Įkraunama...
Įkraunama...

kreivos kojos2

QUOTE(ANIL30 @ 2010 02 16, 22:23)
ten juk nieko nesijaus..bus uzmire.ir prisnudimas bus nuo raminamu...as irgi jautri..bijau gydytoju, bijau mirties, labai bijau ligu....man tai operacijai pasiryzt reikejo labai per savo kitas baimes pereit..bet noras didesnis uz baimes.. smile.gif svarbiausia rezultatas...

as nei mirties nei ligu nebijau, ta prasme nebijau tai reiskia, kad neprisigalvoju jokiu tokiu dalyku , kad va susirgsiu , numirsiu....

ir skausmo as nebijau, bet va kad guli ir zinai kad ta ten kazka daro man jau nuo to silpnumas tikraja ta zodzio prasme. jau geriau gimdyt biggrin.gif rimtai... ten veiksmas ner kada nei bijot nei galvpot... o cia guli ir fantazuoji kaip ten kur ka kisa pjauna ir t.t. blink.gif
jau geriau uzmigai ir atsibudai jau po visko bigsmile.gif

na bet kiekvienai savaip cool.gif

raseliukste - kas per firma ir kas per rubeliai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sausis1 @ 2010 02 17, 13:05)
Sveikos visos, su praėjusia valentino diena 4u.gif  Žinot, man taip skaitinėjant kilo klausimas, o jei tas gydytojas neapsiims visų operuoti? nes kaip susidariau vaizdą skaitydama jis gan principingas ir truputį "stabdis", kas tada? vėl naujos paieškos Lietuvoje ar kelionė pas kaimynus? tiesa, kažkur pirmoj temoj skaičiau, kad buvot pas Porvonecką (jei teisingai parašiau pavardę) bei ką pas jį sužinojot ir ką jis siųlė kaip ir neradau. kadangi keletą metų atgal pati buvau pas jį konsultacijai tai įdomu tapo ką jis sakė jums  biggrin.gif  tai ką jis sakė man nenoriu viešai rašyti, kad bėdų jam nepridaryčiau, tačiau jei įdomu rašykit į AŽ - atsakysiu  biggrin.gif

Sause, mes su Anil planavom pas jį važiuoti, buvom užsirašę, bet taip ir nenuvažiavom....iškeitėm paskui jį į KMUK gydytoją, o kaip pasirodo gal ir visai be reikalo, o gal ir gerai viskas, yra kaip yra.....

Na aš tikiuosi, kad apsiims tas klaipėdiškis, ypač jei viskas gerai pavyks su Anil (o taip ir bus, be jokios abejinės smile.gif !!!!!!!!!!!).....

Labai įdomu, ką jis tau sakė, parašyk mum į AŽ mirksiukas.gif ačiū.....
Atsakyti
Gavus informacijos iš Anil ir Sausės (Klaipėdos ir Vilniaus), apibendrinam galutinius kojų tiesinimo operacijos variantus, jei išbraukiam išorinių Ilizarovo aparatų variantą, kaip jau atgyvenusį metodą (LT gydytojais mes tikim smile.gif ) smile.gif :

1) su titano plokšelėmis - kai atsiradusi ertmė kaule dasiaugina savaime....kojos iš karto tampa tiesios, minusas kad ilgą laiką- lovos režimas (1 mėnuo tai tikrai+dar porą mėnesių labai apribotas judėjimas) , jei daroma abi kojas iš karto (rekomenduojama geriau po vieną).....padidėjam kažkur apie 1 cm

2) panašus principas į pirmajį - tik kaulo dalis imama iš dubens kaulo (ar šonkaulio)....suveržiama plokštelėmis arba koja gipsuojama.....gyja apie tris mėnesius...na jei bus tvarkomos abi kojos, vaikščiotikokius 3 mėnesius turbūt irgi nelabai kaip išeis.....Žala kažkokia padaroma ir kitiems kaulams, iš kurių bus imamas kaulinis audinys....Geriausia aišku būtų, jei dėtų dirbtinį ar donoro kaulinį audinį (bet čia jau atmetimo rizika atsiranda)......padidėjam kažkur apie 1 cm

3)tas variantas, kai koja 1-2 cm sutrumpėja, nes nedaroma ertmės (1 ir 2 variantas), perjautas kaulas suglaudžiamas iš karto...tvirtinama plokštelėmis ar gipsu.....na teks paaukoti šiek tiek ūgio, bet variantas, mano nuomone mažiausiai rizikingas), ypač jei daryt po vieną koją...

