Neklausiau jokiu daktariu nors ir liepe gerti folio rugsti as jos net neparagavau o dabar jauu esu 36 savaiciu ir man tos nesamones neprireike, mat kaip daktare pasake, kad folio rugstis apsaugo nuo apsigimimu tai isejusi is kabineto suplesiau recepta, siaip logiskai pasmascius tai tik dar viena farmacininku pagaule padedant daktarams prisiviioti kuo daugiau klientu, teisingai cia viena nare sake jog musu proteviai augo ir uzaugo sveiki be jokios folio rugsties o siaip daugiau vartoti reikia darzoviu, vaisiu ir kitu sveiku dalyku ir kudikis bus sveikas ir stiprus. Stai as pati turiu igimta mazakraujyste ir visa nestuma maitinuosi juodu sokoladu bei ivairiomis darzovemis bei vaisiais, ir rezultatas = stiprus kraujas ir sveika nestuke
QUOTE(rivje @ 2010 02 11, 10:11)
Neklausiau jokiu daktariu nors ir liepe gerti folio rugsti as jos net neparagavau o dabar jauu esu 36 savaiciu ir man tos nesamones neprireike, mat kaip daktare pasake, kad folio rugstis apsaugo nuo apsigimimu tai isejusi is kabineto suplesiau recepta, siaip logiskai pasmascius tai tik dar viena farmacininku pagaule padedant daktarams prisiviioti kuo daugiau klientu, teisingai cia viena nare sake jog musu proteviai augo ir uzaugo sveiki be jokios folio rugsties o siaip daugiau vartoti reikia darzoviu, vaisiu ir kitu sveiku dalyku ir kudikis bus sveikas ir stiprus. Stai as pati turiu igimta mazakraujyste ir visa nestuma maitinuosi juodu sokoladu bei ivairiomis darzovemis bei vaisiais, ir rezultatas = stiprus kraujas ir sveika nestuke
Labai geras poziuris i savo vaikeli Tikiuosiu tu tas darzoves ir vaisiu is savo darzo valgai,jei jose yra vitaminu,nes pardotuvinesi nei su ziburiu nerasi
Mes vaikuti planavom, taigi pries bandant pastot buvau nuejus pas gyd. konsultacijai. Ji rekomendavo pagert foline rugsti (mokejau apie 20lt berods). Sake geriausiai pagert 3men iki pastojimo ir 3men jau pastojus. Taip isejo kad is pirmo karto ir pastojau Dar sake kad foline rugstis mazina apsigimimo pavoju. Gime sveikas ir grazus berniukas
QUOTE(reduxe @ 2010 01 28, 13:00)
mes planuojam leliu,tai as jau dvi savaites geriu foline,o vyras irgi geria vitaminus. Tuo labiau,kad foline nekenkia ir jos nepadauginsi tai kodel nepagerti
mes irgi pradejom planuoti, gine sake, kad nepakenks, maiste neva maza tos rugsties, bet dabar mazdaug 3 men. geriu, bet dar nepastojau o dar ir su sveikata kazkas pasdare, nu ziuresim
as pirkau irgi healthhilife 90 tabl. bet man labai patiko kaina, tik ~8Lt
vaisiai ir darzoves gal gerai, bet as irgi del ju vertes, turiu abejoniu, taciau mes neturim pasirinkimo! nes vasara bandziau auginti savo darzoviu, tai ka jus manot agurkai neauga be tokiu ir tokiu trasu, pomidorus uzpuole ir "surijo" maras, trasu irgi reikia, tai va nenuostabu, dar reikia dziaugtis, kad atveza nes kai pati pabandai uzauginti, tai pamatai koks musu tu lietuvisku darzoviu trumpas laikas
QUOTE(dorblue @ 2010 02 11, 11:21)
mes irgi pradejom planuoti, gine sake, kad nepakenks, maiste neva maza tos rugsties, bet dabar mazdaug 3 men. geriu, bet dar nepastojau o dar ir su sveikata kazkas pasdare, nu ziuresim
vaisiai ir darzoves gal gerai, bet as irgi del ju vertes, turiu abejoniu, taciau mes neturim pasirinkimo! nes vasara bandziau auginti savo darzoviu, tai ka jus manot agurkai neauga be tokiu ir tokiu trasu, pomidorus uzpuole ir "surijo" maras, trasu irgi reikia, tai va nenuostabu, dar reikia dziaugtis, kad atveza nes kai pati pabandai uzauginti, tai pamatai koks musu tu lietuvisku darzoviu trumpas laikas
tai mes irgi valgom daug tu pirktiniu vaisiu ir darzoviu,abu labai megstam,bet vitaminu irgi reikia pagerti,nes nebegyvenam taip kaip musu seneliai sveikoj aplinkoj su sveiku maistu
QUOTE(reduxe @ 2010 02 11, 12:51)
Labai geras poziuris i savo vaikeli Tikiuosiu tu tas darzoves ir vaisiu is savo darzo valgai,jei jose yra vitaminu,nes pardotuvinesi nei su ziburiu nerasi
Tai zinoma, nevisos kvailos kaip atrodom, vasara tai ka patys uzauginame konservuojame arba saldome ziemai (kaip mama moke nuo seno), gaila kad ne vienkiemyje gyvename, nes kai pasidomi kuom maitiniesi tai ir mesa pats uzsimanai auginti . Siaip tai geriausi vitaminai tai - tai ka pats prisirenki per vasara/rudeni, nes vaistinese pirkti vitaminai sintetika viena, tad jums pacioms rinktis ka valgyti o ko ne. Tapkitko ko jus norit gyvendami treciarusioje salyje cia tai kas naturalu parduotuveje neimanoma ipirkti, o stai nuvykus kad ir i antraruse sali ir kad ir i ta pacia maksima (Lenkijoje vadinasi "REAL") viskas visiskai kitaip ir agurko skonis visiskai kitok nei lietuvisko...
