Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

Mamos, gal kam reikia bakteriofago, vyras is Baltarusijos parveze, prasiau del visa ko,galvojau jei tyrimas disbakteriozes bus prastas ir bus AS, tai gydysimes, bet 3tfu, musu disbakteriozes tyrimas yra geras, tai noriu parduoti bakteriofaga.
Perrasau kas parasyta ant dezutes
Bakteriofag stafilokokovyj
rastvor dlia prijioma vnutr,
mestnogo i naruznogo primenenija
4 flakona po 20ml
galioja iki 06.2011
kaina 40lt, kiek vyras ir mokejo
Esu is Vilniaus,kam reikia rasykite i az.
Atsakyti
Laba rytelį smile.gif
Po pirmadieninio mane sugluminusio vizito pas alergologę, sunkaus dermatito diagnozės, paskirtų stiprių geriamų vaistų ir pasidejavimų - pamąstymų čia, vis neturėjau laiko prisėst pasipasakot, ką gi nusprendėm daryt su vaikui paskirtu gydymu.
Taigi, kai mintys aprimo ir pradėjo dėliotis į savo vietas (ačiū ir jum už komentarus), susidariau tokį veiksmų planą:
Minimalistinis Planas A. Pradėti ir sąžiningai baigti gydytojos rekomenduojamą antibiotinį gydymą Fucidinu blauzdoms ir pėdoms (kur bėrimai, raudonis labai negražūs, dažnai pašlapiuoja). Pakeisti Cutivat'o tepalą (kuris jau beveik nebeturėjo jokio poveikio net jei gryną užtepdavau) Elocon'u, pradžiai praskiestu santykiu 1:5 ir juo pabandyti įveikti labiausiai išbertas vietas. Toliau vakarais tepti Excipial pruri losjonu nuo niežulio. Dar sumąsčiau duot truputį valerijono prieš miegą rolleyes.gif
Jei nepadės, Planas B. Prie viso to pridėti 1/3 Claritino ryte ir 2/3 vakare, galbūt padidinti hormonais tepamą plotą.
Jei po savaitėlės nepagerės, Planas C: girdyti 1tab.Claritino ryte ir 1 tavegilio vakare.
Ir jei tik visai imtų blogėt ir matyčiau, kad nebesukontroliuoju situacijos, tik tuomet dar kartą pagalvoti apie geriamą prednizoloną.

Praėjus beveik savaitei, galiu pasidžiaugt, kad iki šiol nesugirdžiau nė vienos tabletės, nors jų per dieną būtų reikėję suvartoti 5 doh.gif Naujuoju hormoniniu tepiau tik mėnesių mėnesiais nesugyjančią plaštakų zoną ir bjauriausiai atrodančias blauzdų bei pėdų vietas. Visą kitą kūno dalį tepiau tik tuo losjonu su mentoliu nuo niežėjimo nakčiai. Ir galiu daryti išvadą, kad būtent tas sėkmingai tikęs preparatas, ženkliai sumažinęs niežulį, tarsi išjungė organizme įsijautrinimo mygtuką. Kūno oda pradėjo keistis taip, lyg būtumėm išties vartoję kokius labai stiprius antihistamininius - smulkūs bėrimai, raudonis, šiurkštumai nunyko, didžioji dalis odos tapo švelnutėle, jokių papildomų drėkiklių nereikia. Veido oda trigubai mažiau pleiskanoja, nors jai nieko nekeičiau - kaip ir seniau, taip ir dabar naudoju kokosų aliejų. Pėdos dar nesugijusios pilnai, bet kadangi dar liko trys dienos iki "antibiotinės terapijos" kurso pabaigos, tikiuosi, kad ir jos susitvarkys.
Po didžiausių draskymųsi naktimis ir prieš užmiegant, mum dabar tikras stebuklas, kad išmiega beveik nepajudėjusi visą naktį wub.gif Tik vakare galvą dar pasikaso truputėlį.
Atsakyti
o Galima vaikui duot Espumisana ar Colinox, ar geriau nereikia?
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2010 01 29, 23:16)
oi linu seklos istisai musu racione thumbup.gif  as jas ir sumaltas ir nesumaltas i maista dedu, o kai viduriais sustreikuoja net ant sumustiniu, kai sviestuku patepu pabarstau, o jau ant virsaus mesyte-desrytes smile.gif  ir i sriubytes ir i farsa na visur dedu ax.gif Mano vyrams tai liuks, ypac kai apsivalgyt megejai doh.gif

