiek , kad po metų pusantrų reikėtų daryti dar vieną operaciją, kad išimti jas.....sakė randas nebūtų labai didelis, pailga linija keleto centimtrų ....ir dar džiuginanti žinia ta, kad pačios plokštelės tekainuoja apie porą tūkstančių, o operacija kaip ir nieko nekainuotų apsidraudusiems soc.draudimu, tik į kišenę reiktų duoti daktarams pagal susitarimą.....Taigi, mus su Anil ši mintis tiesiog pakerėjo, paklausim to dar klaipėdiškio daktaro, ar jis padarytų tokią operaciją....be to, tomis plokštelėmis prekiauja kažkokia Klaipėdos firma.....
Papildyta:
radau tą firmą, tai Gameda...būtų įdomu ten pasiskembinti ir tiksliau paklausti kainos g.gif
Papildyta:
Dar su Anil buvome ir Vilniuje, ten apžiūrėjo mūsų pėdas, be to, Anil dar papildomai darėsi specialų testuką nustatyti ar pėda neplokščia, kaip pasiskirsto svoris einant ir pan...paaiškėjo, kad Anil pėdutės yra normalios, o va mano - 2 laipsnio plokščiapėdystė (nors niekada gyvenime niekas to nepastebėjo, nei aš nei gydytojai, visada maniau, kad mano pėdos pačios normaliausios)...ot taip...man rekomendavo operaciją pėdoms, kad atetityje neiššoktų kojų pirštų kauliukai.....

siaip tai beziurinejant foto tu aparatu issiaiskinau, kad mano vyrui teko su tokiais ant vienos kojos pabuvoti. buvo atviras kaulo luzis. tai sake kad gydymas kojos uztruko puse metu. ir prisiminimai labai ne kokie. na bet tai buvo dar tais gudziais nepriklausomybes pirmaisiais metais kai ligoninese betvarke budavo. dabar juk viskas geriau ax.gif
tai vat idomu kaip ten istikruju geriau. mano galva kad kazkokiu budu vistik butu imanoma suorganizuoti operacija ne kaip kosmetine o kaip gydomaja... na cia manau gal kysiuku prireiktu sen ten ... g.gif
Atsakyti
[quote=Ilgakase,2010 01 22, 22:30]
... ... ... iš jo išgirdome ir mums paaiškino apie dar vieną galimybę - kojas fiksuoti ne išoriniu fiksatoriumi, o tokia metaline plokštele, kuri įtvirtinama po oda ir jos nesimatytų...beto ji laikytų kaulą, kol jis augins naują audinį (t.y. kojos iš karto ištiesinamos į reikiamą padėtį) ir po šios operacijos galima gana greitai pradėti normaliai vaikščioti ir tos plokštelės praktiškai nesijaustų....tik tiek , kad po metų pusantrų reikėtų daryti dar vieną operaciją, kad išimti jas.....sakė randas nebūtų labai didelis, pailga linija keleto centimtrų ....ir dar džiuginanti žinia ta, kad pačios plokštelės tekainuoja apie porą tūkstančių, o operacija kaip ir nieko nekainuotų apsidraudusiems soc.draudimu, tik į kišenę reiktų duoti daktarams pagal susitarimą.....

Sveikutes,
o ar jie jau yra dare su tokiais fiksatoriais ir kokiais tikslais, - tokioms kaip mes, ar po kokios avarijos? kodel jie mano, kad lauzti kaula ir istiesinti koja iskart yra geriau nei darant tai palaipsniui? kaip ta plokstele 'gyventu' ten viduje sitiek ilgai ir butu saugi? o kas tas socialinis draudimas ir kaip juo apsidrausti? - va cia jau galite pakvatoti is manes - as jau 10 metu Lietuvoj negyvenu... ar tai pasiekiama zmogui lietuviui nedirbanciam Lietuvoj? verysad.gif unsure.gif

