Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

alia kaip įdomiai man šiandien nutiko, iki šiol glostau rankas ir netikiu, kad tokios švelnios - per šalčius jos jau buvo visai nusausėję, išbertos ir suskilinėję, delnai net juodi.
o šiandien reikėjo mašiną stumt, tai plikas rankas gerokai sniege pamurkdžiau, galvojau bus šakės. bet kai tik pradėjo atšilinėt, iš karto pajutau kaip oda atsigauna. na, nesugijo visai, bet žymiai suminkštėjo, nepalyginsi net su visokių kremų, kur išbandžiau poveikiu. bandysiu rytoj vėl sniego vonias pabandyt, nes įdomu, ar čia tikrai toks poveikis.

QUOTE(carramele @ 2010 02 01, 15:09)
Taip, duodam prieš miegą valerijono. Arbatos nenorėjo gert, tai tinktūros šiek tiek į vandenį įlašinu - tinka. Gal geriau būtų tabletę sutrint  g.gif Bet va taviškei irgi tas natūralistas tinktūrą skyrė, tai gal nieko dėl tų kelių lašų alkoholio.
Ačiū už patarimus.

tiesiog elementariai užklijavus pleistrą ant nugaros uždėto maisto mėgino. Tai sakė, kad nuo latekso sualergizuos ir nebus aišku.

nemanau, kad bus bėdos dėl to alkoholio, juk skiria ir visokių kitokių vaistukų, tiesiog mažom labai dozėm vaikučiams. o valeradix tabletės labai šlykščios, mano trimetis dar negali visos nuryt tvarkingai, neištvėręs išspjaudo, tai gal tinktūra ir būtų geriau... g.gif

o dėl pleistrų tai man naujiena, esu alergiška lateksui, bet laisvai galiu naudot pleistrus, niekad nėra sualergizavę. ir jų gi įvairių būna, tokie kaip medžiaginiai porėti tikrai turėtų būti nelateksiniai, manau. net pažiūrėjau mūsų vaistinėlę. nesirinkom specialiai, bet visi nurodyti kad yra hipoalerginiai, gal dėl to ir nealergizuoja man. vat tie tokie kaip tarybiniai, su tokia lipnia mase, tai ten man rodos ir bus to latekso.

QUOTE(Spray @ 2010 02 01, 15:28)
Taip, antibijotikus geriam sirupinius. Ir labai didele doze, suaugusiu, turbut kad uzmusti ta plauciu bakterija. Is pradziu net nepagalvojau, bet sako yra leidziami su svirkstu. O man ne tas rupejo, lekem i santariskes, kad tik vaika pagydyt.

Sakykit, vilnietes ar gastro daro alerginius ar netoleravimo tyrimus? Ar reikia siuntimo?

galėjo ir patys antibiotikai išprovokuot, ir sirupo priedai. mes mažylei kapsules ardėm ir gėrėm suaugusiųjų antibiotikus be jokių problemų. beje, jie ir N kartų pigesni dar doh.gif

siuntimo reikia, alerginių netoleravimo tyrimų nedaro gastro. dėl netoleravimo net nežinau, kas ir kaip ką daro bet mums gastro iš anamnezės nustatė.

QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 02 01, 18:35)
Dėkojame už užklausą.

Mūsų tiekėjai gamina perlines kruopas tik iš miežių, juose kaip priemaišos leistina 0,5-1,0 % kviečių. Todėl ant pakuočių nenurodoma jokia kita informacija išskyrus perlines kruopas.

