QUOTE(plato @ 2010 02 03, 10:48)
O man jie atsiuntė atsakymus į visus klausimuskiek klausiau. Keik sakė atseit patys važiuoj air tikrina ūkininkus, na kiek tiesos tai jau čia nieks nepasakys
Va kokį atsakymą gavau:
Kalakutai - R. Kiškio ūkis, Mickėnės km. Panevėžio raj.
Žalia mėsa UAB Panevėžio mėsinė
Triušiai - Audronė Rapkevičienė, Pakaušių km.
Panevėžio raj.
Vištos, antys S. Linkevičiaus ūkis, Naujikų km., Karsakiškio sen.
Panevėžio raj.
Vistos auginamos laisveje, tikros kaimiskos vistos, ju mesa yra kietesnes,
jo lesinamos grudais. Triusiai taip pat uzauginti naturaliai, tik sienas
ir zoles. Kiaules augina "Ramygalos aruodai", jie dideli demesi kreipia i
pasarus, renkasi labai kokybisku daniskus ir vokiskus, taip pat seriamos
lietuvisku skystu pasaru is isrugu (naturalu).
Aš klausiau kuo šeriamos vištos, kad dėtų kiaušinius. Jie sakė, kad nežino. Sakau, kiek žinau, joms yra būtini baltymai, kitaip mažai dės kiaušinių ir vien grūdų joms nepakanka. Sakė, nu žinokit nežinau, bet nemanau, kad kažkaip blogai būtų...
(Žinau 1 ūkininką, kuris vištas šeria savo gaminta varške, todėl jokių papildomų vitaminų joms nereik.)
Užsisakiau dar bulvių pas juos. Atvežė ketvirtadienį, o jau sekmadienį bulvės kas antra aplink kaip apipuvę. Tikrai prastos...
Dėl mėsos... Aš perku vištą ir dabar kiaulienos paėmiau. Taip ji tikrai geresnė nei parduotuvės - net nėr ką lygint. Bet vien pasakymas, kad šeria gerais daniškais ar vokiškais pašarais...
Triušiai tikrai geri. Turiu su kuo lygint, tai tikrai geri...
Kalakutai šeriami kokybiškais pašarais irgi... Bet tikrai geresni nei kokie ARVI, kur tiesiog "pramoniniu" būdu auginami...
Šnekėjau telefonu... SUprantu, kad nėr ko norėt labai, nes parduotuvėj išvis šlamštas, bet... Aš vis tiek noriu geriau
QUOTE(lawanda @ 2010 02 03, 11:01)
Eima mano vyresneliui tinka tik nuo 30 zoliniu preparatu, aisku bandem tik dvi zolytes, tai tiko, nors realiai nuo ju beria, ir kiek skaiciau alergiukams ne nuo 12 o nuo 24 potencijos rekomenduojama
Aš pati naudoju nuo 30 potencijos. Bet turiu iš 6 ir 12, mums tinka.