Atsakyti
Medicinėinės paslaugos nemokamos Lietuvoje tiems, kurie dirba, moka sodrai mokesčius, motinystėse atosotoge esančioms ir kt. atvejais....tau niniuks turbūt būtų mokama, kaip suprantu, nebent grįžus į kokią darbo biržą įstotum....

kaip supratau, daromos tos visokios operacijos gydymo tikslais, tiek su plokštelėmis tiek su Ilizarovu, deja, pasak gydytojo, praktikoje dažnai būna komplikacijų, todėl ir nenori sveikų žmonių operuoti, nes tai didelė rizika...nu veinu žodžiu, daryt gal ir padarytų, jei ne šis, tai kitas gydytojas, bet už rezultatą 100 proc. garantijų nėra....tipo per daug kančių dėl šito reikalo.....pagal šį gydytoją daug paprasčiau ateityje bus pakeisti susidėvėjusią sanario kremzlę, negu ši operacija g.gif

bet šį gydytoją gerbiu už tai, kad jis nekomercininkas, jis nuoširdžiai mus norėjo atkalbėti, jam ne vis vien....kitiems gal tik pinigai rūpi, komercija, biznis (kaip Rusijoj)...na jau nebežinau, pasimetus ir aš pati.....

na žiūrėsim ką klaipėdoj kalbės dėl tų plokštelių....

Azen, ligoninėse tvarka tokia pati kaip ir seniau, dabar kai krizė ir visi taupo, gal net blogiau, kai net savo bintus, pirštines ir kitus vaistus reikia pirkti...mano draugės vyras susilaužė koją atviru lūžiu prieš 5 metus, deja iki šiol tebenešioja Ilizarovo aparatą, nes operacijos metu, buvo užkrėstas auksiniu stafilokoku..tai iki šiol baisinės problemos, kaulas nesuauga, pūliuoja, nesuskaičiuosi kiek kartų gulėjo ligoninėje, darė operacijų kaului valyti, net invalidumą dabar turi...susigadino žmogus sau gyvenimą...baisu pagalvoti, kad ir pačiam taip galėtų atsitikti, nes nė vienas nesame nu oto apsaugotas....

bet aišku net ir galima rizika, bent jau manęs, nenumušė noro išsitiesinti kojas....
Atsakyti
QUOTE(Ilgakase @ 2010 01 23, 14:35)
Medicinėinės paslaugos nemokamos Lietuvoje tiems, kurie dirba, moka sodrai mokesčius, motinystėse atosotoge esančioms ir kt. atvejais....tau niniuks turbūt būtų mokama, kaip suprantu, nebent grįžus į kokią darbo biržą įstotum....

kaip supratau, daromos tos visokios operacijos gydymo tikslais, tiek su plokštelėmis tiek su Ilizarovu, deja, pasak gydytojo,  praktikoje dažnai būna  komplikacijų, todėl ir nenori sveikų žmonių operuoti, nes tai didelė rizika...nu veinu žodžiu, daryt gal ir padarytų, jei ne šis, tai kitas gydytojas, bet už rezultatą 100 proc. garantijų nėra....tipo per daug kančių dėl šito reikalo.....pagal šį gydytoją daug paprasčiau ateityje bus pakeisti susidėvėjusią sanario kremzlę, negu ši operacija  g.gif

bet šį gydytoją gerbiu už tai, kad jis nekomercininkas, jis nuoširdžiai mus norėjo atkalbėti, jam ne vis vien....kitiems gal tik pinigai rūpi, komercija, biznis (kaip Rusijoj)...na jau nebežinau, pasimetus ir aš pati.....