Pagarbiai
UAB „Skanėja“

doh.gif tai vat taip ir galvojam paskui, kodėl viskas iš eilės alergizuoja, kai nežinai žmogus, kad yra "leistinos ribos"... sad.gif šiaip reiktų gal kokiai vartotojų teisių komisijai pasiūlyti įteisinti normas, kad ant pakuotės tokia info būtų žymima.
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 01, 14:22)
Nu jo, vitaminas C ir yra  tas, kuris greičiausiai išsiplaiuna... ne jei jums taip geriau, tada tik į sveikatą !

tai ko gero tas C cia mums ir itakojo geresni pasisavinima g.gif

QUOTE(frangi @ 2010 02 01, 20:41)
Ieskojau as TS,radau Vilniuj tik Mindaugo g. parduotuvej "Zemyna",raso jog 100% naturalus,be jokiu priedu,bet rafinuotas ar ne,neraso,ir dabar galvoju,tinkamas jis mums ar ne?Gal kas is ten pirkot,zinot?

o "Kvapu namai" neziurejai, ten gi visokiausiu pilna
Atsakyti
[quote=Fedes,2010 02 01, 23:49]
alia kaip įdomiai man šiandien nutiko, iki šiol glostau rankas ir netikiu, kad tokios švelnios - per šalčius jos jau buvo visai nusausėję, išbertos ir suskilinėję, delnai net juodi.
o šiandien reikėjo mašiną stumt, tai plikas rankas gerokai sniege pamurkdžiau, galvojau bus šakės. bet kai tik pradėjo atšilinėt, iš karto pajutau kaip oda atsigauna. na, nesugijo visai, bet žymiai suminkštėjo, nepalyginsi net su visokių kremų, kur išbandžiau poveikiu. bandysiu rytoj vėl sniego vonias pabandyt, nes įdomu, ar čia tikrai toks poveikis.

Antrą kartą toks poveikis gali ir nebepasireikšti, nes panašu, kad ledo kristalai tiesiog suminkštino ir nušveitė negyvą nušiurusią odą. sniego kristalai kieti, šalčio poveikis irgi antrą kartą gali pasireikšti labiau, kai oda jau pasišveitus, taigi viskas bendrai gali labiau sužeist nei padėt.

geriau pamirkyk šiltam sūriam vandenyje, pašveisk su kūno šveitikliu ar su druskos žiupsneliu, jei nėra žaizdelių, ir pasitepk kad ir TS ar šiaip kokiu alieju, va tada tai tikrai atsigaus rankelės.
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 02, 01:08)
Antrą kartą toks poveikis gali ir nebepasireikšti, nes panašu, kad ledo kristalai tiesiog suminkštino ir nušveitė negyvą nušiurusią odą. sniego kristalai kieti, šalčio poveikis irgi antrą kartą gali pasireikšti labiau, kai oda jau pasišveitus, taigi viskas bendrai gali labiau sužeist nei padėt.

geriau pamirkyk šiltam sūriam vandenyje, pašveisk su kūno šveitikliu ar su druskos žiupsneliu, jei nėra žaizdelių, ir pasitepk kad ir TS ar šiaip kokiu alieju, va tada tai tikrai atsigaus rankelės.

tai šitos procedūros kasdieninės.

neištvėriau, nuėjau dabar išmurkdyt rankas. aišku, kaip ir vakar iš karto kambario temperatūroj apsausint ir sušilt. jausmas toks, lyg kaip kremas gertųsi į odą. gal galvoju sniego vanduo labai minkštas ar pan., todėl taip ir gaivina odą. jei toliau būčiau lauke su tokiom rankom, aišku nušalčiau. aij, sumerkiau ne visas, dalį pažeistos odos palikau, kad pažiūrėti skirtumą, tai tikrai jis yra. toliau nerizikavau ir kai visiškai susigėrė drėgmė išsitepiau TS.