Tai va, aš jau dvi dienas, kaip labai įtemptai galvoju, kokį čia variantą pasirinkus, nes kaina panaši visais atvejais gausis (apie 8000Lt).....tai vis linkstu prie to, kad operuotis vieną koją, o jai pilnai sugijus - antrą ir būtent 3-uoju variantu......nes būtent dėl mažų vaikų sau negaliu leisti tokio ilgo gulimo režimo, be to ir namas didelis 2 aukšų...judėt visgi reikia nemažai kasdien, tai bent jau ant vienos kojos nustraksėčiau kur prireiktu, o ilgesnes distancijas-su ramentais.....gal labiau norėčiau būti gipsuojama, kad kūne neliktų jokių svetimkūnių.....
be to, 1 varianto prisibijau ir dėl skydliaukės, kad gali nepakankai prisiauginėti kaulinis audinys.....
2 variantas kažkaip man nepriimtinas psichologiškai.....

Tai va, tiek mano samprotavimų......tai atrodo bus geriausia mano atveju (būtent dėl vaikų ir mano sveikatos problemyčių).....ir finansiškai gal taip labai nesijaus kišenei, jei tik po kokius 4 tūkstantėlius reiks palikt tam kartui....

Manu, kad visi variantai yra geri, nors ir turi tiek savų trūkumų, tiek pliusų....belieka pasirinkti, kuris būdas labiausiai priimtinas pačiam.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgakase: 19 vasario 2010 - 13:47
labas visoms... 4u.gif as perskaiciau ilgakasr tavo apibendrinimus..ir as ilgai samprorauju,mastau..tas variantas kuri as renkuos nera aprasytas pas tave.tai titano ploksteles ir kaulinis audinys..jis buna granulemis ir ir kitu pavidalu-kietu..ispjaunami ir istatomi i ertmes kur lauzoiami kaulai tokie liezuviai kaulinio audinio, tsai uztikrina, kad kaulas bus, nereik ataugt jam..tvirtinama su titanu..tad ir kaulinis audinys plius titanas...titanas tam,kad prilaikytu svori ir pan..taip saugiau ir atmetimo nebuna praktiskai ta titan priima visi..ir 100proc kaulini audini turim,tik reikia,kad jis suaugtu su kaulu....tai ner donoro, o specialus...as darysiu abi kojas is karto del keliu priezasciu-1.tai pigiau nes vis vien reikia moket uz operacija ir narkoze...2.aisku man patogisau jei jau kentet skausma atkentet ir is karto abieju koju..nes vaistai bus naudojami, tad kam save nuodyt 2 kartus kokiais morfijais...titana paliksiu, nebent ji jausciau..juk su titaniniais zandikauliais, vinim ir tt gyvena daug zmoniu...as nenoriu prarast ugio, nes blauzdos ir taip grazu,kad ner trumpos, o jos sutrumperu , gal nezymiai, bet vis vien ..tad jei 1cm. dasidetu butu gerai...cia mano pasirinkimas..kiekviena renkames smile.gif bet kaip ilgakase, taip ir as surasisau savo planiuka smile.gif tikius jau liepa but su sijoneliu ir basutem,kad ir be aukstakulniu dar...parasykit ir kitos ka mastote..o siaip as pasitikesiu gydytoju, tegu daro juo nuoziura pati paciausia mano sveikatai ir ir isvaizdai varianta smile.gif
Atsakyti
labuka,
na as rinksiuos ta pati varianta kaip ir anil.zinoma abi kojos is karto!na kol kas esu nusiteikus paciam geriausiam rezultatui ir greitam gyjimui...na luzus koja sugyja mazdaug per 2 men!(zinoma ziurint koks luzis, bet gydytojas pats laus tai manau ir gyjimas bus greitesnis).del svetimkuniu nebaisu, o titana tai tikrai organizmas priima, o ir paaugt ne pro sali butu!na zinoma kiekvena renkasi kas jai geriau!noreciau po 2 men jau i darba grizt..na bet ziuresiu kaip vaiksciot galesiu...kad ir po truputi...o visus tuos menesius nuobodu nebus, nes turiu egzaminam pasiruost, tai mokysiuos)

