Sveikos!Gal priimsit ir mus i savo bureli nors mieliau jungtumemes i kokia smagesne tema,bet....yra kaip yra...nieko beveik nezinojau apie AD,nebuvau susidurus,o sitoj temoj radau nemazai naudingos informacijos,labai smagu,kad yra su kuo pabendraut ir paklaust,jei kas rupi,nors klausimu pas mane turbut milijonas siek tiek permeciau tema,tai dar sviestis ir sviestis
QUOTE(lawanda @ 2010 01 30, 21:49)
as visada viska pries gamindama pamerkdavau bent pusdieniui, ir kruopas, ir darzoves, tuomet ten ir krakmolas issiskiria ir kiti "negerieciai" po to perplaudavau po svariu vandeniu ir dedavau virti. O mesyte visad nupildavau pirma nuovira ir jau tik su kitu vandenuku sriubyte ar troskinuka koki darydavau. Kruopas irgi uzvirus nupidavau ir vel naujai uzpildavau. Maniskis krakmolui buvo alergiskas, tai tokiu budu kazkiek jo sumazindavau.
daržovių mirkyti vandenyje nėra naudinga, nes vitaminų išsdiplauna daug daugiau nei krakmolo. krakmolas iš supjaustytų bulvių išsiplauna tik iš perpjautų ląstelių, tai tokiu atveju geriau smulkiai bulves supjaustyti ir gerai perplauti. pamerkus, vanduo iš ląstelių išstumia mineralus, vitaminus, tad išmirkytos daržovės tampa menkai bevertingos. jokiais būdais negalima mirkyti jokių žiedinių kopūstų ar brokolių, nes pumpurėlių viduje greitai veisiasi puvimo bakterijos, kurių šiaip po vandeniu neišplausi, o išvirusios jos niekur nedingsta, tik numiršta, tad taip būna ir suvalgytos. be to, didžioji dauguma negerų dalykų, patekusių į daržovių vidų, vandenyje net netirpsta, tai kam tada prarasti naudingas medžiagas?
kruopos kitas reikalas, jos mirkdamos brinksta, greičiau išverda, iš jų kad ir išsiplauna naudingų medžiagų, bet ne tiek, kiek iš šviežių daržovių.
Gal kas žino kur būtų galima nusipirkti Vilniuje tepalo BORO PLIUS
Susinervinau... Ant perliniu kruopu dezutes nenurodyta sudetis, pagal info internete gali buti tik miezines, gali buti ir kvietines, ir maisytos...
QUOTE(viskas_bus_gerai_ @ 2010 02 01, 12:16)
Susinervinau... Ant perliniu kruopu dezutes nenurodyta sudetis, pagal info internete gali buti tik miezines, gali buti ir kvietines, ir maisytos...
Aciu, kad pasakei, o tau man net i galva neateitu, kad taip gali buti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 31, 21:34)
daržovių mirkyti vandenyje nėra naudinga, .
galbut, nezinau, ne spece toj srity, man taip pries daug metu buvo patarus viena santariskiu profesore vaiku ligu ir odos, tai as taip ir dariau o ir pastebejau, kad tokiu budu pagaminti butent bulves, morkos ir kopustai mus maziu alergizavo, nezinau kodel, gal isplaudavo koki vitamina mums netikusi mes su C vit. nelabai draugavom...
QUOTE(lawanda @ 2010 02 01, 14:28)
galbut, nezinau, ne spece toj srity, man taip pries daug metu buvo patarus viena santariskiu profesore vaiku ligu ir odos, tai as taip ir dariau o ir pastebejau, kad tokiu budu pagaminti butent bulves, morkos ir kopustai mus maziu alergizavo, nezinau kodel, gal isplaudavo koki vitamina mums netikusi mes su C vit. nelabai draugavom...
Nu jo, vitaminas C ir yra tas, kuris greičiausiai išsiplaiuna... ne jei jums taip geriau, tada tik į sveikatą !
O dabar dėl perlinių kruopų: visų grūdų spalvos yra skirtingos, todėl ir perlinių kruopų spalvos taip pat skirsis tai va, jums gidas:
jei kruopos gelsganai rusvos, tokios lyg su gintariniu atspalviu - KVIETINĖS
jei kruopos balzganai pilkšvos - MIEŽINĖS
o jei turi noiks kokį melsvai žalsvą atspalvė ir atrodo tokios "lieknos" - ruginės
iš avižų grūdų atskirai perlinių kruopų, kiek žinau, nieks nedaro, jų tik maišo į 5 grūdų mišinius..
