Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

QUOTE(carramele @ 2010 02 03, 16:41)
Turbūt kad reiktų praskiest  g.gif Neturiu praktikos aš vien su juo, bet kažkur buvau skaičius, kad gryną tik ant skaudančio danties, pūlingo spuogo ir pan. tepti.

is mano praktikos su arbatmedziu,tai ji esu siek tiek naudojus pati,raso jog galima tept nusideginus ar isipjovus(zinoma nestipriai),tai tokiem reikalams naudojau,bet va vaikui gali but grynas per stiprus...Pabandziau lasiuka imaisyt i TS,patepiau viena vietele,jei nieko,bandysiu kojytes patepliot,ziuresiu kas gausis g.gif

Ir dar klausimelis blush2.gif koks aliejus yra maziausiai alergizuojantis,kad tiktu mums su AD?Ju gausybe,skaitau ir visi taip graziai aprasyti,bet jus jau visos su patirtim,gal sakau geriau patartumet man zaliai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frangi: 03 vasario 2010 - 16:18
Aciu mamos jums labai. tai dar bukit geros patarkit viena dalyka. turim eiti pas gastro. Alergologe sake darys kazkokius ten tyrimus. tai as dabar jau galvoju ar verta eiti ir kankinti vaika, jei vel israsys kokiu tableciu? gal kurios jau buvot ir ka manot apie sita apsilankyma.
dekoju dar karta 4u.gif
Atsakyti
Ir kokius siulo padaryti?
Atsakyti
O gal kas atidžiau domėjosi apie šalutinius poveikius Elocon (hormoninio) ir Elidel (kompensuojamo)?
Mums viena alergologė išrašė Elocon tepti 3 d., kai labai pablogėja plius kokį emilientą, o kita kaip tik hormoninio nesiūlė, sako jums padės tik Elidel pradžioj 2 k./d., o kai pagerėja 1 k./d. ir tik tas paraudusias vietas, na plius drėkinančio kremo, nes Elidel'is tik gydo, bet nedrėkina.
Papildyta:
Tiesa, vakar pirmą kartą daviau vaikui kivio, o likusią dalį pati suvalgiau. Tai po valandos ar dvejų, kaip vienas žandukas paraudo stipriai sad.gif Tai kol kas pirmas toks tikrai produktas, nuo kurio pastebėjau tiesioginį blogą poveikį.
Atsakyti
Gastro nezinau kokius tyrimus darytu, tik alergologe pasake, kad darys. as neklausiau kokius. kakuti mes pridave ir laukiam atsakymo.
o del elidelio - iveskite per google, jums ismes atsakyma ir paskaitysite, ten daug prirasyta. Bet esme - kad tyrimai daryti tik vartojant iki metu laiko, veliau neigiami poveikiai nezinomi. O siaip surasyta nemazai visko. Ir zinoma, nieko gero verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 02 03, 18:27)
Aciu mamos jums labai. tai dar bukit geros patarkit viena dalyka. turim eiti pas gastro. Alergologe sake darys kazkokius ten tyrimus. tai as dabar jau galvoju ar verta eiti ir kankinti vaika, jei vel israsys kokiu tableciu? gal kurios jau buvot ir ka manot apie sita apsilankyma.
dekoju dar karta 4u.gif

Kristinuv, galbut alergologe paims kraujuko ir atliks taip vadinama mix palete, t.y. patikrinks, kam alergiskas jusu vaikiukas? (atrodo 36 alergenai joje... pkai, namu dulkes, pienas, suo, kate ir t.t.), arba bandys nustatyt alergenus, lasinant vaistukus ant rieso? unsure.gif

O del elidelio, vyko karsta diskusija http://www.supermama...?...42465&st=24 Gal rasit naudingos info.

Frangi, aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynuoge_81: 03 vasario 2010 - 20:45
Mamytės, su arbetmedžio aliejum eksperimentuokit atsargiai, vaikams iki 6 metų jis nėra rekomenduojamas, nes turi endokrininį poveikį. jei jau tepsit, tai po labai nedaug ir nereguliariai. mažiuliukams išvis nerekomenduojami eteriniai aliejai, išimtys daromos tik ramunėlių, levandų ir apelsinų EA ir tai tik labai nedideliais kiekiais į vonią ar įmaišant į aliejų bet nereguliariai.

Dėl ekologinių bulvių: patys auginam, išlaikyti jas nėra sudėtinga, tam puikiai tinka bet koks tamus sandėlys, kuriame nebūna minusinės temperatūros. Jei gavot pažaliavusių bulvių, reiškia, jos buvo laikomos šviesoj arba mažai kauptos auginimo metu ir pasivoliojo saulutėj. toks jau paradoksas, kad didžiausios bulvės auga arčiausiai žemės paviršiaus ir greit pažaliuoja... save gerbiantis ūkininkas tokių niekad nedės prie maistinių, nes jos NUODINGOS> maži vaikučiai nuo tokiose bulvėse susidariusio solanino gali numirt, suaugusiems gali atsisakyti kepenys. solaninas nesusiskaido ir neištirpsta nei verdamas, nei kepamas, nei mirkomas. pažaliavusių jokiu būdu nevalgykit ir pačios, niekada. O tokias bulves pardavinėjantį ūkininką reiktų paviešint, jei boguĄ suprantu, jei perrenkant pasitaiko maiše viena ar dvi, nu kartais pro akis rūšiuojamnt praslysta, bet jei 1-2kg - tai jau apsileidimas ir chaltūra.
Atsakyti
dėl Tikro Maisto - neklausinėjau aš jų, jie matosi bando pildyti savo failiuką ir ten rašyti gamintojus ir sudėtį, nors dar tikria ne viską surašę.

