Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

QUOTE(ausru @ 2010 01 27, 20:25)
thumbup.gif
Atrodo, kad as viska taip ir darau  biggrin.gif :
1. niekada neduodu mesos su bulvem;
2. mesos sultinio taip pat neduodu;
3. bulviu su miltiniais praktiskai irgi neduodu;
4. alieju taip pat maziui i kose nuo vasaros nebepilu;
5. mesa pas mus tik triusis su kalakutu;
6. nenaudojam jokiu sintetiniu tepalu, jokiu vaistu;
7. o dabar jau ir papildu jokiu neduodu, nors prie kordzio tai po pertraukos planuoju sugrizti  ax.gif

O kokias vaistazoles geriat? Kazkokias valancias?
Papildyta:

O kokie atsiliepimai tu giminaiciu, kurie buvo pas O. N. ?

vaistazoles kol kas elementarias atrodytu skyre gerti: lakysius(taip pat ir maudyt ir nebijot kad sausina jis oda) ir valerijonas nzn kodel cia tas valerijonas bet geriam.. po valgomaji sauksta arbatos kelis kart per diena tarp maitinimu. zodziu maze dabar vaisto kiek apsipleiskanojusia odele bet be tu bjauriu raudonu demiu, o pries saivaite ant kaklo buvo platus ryskiai raudoni "karoliai". ir rankytes jau grazios, pedutes.
o giminaiciai cia musu ar ne mum cia klausimas? kazka gal nesusisnekejom g.gif g.gif siaip as pati labai norejau maze nuvesti pas ji bet siek tiek mum per brangu, reik pasitaupyt pinigeliu o tada ziuresim kokia situacija. nes ten vien tyrimai 250 o kur dar papildu kalnas skirtas gydymui... nors dabar jau galvoju kad gal verta butu vien ta kraujo tyrima pasidaryt, ten kaip sake absoliuciai viska mato g.gif bet dar ieskau atsiliepimu. nes pvz nzn kaip kitaip del kirminu issitirt rimtai. o ten lyg ir tai gali opagal kazkoki pedsaka nustatyt. nors gal ir klystu? g.gif

beje jum tianshi kalcis is kart pamatet kad netinka? kiek davet?
Atsakyti
QUOTE(~MILENA~ @ 2010 01 27, 21:43)
ir paskutinis klausimas smile.gif , su kokiu alejuku geriau maisyti TS sergant AD ax.gif

čia jau labai individualu, bet, manau, mamos man pritars, kad saldžiųjų migdolų aliejus vienas iš tinkamiausių...
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 27, 18:54)
TS nebūtina laikyti šaldytuve. Kambario temperatūroje jis gali išbūti 12-18 mėn. be problemų. jam svarbiau yra tamsa nei šaltis. Taigi ramiai dedate į spintelę ir nesukate galvos dėl vietos šaldytuve  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif
QUOTE(jurhea @ 2010 01 27, 20:23)
beje gal kuri  isdrisot nuvesti savo maziuka pas Olega Novikova? labai idomu butu suzintot ka sake, kaip tie tyrimai realiai atrodo..jei kas buvot butinai parasykit...

As vaziuosiu kita antradieni su saviskiu. Pas ji mano giminaiciai buvo. Aplamai as apie O.N suzinojau is cia esanciu mamyciu, o kai pradejau seimoje diskutuoti psirodo yra ir apsilankiusiu.
Mano giminaitis sirgo (dabar jau zmogus ilsisi ramybeje) nepagydoma liga ir ejo pas O.N. Niekas jam nesake , kokia liga liga tas zmogus sirgo. O.N. tai nustate is kraujo ir viska pasake. Skyre visokiausius papildus ir vaistus, niu, bet vezio dar nei vienas nepagyde..... Smalsumo vedina buvo ir broliene. Jai taip pat pasake ligas, dabar kaip ir gydosi.
As tai vis neprarandu vilties, kad kazkas mums padet gali. Jau tiek visko isbandziau, kartais ir rankas nuleidziu. Bet kai pamatau vaiko kancias iskart vel pradedu ieskot, kazko , kas padarytu stebukla.
Atsakyti
QUOTE(jurate_k @ 2010 01 27, 20:12)
Aciu  4u.gif

As vaziuosiu kita antradieni su saviskiu. Pas ji mano giminaiciai buvo. Aplamai as apie O.N suzinojau is cia esanciu mamyciu, o kai pradejau seimoje diskutuoti psirodo yra ir apsilankiusiu.
Mano giminaitis sirgo (dabar jau zmogus ilsisi ramybeje) nepagydoma liga ir ejo pas O.N. Niekas jam nesake , kokia liga liga tas zmogus sirgo. O.N. tai nustate is kraujo ir viska pasake.  Skyre visokiausius papildus ir vaistus, niu, bet vezio dar nei vienas nepagyde..... Smalsumo vedina buvo ir broliene. Jai taip pat pasake ligas, dabar kaip ir gydosi.
As tai vis neprarandu vilties, kad kazkas mums padet gali. Jau tiek visko isbandziau, kartais ir rankas nuleidziu. Bet kai pamatau vaiko kancias iskart vel pradedu ieskot, kazko , kas padarytu stebukla.