Standartiškai mūsų parduotuvėse būna tik miežines perlines kruopas, kitokių grūdų perlovkės yra tekę matyt tik ekoproduktų parduotuvėse...
Carramele, nuosirdiziai smagu skaityti pagerejimo istorija
Aciu kad pasidalinot mintimis, pruri tepaliuka isbandem ir mes
Sveikos prisijungusios, naujos mamyte Tradicinis palinkejimas - ilgai cia neuzsibukit
Aciu kad pasidalinot mintimis, pruri tepaliuka isbandem ir mes
Sveikos prisijungusios, naujos mamyte Tradicinis palinkejimas - ilgai cia neuzsibukit
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 01 30, 15:49)
Smagu girdėti, kad suveikė pirmasis gydymas. Sveikatytės mažutei . O valerijono prieš miegą davėt? Kokį?
Kai buvau gruodžio pradžioje pas kažkokį natūralistą, tai jis man sakė, kad visos žmonių ligos nuo nervinės sistemos priklauso, taip pat ir AD. Mano mažoji tada kėlėsi po kelis kart per valandą, aš jam tą sakiau. O jis man išrašė kažkokios trinktūros (sakė ir iš kokių ten trijų augalų, bet nepamenu, per sunkūs pavadinimai matyt ) gerti ryte ir vakare, ir būtinai išsimiegoti (aš jam iš kart pasakiau, kad tas neįmanoma, bet jis negirdėjo), taigi toks turėjo būti mano mažosios gydymas , per mp, o aš turėjau gerti tą trinktūrą, gėriau tik tris dienas, nes mane ne ramino, o priešingai labai suimdavo nervai, gal dėl to, kad negalėjau miegot, nežinau, bet mečiau ją lauk .
Kai buvau gruodžio pradžioje pas kažkokį natūralistą, tai jis man sakė, kad visos žmonių ligos nuo nervinės sistemos priklauso, taip pat ir AD. Mano mažoji tada kėlėsi po kelis kart per valandą, aš jam tą sakiau. O jis man išrašė kažkokios trinktūros (sakė ir iš kokių ten trijų augalų, bet nepamenu, per sunkūs pavadinimai matyt ) gerti ryte ir vakare, ir būtinai išsimiegoti (aš jam iš kart pasakiau, kad tas neįmanoma, bet jis negirdėjo), taigi toks turėjo būti mano mažosios gydymas , per mp, o aš turėjau gerti tą trinktūrą, gėriau tik tris dienas, nes mane ne ramino, o priešingai labai suimdavo nervai, gal dėl to, kad negalėjau miegot, nežinau, bet mečiau ją lauk .
Taip, duodam prieš miegą valerijono. Arbatos nenorėjo gert, tai tinktūros šiek tiek į vandenį įlašinu - tinka. Gal geriau būtų tabletę sutrint Bet va taviškei irgi tas natūralistas tinktūrą skyrė, tai gal nieko dėl tų kelių lašų alkoholio.
QUOTE(jurhea @ 2010 01 30, 18:41)
labai dziaugiames kad pagerejo o tai kai paraset posta kad prednizolona skiria tai negalejau ramiai miegot ir butinai butinai ziurekit mityba tikrai nuosirdziai patariu ta prasme ne tik alergenus, bet ir siaip derinima maisto, maziau bulvyciu mesytes, ir nuo kruopyciu nuvirkit krakmola-atrodo neitiketina bet tokie paprasti dalykai gali stebuklus bent jau mum. velerijona mes ir geriam po kelis saukstus per diena
Ačiū už patarimus.