O kur perkat tas linų sėklas? Nepakeičia skonio (į blogesnį), nu nusipirkau aš aniros sėmenų aliejų... neskanus mum... stovi šaldytuve, nenaudojam.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2010 01 30, 13:33)

Praėjus beveik savaitei, galiu pasidžiaugt, kad iki šiol nesugirdžiau nė vienos tabletės, nors jų per dieną būtų reikėję suvartoti 5  doh.gif Naujuoju hormoniniu tepiau tik mėnesių mėnesiais nesugyjančią plaštakų zoną ir bjauriausiai atrodančias blauzdų bei pėdų vietas. Visą kitą kūno dalį tepiau tik tuo losjonu su mentoliu nuo niežėjimo nakčiai. Ir galiu daryti išvadą, kad būtent tas sėkmingai tikęs preparatas, ženkliai sumažinęs niežulį, tarsi išjungė organizme įsijautrinimo mygtuką. Kūno oda pradėjo keistis taip, lyg būtumėm išties vartoję kokius labai stiprius antihistamininius - smulkūs bėrimai, raudonis, šiurkštumai nunyko, didžioji dalis odos tapo švelnutėle, jokių papildomų drėkiklių nereikia. Veido oda trigubai mažiau pleiskanoja, nors jai nieko nekeičiau - kaip ir seniau, taip ir dabar naudoju kokosų aliejų. Pėdos dar nesugijusios pilnai, bet kadangi dar liko trys dienos iki "antibiotinės terapijos" kurso pabaigos, tikiuosi, kad ir jos susitvarkys.
Po didžiausių draskymųsi naktimis ir prieš užmiegant, mum dabar tikras stebuklas, kad išmiega beveik nepajudėjusi visą naktį  wub.gif  Tik vakare galvą dar pasikaso truputėlį.

Smagu girdėti, kad suveikė pirmasis gydymas. Sveikatytės mažutei 4u.gif . O valerijono prieš miegą davėt? Kokį?
Kai buvau gruodžio pradžioje pas kažkokį natūralistą, tai jis man sakė, kad visos žmonių ligos nuo nervinės sistemos priklauso, taip pat ir AD. Mano mažoji tada kėlėsi po kelis kart per valandą, aš jam tą sakiau. O jis man išrašė kažkokios trinktūros (sakė ir iš kokių ten trijų augalų, bet nepamenu, per sunkūs pavadinimai matyt blush2.gif ) gerti ryte ir vakare, ir būtinai išsimiegoti (aš jam iš kart pasakiau, kad tas neįmanoma, bet jis negirdėjo), taigi toks turėjo būti mano mažosios gydymas smile.gif , per mp, o aš turėjau gerti tą trinktūrą, gėriau tik tris dienas, nes mane ne ramino, o priešingai labai suimdavo nervai, gal dėl to, kad negalėjau miegot, nežinau, bet mečiau ją lauk smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(kristinuv @ 2010 01 30, 15:05)

Visada kada galima apseit be vaistų geriau jų neduoti, bet jau kai reikia...
Mums gydytoja išrašė, tai aš turiu nusipirkusi Espumisano, mano mažytei ne tik veidelį beria, bet ir pilvelį labai skauda, kai netinka maistas, tfu, tfu, tfu jau seniai reikėjo... (nors ir taip labai mažai kada esu davusi) , bet jie tokio kaip bananų skonio, o gal ne bananų, bet saldūs lašiukai.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 01 30, 01:07)
Bet pasidziaugsiu-  vaiko deka atradom su vyru ekologiska gyvenimo buda, net nika pasikeiciau smile.gif isimylejau ekologija, svara, jauciu prasme tam tikra gyvenime, ir pajutau pagarba maistui.

stai kaip mane pakeite motinyste ir ligeles vaiko:) tikiuosi, dietos ir visa kita jus pakeite i geraja puse smile.gif smile.gif ramios nakties. aciu, kad esat, kad palaikot, kad pasidalinat. Kartu mes iveiksim visas ligas, juk taip? wink.gif

drinks_cheers.gif pas mane tas pats, iki kol nesusiduriau su ta AD ir alergijom, nemastydavau net apie ekologijas , vaistu sudetis, maistus ir an. Akys atsivere, gal net ir sodybos nusipirkimas tai itakojo, turesim SAVO darzovytes, uogytes, vaisius rolleyes.gif