Azen, ligoninėse tvarka tokia pati kaip ir seniau, dabar kai krizė ir visi taupo, gal net blogiau, kai net savo bintus, pirštines ir kitus vaistus reikia pirkti...mano draugės  vyras susilaužė koją atviru lūžiu prieš 5 metus, deja iki šiol tebenešioja Ilizarovo aparatą, nes operacijos metu, buvo užkrėstas auksiniu stafilokoku..tai iki šiol baisinės problemos, kaulas nesuauga, pūliuoja, nesuskaičiuosi kiek kartų gulėjo ligoninėje, darė operacijų kaului valyti, net invalidumą dabar turi...susigadino žmogus sau gyvenimą...baisu pagalvoti, kad ir pačiam taip galėtų atsitikti, nes nė vienas nesame nu oto apsaugotas....

bet aišku net ir galima rizika, bent jau manęs, nenumušė noro išsitiesinti kojas....

Atsakyti
as galvoju apie Ladisten klinika Kijeve.Ten aparaciukai mazi, po operacijos tik trys taskai lieka. Tik minusas ,kad pirmas tris sav. sedi inval. vezymelyje.
http://ladisten.com/...rection-01.html
Papildyta:
Dar viena nuoroda, kur galima paziureti interviu su pacientu is tos klinikos.(angliskai)
http://bow-legged.co...ad-the-surgery/
Atsakyti
labai gerai mums ta klinika žinoma, Vestra, apračiukai tai ten geri...bet ir kaina gera, bent jau daugumai mūsų tai tikrai ne pagal kišenę ax.gif
Atsakyti
as skambinau ,tai sake atsiusti koju rentgena, ir tada pasakys kaina. o kiek jums sake kainuotu?
Atsakyti
QUOTE(Ilgakase @ 2010 01 23, 12:35)

kaip supratau, daromos tos visokios operacijos gydymo tikslais, tiek su plokštelėmis tiek su Ilizarovu, deja, pasak gydytojo,  praktikoje dažnai būna  komplikacijų, todėl ir nenori sveikų žmonių operuoti, nes tai didelė rizika...nu veinu žodžiu, daryt gal ir padarytų, jei ne šis, tai kitas gydytojas, bet už rezultatą 100 proc. garantijų nėra....tipo per daug kančių dėl šito reikalo.....pagal šį gydytoją daug paprasčiau ateityje bus pakeisti susidėvėjusią sanario kremzlę, negu ši operacija  g.gif

Azen, ligoninėse tvarka tokia pati kaip ir seniau, dabar kai krizė ir visi taupo, gal net blogiau, kai net savo bintus, pirštines ir kitus vaistus reikia pirkti...mano draugės  vyras susilaužė koją atviru lūžiu prieš 5 metus, deja iki šiol tebenešioja Ilizarovo aparatą, nes operacijos metu, buvo užkrėstas auksiniu stafilokoku..tai iki šiol baisinės problemos, kaulas nesuauga, pūliuoja, nesuskaičiuosi kiek kartų gulėjo ligoninėje, darė operacijų kaului valyti, net invalidumą dabar turi...susigadino žmogus sau gyvenimą...baisu pagalvoti, kad ir pačiam taip galėtų atsitikti, nes nė vienas nesame nu oto apsaugotas....

oho blink.gif uzjauciu drauges vyra.....

na ezinau as kazkaip naiviai tikiu kad siais laikais geriau nei tarkim 1991- 94 kazkur tai, kai net normaliu kraujo tyrimu pries perpilima koki nors ar pan nesugebedavo padaryt....
ir zinoma pritariu, kad nereik issigasti bedu atsitikusiu kitiems, o dar geriau isvis apie jokias bedas negalvot o tiket kad viskas bus puiku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vestra @ 2010 01 24, 15:02)
as skambinau ,tai sake atsiusti koju rentgena, ir tada pasakys kaina. o kiek jums sake kainuotu?