Papildyta:
QUOTE(dorblue @ 2010 02 11, 13:21)
nes vasara bandziau auginti savo darzoviu, tai ka jus manot agurkai neauga be tokiu ir tokiu trasu, pomidorus uzpuole ir "surijo" maras, trasu irgi reikia, tai va nenuostabu, dar reikia dziaugtis, kad atveza nes kai pati pabandai uzauginti, tai pamatai koks musu tu lietuvisku darzoviu trumpas laikas
Na mes tai anksti pavasri nurugstiname zeme ir pritresiame meslu, kad ir ne tokios darzoves ir vaisiai kaip parduotuveje, bet skonis naturalenis ir bent jau zinai kad valgai sveikas darzoves.
Papildyta:
QUOTE(dorblue @ 2010 02 11, 13:21)
Jeigu uz tokia maza kaina tiek daug tableciu, tai kokia ju sudetis?
nesvarbu, kaip busimosios mamytes nusprendzia, teisybe yra viena - moksliniai tyrimai, daugelis ju kartoti visai neseniai, yra irode, kad folines rugsties vartojimas pirmuosius tris menesius (ir pries pastojima) mazina nervines bei slapimo - lytines sistemos apsigimimu dazni (iki to laiko ir formuojasi nervinis vamzdelis, is kurio vystosi minentos sistemos). Tai, kad vaikelis gime sveikutelis, mamai jokios folines rugsties nevartojant - be abejo, daznas ir suprantamas dalykas, nes apsigimimu tikimybe apskritai yra nedidele
puiki nuoroda apie naujausia informacija (anglu kalba)
http://news.bbc.co.u...and/8232089.stm
QUOTE(rivje @ 2010 02 11, 22:05)
Jeigu uz tokia maza kaina tiek daug tableciu, tai kokia ju sudetis?
O tai tavo nuomone tik brangus vitaminai gali buti geri?
QUOTE(Elita2010 @ 2010 02 03, 14:39)
Norėjau Jūsų paklausti, o kaip jaučiates išgėrę folio? Man po kelių minučių pradėda,nežianu kaip pasakyti,tarsi pykina. Negerai man eina
QUOTE(ramunejustinas @ 2010 02 03, 15:14)
jo, as ir pastebejau, kad ir mane pykina isgerus folio rugsties.tai dabar stengiuosi isgerti pries miega.nes kai gerdavau ryte, tai labai daznai budavo, kad viskas keliaudavo i klozeta
Nežinau ar nuo folinės rūgšties, ar nuo paties nėštumo (jei taip galima išsireikšt ), bet mane irgi pykina... Bet pykina ne tik ryte (po pusryčių išgėrus tą rūgštį), bet apskritai, praktiškai po kiekvieno valgio pykina Gin'ė sako, kad taip turi būti pirmo trimestro metu paskui turi praeiti... Na, žiūrėsim...
Nešiojant pirmą vaiką tik pora kartų vemtelėjau Laukiantis antro - tvarkingai, tik iki 13 sav. pykino ir tik rytais (vadovėlinis variantas) Na, o dabar... kažkokia "bileberda"
folia as pradejau gerti nuo 4men.o kitus vitamus irgi negaliu gerti labai pikina.tai gyd.pasake kad pikina del to kad kraujas geras ir kolkas organizmui papildomu vitaminu nereikia.
QUOTE(dafniele @ 2010 03 03, 20:48)
folia as pradejau gerti nuo 4men.o kitus vitamus irgi negaliu gerti labai pikina.tai gyd.pasake kad pikina del to kad kraujas geras ir kolkas organizmui papildomu vitaminu nereikia.
nuo 4 menesio folio rugstis jau nebera butina,nes vaikuciui nervu sistema jau yra susiformavusi.rekomenduojama gerti foline rugsti yra pries pradedant vaikeli menesi du abiems partneriams,nestumo metu iki 20 savaiciu.ji yra svarbi nervu sistemos formavimuisi.
Papildyta:
QUOTE(rivje @ 2010 02 11, 11:11)
duok dieve kad viskas tau butu gerai,o as verciau klausau savo gyditojos,nes noriu kad mano mazytis gimtu sveikas,kadangi salygu savo darzoviu pasiaugint neturiu,daug dirbu,tai vienintelia kas man likes dalykas tai pirktiniai vitaminai,ir labai juos vertinu.su pirmu geriau irgi,gime sveikas kaip ridikas.