QUOTE(kristinuv @ 2010 01 30, 13:05)

na as be espumisano jauciu nuprotejus buciau, sunui mazam ziaurus pilvuko putimai ir skausmai budavo, tai neapsikentus suduodavau, mums padedavo, aisku nepiktnaudziaudavau tuo, jei jau visi kiti "svarieji" budai nebepadedavo, sugirdydavau blush2.gif

QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 01 30, 16:10)
O kur perkat tas linų sėklas? Nepakeičia skonio (į blogesnį), nu nusipirkau aš aniros sėmenų aliejų... neskanus mum... stovi šaldytuve, nenaudojam.

vaistinese visur yra, man skonio nekeisdavo, na gal jauciamas vos vos, bet tikrai kito maisto skonio nekeicia schmoll.gif as nejutau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 01 30, 03:07)
as tiesa sakant, nusivyliau visom dietom. Gal jus uz mane stipresnes, nezinau...bet kaip be rysio, kai valgai BET KA, o maziuke vis tiek daugiau ar maziau beria. Pradedi galvoti, kad tikrai nuo visko. Tada spjauni i viska, ir issiverdi varskeciu pirktiniu, nes po ranka neber ka valgyt (reik ilgai gamint, o maze serga, istisai ant ranku buvo). Niekas nesikeicia. Ai, po keliu dienu issikepiau saldytu blynu su mesa. Niekas neatsitiko, daugiau/maziau vis tiek isberta.
tada nusipirkau ekologisku aviziniu sausainiu, ir- beveik verkiai valgydama is to, kokie jie nerealiai skanus, ir kodel man ju NEGALIMA. Kita diena prisidejo 5 grudu kose, nes avizos atsibodo....
galu gale, nusizengiu visom dietom kasdien- suvalgydama koki nors "negera" produkta. Nes nebegaliu. Ar valgau juos, ar laikausi atstumo- veidukas nesikeicia. Ir sokolado kas antra diena po kasni suvalgau, ekologisko, zinoma. Nes kai nevalgiau, dar baisiau maze atrode biggrin.gif

tai va. Zodziu, pradesiu itarti, kad cia ne maistas kaltas. Ir baisu del kitko- ar tikrai tikrai tokiame amziuje suo nealergizuoja? Jis hipoalerginis, man nuo jo nieko ner, nors kiti gyvunai kelia alergija. Neturiu kur "isgrust" porai savaiciu ta padareli, kad paziureciau, ar kartais ta maza tikimybe yra.... myliu savo vaika, bet lengva ranka "istremti" suni visam laikui, kol man niekas 100 proc neirode, kad jis kaltas, nu negaliu, suo irgi seimos narys.

Bet pasidziaugsiu-  vaiko deka atradom su vyru ekologiska gyvenimo buda, net nika pasikeiciau smile.gif isimylejau ekologija, svara, jauciu prasme tam tikra gyvenime, ir pajutau pagarba maistui. Kuris pas mus atkeliauja toki ilga kelia, nuo savo pradines stadijos...matytumet mane, kokia bunu laiminga, kai galiu sau leisti paragauti kad ir to sausainio....
o mano mama man liepia valgyti viska, YPAC kiausinius ir zuvi, atseit pienas gaminsis biggrin.gif ir kraipo galva matydama, kaip as plaunu nuo sapuno buteliuka is vidaus, kaip lupineju etiketes, kad butu svari plastmase... smile.gif

stai kaip mane pakeite motinyste ir ligeles vaiko:) tikiuosi, dietos ir visa kita jus pakeite i geraja puse smile.gif smile.gif ramios nakties. aciu, kad esat, kad palaikot, kad pasidalinat. Kartu mes iveiksim visas ligas, juk taip? wink.gif