laukiu musu susitikimo su ilgakase lt ir kada pas mane anil atvaziuos!manu sauniai praleisim laika!ilgakase parasyk i az savo tel nr, nes kaip kitaip susisieksim lt!

negaliu patiket po 9 men skendu namo!ech...greiciau tas sekmadienis ateitu!

na viso geriausio visoms!
Atsakyti
labas mergytes smile.gif visiskai sutinku su raseliukste ir anil, - abi kojos is karto. toks tas musu gyvenimo ritmas - nuolatos nera laiko, skubam begam... na bet ka padarysi - daryt atskirtai tiesiog negaleciau sau leisti del sugaistamo laiko. turiu dirbti. bet anil pamastymai apie dviguba operaciaja ir jos visus priedus (finansiniius ir ne) mano manymu teisingi. as uz. taip, nenoriu patrumpejusiu blauzdu... nors nesu zema, bet nebusiu nelaiminga dar viena kita milimetra igijus smile.gif sutrumpejus blauzda atrodytu ne kaip... schmoll.gif Sausio1 gydytojo ideja irgi idomi. va tau, dar vienas ryztingas gydytojs. ko jie visi taip slapstosi? g.gif taop, ir su ilgakase sutinku, nes jos gyvenimo ritmas kitoks, tai jai priimtina ir linkiu kad taip jai ir viskas susiklostytu.
na o mane pacia tai kosmariska savaite aplanke, net apsiverkiau siandien... kazkaip nieko nebesinorejo tik pasislept, ne tik kojas paslept smile.gif dabar jau juokas, bet niekas istikruju neissisprende... pirmiausia susirgau gripu ir isgulejau lovoj kelias dienas, o galiausia mano bute vilniuje sprogo vandens vamzdziai ir apliejo kaimynus - kosmaras. aciu die apdrausta, bet savo bute pati turiu susitvarkyti, ir patikekit, ne tik vonios kambari!!! tiek taupiau taupiau ir se tau kad nori, ne vienas simtas ir ne vienas tukstantis bus paklotas... sad.gif as net pagalvojau, gal cia man tycia taip nutiko, kad nebuciau tokia susispaudele ir kad netaupyciau kikviena pensa... na bet as ne siaip sau, - as turiu tiksla todel ir taupau, todel ir dirbu, juk galeciau sau 2 iseigines turet, parkaliot grazius daikciukus, vazinetis visur ir t.t. tiesiog siuo metu as noriu pasiruost operacijai, ir taupau del to paties prakeikto buto, kad galeciau sumoket paskola tuos 3 menesius kai nedirbsiu... nes operacijai pinigu turiu... va taip, iskeikiau cia savo 'nelaime' tai net lengviau pasidare smile.gif blink.gif na nezinau kik reks paklot pinigu visiems santechnikams ir elektrikams, bet operacijos labai laukiu, tiksliau labai laukiu anil operascijos, kad po to galiausia galeciau su gydytoju susipazint ir su raseliukste ir su ilgakase ir dar jei kas jungiasi... tiesiog laukiu sio pavasario - vasaros kaip kazkokio stebuklo pakeisiancio visa mano gyvenimo eiga!!! laukiu labai.
tikiuosi anil viskas tvarkoj su darbuku. as pasuksiu kokia diena tau vel.nenoriu kartais sutrukdyt tave jei miegotum nes kaip supratau irgi naktinuke esi, o diena snuduriuoji smile.gif tik sekmadieni eisiu i darba, nes vis ne kaip jauciuosi. tikiuosi iki greito susikalbejimo0 su anil ir iki greito susirasymo cia. gero savaitgalio mergaiciukes smile.gif myliu atia
Atsakyti
jetus, kaip aš jums mergičkos baltai pavydžiu, kad vienu iškentėjimu atkentėsit ir jau po kelių mėnesių turėsit normalias abi tiesias kojytes.... aš igi taip planavau, bet kuo labiau apgalvoju visas smulkmenas, tuo labiau suprantu, kad man taip neišeis niekaip, nes jau vien dėl to, kad ne tik reikia rūpintis mažais vaikais, bet ir kad neturėsiu nieko, kas mane slaugytų tą lovos režimo laiką...o juk ir į tualetą reiks kažkaip nusigauti, ir valgyti padaryti.......o ir vaikai vietj nenustygsta, vis kokių aibių prikrečia....
Jūsų visų planuojamą variantą aš priskyriau 2 punktui (dirbtinis kaulinis audinys)....jis manau tikrai geras variantas......