man emeilu rašė (neprašė atsiusti nuotraukos), kad operacija 12000 dol + 120 dol. už parą ppraleistą ligoninėje....tai labai labai daug, bent jau man.....kai tuo tarpu volgograde ar maskvoje kainuoja 2-3 kartus pigiau...aišku , tik tie jų aparatai griozdiški.....
Atsakyti
labas vakaras visoms smile.gif as savaitgali rasinet neturejau kada, tad dabar, kas susigulejo is po penktadienio, kai su ilgakase buvom pas l. vitku parasysiu savo nuomone. tad va, nuvykom pas vitku i kauno klinikas, gydytojas su mumis noriai pakalbejo, bet musu kreivumo neismatavo...tad panasiai sako mum apie 8-10proc kreivumas kauliuku..iki 20proc ner liga ar patalogija..tad esam sveiku zmoniu grupej, tik aisku turim ta defekta, netiesias kojeles.galima istaisyti, bet sis gydytojas pries isikisima tai yra operacijas kai ner tam pagal jo nuomone butinybes..jis vadovaujas hipokrato lozungais , na nepakenkti ir pan..reikia gerbt kiekvieno mediko isitikinimus, tad tas gydytojas atkrenta, nes jis nedarytu tokios operacijos, nors kaip minejo pries 10metu pats ilizarovo aparatais dare, sako sovietmeciu nebuvo kitokiu sios problemos budu tik rtie ilizarovo aparatai...cia jo zodziai..ir sako,kad dabar yra pazengus medicina ir yra tas pats principas kaip ilizarovo, kaulo pletimas tai yra lauzimas, bet atliekama kitu metodu-ilauziamas kaulas kiek reikia ir istatoma plokstele, lieka ertme ir tada dedas ploksatele metali8ne, kad kaulasa neuzsidarytu ir augtu,kiaip iskeltas ...tai visiskai tas pats kaip ir ilizarovo metodas, tik kaulas iskeliamasa ir atidaromas ir laikomas itvaruos ilizarovo...skirias viskas tik tuom,kad ilizarovo metodu reikia vaiksciot su isoriniais fiksatoriais, visad atviri virbai ir galimybe infekcijai, o voidinis fiksatorius ta plokstele idedama ir kaulas taip pat buna atveriamas, tik,kad plokstele isiuvama ir po pusantru metu issimama..isimama kai naujas kaulas bu7na sutvirtejes isauges ir pan....ploksteles gamina klaipedoj...ju kaina nesiekia 3000litru. ir operacija dar gal kainuotu 2000ar pan..na cioa mano nuomone. nes sirdies operacijai atliekant i kisene gyd duodama pora tukstanciu kazkur..o siaip ligoninej uz lovadienius moket nereik visos susitvarkyt gali...apasidraust soc draudimu menesiui brangiausia apie 32 budavo litai..daugiausia yra 70litu...70kainuoja tiem kas turi veikla kokia o 30budavo siaip nedirbantiems ir nestovintiems birzoj..vat taip...dar reiktu pasitikslinti..
as nesu priesininke baisi nei 1budo-ilizarovo-maskvoj, bet neatmetu to naujo budo-ploksteliu isiuvimo..nes principas tas pats.tik gyvenimo kokybe po operacijos skirias ir skirias kaina bei keli kiti skirtumeliai...pabandysiu palygint budus abu , kiekvienam skirsiu po 10punktu..
ilizarovo aparatais operacija maskvoj......
1.kaina su visom islaidom apie150000litu.na tiek manau reiktu su operacija, kelione, viza, butu...
2.randeliai vienoj kojoj3 po gal 4cm ar daugiau
3.isbut su aparatais na sako cia liet gydytojas vitkus iki 6men o maskvoj iki3men...na tai gal kokie 3men panasiai, bet esi visad su jais ir beveik nejudi...negalima ilgai vaikscioti, nes kaulas naujas buna minkstas ir sunku kojas lankstyti.
4.jie laukia visu musu kartu ir visom padarytu.
