QUOTE(Axxa @ 2010 02 03, 17:24)
O gal kas atidžiau domėjosi apie šalutinius poveikius Elocon (hormoninio) ir Elidel (kompensuojamo)?
Elidel kompensuojamas?
QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 03, 21:25)
Dėl ekologinių bulvių: patys auginam, išlaikyti jas nėra sudėtinga, tam puikiai tinka bet koks tamus sandėlys, kuriame nebūna minusinės temperatūros. Jei gavot pažaliavusių bulvių, reiškia, jos buvo laikomos šviesoj arba mažai kauptos auginimo metu ir pasivoliojo saulutėj. toks jau paradoksas, kad didžiausios bulvės auga arčiausiai žemės paviršiaus ir greit pažaliuoja... save gerbiantis ūkininkas tokių niekad nedės prie maistinių, nes jos NUODINGOS> maži vaikučiai nuo tokiose bulvėse susidariusio solanino gali numirt, suaugusiems gali atsisakyti kepenys. solaninas nesusiskaido ir neištirpsta nei verdamas, nei kepamas, nei mirkomas. pažaliavusių jokiu būdu nevalgykit ir pačios, niekada. O tokias bulves pardavinėjantį ūkininką reiktų paviešint, jei boguĄ suprantu, jei perrenkant pasitaiko maiše viena ar dvi, nu kartais pro akis rūšiuojamnt praslysta, bet jei 1-2kg - tai jau apsileidimas ir chaltūra.
vo , kaip ačiū už tiek info
kad žalių negalima valgyt tai žinau, kiek lupau , tiek išmečiau. O iš mūsų kaimo irgi pasitaikė , tai jau mano dėdulė išprotėjęs dėl tų bulvių,jau senatvė, jau nebe taip ščyrai daro matyt viską
Norėjau išbandyt ekologiškas, nes iš kaimo jau pora kart buvo nuo bulvių išbėrę. Kažkaip įtariu ,kad nuo bulvių krakmolo
Bet tai jo ir mišinuke yra
O gal jis ten apdorotas labiau
Caramele, db susintrigavai , gal dar kartą reiktų pabandyt
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2010 02 03, 21:55)
buvom užsisakę mėsos, tai kiauliena man kvepia taip, kaip ką tik kaime papjauta kiaulė. net švelnus šerių deginimo kvapelis likęs ant šoninės
o parduotuvinė man smirda taip, kaip begendanti mėsa.
Va sakau, kad ir man tas pats, nes aš negaliu pakest to mėsos kvapo
o va iš jų pirkta mėsa niekad nesmirda