Truputį bėda, kad dėl tų alergenų pas mus nėra aiškumo. Pagrindinė priežastis, dėl kurios pas alergologę ėjom - norėjom lopo mėginius pasidaryt, kadangi iš kraujo tyrimo praktiškai nieko nepaaiškėjo. Tai sužinojau, kad ta gydytoja, kuri juos atlikdavo, apsigynė disertaciją ir dabar KMUK niekas jų nebedaro Tik Vilniuj. Klausiau, ar negalima būtų namų sąlygom jų pasidaryt - tiesiog elementariai užklijavus pleistrą ant nugaros uždėto maisto mėgino. Tai sakė, kad nuo latekso sualergizuos ir nebus aišku. Bet aš dabar vistiek galvoju - juk maniškės pleistrai nealergizuoja, tai gal ir būtų naudos. Šiuo metu ant nugaros jokio išbėrimo, didelis plotas "pasižaidimui". Tik dabar man klausimas, ar yra produktų, kurių ant odos nerekomenduojama bandyt. Gal pakomentuot galėtų mamos, kurių vaikučiams darė šį tyrimą
QUOTE(Spray @ 2010 01 31, 14:37)
Sveiki,
Nu va, prie visu musu bedeliu prisidejo dar ir AD Nuejom pas dermatologe, ties rankyciu sulenkimais sausi ploteliai, ir vienoj rankytej tas plotelis dideja, niezti, patines.
Israse Cutivate kremo, aerius, vitalle kremus.
Nezinau net ka daryt, kol buvo mazos demeles, patepdavau essex ir stebejau, bet nieko per daug nedariau, galvojau praeis. Taciau padidejo.
Be to, turim problemu su zarnynu, labai nevalgus, truksta virskinimo fermentu. Taciau tirtis siulo veliau, nes siuo metu daug gripuojanciu, o kai buvom ligoninej su apsinuodijimu, siaute kiauliu gripas.
Siuo metu beprasidedantis plauciu uzdegimas, geriam stiprius antibijotikus. Todel nenoriu duoti per daug vaistu, ypac geriamu del AD.
Mamos, gal galit ka nors patarti, nezinau net nuo ko pradeti. Faktas pirma turim pagydyti ta plauciu uzdegima, paskui tirtis zarnyna.
Bet pirma, kur eiti geriau ar pas dermatologa ar gastroenterologa (taip atrodo)? Noreciau gastro, bet kur Santariskese, Grybo g ar kitur? Su siuntimu, ar be jo? Gal kokia gydytoja superine yra?
Nu va, prie visu musu bedeliu prisidejo dar ir AD Nuejom pas dermatologe, ties rankyciu sulenkimais sausi ploteliai, ir vienoj rankytej tas plotelis dideja, niezti, patines.
Israse Cutivate kremo, aerius, vitalle kremus.
Nezinau net ka daryt, kol buvo mazos demeles, patepdavau essex ir stebejau, bet nieko per daug nedariau, galvojau praeis. Taciau padidejo.
Be to, turim problemu su zarnynu, labai nevalgus, truksta virskinimo fermentu. Taciau tirtis siulo veliau, nes siuo metu daug gripuojanciu, o kai buvom ligoninej su apsinuodijimu, siaute kiauliu gripas.
Siuo metu beprasidedantis plauciu uzdegimas, geriam stiprius antibijotikus. Todel nenoriu duoti per daug vaistu, ypac geriamu del AD.
Mamos, gal galit ka nors patarti, nezinau net nuo ko pradeti. Faktas pirma turim pagydyti ta plauciu uzdegima, paskui tirtis zarnyna.
Bet pirma, kur eiti geriau ar pas dermatologa ar gastroenterologa (taip atrodo)? Noreciau gastro, bet kur Santariskese, Grybo g ar kitur? Su siuntimu, ar be jo? Gal kokia gydytoja superine yra?
Manau, kad pas gastroenterologą jums dabar reikia. Jei su jo pagalba sutvarkytumėt žarnyną, tai galbūt odos problemos savaime išsispręstų. O pas dermatologą pasirodyt jau buvot. Kažko iš esmės skirtingo nemanau kad ir kitas pasiūlytų.
O antibiotiukus dabar kartais ne sirupinius geriat?
Manau, kad pas gastroenterologą jums dabar reikia. Jei su jo pagalba sutvarkytumėt žarnyną, tai galbūt odos problemos savaime išsispręstų. O pas dermatologą pasirodyt jau buvot. Kažko iš esmės skirtingo nemanau kad ir kitas pasiūlytų.
O antibiotiukus dabar kartais ne sirupinius geriat?
[/quote]
Taip, antibijotikus geriam sirupinius. Ir labai didele doze, suaugusiu, turbut kad uzmusti ta plauciu bakterija. Is pradziu net nepagalvojau, bet sako yra leidziami su svirkstu. O man ne tas rupejo, lekem i santariskes, kad tik vaika pagydyt.