5.na kaip zinot tikimybe komplikacijom yra didele, nes tioe virbai atviri ir visad galim igyt infekcija, uzkretimas ir pan.
6.matem galimus rezultatus, na kaip kojytes atrodo po operacijos.
7.na minejo kauno gydytojas cituoju, patys buvom priversti gydyt ilizarovo metodu sovietmeciu, dabar yra moderniau viskas ir tai seniena, tad vel pasak jo rusijoj rizikinga...
8.aisku kelione i maskva ir ten kartu patirtas laikas manau butu idomi patirtis, nebezinau ka rasyt dedu ir tai i punkta..;-]
9.na bet ne del idomybiu mes o del kokybes ir koju tiesinimo susirinkom, tad apie ilizarovo metoda dar dadedsiu tai,kad kas sena yra isbandyta bei patikrinta ir turetu but patikima...
10.na odesimtas punktas turetu but mes su miniakais tik be veidu ju tinklalapieje, kaip pavykusios operacijos rezultatu yrodymai..
dabar 10punkteliu bandysiu isspaust apie operacija lietuvoj taikant ploksteles.
1. ploksteliu kaina iki 3000litu bei operacija na gal 2000lituku, gal 3000.tad uz 6000ar pan galima padaryt tiesinimo operacija.
2.esam lietuvoj, tad lankyt gali artimieji, aisku daug kam nesiskelbsim, maisto ir reikiamu priemoniu atveztu manyciau seimos nariai..
3. ploksteles taiko koju tiesinimui svedai ir sveicarai, tai sake gydytojas...irgi metodas jau taikomas koju tiesinimui.
4.randai yra 2.abiejose kojose po viena isilginiai,po 8cm.sake l.vitkus siauri...
5isimt toms plokstelem vel taikoma operacija...ir isbut reikia virs metu su tom plokstelem.
5.jos nesimato, tad galima jau greit lankstyt kojas ir vaisciot, nes nesispaudzia del ploksteles kaulas dar neuzauges ir gali sau ramiai itvirteti...
6.dar nezinom kas tokia atliktu lietuvoj..kaip irariu apie tokia operacija galvoja tas klaipedietis gydytojas, nes jis mane nusiu7nte i vilniu ir man paziurejo ar ner ploksciapedystes vilniuj..dziugu,kad peda dar nedeformavos ir keliai,kaip minejo gyd. vilniuj dar ziuri tiesiai...tas testas buvo paprastas, ji stebejo ilgakasae, kaip as ant begimo takelio ejau, o gyd filmavo mano kojas...na bet faktas tas nezinom kas idetu tas ploksteles...
6.infekcijos tikimybe aisku islieka, bet palieka tos ploksteles viduj ir manau,kad mazesne tikimybe,kad bus infekcija, uzkretimas, puliniai kokie...
7.as nezinau ar visi toleruoja kazkokias ploksteles, tuos svetimkuniu, reiktu suzinoti.
8.nematem nuotrauku ar pan kaip po ploksteliu metodo atrodo kojos tiesintos..na bet kaulas lygiai taip pat skeliamas yra kaip ir per ilizarovo operacija..cia skirias tik metodika..bet faktas tas nezinom merginu kurios tasploksteles turejo savo kojelese.
9.na nerandu ir cia 9 punkto jis atsiras kai sia savaite as susitiksiu su gydytoju is klaipedos..
10na ir desimtas tada gal atsiras...;-]
niniuk tavo nuotraukas parodysiu klaipedieciui...;-].o nufotkintas atsiusiu i el pasta pirmadieni.....
na tiek mano pamastymu...jus irgi prasau parasykit savo nuomones..nes tikrai kuo daugiau nuomoniu tuo geriau mums visoms..as neatsisakau ir neatsisakysiu koju susiremontuoti, tik ziureti reikia pati paciausia tai yra mums geriausia metoda.mums geriausias salygas,kad butu kuo maziau rizikos ir kojytes,kad butu grazios...ar nepavargot skaityti mano laiskelio;-]]]?
p.s.greit rasiau, tad atleiskit uz klaidas..manau kas norejo minti suprato...
Atsakyti
šauniai čia viską aprašei ANIL 4u.gif
Atsakyti