Pienelis gaminasi nepriklausomai nuo to ką tu valgai. Ir pirmiausia jis gaminasi smegenyse smile.gif ir jei tu save nuteiksi, kad pienelio padaugės kai išgersi puodelį šilto vandens taip ir bus smile.gif .
Dėl dietų tai tau geriau matyt kaip daryti. Tik ar negeriau tokiu atveju maitinti mišinuku g.gif . Sakai neturi reikšmės ką valgai g.gif , bet gi rašei, kad kai valgei kelias dienas ryžius, tai buvo blogiau. Kažkada jau nesilaikei dietos, bet paskui vėl grįžai, kodėl? Mano ir ištisai ant rankų būdavo, bet tai netrukdė dietai smile.gif , šaldytuvą atsidarius tikrai neturėjau ką pasiimti ir greit užkasti, gali kažką pasigaminti kai vyras namie, o kitą dieną tik pasišildysi kai viena būsi.
Nesuprantu prasmės dietos, laikaisi laikaisi paskui užvalgai alergizuojančių produktų, tai gi visa dieta velniop nueina (atsiprašau). Aš dėl savęs negalėčiau jokios dietos laikytis, bet dėl mažylės padaryčiau bet ką.
Dėl augintinio... o tai kas tau turi įrodyti? Pati viską darai dėl vaikelio... gal būt visur tik spėlionės, bet gal būt pavyks atspėti, ko labai linkiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiesiog mamytė: 30 sausio 2010 - 16:22
QUOTE(Loveco @ 2010 01 30, 00:07)
tai va. Zodziu, pradesiu itarti, kad cia ne maistas kaltas. Ir baisu del kitko- ar tikrai tikrai tokiame amziuje suo nealergizuoja? Jis hipoalerginis, man nuo jo nieko ner, nors kiti gyvunai kelia alergija. Neturiu kur "isgrust" porai savaiciu ta padareli, kad paziureciau, ar kartais ta maza tikimybe yra.... myliu savo vaika, bet lengva ranka "istremti" suni visam laikui, kol man niekas 100 proc neirode, kad jis kaltas, nu negaliu, suo irgi seimos narys.

Mums labai anksti rode alergija tiek suniui tiek katei, nors mes patys jokiu gyvunu nelaikom. O visai neseniai seneliai isigijo vokieciu avigani ir nors jis atrodo neskleidzia jokio kvapo, nelaksto po namus, o tupi savo atitvarely - laukia kol ugtels ir bus galima laikyti lauke, mums to uztenka, kad griztume is viesnages pas senelius bordiniais zandais.
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 01 30, 16:10)

rimi ekologiskam skyrely, lyg maciau dabar ir akcija kazkokia yra. alieju tai daba as pati su vyru geriu anira, nu toks specifinis jo skonis ir yra kartus...
Papildyta:
QUOTE(carramele @ 2010 01 30, 11:33)
Laba rytelį smile.gif
Po pirmadieninio mane sugluminusio vizito pas alergologę, sunkaus dermatito diagnozės, paskirtų stiprių geriamų vaistų  ir pasidejavimų - pamąstymų čia, vis neturėjau laiko prisėst pasipasakot, ką gi nusprendėm daryt su vaikui paskirtu gydymu.
Taigi, kai mintys aprimo ir pradėjo dėliotis į savo vietas (ačiū ir jum už komentarus), susidariau tokį veiksmų planą:
Minimalistinis Planas A. Pradėti ir sąžiningai baigti gydytojos rekomenduojamą antibiotinį gydymą Fucidinu blauzdoms ir pėdoms (kur bėrimai, raudonis labai negražūs, dažnai pašlapiuoja). Pakeisti Cutivat'o tepalą (kuris jau beveik nebeturėjo jokio poveikio net jei gryną užtepdavau) Elocon'u, pradžiai praskiestu santykiu 1:5 ir juo pabandyti įveikti labiausiai išbertas vietas. Toliau vakarais tepti Excipial pruri losjonu nuo niežulio. Dar sumąsčiau duot truputį valerijono prieš miegą  rolleyes.gif
Jei nepadės, Planas B. Prie viso to pridėti 1/3 Claritino ryte ir 2/3 vakare, galbūt padidinti hormonais tepamą plotą.
Jei po savaitėlės nepagerės, Planas C: girdyti 1tab.Claritino ryte ir 1 tavegilio vakare.
Ir jei tik visai imtų blogėt ir matyčiau, kad nebesukontroliuoju situacijos, tik tuomet dar kartą pagalvoti apie geriamą prednizoloną.

