QUOTE(Amica @ 2010 01 28, 05:31)
Matai kaip...
Na, matyt pirmiausia reikia man skorovarkę nusipirkti, o jau po to triušį
. Viskas išseivinta ir bus išbandyta
. Tęsinio būtinai lauksim
Žodžiu, vaikštai visa išsiterliojusi
Granatas, dėkui už receptą
. Tik mano vyresnėlio pirmoji pediatrė liepė niekada neduoti pirmo virimo sultinio vaikui, t.y. mėsai užvirus pavirti keletą minučių, tada keisti vandenį ir tik tada virti sultinuką ir duoti jį vaikui. Įdomu, ar tos mamos, kurios verdate vaikams sultinius, darote būtent taip?
Kol pyplys buvo visai nedickas, aš irgi pirmą vandenį nuo užvirusios mėsos nupildavau, nes būtent į jį išeina visi mėsos paviršiuje buvę nešvarumai, kraujas, plazma ir kt., ko vaikiukui gaut visai nebūtina. dabar, kai kleskas išaugo iki vidutinio dydžio cepelino, nebesismulkinu.
Očia va jums apkepo receptas, kurį žadėjau:
rekės:
virtos mėsos (triušienos, paukštienos, veršienos, nesvarbu, kas ką valgot)
daržovių, skaniausia su brokoliais, kalafijorais, morkom, porais, salierais, šparaginėm pupelėm, moliūgais, kukurūzais konservuotas bet iš bėdos tiktų ir ropė
du puodeliai virtų birių ryžių (jei norit išsivirt birių ryžių nesukdamos galvos, virkit taip: į puodą įpilkite 1 dalį plikytų ryžių ir 2 dalis vandens, žiupsnį druskos ir šiukšnį aliejaus. užvirkit ir pavirkit 10 min, tada kaitinimą išjunkit ir leiskit ryžiams dar 10 min pastovėt. gatava. pasiteisina 100 proc.)
geras puslitris balto padažo (receptą jau rašiau), kas galite valgyti sūrį ar varškę, į padažą įmaišykite saują tarkuoto sūrio arba birios varškės, kas negalit, nerizikuokit
du puodukai trupinių (tinka bet kokio jūsų valgomo miltinio nesaldaus produkto trupiniai: duonos be gliuteno, duoniukų, net kuurūzū dribsniai sumati visai iš bėdos gerai)
padažą galite kiek rimžiau pasūdyti ir paprieskoninti, nes daržovės greičiausiai bus prėskos. aš labiaausiai į tokį apkepą mėgstu dėti saujelę bazilijų ir truputį juodų pipirų. papraasta ir genialu
Į apkepo forma suberkite ryžius, ant viršaus susmulkintą mėsytę, prieskonius tada daržoves. kuo daugiau daržvių, tuo skaniau. daržoves reikia apvirt, jei šaldytos - atšildyt. aš mėgstu truputį ant keptuvės jas pakept su aliejum ir česnaku, bet mažiukams to nerekomenduočiau.
Dabarapliekite apkepą padažu, apiberkite rupiniais ir apšlakstykite aliejum arba lydytu sviestu.
Kepkite 170C orkaitėje apie 30 min.
Vualia. Kirskit į sveikatą