Idomu g.gif . Labai lauksiu atsiliepimu.
Atsakyti
QUOTE(jurhea @ 2010 01 27, 20:59)
vaistazoles kol kas elementarias atrodytu skyre gerti: lakysius(taip pat ir maudyt ir nebijot kad sausina jis oda) ir valerijonas nzn kodel cia tas valerijonas bet geriam.. po valgomaji sauksta arbatos kelis kart per diena tarp maitinimu. zodziu maze dabar vaisto kiek apsipleiskanojusia odele bet be tu bjauriu raudonu demiu,  o pries saivaite ant kaklo buvo platus ryskiai raudoni "karoliai". ir rankytes jau grazios, pedutes.
o giminaiciai cia musu ar ne mum cia klausimas? kazka gal nesusisnekejom  g.gif  g.gif  siaip as pati labai norejau maze nuvesti pas ji bet  siek tiek mum per brangu, reik pasitaupyt pinigeliu o tada ziuresim kokia situacija. nes ten vien tyrimai 250 o kur dar papildu kalnas skirtas gydymui... nors dabar jau galvoju kad gal verta butu vien ta kraujo tyrima pasidaryt, ten kaip sake absoliuciai viska mato g.gif  bet dar ieskau atsiliepimu. nes pvz nzn kaip kitaip del kirminu issitirt rimtai. o ten lyg ir tai gali opagal kazkoki pedsaka nustatyt. nors gal ir klystu?  g.gif

O kas Jums sustate visa sita gydyma, cia kazka praleidau
Atsakyti
QUOTE(jurhea @ 2010 01 27, 19:59)

Iskart pamaciau, kad netinka. Jeigu jus pirke butent kalci vaikams, tai jo lb turtinga sudetis :
"enzimolitiniai kaulų kalcio milteliai (įsisavinimas 95 – 98%);
kiaušinio trynio milteliai;
sojos grietinėlė;
vitaminai A, C, D;
taurinas;
nenugriebto pieno milteliai;
cinkas (cinko laktatas);
geležis (geležies laktatas);
aspartamas;
gliukozės sirupas"

Viskas, kas susije su pienu, kiausiniais, soja, mums duoda staigia reakcija.
Pas mus irgi kojos, rankos sausokos, bet nera berimu ir tu deganciu raudonu demiu, kaip seniau. Beda tik, kad vaikui augant vis sunkiau tampa laikytis tokio meniu g.gif . Bet kai prisimenu, kokioje bukleje mes buvom, labai gerai ivertinu ramybe, kuria turiu jau ne vienas menuo, ir tuomet vaiko pazirzimai del maisto atrodo toks mazmozis, palyginus su istisiniu verkimu ir draskymusi. Ir laime, kad turim Neocate - kitaip mums butu striuka su maisto medziagom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 27 sausio 2010 - 22:23
QUOTE(carramele @ 2010 01 27, 16:56)
Giriuosi  biggrin.gif Aš pirkau. Neturiu jokių nusiskundimų.
Tiesa, produktų kokybės su kitom parduotuvėm palygint negaliu, nes užsakinėjau dar mūsų nebandytus produktus.

aisku 4u.gif

QUOTE(jurhea @ 2010 01 27, 20:12)
okad ten visur prierasai siu metu neurime  verysad.gif  s

tai kaip supratau jie cia tik neseniai pradejo, dar daug asortimento nera, raso LAUKIAMA g.gif bet palyginau kainas su Kvapu namais, tai ohoho kiek pigiau...
Atsakyti
Sveikos,mamytes. Galbūt kuri nors galėsit man ką patart. Mano dukrytei tuoj 11 mėnesių, nuo poros mėn. "draugaujam" su atopiniu dermatitu. Iki šiol maitinu pati, bet pienuko mažėja ir nuo kokių metų jau planuoju kaip irr baigt. Kaddangi mums rodo alergiją pieno baltymui, tai alergolog pasiūle duot kefyrą, kurio mes per dvi savaites neįpratom išgert nei šaukštelio normaliai, o jei ir išgeria, tada atpila viską. Vakar pabandžiau Aptamil alergiškiems vaikams, bet kai pati paragavau supratau ko čia vaikas žiaugčioja. Tai ką reiks duot jai, kai mano pienuko visai nebeliks? Gal jūs į kefyrą ar mišinuką ką nors dedat, o gal koks mišinukas ne toks kartus?
Atsakyti
QUOTE(magelena @ 2010 01 27, 23:40)
Sveikos,mamytes. Galbūt kuri nors galėsit man ką patart. Mano dukrytei tuoj 11 mėnesių, nuo poros mėn. "draugaujam" su atopiniu dermatitu. Iki šiol maitinu pati, bet pienuko mažėja ir nuo kokių metų jau planuoju kaip irr baigt. Kaddangi mums rodo alergiją pieno baltymui, tai alergolog pasiūle duot kefyrą, kurio mes per dvi savaites neįpratom išgert nei šaukštelio normaliai, o jei ir išgeria, tada atpila viską. Vakar pabandžiau Aptamil alergiškiems vaikams, bet kai pati paragavau supratau ko čia vaikas žiaugčioja. Tai ką reiks duot jai, kai mano pienuko visai nebeliks? Gal jūs į kefyrą ar mišinuką ką nors dedat, o gal koks mišinukas ne toks kartus?