Praėjus beveik savaitei, galiu pasidžiaugt, kad iki šiol nesugirdžiau nė vienos tabletės, nors jų per dieną būtų reikėję suvartoti 5  doh.gif Naujuoju hormoniniu tepiau tik mėnesių mėnesiais nesugyjančią plaštakų zoną ir bjauriausiai atrodančias blauzdų bei pėdų vietas. Visą kitą kūno dalį tepiau tik tuo losjonu su mentoliu nuo niežėjimo nakčiai. Ir galiu daryti išvadą, kad būtent tas sėkmingai tikęs preparatas, ženkliai sumažinęs niežulį, tarsi išjungė organizme įsijautrinimo mygtuką. Kūno oda pradėjo keistis taip, lyg būtumėm išties vartoję kokius labai stiprius antihistamininius - smulkūs bėrimai, raudonis, šiurkštumai nunyko, didžioji dalis odos tapo švelnutėle, jokių papildomų drėkiklių nereikia. Veido oda trigubai mažiau pleiskanoja, nors jai nieko nekeičiau - kaip ir seniau, taip ir dabar naudoju kokosų aliejų. Pėdos dar nesugijusios pilnai, bet kadangi dar liko trys dienos iki "antibiotinės terapijos" kurso pabaigos, tikiuosi, kad ir jos susitvarkys.
Po didžiausių draskymųsi naktimis ir prieš užmiegant, mum dabar tikras stebuklas, kad išmiega beveik nepajudėjusi visą naktį  wub.gif  Tik vakare galvą dar pasikaso truputėlį.

labai dziaugiames kad pagerejo thumbup.gif o tai kai paraset posta kad prednizolona skiria tai negalejau ramiai miegot smile.gif ir butinai butinai ziurekit mityba tikrai nuosirdziai patariu ta prasme ne tik alergenus, bet ir siaip derinima maisto, maziau bulvyciu mesytes, ir nuo kruopyciu nuvirkit krakmola-atrodo neitiketina bet tokie paprasti dalykai gali stebuklus smile.gif bent jau mum. velerijona mes ir geriam po kelis saukstus per diena tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jurhea @ 2010 01 30, 19:41)
maziau bulvyciu mesytes, ir nuo kruopyciu nuvirkit krakmola-atrodo neitiketina bet tokie paprasti dalykai gali stebuklus  smile.gif bent jau mum. velerijona mes ir geriam po kelis saukstus per diena  tongue.gif

tai Jus ir kruopas pavire nupilatvandenuka?
jau nebezinau ko griebtis, bet apie tai nepagalvojau. o nuo kokiu kruopu nupilti, nuo visu?
aciu 4u.gif
Atsakyti
as visada viska pries gamindama pamerkdavau bent pusdieniui, ir kruopas, ir darzoves, tuomet ten ir krakmolas issiskiria ir kiti "negerieciai" ax.gif po to perplaudavau po svariu vandeniu ir dedavau virti. O mesyte visad nupildavau pirma nuovira ir jau tik su kitu vandenuku sriubyte ar troskinuka koki darydavau. Kruopas irgi uzvirus nupidavau ir vel naujai uzpildavau. Maniskis krakmolui buvo alergiskas, tai tokiu budu kazkiek jo sumazindavau.
Atsakyti
Sveiki,

Nu va, prie visu musu bedeliu prisidejo dar ir AD verysad.gif Nuejom pas dermatologe, ties rankyciu sulenkimais sausi ploteliai, ir vienoj rankytej tas plotelis dideja, niezti, patines.
Israse Cutivate kremo, aerius, vitalle kremus.

Nezinau net ka daryt, kol buvo mazos demeles, patepdavau essex ir stebejau, bet nieko per daug nedariau, galvojau praeis. Taciau padidejo.

Be to, turim problemu su zarnynu, labai nevalgus, truksta virskinimo fermentu. Taciau tirtis siulo veliau, nes siuo metu daug gripuojanciu, o kai buvom ligoninej su apsinuodijimu, siaute kiauliu gripas.

Siuo metu beprasidedantis plauciu uzdegimas, geriam stiprius antibijotikus. Todel nenoriu duoti per daug vaistu, ypac geriamu del AD.

Mamos, gal galit ka nors patarti, nezinau net nuo ko pradeti. Faktas pirma turim pagydyti ta plauciu uzdegima, paskui tirtis zarnyna.
Bet pirma, kur eiti geriau ar pas dermatologa ar gastroenterologa (taip atrodo)? Noreciau gastro, bet kur Santariskese, Grybo g ar kitur? Su siuntimu, ar be jo? Gal kokia gydytoja superine yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spray: 31 sausio 2010 - 14:50