šiaip aš basom per sniegą pasivaikščioju, kai kokiu malkų reik atnešt, tai žinau, kad svarbu nedaryt nieko per prievartą ir būtinai apsiaut kojas ir sušilt kambario temperatūroj kojas po to pasilakstymo. tai labai daug energijos suteikia. tai galvoju, gal iš tikro tie patys gamtos reiškiniai, kurie sukelia blogas pasekmes, teisingai elgiantis gali ir teigiamai veikti... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 02 vasario 2010 - 07:40
Gal kuri galetu pakomentuot musu reakcija i TS ax.gif
Tepiau tik kelias dienas,is pradziu lyg nieko,paskui berimai pasikeite(cia ant veiduku) buve spuogiukai kazkaip susiliejo i visuma ir daug stipriau paraudo.Netepant raudonumas lyg kazkiek atslugsta,patepus vel ryskiai raudona.Pora dienu padariau pertrauka,kaip elgtis toliau,ar tai normali reakcija,ar gali but,jog jis mums netinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(frangi @ 2010 02 02, 12:28)
Tepiau tik kelias dienas,is pradziu lyg nieko,paskui berimai pasikeite(cia ant veiduku) buve spuogiukai kazkaip susiliejo i visuma ir daug stipriau paraudo.Netepant raudonumas lyg kazkiek atslugsta,patepus vel ryskiai raudona.Pora dienu padariau pertrauka,kaip elgtis toliau,ar tai normali reakcija,ar gali but,jog jis mums netinka g.gif

Frangi, musu mergytei AD pasireiskia bangomis... is pradziu spuogeliai, veliau jie isveseja i ryskiai raudonas saleles kurios susilieja, o dar veliau ima luptis ir pamazu isnyksta.. po kurio laiko vel spuogeliai, raudonos demes ir t.t. uzburtas ratas.
Gal ir jusu liga pasireiskia taip pat schmoll.gif Idomu, kokia kitu mamyciu nuomone butu..

Megaites, kur perkate meginukus paimti tyrimui odeles paseliui? Ar ju yra vaistinese? Poroje pasiteiravom, tai tik peciais pamaige...
O dabar mums labai blogai, tad norime padaryti tyrima odeles AS. Nesinoretu vaikiuko i Zolyno g. temti, tad pamaniau nuvesiu pati paimta meginuka...

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurhea @ 2010 02 01, 18:03)
del lopo meginiu-mes kazkur pries penkis men taremes su KMU gyd. Rokaite del ju, bet taremes asmeniskai.dar kazkur turiu jos telefona lygtais. buvo tada paberta nugaryte tai sake atvykt veliau, negalejo klijuot. bet taip ir nepasidarem..daba irgi isberta, nedaug bet vistiek neklijuos. o jus su kokia gydytoja taretes? manyciau pabandykit asmeniskai su sia gyd pasikalbet gal susitarsit 4u.gif

Mes pas Vaidel.ienę buvom. Dėkui, turėsiu omeny, kad turit Rokaitės telefoną. Jei kils nesklandumų savamoksliškai darantis, kreipsimės 4u.gif

QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 02 01, 20:41)
Mes ilga laika naudojome gydytojo skirta excepial liptoloptio emulsija - mums ji tiko ir patiko, tad ir pruri kremukas - aciu jam nealergizavo, o kaip man atrodo isties mergytei sumazino niezuli.

Apmaudu, kad jusu kitam vaikuciui, jis ne tik nepadejo, bet ir pakenke sad.gif Viliuosi, kad atrasite tai, kas tiks labiausia!!! Tad kantrybes ir jums ir vaikuciui  4u.gif

Ieškosim. Kas gi belieka smile.gif
Smagu, kad jums tiko kremukas.

QUOTE(Fedes @ 2010 02 01, 21:49)
nemanau, kad bus bėdos dėl to alkoholio, juk skiria ir visokių kitokių vaistukų, tiesiog mažom labai dozėm vaikučiams. o valeradix tabletės labai šlykščios, mano trimetis dar negali visos nuryt tvarkingai, neištvėręs išspjaudo, tai gal tinktūra ir būtų geriau...  g.gif

o dėl pleistrų tai man naujiena, esu alergiška lateksui, bet laisvai galiu naudot pleistrus, niekad nėra sualergizavę. ir jų gi įvairių būna, tokie kaip medžiaginiai porėti tikrai turėtų būti nelateksiniai, manau. net pažiūrėjau mūsų vaistinėlę. nesirinkom specialiai, bet visi nurodyti kad yra hipoalerginiai, gal dėl to ir nealergizuoja man. vat tie tokie kaip tarybiniai, su tokia lipnia mase, tai ten man rodos ir bus to latekso.