?????? blink.gif kažko nesupratau....
Jums 11 mėnesių jau....kam jums tas pienas, kai baigsit MP?
dar daugiau....11 mėn. duot Aptamil mišinį blink.gif juk dar geriat MP, tai kam "farširuot" vaiką miltukais?????
Kai baigsis Mp manau valgykit tai, kas sveika - daržovių sriubytes, mėsytę, žuvytę....kam jums prisireikė pieno????? Juo labiau, jei esat alergiški jam??? blink.gif

Galiu pasakyt superinės sriubos receptą - maniškė valgo net ausytės linksta thumbup.gif
Į vandenį sumetu: keletą kvapiųjų pipirų, 2 į 3 dalis padalintus salierų stiebus, pusę poro, skiltelę česnako, visą svogūna, pora lauro lapų ir gabaliuką vištytės ax.gif Viską paverdu apie 10 minučių. Tuomet absoliučiai viską išgriebiu ir viską (išskyrus mėsytę) išmetu. Tuomet mėsytę pasmulkinu ir sumetu atgal į sultinį, tuomet - sutarkuotas 2 morkytes, tuomet - susmulkintą kalafiorą, tuomet - susmulkintą moliūgą, susmulkintą brokolį ir porą "saujyčių" tokių visai mažulyčių rutuliuko formos makaronų. Sriuba gaunasi thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(magelena @ 2010 01 27, 22:40)

As tai nei kefyro, nei misinuko (jei nerandat tinkamo) neduociau... Mano pirmasis nuo 11men (baigiau maitint del ipusejusio nestumo) nieko (pieno, kefyro; misinuko net nesiuliau) nenorejo, tai neprievartavau. Po kurio laiko pamego kefyra. Obuoliu sultis namines, vandenuka, arbateles gerdavo.
Atsakyti
nu as irgi paragavau aptamil, bet ne istirpinto, o paciu miltuku. as gal ne visai normali, bet man jie buvo SKANUS. smile.gif jei visai atvirai, tai man jie labai skanus, galeciau laizyti ir smaliziauti tuo misinuku, bet butent sausu, t.y. miltukais smile.gif

siandien keistai issuto uzpakaliukas mergytes, ir man galvoje baimes- gal cia AD, o gal net AS, nes priezasciu taip staigiai atsirasti siandien nebuvo, nieko nekeiciau, tik biski...- kruopu ivairiu valgiau, (5 grudu kose)...

hipp maitinancioms as is pat pradziu geriau, veliau dariau 3 men pertrauka, nes atseit alergija gali buti. Bet kai pradejo staigiai vaikas blogai valgyt, o ir pieno gaintis maziau, kazkaip isidrasinau, ir dabar kasdien po viena puoduka jos isgeriu...gal ir ne del jos, bet laktacija atsistate, tai vis isgeriu "profilaktiskai". Ar be jos, ar su ja, vis tiek vaikui sauseja oda, tai....
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 01 27, 08:57)
neseniai skaičiau, kad ispaniškas skaitosi prastesnės kokybės, o itališkas alia aukštos klasės. dėl Pirmokėlio minėto graikiško nežinau.

g.gif Matai kaip...

QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 27, 09:07)
O dabar apie triušį.

Na, matyt pirmiausia reikia man skorovarkę nusipirkti, o jau po to triušį biggrin.gif . Viskas išseivinta ir bus išbandyta 4u.gif . Tęsinio būtinai lauksim bigsmile.gif

QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 27, 18:44)
ooo, jau aš tai maišau  lotuliukas.gif  su migdolų aliejum po vonios pasitepti. su jojoba ir glicerinu rankom savo, su kakavos sviestu, migsolų aliejum ir vašku žiemą, kad žandai nenušaltų. dar darau su juo visokius kremus, kūno sviestus ir losjonus. žodžiu, maišau, o paskui dar šaukštą nulaižau  mirksiukas.gif

Žodžiu, vaikštai visa išsiterliojusi lotuliukas.gif

Granatas, dėkui už receptą smile.gif . Tik mano vyresnėlio pirmoji pediatrė liepė niekada neduoti pirmo virimo sultinio vaikui, t.y. mėsai užvirus pavirti keletą minučių, tada keisti vandenį ir tik tada virti sultinuką ir duoti jį vaikui. Įdomu, ar tos mamos, kurios verdate vaikams sultinius, darote būtent taip? g.gif
Atsakyti