na vienaip ar kitaip mums pasiseks, mes to labai norime ir tai įgyvendinsime....o kad ir kokį variantą pasirinksime - galutinis rezultatas bus gražios ir tiesios kojytės.... drinks_cheers.gif

labai laukiu mūsų visų susitikimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(niniuks @ 2010 02 20, 00:40)
labas mergytes smile.gif visiskai sutinku su raseliukste ir anil, - abi kojos is karto. toks tas musu gyvenimo ritmas - nuolatos nera laiko, skubam begam... na bet ka padarysi - daryt atskirtai tiesiog negaleciau sau leisti del sugaistamo laiko. turiu dirbti. bet anil pamastymai apie dviguba operaciaja ir jos visus priedus (finansiniius ir ne) mano manymu teisingi. as uz. taip, nenoriu patrumpejusiu blauzdu... nors nesu zema, bet nebusiu nelaiminga dar viena kita milimetra igijus smile.gif  sutrumpejus blauzda atrodytu ne kaip...  schmoll.gif  Sausio1 gydytojo ideja irgi idomi. va tau, dar vienas ryztingas gydytojs. ko jie visi taip slapstosi?  g.gif  taop, ir su ilgakase sutinku, nes jos gyvenimo ritmas kitoks, tai jai priimtina ir linkiu kad taip jai ir viskas susiklostytu.
na o mane pacia tai kosmariska savaite aplanke, net apsiverkiau siandien... kazkaip nieko nebesinorejo tik pasislept, ne tik kojas paslept smile.gif dabar jau juokas, bet niekas istikruju neissisprende... pirmiausia susirgau gripu ir isgulejau lovoj kelias dienas, o galiausia mano bute vilniuje sprogo vandens vamzdziai ir apliejo kaimynus - kosmaras. aciu die apdrausta, bet savo bute pati turiu susitvarkyti, ir patikekit, ne tik vonios kambari!!! tiek taupiau taupiau ir se tau kad nori, ne vienas simtas ir ne vienas tukstantis bus paklotas... sad.gif as net pagalvojau, gal cia man tycia taip nutiko, kad nebuciau tokia susispaudele ir kad netaupyciau kikviena pensa... na bet as ne siaip sau, - as turiu tiksla todel ir taupau, todel ir  dirbu, juk galeciau sau 2 iseigines turet, parkaliot grazius daikciukus, vazinetis visur ir t.t. tiesiog siuo metu as noriu pasiruost operacijai, ir taupau del to paties prakeikto buto, kad galeciau sumoket paskola tuos 3 menesius kai nedirbsiu... nes operacijai pinigu turiu... va taip, iskeikiau cia savo 'nelaime' tai net lengviau pasidare smile.gif  blink.gif  na nezinau kik reks paklot pinigu visiems santechnikams ir elektrikams, bet operacijos labai laukiu, tiksliau labai laukiu anil operascijos, kad po to galiausia galeciau su gydytoju susipazint ir su raseliukste ir su ilgakase ir dar jei kas jungiasi... tiesiog  laukiu sio pavasario - vasaros kaip kazkokio stebuklo pakeisiancio visa mano gyvenimo eiga!!! laukiu labai.
tikiuosi anil viskas tvarkoj su darbuku. as pasuksiu kokia diena tau vel.nenoriu kartais sutrukdyt tave jei miegotum nes kaip supratau irgi naktinuke esi, o diena snuduriuoji smile.gif  tik sekmadieni eisiu i darba, nes vis ne kaip jauciuosi. tikiuosi iki greito susikalbejimo0 su anil ir iki greito susirasymo cia. gero savaitgalio mergaiciukes smile.gif myliu atia