buvom užsisakę mėsos, tai kiauliena man kvepia taip, kaip ką tik kaime papjauta kiaulė. net švelnus šerių deginimo kvapelis likęs ant šoninės biggrin.gif
o parduotuvinė man smirda taip, kaip begendanti mėsa.

o vištų kiek pamenu kaime mes niekuo ypatingai nešerdavom, nežinau, gal tiesiog bendra priežiūra meilė ir jos dėdavo po 1-2 kiaušinius, na išskyrus kokį ten periodą, kai sutūpdavo perėt dalis.
ir bitės pas mus medų nešdavo ojoj , net patys nežinom kodėl. iš tikro išlaikant kažkokius pagrindinius principus, sveiku protu vadovaujantis visai normaliai ten viskas auga. nereikia nei tų chemijų pirkinėt. tai jei mums miestiečiams - sadovodam liubiteliam gan neblogai sekėsi, tai manau išmanant šitą amatą taip pat įmanoma išauginti švarių produktų. jei tik noro yr...

QUOTE(kristinuv @ 2010 02 03, 17:27)
dekoju dar karta 4u.gif

šiaio paprastai kiek žinau daro echo, kakučio tyr., nieko toookio ypatingo. jei bus grybelis, AS ar kt zarazų - tai išrašys vaistų visų pirma jam išsigydyt, bus kitų problemų, tai irgi rekomenduos gydymą. bent jau sužinosit žarnyno būklę.
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2010 02 03, 11:01)

Dekui 4u.gif , reikes uzsisakyt. Bet as tai vis mastau iki ko priejom doh.gif - negali zmogus ramiai parduotuvej nusipirkti jau nei mesos, nei duonos, nei .... praktiskai isvis bet ka nusipirkes negali buti tikras, ka dedi i skrandi unsure.gif . Net uogiene nepasitikiu - pasiziurejau i sudeti - uogu vos keli gramai, nors siaip stiklainiukas pilnas uogienes. Tai kaip jie isverda is keliu gramu uogiene? Ir kodel ji tokios nenormaliai ryskios spalvos? Tai viskas aisku - privaryta visokio brudo, kad atrodytu kaip uogiene + kelios uogos del vaizdo imestos. Kazkoks kosmaras verysad.gif . Galvoj nesutelpa kaip taip gali buti - negi dabar norint valgyti sveika maista teks visiems mesti savo uzsiemimus ir pasidaryti ukininkais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 02 03, 17:24)
O gal kas atidžiau domėjosi apie šalutinius poveikius Elocon (hormoninio) ir Elidel (kompensuojamo)?

Elidel kompensuojamas? g.gif

QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 03, 21:25)
Dėl ekologinių bulvių: patys auginam, išlaikyti jas nėra sudėtinga, tam puikiai tinka bet koks tamus sandėlys, kuriame nebūna minusinės temperatūros. Jei gavot pažaliavusių bulvių, reiškia, jos buvo laikomos šviesoj arba mažai kauptos auginimo metu ir pasivoliojo saulutėj. toks jau paradoksas, kad didžiausios bulvės auga arčiausiai žemės paviršiaus ir greit pažaliuoja... save gerbiantis ūkininkas tokių niekad nedės prie maistinių, nes jos NUODINGOS> maži vaikučiai nuo tokiose bulvėse susidariusio solanino gali numirt, suaugusiems gali atsisakyti kepenys. solaninas nesusiskaido ir neištirpsta nei verdamas, nei kepamas, nei mirkomas. pažaliavusių jokiu būdu nevalgykit ir pačios, niekada. O tokias bulves pardavinėjantį ūkininką reiktų paviešint, jei boguĄ suprantu, jei perrenkant pasitaiko maiše viena ar dvi, nu kartais pro akis rūšiuojamnt praslysta, bet jei 1-2kg - tai jau apsileidimas ir chaltūra.

drinks_cheers.gif vo , kaip ačiū už tiek info 4u.gif kad žalių negalima valgyt tai žinau, kiek lupau , tiek išmečiau. O iš mūsų kaimo irgi pasitaikė , tai jau mano dėdulė išprotėjęs dėl tų bulvių,jau senatvė, jau nebe taip ščyrai daro matyt viską g.gif Norėjau išbandyt ekologiškas, nes iš kaimo jau pora kart buvo nuo bulvių išbėrę. Kažkaip įtariu ,kad nuo bulvių krakmolo g.gif Bet tai jo ir mišinuke yra g.gif O gal jis ten apdorotas labiau g.gif

Caramele, db susintrigavai , gal dar kartą reiktų pabandyt g.gif
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2010 02 03, 21:55)
buvom užsisakę mėsos, tai kiauliena man kvepia taip, kaip ką tik kaime papjauta kiaulė. net švelnus šerių deginimo kvapelis likęs ant šoninės  biggrin.gif
o parduotuvinė man smirda taip, kaip begendanti mėsa.

Va sakau, kad ir man tas pats, nes aš negaliu pakest to mėsos kvapo schmoll.gif o va iš jų pirkta mėsa niekad nesmirda ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plato: 04 vasario 2010 - 00:06
QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 03, 21:25)
pažaliavusių jokiu būdu nevalgykit ir pačios, niekada.

O jei pažaliavęs bulvės galiukas, tai pvz nupjauti tos pažaliavusios dalies irgi negalima? g.gif . Aš praktiškai visas pažaliavusias metu lauk, bet kartais va būtent taip nupjaunu tą pažaliavusią dalį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2010 02 03, 23:05)
Elidel kompensuojamas? g.gif

Taip, 100 proc., bent mums alergologė sakė, kad tik jis vienas AD kompensuojamas vaistas.
Atsakyti