Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

Beje, Jonavietes, ar zinot, kad Tikras maistas veza savo asortimenta ir Jonavoje? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 01 29, 14:01)
uzuojauta verysad.gif
Mums irgi po skiepo jau buvo pagereje, o dabar vel zaizdos doh.gif
laikykimes drauge smile.gif

dar noriu paklausti - kas komentuoja ta kakucio tyrima? Gastro, alergologe ar pediatre?

bye1.gif aha... butinai! Vistiek musu visu maziukai viena diena bus sveiki!!!

Asmeniskai mums, tyrima pakomentavo dermatologe, taip pat nuomone issake ir pediatre. Taciau is paliktos mamu informacijos, susidariau ispudi, kad geriausia kreiptis pas gastro.

Viskas_bus_gerai, ryziu nebeduodu - baisingai uzkietejes pilvukas buvo... Kristinuv, o kaip jums, ar neturite del to bedu?
Va, niekad nepamaniau, kad ryziai gali taip "kenkti". Gal dabar ir tie raizymai sumazes doh.gif Obuoliu tyrele iskeitem i slyvas. Valgo ne tas zodis! thumbup.gif
Atsakyti
MILENA, cia perskaiciau, kad pagal nupiestus kakulius, jusu vaiko buvo beveik blogiausias. O KOKS tas kakulis, kodel blogas? cia pagal spalva,skystuma, ar pagal bakteriju tyrimus?

mes vis dar bakteriofago nesulaukiam.... zandam padeda tik advantan, jei netepi, uz poros dienu po biski vel grizta i pirmine bukle. Tai tepu karta per savaite... doh.gif nes nu kai patepi, tai kaip ir beveik NIEKO nebebuna per pusdieni. O gal nebijot, ir kokias 4 d is eiles uztept, (as vsi galvoju, nu va, ner taip jau blogai, tai ryt nebetepsiu)
Atsakyti
Mamytės, ar dar galėtumėte truputį paprastais žodžiais nušviest apie imunoglobino tyrimą? Kaip, t.y. koks faktorius ten parodo yra alergija ar ne? Ar tuo pačiu tyrimu gali nustatyti ir hemoglobiną (gal čia tiesiog kažkoks pilnas kraujo tyrimas)? Ir ar imunoglobino tyrimas nemokamas?
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 01 29, 15:33)
MILENA, cia perskaiciau, kad pagal nupiestus kakulius, jusu vaiko buvo beveik blogiausias. O KOKS tas kakulis, kodel blogas? cia pagal spalva,skystuma, ar pagal bakteriju tyrimus?

mes vis dar bakteriofago nesulaukiam.... zandam padeda tik advantan, jei netepi, uz poros dienu po biski vel grizta i pirmine bukle. Tai tepu karta per savaite...  doh.gif  nes nu kai patepi, tai kaip ir beveik NIEKO nebebuna per pusdieni. O gal nebijot, ir kokias 4 d is eiles uztept, (as vsi galvoju, nu va, ner taip jau blogai, tai ryt nebetepsiu)

Gastro parode kokius 7 pvz nuo 1iki 7, tai musu buvo 1. Atrodo taip: ax.gif kaip zirniukais ivairiu dydziu, bet te zirniukai atskiros, kietos , spalva dazniausia buna tamsiai zalia. N2 yra kakuliai -toki pat zirniukai tik suklijuotos (kap vynuoges ax.gif ) ir taip toliau...
Tai mes daznai turim tos zirniukus ir buna normalus, bet kad pastovei tureti tai schmoll.gif
A del bakteriofaga, as cia rasiau kad drauge varo i Kaliningrada (mieste ne bus)per Zelenogradska, vaziuoja 2 ir 6 vasario tai jegu nori galim prasyti jos ax.gif . Rezultatus mes ne turim bet manau reiketu uzsakyti ir man kokius 200 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 01 29, 14:23)
Viskas_bus_gerai, ryziu nebeduodu - baisingai uzkietejes pilvukas buvo... Kristinuv, o kaip jums, ar neturite del to bedu?
Va, niekad nepamaniau, kad ryziai gali taip "kenkti". Gal dabar ir tie raizymai sumazes  doh.gif  Obuoliu tyrele iskeitem i slyvas. Valgo ne tas zodis!  thumbup.gif

Ryziai ir mums pakietino. Visada kakodavo suvalges obuoliuka, visas 8 dienas, kiek ji jau valgo, o siandien norejau vezti kakuti - kaip tycia nepakakojo. Reiskias jau tik pirmadieni doh.gif
Uzvakar bandziau avizas, tai labai skystai padare kelis kartus, nusprendziau neduoti.
tai dabar ir nesuprantu - per pablogejima geriau neduoti to papildomo maisto ar visgi duoti, nes nelabai matos ar tas maistas dar blogina situacija. obuoliukas mums siaip lyg ir tiko, bet siandien man atrodo blogi zandeliai dar paraudo labiau po obuoliuko suvalgymo praejus kokiai valandai ar porai valandu. ar cia mano rytine avizu kose netiko, nesuprasi.