O snekant apie ta demele, tai ji atsirado pries pora menesiu, gal puse metu, kaip minejau labai nekreipiau demesio, kol nepadidejo.
Beje, vakar pastebejau kad suslapinus ar maudantis, jinai taip parausta, tarsi patinsta...Ar gali buti alergija vandeniui?
Sakykit, vilnietes ar gastro daro alerginius ar netoleravimo tyrimus? Ar reikia siuntimo?
QUOTE(frangi @ 2010 01 31, 20:10)
Sveikos!Gal priimsit ir mus i savo bureli nors mieliau jungtumemes i kokia smagesne tema,bet....yra kaip yra...nieko beveik nezinojau apie AD,nebuvau susidurus,o sitoj temoj radau nemazai naudingos informacijos,labai smagu,kad yra su kuo pabendraut ir paklaust,jei kas rupi,nors klausimu pas mane turbut milijonas siek tiek permeciau tema,tai dar sviestis ir sviestis
Sveika Ar didelės problemos atginė?
QUOTE(Spray @ 2010 02 01, 14:28)
Taip, antibijotikus geriam sirupinius. Ir labai didele doze, suaugusiu, turbut kad uzmusti ta plauciu bakterija. Is pradziu net nepagalvojau, bet sako yra leidziami su svirkstu. O man ne tas rupejo, lekem i santariskes, kad tik vaika pagydyt.
O snekant apie ta demele, tai ji atsirado pries pora menesiu, gal puse metu, kaip minejau labai nekreipiau demesio, kol nepadidejo.
Beje, vakar pastebejau kad suslapinus ar maudantis, jinai taip parausta, tarsi patinsta...Ar gali buti alergija vandeniui?
Tai sirupiniai galėjo paprovokuot papildomai. Nors nebūtinai. Gali būt tiesiog tokia eiga. Mano mažiui iki kelerių mėnesių buvo normaliausia oda, paskui po truputį ėmė rastis sausų plotelių, o dar po poros mėnesių stiprus įsialergizavimas pradėjo reikštis, dėmelės plito, raudo, atsirado niežulys ir t.t. Nors jokios akivaizdžios priežasties tam lyg ir nebuvo - nei vaistų naujoviškų gėrė, nei sirgom, nei skiepijom, nei aš savo meniu pakeičiau (maitinau dar tik MP). Beje, kokio amžiaus tavo vaikiukas?
Kad parausta sušlapinus, tai įprasta. O dėl patinimo, tai nežinau. Mum lyg netindavo niekad
Tai sirupiniai galėjo paprovokuot papildomai. Nors nebūtinai. Gali būt tiesiog tokia eiga. Mano mažiui iki kelerių mėnesių buvo normaliausia oda, paskui po truputį ėmė rastis sausų plotelių, o dar po poros mėnesių stiprus įsialergizavimas pradėjo reikštis, dėmelės plito, raudo, atsirado niežulys ir t.t. Nors jokios akivaizdžios priežasties tam lyg ir nebuvo - nei vaistų naujoviškų gėrė, nei sirgom, nei skiepijom, nei aš savo meniu pakeičiau (maitinau dar tik MP). Beje, kokio amžiaus tavo vaikiukas?
Kad parausta sušlapinus, tai įprasta. O dėl patinimo, tai nežinau. Mum lyg netindavo niekad
[/quote]
Vaikinui 6 metai. Pas ji odele sausa jau nuo pat gimimo buvo, taciau nebuvo problematiska ar alergiska stipriai. Nors tyremes alergija butent del to, kur duria i ranka ir meginukus deda, tiksliai nepamenu berods erkutem, morkom dar keletui komponentu...tai nealergiskas jiems. Paskui jau nustojau nervuotis, tik pries salcius veiduka tepdavau, nu ir va...po 6 metu islindo kazkas, del kazko
Ne tai kad patinsta, bet taip tarsi ryskesne, raudonesne tokia pasidaro, tarsi iskilusi...ta prasme, kad jau gerai jinai matosi. Nes taip parastai tai tokia kuno spalvos sausa deme, o kai kremu tepam, tai net ir nelabai sausa.
O jus issiaiskinote nuo ko pas jus atsirado demeliu? Kokius tyrimus daretes? Ar nyksta/pleciais?