Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 20, 11:56)
Mamytės, mielosios, gal kurios dar vaikiukui dematitas pasireiškia plaukuotoj galvos daly? aš jau nebežionau ko stvertis, gal kas galit kokį patarimą įmest.  atrodo jau apsidžiaugi kokią priemonę radus, bet po kurio laiko žių reikia vėl naujos ieškot. su degutu beržų dar šiek tiek prilaikom, kad pleiskanojimas visai neįsigalėtų, bet jis smarkiai sausina odą, tai džigitas mano gremžia net paūbaudamas. jau ir aliejais tepu, ir arbatom visokiom plaunu, beviltiška. vaikšto vaikas riebaluota galva kaip koks bomžiukas, ale kad kitaip neįmano, niežulys pjaute pjauna...

O tai neg.j. druska jau isbande?
Atsakyti
o kas ka galvoja apie si prietaisa, gal kas bandet kazka panasaus?
http://www.laz.lt/index.php?id=70
p.s. klausimas tik ar tokiems kaip musu maziukams galima vartoti g.gif
Atsakyti
Mamos, rekomenduoju isbandyti "Jodi" - kiek jegu atsirado thumbup.gif . Sakiau mane pribaigs tas letinio nuovargio sindromas, o pasirodo ne joks sindromas cia, o jodo trukumas biggrin.gif
Atsakyti
Mano maziui tik zandukai paberti (kaktyte jau praktiskai sveika, ant kojytes keli mazi siurkstukai yra), ir lyg gereja (laikytis pradejau dar grieztesnes dietos pagal psl pradzioj pateiktas rekomendacija, nes maitinu mp). Gyd israse kortizolio tepaliuka (vaistinej gaminti) sasiukui nuimti ir is stalciaus istrauke geruju bakteriju reklaminiu lapuku.

Ir kiti gydytojai panasiai skiria? As dar noreciau palaukt pora dienu su viltim, kad vien mano maisto griezta dieta pasiteisins. Is jusu patirties, ar verta laukt, ar jau tepliot, duoti tas bakterija?

Vaiko gyd nepasirode kompetetinga alergiju kl., nenoriai atsakinejo i bilekokius kl. Diagnozes irgi nesake, tik, kai paklausiau ar AD, tai patvirtino, bet kuo skiriasi nuo SD nepasake...

Ar verta verztis pas alergologus, dermatologus? Pasiskaicius, rodos, mazai jie ka tepasako. Nebent jau pas labai patikrintus reiktu... g.gif

Ar pavyksta nustatyt nuo ko tas AT? Visos kitos priemones is sono teatrodo kaip padriniu slepimas, o ne priezasties salinimas... Ar as klystu?

QUOTE(Danuse @ 2010 01 20, 10:12)
na pas mus biski daugiau nei zyme, mes pilnai neatmerkiam akytes, nes vokiukas uztynes, tai dabar vis klijuoju sveikaja akyte kad to nesusilpnetu regejimas

verysad.gif 4u.gif
Spec pleistriuku kokiu?

QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 20, 11:56)
Mamytės, mielosios, gal kurios dar vaikiukui dematitas pasireiškia plaukuotoj galvos daly?

Pas mus irgi yra, tik as dar naujoke siuo kl... Is jusu tik mokytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viskas_bus_gerai_:): 20 sausio 2010 - 12:52
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 20, 12:56)
Mamytės, mielosios, gal kurios dar vaikiukui dematitas pasireiškia plaukuotoj galvos daly? aš jau nebežionau ko stvertis, gal kas galit kokį patarimą įmest.  atrodo jau apsidžiaugi kokią priemonę radus, bet po kurio laiko žių reikia vėl naujos ieškot. su degutu beržų dar šiek tiek prilaikom, kad pleiskanojimas visai neįsigalėtų, bet jis smarkiai sausina odą, tai džigitas mano gremžia net paūbaudamas. jau ir aliejais tepu, ir arbatom visokiom plaunu, beviltiška. vaikšto vaikas riebaluota galva kaip koks bomžiukas, ale kad kitaip neįmano, niežulys pjaute pjauna...

mano vyrui yra seborėjinis dermatitas, jis pasireiškia daugiau sia ten, kur yra plaukų:
http://www.pasveik.l...dermatitas/4473

jo pagrindiniai vaistai - kuo dažniau praustis švariu minkštu vandeniu ir tepalai su cinku, anksčiau naudodavo dar šampūnus nuo pleiskanų - grybelio (kol plaukų turėjo lotuliukas.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 20 sausio 2010 - 13:28
ausru (jusu pasto dezute perpildyta beje)kazkur minejote kad bandete transfer factoriu. kaip jusu bandymai baigesi? ar alergizuoja vis? mes siandien buvom pas naturopata molovicko. daug idomaus ir labai naudingo pasake apie maista kai turesiu laiko parasysiu forume. bet kas man aktualu paminejo transfer factoriu kaip GYDOMAJA priemone, tai ir nzn ar jis vienas is platintoju, nuo kuriu man paranoja. ir didele. ar tas faktorius tikrai geras? labai prasau, aprasykite savo patirti, pamastymus. taip pat mes uzsipirkom tianshi kalci. bet taip bijau duot...mamyte is siauliu bei vilniete iveikusios dermatita grieztai teigia kad tianshi produkcija nealergizuoja. Dieve, jau nebezinau kuo tiketi....lieka tik kruopsciai rinkti informacija po trupineli