labukas..as jau namuos.siandien trumpai dirbom, tad ir mazai pinigeliu, nes buvo 2 klieneriais daugiau...bet nieko, vis vien kapeika eina....ir as labai laukiu su raseliukste dubline papramogaut, paplepet..mes abi plepes lotuliukas.gif ir niniuk gerk vitaminu, stiprink imuniteta..tavo tempas darbo didelis, nuvargsti tai todel ir susirgai..nepamirsk poilsio, kad ir kaip reikia pinigeliu...be sveikatos nieko brangesnio neturim..lauksiu tavo skambucio..o ilgakase ir tavo apsisprendimas ,kad tik iseitu...tai irgi ner blogai, juk galesi pasirupint mazyliais...
Atsakyti
p.s. nu nieko sau "nuotykiai" pas tave Niniuks, siaubas kažkos doh.gif stenkis labai nepergyventi, visko gyvenime pasitaiko...sėkmės darant remontus ir gerų meistrų, kad nors tie negadintų nervų....
Papildyta:
Smagu matyti tave Anil.....čia LT jau pirma valanda nakties, o tu dar tik iš darbuko...aš tai ką tik iš gimtadienio, bet negalėjau neįsijungti kompiuterio ir nepaskaitinėti forumo smile.gif)))))
Atsakyti
ILGAKASE SUKNUTE TAU JAU LYG IIR ISRINKTA...AS ILGAI ZIUREVAU VISUS VARIANTUS IR RADAU SAUNIA ISEIGINE SUKNELE...JI SIAURA ,TRUMPA, O TIES KLUBAIS DADETI TOKIE RAUKINUKAI...TURETU TIKT TAVO LIEKNAI FIGURYTEI TAS MODELIUKAS smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ANIL30: 20 vasario 2010 - 01:07
o kaip dziaugiuos, kad jus ka parasot, taip gera ant sirdies palieka lotuliukas.gif tiesiog ir lauki, kad kas parasys kazka naujo, ar pati badai rasyt lotuliukas.gif lotuliukas.gif niu ir as taip pat sutinku net 100% su anil nuomone, ir tas variantas man is kart patiko, kai jau suzinojai apie si. Manau iskart abi kojytes eikt daryti, nes atkentetum ta viena kart skausma ir viskas. Nebereiktu sukt galvos. As tik dabar pradejau sukt galvyte, ka cia galeciau susukt makalinike kokia su darbu, bet jau kazkoki planiuka jau turiu, tik reikia laukt, kada tai ivyks. Niniuk ir as ta laik taip pat zadu praleisti, reiks prisest prie mokslu, darbo i valias, tik reikia noro.Niniuk, pasveik, kuo greiciau, vartok vitamina c, jis labai padeda.as budavau laigoniuke, o dabar dar net nebuvau susirgusi per visa ziema:lotuliukas: visoms mergaitems sekmes ir geros nuotaikos, pakentekim dar truputuka, juk ne tiek ir daug beliko lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ANIL30 @ 2010 02 20, 02:05)
ILGAKASE SUKNUTE TAU JAU LYG IIR ISRINKTA...AS ILGAI ZIUREVAU VISUS VARIANTUS IR RADAU SAUNIA ISEIGINE SUKNELE...JI SIAURA ,TRUMPA, O TIES KLUBAIS DADETI TOKIE RAUKINUKAI...TURETU TIKT TAVO LIEKNAI FIGURYTEI TAS MODELIUKAS smile.gif

nu tu mergička duodi ax.gif wub.gif maždaug įsivaizduoju tokį modeliuką, o jau raukinukai visokie kaip man patinka wub.gif wub.gif wub.gif ačiū tau saulyte labai labai už rūpestėlį.....ai ir iš vis, ką mes čia be tavęs darytume .....
Atsakyti