man prioes pastojant skyre 800 , dabar 400 mg
QUOTE(Vaniliniai Ledai @ 2010 05 19, 12:55)
man prioes pastojant skyre 800 , dabar 400 mg
ne mili gramus tau skyre, o mikro gramus
Sveikos, gydytoja man skyrė 0,4 mg folio rūgšties, o vėliau išrašė vitaminus ELEVIT PRONATAL, kuriuose yra 0,8 mg. Tačiau aš neatsiklausiusi jos mėnesi gėriau ir folinę rūgštį ir vitaminus, tai vat dabar nžn gal per daug jos buvo bet tikiuosi nieko blogo neatsitiks, kažkur skaičiau, kad kiek organizmui jos reikia tiek pasiima, visą kitą pašalina... be to ir gydytoja nieko nepasakė...
Bet jau dabar geriu tik 0,4 mg folinės rūgšties.
QUOTE(*Viktori* @ 2010 05 19, 15:58)
Sveikos, gydytoja man skyrė 0,4 mg folio rūgšties, o vėliau išrašė vitaminus ELEVIT PRONATAL, kuriuose yra 0,8 mg. Tačiau aš neatsiklausiusi jos mėnesi gėriau ir folinę rūgštį ir vitaminus, tai vat dabar nžn gal per daug jos buvo bet tikiuosi nieko blogo neatsitiks, kažkur skaičiau, kad kiek organizmui jos reikia tiek pasiima, visą kitą pašalina... be to ir gydytoja nieko nepasakė...
tai, o elevit daugiau negeri? nes tokiuose vitaminuose yra ir folio rug ir kitu butinu vitaminu..ir viena men daugiau pavartojus folio tikrai nieko naetsitiks nei tau nei maziukui
Nepergyvenkit, tos, kurios negeret, nes juk folio rugstis, tai vitaminas M. va, paskaitykit, jo daug kokiuose maisto produktuose yra
Vitaminas M (Folatas, folio rūgštis) tirpsta vandenyje. yra B grupės vitaminas. Šviesoje bei šiluma maistą didelė dalis šio vitamino suskyla. M svarbus baltymų apykaitai, nukleorūgščių sintezei, augimo ir procesams, taip pat ląstelių dalijimosi ir atsinaujinimo procesuose. su vitaminu B12 rūgštis reikalinga raudonųjų kraujo kūnelių kaulų čiulpuose.
Vitamino M trūkumasi trūkumas pasireiškia nėščioms moterims, nes iš pradžių folio rūgštis augančiam vaisiui, dėl to motinai vitamino trūksta.
Esant M pertekliui organizme kamuoti nemiga, pablogėti savijauta. Nėštumo metu per daug rūgšties gali gimti neišnešiotas negyvas kūdikis.
Dienos norma apie 240µg folio rūgšties. rūgšties kur kas reikia sergant žarnyno ar epilepsija, vartojant kontraceptinius preparatus, alkoholizmu ir narkomanija, kepenų ligomis, mažakraujyste, nėštumo ir maitinimo krūties laikotarpiu, sutrikus virškinimo trakto veiklai.
Vitaminas M maiste
Produktas Vitamino M (μg) / 100 g. produkto
Pupelės 260
Petražolės 180
Jautienos kepenys 145
Lazdynų riešutai 72
Brokoliai 70
Juoda duona 60
Saulėgrąžos 60
Porai 56
Ikrai 50
Kiaušiniai 47
Baravykai 44
Krapai 36
Svogūnai 34
Kokosai 26
Kopūstai 25
Vištiena 19
Morkos 14
Menkė 13
Juodieji serbentai 12
Mėlynės 11
Citrina 11
Jautiena 9
Karpis 9
Kiauliena 7
Pienas 5
Silkė 5
Obuoliai 3
Vitaminas M (Folatas, folio rūgštis) tirpsta vandenyje. yra B grupės vitaminas. Šviesoje bei šiluma maistą didelė dalis šio vitamino suskyla. M svarbus baltymų apykaitai, nukleorūgščių sintezei, augimo ir procesams, taip pat ląstelių dalijimosi ir atsinaujinimo procesuose. su vitaminu B12 rūgštis reikalinga raudonųjų kraujo kūnelių kaulų čiulpuose.