O ka Jus valgot? Obuoliuko taip gaila keist i tyreles, nes obuolys is musu sodo, bet labai purpsi ir dabar, matyt reiks neduot.
Papildyta:
QUOTE(Loveco @ 2010 01 29, 15:33)
zandam padeda tik advantan, jei netepi, uz poros dienu po biski vel grizta i pirmine bukle. Tai tepu karta per savaite...  doh.gif  nes nu kai patepi, tai kaip ir beveik NIEKO nebebuna per pusdieni. O gal nebijot, ir kokias 4 d is eiles uztept, (as vsi galvoju, nu va, ner taip jau blogai, tai ryt nebetepsiu)

As vat irgi galvoju, gal paimt ir patept tuo fucidinu, kur mums dermatologe skyre, kai mate musu labai dar tada grazius zandukus, pamatytu dabar doh.gif
Bet jei visada uzslepsim ta negrozi, o organizma vis tiek kazkas alergizuos, tai gaunasi - viena ranka alergizuojam, kita ranka to pasekmes naikinam ir pasaka be galo.
Bet jau antra savaite man ranka labai linksta prie to tepalo, bet vis dar laukiu laukiu g.gif

Vynuoge o Jus vilniete, ejot pas gastro ir koki issirinkot?
pas alergolige as uzsirasiau i santariskes pas GElziniene.
tai gal reikia vienu metu pas visus apsilankyt, tik tyrima pirmiausia pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 01 29, 17:46)
O ka Jus valgot? Obuoliuko taip gaila keist i tyreles, nes obuolys is musu sodo, bet labai purpsi ir dabar, matyt reiks neduot.
Papildyta:

Vynuoge o Jus vilniete, ejot pas gastro ir koki issirinkot?
pas alergolige as uzsirasiau i santariskes pas GElziniene.
tai gal reikia vienu metu pas visus apsilankyt, tik tyrima pirmiausia pasidaryti.

Mes vilnieciai wink.gif Kaip ir minejau musu tyrima pakomentavo musu dermatologe, pas gastro mes nejome. Taciau susidariau nuomone, jog dauguma mamyciu is cia butent pas gastro kreipiasi gavusios atsakyma.
Asmeniskai, manau, kad tiek dermatologai, tiek pediatrai, tiek alergologai ir gastro - turi siuos tyrimus supranti ir gali pakomentuoti.
Apie gyd. Gelziniene esu girdejusi l. geru atsiliepimu thumbup.gif Pazistamos moterites vaikiuka alergiuka "uzaugino". Pasakojo, jog labai maloni gydytoja. Anksciau lyg Zveryno poliklinikoje dirbo...

Obuoliuko issigandau, gal sutapimas... taciau uzragavus keliukus pabere... tad pakeitem, ziuresim 4u.gif Viena mamyte parekomendavo obuoliuka orkaitej pakept thumbup.gif Meginsim ir tai butinai!!!
O jei purpsi - manau gerai. Juk pats organizmas pasalina duju pertekliu! thumbup.gif Ir nuo to pilveliui tik lengviau...
Mes vis dar ieskojimu kelyje ka valgyti.. vis bandom atrasti tai kas mums tiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurhea @ 2010 01 29, 11:41)
ai dar del alieju prisiminiau  smile.gif  mum naturopatas linu semenu alieju kuri gerem rekomendavo pakeisti taip: kavamale sumalti pacius linu semenis ir barstyt po truputuka ju  i maista. sake, kad sitaip geriau pasisavina

oi linu seklos istisai musu racione thumbup.gif as jas ir sumaltas ir nesumaltas i maista dedu, o kai viduriais sustreikuoja net ant sumustiniu, kai sviestuku patepu pabarstau, o jau ant virsaus mesyte-desrytes smile.gif ir i sriubytes ir i farsa na visur dedu ax.gif Mano vyrams tai liuks, ypac kai apsivalgyt megejai doh.gif
Atsakyti
Mamos, noriu paklausti, maitinu 6 men vaika pati plius jis valgo obuoliuka ir kosytes truputi. reikia man ji palikti ilgesniam laikui (vakarui), galvoju nupirkti misinuka. Koki geriau pirkti? ar geriau su misinuku nerizikuoti? ta prasme vaiko tiesiog nepalikti?
aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, na mes su bakteriofagu daejom iki beveik grazios odeles, jau kaip ir visai normaliai buvo, bet vel vietom pasidrasko..

