Taip, folio rugsti pataria pries koki menesi gerti pries pastojima, ir tris menesiu po to. Bet dazniausiai moterys pradeda gerti tik tada, kai suzino, kad laukiasi. Ne visos taip saziningai planuojam
Specialaus gydytojo leidimo nereikia, nes visur, kur tik skaitysi apie nestuma rasoma, ir visi gydytojai rekomenduoja, kad tik suzinojus, is karto pradekite gerti. O pas gydytoja juk ne is karto leki. Be to kai kuriose salyse, pirmas vizitas tik apie 8 savaite. Na, nebent yra kokia nors alergija, net nezinau ar kam nors gali ta folio rugstis pakenkti.
Toms, kurios bijo, kad negere, tai nuraminimas, kad folio rugstis tik sumazina tikimybe stuburo neissivystymui, bet nereiskia, kad jei negersi, tai butinai bus blogai. Kadangi stuburas vystosi pirmasias 12 sav., kaip man gydytoja sake, po 12 sav. folio rugstis jau neduos jokios naudos, jau bus atlikus savo darba Tada pradeti gerti kitus vitaminus nesciosioms.
O as negeriau folio rugsties, bet jau likus kokiems 6 men. iki patojimo pradejau gerti vitaminus nesciosioms "Prenatal" tai gyd. sake liuks kad taip dariau
Jei planuoji vaikeli patartina pradet gert folio rugsti, taip pat ir pirma nestumo trimestra, o dar sauniau jei ji geriama visa nestuma ir po gimdymo, kol maitinamas kudikis.
APie folio rugsties nauda trumpai ir aiskiai: http://www.farmapedi...B9-folio-r.html
Siaip daug vaikuciu gimsta, kuriu mamos negere tos rugsties, ir nieko, bet manau ja vertetu pagert.
APie folio rugsties nauda trumpai ir aiskiai: http://www.farmapedi...B9-folio-r.html
Siaip daug vaikuciu gimsta, kuriu mamos negere tos rugsties, ir nieko, bet manau ja vertetu pagert.
As pradejau gerti, bet 8 savaite baigiau, nes baisiai skaudejo skrandi...Gydytoja patare gerti vakare..po vakarienes, bet irgi nepadejo...tai dabar ir nebegeriu...
Tikiuosi su vaikeliu viskas bus tvarkoj
Tikiuosi su vaikeliu viskas bus tvarkoj
QUOTE(Zagnes @ 2011 01 20, 14:45)
Tai taip supratau, kad folio ruпgštį galima pačiai pradėt gert, nelaukt gydytojo nurodymų.
O kokia dozacija dienai?
O kokia dozacija dienai?
tikrai galima, aš kažkokią mistinę nuojautą turėjau apie antrą nėštumo savaitę, tai pradėjau gerti ir po kelių savaitėlių nuojauta pasitvirtino
dėl dozės tai aš nebesuprantu... gulėjom ligoninėj, tai viena gydytoja sakė, kad užtenka 400, kitas, kad aukso viduriukas - 800 stiprumo, o viena turėjo specialią folinę rūgštį nėščiosioms, kurios stiprumas 1000
Pries dvi savaites buvau pas gydytoja, tai ji sake, jog jos kolega, kuri pabuvojo nesenai seminare, kuriame kalbejo apie foline rugsti, tai ten kaip jau rekomendavo gerti po 800...
O gerti reikia 3 men iki kada planuojate pastuoti, ir 3 men po to, kai jau pastojote..
O gerti reikia 3 men iki kada planuojate pastuoti, ir 3 men po to, kai jau pastojote..
As neisgeriau ne vienos tabletes. Pries 18 metu apie tai ne girdeti nebuvom girdejusios . Isvis, kai pamenu kaip viskas buvo, plaukai siausiasi. Per visa nestumo laika daryta 1 echoskopija 4 men, visi duomenys apie sekminga nestumo eiga - pilvo matavimas centimetru, vitaminus geriau savo nuoziura, geriau visokias neleistinas arbatas (ciobreliu, metu etc), apelsinus kirtau kilogramais, informacijos 0 ir nieko... Jokiu bedu su sveikata pas vaika. Pastojau per 1 karta (ne menesi o karta), kad buna nesivystantis nestumas net neisivaizdavau tai ir praejau visa reikala kaip tankas . O dabar pasiskaitai cia, pasikaitai ten - BAISU. Tiek pavoju! Na ir amzius jau ne tas... Taigi nesijaudinkit kas negeret, nei musu mamos nei mociutes jos negere o va kokius vaikus turi.
mergaites, padekit geriu JAMIESON FOLIC ACID (foline rugsti). bet nesusigaudau matavimuose parasyta 1,000 mcg/1 mg. tai kiek cia tos folines rugsties? bijau, kad nebutu per mazma doze.. man tik 5 savaiteles...
QUOTE(Sandreja @ 2011 07 18, 13:41)
mergaites, padekit geriu JAMIESON FOLIC ACID (foline rugsti). bet nesusigaudau matavimuose parasyta 1,000 mcg/1 mg. tai kiek cia tos folines rugsties? bijau, kad nebutu per mazma doze.. man tik 5 savaiteles...
Laba, as ir turiu parsisiuntus is JAV foline rugsti, irgi 1000 mcg/1 mg. Tai realiai labai mazas kiekis. Gydytojai rekomenduoja nuo 400 iki 800 mg. gerti. Man sake gerti 800 mg., tai pagal viska per diena tureciau isgerti 800 tableciu 1000 mcg
Geriau nueikit ir vaistineje nusipirkit kur buna 400 mg., ir paskui gerkit kiek gydytojas paskirs.