Vitamino M trūkumasi trūkumas pasireiškia nėščioms moterims, nes iš pradžių folio rūgštis augančiam vaisiui, dėl to motinai vitamino trūksta.
Esant M pertekliui organizme kamuoti nemiga, pablogėti savijauta. Nėštumo metu per daug rūgšties gali gimti neišnešiotas negyvas kūdikis.
Dienos norma apie 240µg folio rūgšties. rūgšties kur kas reikia sergant žarnyno ar epilepsija, vartojant kontraceptinius preparatus, alkoholizmu ir narkomanija, kepenų ligomis, mažakraujyste, nėštumo ir maitinimo krūties laikotarpiu, sutrikus virškinimo trakto veiklai.
Vitaminas M maiste
Produktas Vitamino M (μg) / 100 g. produkto
Pupelės 260
Petražolės 180
Jautienos kepenys 145
Lazdynų riešutai 72
Brokoliai 70
Juoda duona 60
Saulėgrąžos 60
Porai 56
Ikrai 50
Kiaušiniai 47
Baravykai 44
Krapai 36
Svogūnai 34
Kokosai 26
Kopūstai 25
Vištiena 19
Morkos 14
Menkė 13
Juodieji serbentai 12
Mėlynės 11
Citrina 11
Jautiena 9
Karpis 9
Kiauliena 7
Pienas 5
Silkė 5
Obuoliai 3
Mano draugė 2 nėštumus negėrė jokios folio rūgšties ir jokių vitaminų. Vienai jos dukrytei 8 metai, kitai 5 mėnesiai. Abi mergytės sveikos kaip ridikai
Aš nėštumo metu gėriau folio rūgšti nuo 8 sav. (kai sužinojau esanti nėščia) maksimum iki kokios 11 savaitės, nes vis užmiršdavau išgerti. Daugiau nebegėriau. Gimė sūnus sveikas
Aš nėštumo metu gėriau folio rūgšti nuo 8 sav. (kai sužinojau esanti nėščia) maksimum iki kokios 11 savaitės, nes vis užmiršdavau išgerti. Daugiau nebegėriau. Gimė sūnus sveikas
As su pirmu nestumu jos visai negeriau.
Pazystu moteru, kurios folio rugsties negere, nes nespejo ir nieko baisaus, turi sau dabar grazuolius didzkius savo
Siaip as irgi manau, kad tie maisto papildai nera itin butini nesciai, juk anksciau jokiu tokiu nebuvo Kai laukiausi pirmojo folio rugsti geriau dar pries pastodama, nes ta vaikiuka labai planavom ir labai jo laukem o su antruoju - sitas netyciukas tai pradejau gerti vos tik suzinojusi jog as ir vel
Net nezinau kodel geriu.. nes tipo reikia
Net nezinau kodel geriu.. nes tipo reikia
Su pirmu nestumu negeriau, su antru iki kokios 11 savaiteles pageriau, kadangi 6 savaiciu pagulde i ligonine del hematomos, tai ligoninej dave ir isejus dar truputi pageriau
Atkreipkite dėmesį, jog per daug folinės rūgšties gali pakenkti tiek motinai, tiek vaisiui. Negėriau per pirmą nėštumą ir per antrą nesiruošiu. Folinę rūgštį patarčiau gerti nebent labai mažai ar nereguliariai, netinkamai valgančioms ir norinčioms, planuojančioms pastoti> Bent jau mano laikais med mokykloje mokino, kad ji svarbi iki panašiai penkioliktos vaisiaus dienos. T.y. trūkstant folinės rūgšties gali netinkamai formuotis nervinis vamzdelis. O kas iš mūsų taip anksti sužinojome, kad laukiamės?... Be to, normaliai maitinantis, pavalgant juodos duonos, uogų, žalumynų jums šios rūgšties tikrai netrūks Na o kad ginekologai gąsdina ir siūlo, tai jiems gi farmacininkai moka už tai