Dar ir hemofilus infuenzea pasigavom doh.gif kosim jau 2 savaites ir tik blogyn. kaip jus su bakterijom kovojat, kaip be antibu issiverciat? Umkaloras nepadejo, siandien antibus duodu bet tuo paciu ir del odeles jau bijau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 01 29, 21:45)
Mamos, noriu paklausti, maitinu 6 men vaika pati plius jis valgo obuoliuka ir kosytes truputi. reikia man ji palikti ilgesniam laikui (vakarui), galvoju nupirkti misinuka. Koki geriau pirkti? ar geriau su misinuku nerizikuoti? ta prasme vaiko tiesiog nepalikti?
aciu 4u.gif

na as neduociau misinuko, ar tu tikra, kad jis ji gers, jei nesi niekad davusi g.gif gal geriau kosytes, jei valgo, vandenukas, o gal nusitraukt pabandyk, is buteliuko sugirdys rolleyes.gif Maniskei tai neigrusi misinuko schmoll.gif
Atsakyti
as tiesa sakant, nusivyliau visom dietom. Gal jus uz mane stipresnes, nezinau...bet kaip be rysio, kai valgai BET KA, o maziuke vis tiek daugiau ar maziau beria. Pradedi galvoti, kad tikrai nuo visko. Tada spjauni i viska, ir issiverdi varskeciu pirktiniu, nes po ranka neber ka valgyt (reik ilgai gamint, o maze serga, istisai ant ranku buvo). Niekas nesikeicia. Ai, po keliu dienu issikepiau saldytu blynu su mesa. Niekas neatsitiko, daugiau/maziau vis tiek isberta.
tada nusipirkau ekologisku aviziniu sausainiu, ir- beveik verkiai valgydama is to, kokie jie nerealiai skanus, ir kodel man ju NEGALIMA. Kita diena prisidejo 5 grudu kose, nes avizos atsibodo....
galu gale, nusizengiu visom dietom kasdien- suvalgydama koki nors "negera" produkta. Nes nebegaliu. Ar valgau juos, ar laikausi atstumo- veidukas nesikeicia. Ir sokolado kas antra diena po kasni suvalgau, ekologisko, zinoma. Nes kai nevalgiau, dar baisiau maze atrode biggrin.gif

tai va. Zodziu, pradesiu itarti, kad cia ne maistas kaltas. Ir baisu del kitko- ar tikrai tikrai tokiame amziuje suo nealergizuoja? Jis hipoalerginis, man nuo jo nieko ner, nors kiti gyvunai kelia alergija. Neturiu kur "isgrust" porai savaiciu ta padareli, kad paziureciau, ar kartais ta maza tikimybe yra.... myliu savo vaika, bet lengva ranka "istremti" suni visam laikui, kol man niekas 100 proc neirode, kad jis kaltas, nu negaliu, suo irgi seimos narys.

Bet pasidziaugsiu- vaiko deka atradom su vyru ekologiska gyvenimo buda, net nika pasikeiciau smile.gif isimylejau ekologija, svara, jauciu prasme tam tikra gyvenime, ir pajutau pagarba maistui. Kuris pas mus atkeliauja toki ilga kelia, nuo savo pradines stadijos...matytumet mane, kokia bunu laiminga, kai galiu sau leisti paragauti kad ir to sausainio....
o mano mama man liepia valgyti viska, YPAC kiausinius ir zuvi, atseit pienas gaminsis biggrin.gif ir kraipo galva matydama, kaip as plaunu nuo sapuno buteliuka is vidaus, kaip lupineju etiketes, kad butu svari plastmase... smile.gif

stai kaip mane pakeite motinyste ir ligeles vaiko:) tikiuosi, dietos ir visa kita jus pakeite i geraja puse smile.gif smile.gif ramios nakties. aciu, kad esat, kad palaikot, kad pasidalinat. Kartu mes iveiksim visas ligas, juk taip? wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loveco: 30 sausio 2010 - 00:10