Nuraminai dėl to valerijono:ax: Jei tokios šlykščios tos tabletės, tai tada įsivaizduoju, kad maniškei vietoj raminamojo poveikio kiltų papildoma isterija biggrin.gif

Atkreipsiu dėmesį vaistinėj tuomet dėl viso pikto į pleistrų sudėtį, kad be latekso būtų. Iki šiol, kiek rūšių naudojom, visi tiko.

QUOTE(frangi @ 2010 02 02, 10:28)

Gali būt, kad nebetinka tiesiog tai bėrimų rūšiai. Mum būdavo, kad lyg pradeda nebetikt, bet po poros savaičių pertraukos vėl būdavo gerai.

QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 02 02, 11:49)
Frangi, musu mergytei AD pasireiskia bangomis... is pradziu spuogeliai, veliau jie isveseja i ryskiai raudonas saleles kurios susilieja, o dar veliau ima luptis ir pamazu isnyksta.. po kurio laiko vel spuogeliai, raudonos demes ir t.t. uzburtas ratas.
Gal ir jusu liga pasireiskia taip pat  schmoll.gif  Idomu, kokia kitu mamyciu nuomone butu..

Mat kaip čia jūs banguojate g.gif Tikrai reiktų pasėlį pasidaryt. Jūros druskos voneles ar antiseptinį emu aliejų esat bandę?

Parsisiunčiau neseniai emu antiseptinį muilą. Labai esu juo patenkinta. Vakar vakare dičkei nugaros apačia kažkokia sudirgus pasidarė, krūtinė smulkiom rausvom dėmelėm išėjo ir ant kojų šiek tiek pabėrimo atsirado. Tai išprausiau visą su tuo muilu vakare, o ryte nugara ir krūtinė jau buvo nebeišberta, o ant kojų labai sumažėjo. Su tuo pačiu aliejum ištepus irgi būdavo panašus efektas, bet jei norint dar kažką papildomo užtept, jau būdavo neaišku, ar nesusimaišys netikusiai tie preparatai.

Ir dar papasakosiu, kaip efektyviausiai pavyko susigydyti suskeldėjimus - įskilimus ant rankų pirštų. Nusiploviau rankas su tuo antiseptiniu muilu, įskilimus storai užtepiau Weledos kremu su medetkom ir cinku. Dienos bėgyje dar juo pasitepiau kelis kartus. Nakčiai išsimozojau taukmedžio sviestu ir vuolia - iš kokių penkių kokią savaitę neužgijusių ir viskuo bandytų teplioti įskilimų liko tik vienas dar ne visai užsitraukęs bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carramele: 02 vasario 2010 - 16:22
Sveiki,
siandien buvome pas alergologe, apziurejo, nieko blogo ne pasake( maziukas ne turit isberimu, spuogeliai irgi praeijo), bet patiko kad ne nori taip paleisti ir pasiule padaryti biocheminis kraujo tyrimas PROTEINOGRAMA (is venos) ir kartu gliukozes. Pasakiau kad labai jau ligos kimba doh.gif, kad vaikas jau imuniteta ne turit,tai israse Eugystal tab. (homeopat. ir sako nuo isberimu gerai). Gal kas vartoja?
Atsakyti
Mums buvo rekomenduotas Engystol, tačiau kadangi preparatas su žolėmis, nebandėme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 02 vasario 2010 - 18:04
Einu paziureti tiksliai kaip parasyta g.gif
kodel ne bandet?
Papildyta:
dautan

taip ENGYSTOL,paziurejau per google tai toks pavadinimas.
Atsakyti
Nebandėm, nes alergiškas vaikas žoliniams preparatams. Visų vaistų nesam išbandę, bet kiek teko susidurti - netiko doh.gif Ligos atveju naudojam grynai sintetinius vaistus.
Atsakyti
Va kaip..... g.gif
Bet gal kas jau gere??? ar geras vaistukas??
Atsakyti