ir dar gal kas nors is jusu zinote ka nors blogo apie streptocida? cia mum toki tepala patiem liepe darytis molovicko su juo tai taip pat ieskau informacijos.
aciu 4u.gif
Atsakyti
Mums praėjo mėnesis, kai buvom tikrai žiauriai išberti. Alergologės skirtas Zyrtec (tabl.) ir Elidel (tepal.) labai padėjo. Bet sakė tuo pačiu reikia ir drėkint odelę, nes Elidel tik gydo, bet nedrėkina. O dermatologė paskyrė Sebodiane DS tepaliuką veidukui ir kūneliui drėkinti, kuris per mėnesį net minimalaus efekto nedavė... Sakė, turėtų ypač veidelio kietiems spuogeliams padėti, o jei ne, rašys antibiotikus. Gal kam buvo skyrę ir ar pasiteisino, ar padėjo, po kiek laiko vėl atsistatė, o gal pagijot? Labai jau nenoriu aš jų vaikui duot... Bet šiandien einam, tai jei kas ką parekomenduos, tai pasiklausinėsiu apie jų galimą naudą ar nenaudą.
O šiaip kūnelį savaitę drėkinu kokoso aliejum, tai jis labai gerai tepasi, nes vos palietus, pradeda lydytis, ir ant odelės mažiau raudonų dėmelių, tik jos šiurkštesnės, o aną savaitę vėl grįžau prie taukmedžio sviesto, tai jis tikrai geriau drėkina, odelė ne tokia šiurkšti, bet yra raudonų dėmelių, be to, sunkokai skistosi, kas vaikučiui nelabai patinka, kai gabaliukais ant nieštinčių vietelių mamytė vis suka ir suka ratais smile.gif na bet joks kremas tokio efekto nedavė, tai aš kol kas už natūralius drėkiklius ir mažom dozėm reikiamus vaistukus (kiekvienam indiv.).
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 01 20, 10:45)
ju vaikiuku ad nealerginiai - tokiu tik pavydeti galima.

smile.gif Nelabai cia yra ko pavydet. Bet tik tiek kad gal lengviau susigyvent su AD.
Kad pvz., ir Aveene ar koks tepalas galetu isoriskai padet, o vat alergijos jis gi neitakos. Kaip bere nuo alergenu taip ir bers doh.gif

As irgi uz susitikima 4u.gif super ideja
Papildyta:
QUOTE(Axxa @ 2010 01 20, 13:48)
O dermatologė paskyrė Sebodiane DS tepaliuką veidukui ir kūneliui drėkinti, kuris per mėnesį net minimalaus efekto nedavė... Sakė, turėtų ypač veidelio kietiems spuogeliams padėti, o jei ne, rašys antibiotikus. Gal kam buvo skyrę ir ar pasiteisino, ar padėjo, po kiek laiko vėl atsistatė, o gal pagijot? Labai jau nenoriu aš jų vaikui duot... Bet šiandien einam, tai jei kas ką parekomenduos, tai

Mes tepem antibiotiku 5d. jokio rezultato nebuvo matyt. Po to tepem bakteriofagu, tai rezultatas pasimate po keliu dienu. Bet mes nuo AS gydemes.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 01 20, 13:26)
Mamos, rekomenduoju isbandyti "Jodi" - kiek jegu atsirado  thumbup.gif . Sakiau mane pribaigs tas letinio nuovargio sindromas, o pasirodo ne joks sindromas cia, o jodo trukumas  biggrin.gif

as vienoje dietoje skaiciau, kad druska turi buti be jodo, tai gal jo perteklius irgi alergizuoja?
skambinau pediatrei, papasakojau apie reakcija i skiepa, tai ji sako - reiks pries kita skiepa jums vaistuku pagerti. na kaip Jums patinka?
tiesa, patepus meliu, po kiek laiko galima tepti kremuku?
aciu
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 01 20, 13:50)
Spec pleistriuku kokiu?

na nevisai, bet aisku jis skirtas akytems
Atsakyti
Atsikratem AS zarnyne... thumbup.gif
Vakare kai turesiu tyrima ant ranku parasysiu viska nuodugniau.
Atsakyti
Sveikos, mamytes! Kaip gaila, kad tiek yra vaikuciu kencianciu nuo AD ar alergiju....
Kaip as suprantu mamytes, kurios patyre ir vis dar patiria siu siaubingu ligu, ypac sunkiu formu...kasdienybe...
Praejau as visa sita pragara su savo mazyle (mums AD buvo apie 90 proc. viso kuno). Vaiksciojom pas dermatologus ir alergologus, zolininkus, homeopatus ir niekas niekas nepadejo... Skaitinejau visokias info, ieskojau, ieskojau ir nieko neradau kas padetu mano mazyliai, kuri iki 8 menesiu ne tik miegodavo, bet ir per dienas buvo supanciotom rankytem, nes tik paleisdavai, tai taip ir draskydavosi visa jega... Sauskelniu net nebuvo imanoma vienai pakeisti, nes nelaikant rankyciu, akimirksniu nusidraskydavo iki zaizdu...Zodziu basiasnio siaubo tikrai nesu patyrus... Buna tikrai baisesniu ligu, bet sios problemos kasdienybe buvo nepakeliama, tuo labiau,kad sviesos tunelio gale nesimate...
Bet beieskant vis tiek anksciau ar veliau atrandi... Per mazai pazistamus zmones, atradom stebuklinga gydytoja ir zmogu, kuri mums tiesiog padare stebukla... Ji gyde mus antroposofines medicinos vaistukais, kurie yra ne cheminiai ir kurie mums buvo stebuklas, atradimas... Deja, negaliu dalinti sios gydytojos kontaktu, bet tiesiog noriu pasakyti, kad yra medicinos saka, kuri gali padeti jusu vaikuciams.. Apie tokia as ir iki to laiko nebuvau nieko girdejus..
Laikykites mamytes ir ieskokite savo vaikuciams labiausiai tinkamos pagalbos!!!
Atsakyti