mano dukryte 6 men tap pat serga dermatitu.aplink kakliuka daug raudonu sausu demeliu,ji jas kasosi.labai pergyvenu del to.buvom pas homeopata,israse lasiuku ,2 savaites naudojam juos bet kol kas nepadeda naudojam weledos kremukus,kuri laika padejo dabar vel ne.ar kas nors esat isgyde su homeopatniais vaistais?
QUOTE(neetavo @ 2010 01 26, 22:53)
mano dukryte 6 men tap pat serga dermatitu.aplink kakliuka daug raudonu sausu demeliu,ji jas kasosi.labai pergyvenu del to.buvom pas homeopata,israse lasiuku ,2 savaites naudojam juos bet kol kas nepadeda naudojam weledos kremukus,kuri laika padejo dabar vel ne.ar kas nors esat isgyde su homeopatniais vaistais?
Kol kas nesulaukem geru atsiliepimu apie homeopatinio gydymo efektyvuma. Bet gal jum pades
QUOTE(LiloSun @ 2010 01 27, 01:00)
Kol kas nesulaukem geru atsiliepimu apie homeopatinio gydymo efektyvuma. Bet gal jum pades
na reik tiketis
QUOTE(Amica @ 2010 01 27, 00:30)
Tai vat, ekspertai, labai lauksim žinių apie aliejus iš jūsų - kur kada kokie tinka, kur perkat ir pan. . Ir šiaip, labai įdomios info iš tavęs gaunu, didelis ačiū
Nugi pasidalinsiu aliejaus valgytojų patirtim
Einamosioms reikmėms naudojam rapsų aliejų, perkam tik Obelių Ypač tyrą, nes teko čia prie progos pastudijuoti aliejaus kokybinių tyrimų duomenis, tai tas pasirodė pats geriausias. Primygtinai rekomenduoju nepirkti paprastų pigių impoirtinių aliejų, tokius dažniausiai mums iškiša tada, kai jis tampa nelabai betinkamu brandžiam kapitalizmui...
Beje, stenkitės nepirkti jokių kukurūzų, augalinio (vegetable oil) aliejaus be nurodytos sudėties, šitie aliejai dažnai importuojami be nuodugnaus kokybės patikrinimo ir jame pasitaiko genetiškai modifikuotų augalų (kukurūzų, rapsų, sojų) aliejau. Nepasitikiu aš kjokiais Broliais ir Florioliais.
Alyvuogių aliejus irg labai mūsų mėgstamas. Dažniausiai perkam graikišką, jo prieskonis kažkos griežtesnis, mums patinka labiau už itališką, perkam brangų (palaukia akcijų ) ir pilam į salotas, į sriubas, kepam daržoves garnyrui ar pyragų įdarui. beje tai superinis aliejus ant baltos duonos su lapeliu baziliko ir pomidoru....mmmm.... vasara
dar labai mėgstam nerafinuotą nedezodoruotą saulėgrąžų aliejų tik jo pirk niekur neberandam... čia toks, kaip kad sovietmečiu buvo, labai kvapnus. Mes ant jo kepam bulvinius blynus, nes labai skanu ir troškinam raugintus kopūstus, pilam į burokėlių salotas, nu laaaabai tinka. Jei kas užmatysit kur vėl galima tokio įsigyt, parašykit man, labai lauksiu.
Dar mes mėgstam linų sėmenų aliejų. Perkam mugėse ekologinį rankų darbo šedevrą, arba parduotuvėje W-3 arba Aniros. Jau rašiau apie jį. Jo negalima kaitinti! Geriam šaukštais ir pilam ant morkų salotų. Kas galite valgyti morkas i, va jum supermorkų desertas: morką reikia sutarkuoti su sūrio tarka, tokiom smulkutėm juostelėm arba su bulvine tarka smulkiai, tada reiks poros mandarinų ar vieno apelsino sulčių, kas negalite citrusų, smulkiais sutarkuokite patį rūgščiausią obuolį, tada reiks šaukšo medaus, žiupsnio druskos ir pipirų, dar poros gerų šaukštų linų sėmenų arba graikinių riešutų arba alyvuogių aliejaus. kaip skanuuuuuu, geriau negu ledai. Beje, kažkada bandžiau naudot latvišką, skrudintų sėmenų aliejų, kai kam jis labai skanus, bet man tai fuifui fe. bet čia jau subjektyvi mano nuomonė.
Graikinių riešurtų ir moliūgų sėklų aliejus naudojam dažniausiai į salotas, kartais jais pakeičiu sviestą kepiniuose. Bet jie brangoki, tai lepinamės nedažnai. Geriau pakremtam pačių sėklų ir riešutų. Perku prekybos centruose, kadangi didžiausia pasiūla Aniros, tai perdaug ir nesigilinu.
Dar kartais perku kanapių sėklų aliejų. Perku internetu tai čia, tai ten, turi ir Akoma man rods. Maistui naudoju tik aš, užsipilu ant su lupena keptos bulvės, man laaabai skanu, bet mano šeimynai nepatinka nei jo skonis, nei kvapas, tai daugiausia jo sueina į kremus,losjonus ir balzamus visokius.
Dar retkarčiais perku Aniros sezamo sėklų aliejaus, kartais gaminu su juo kokius azijietiškus patiekalus, karį. bet jis turi labai specifinį skonį, jo galima naudot tik labai po nedaug, tai ir sunaudoju nereikšmingus. Šeimyna mano noriai valgo tuos kulinarinius eksperimentus, bet sūnui labiau patinka blynai
Tai va kaip. Džiaugsiuos, jei kam ta mano rašliava psirodys įdomi ir naudinga.
Pirmokeli, super kiek visokiu idomybiu pripasakoji Net nezinojau kad tiek yra
QUOTE(neetavo @ 2010 01 26, 22:53)
mano dukryte 6 men tap pat serga dermatitu.aplink kakliuka daug raudonu sausu demeliu,ji jas kasosi.labai pergyvenu del to.buvom pas homeopata,israse lasiuku ,2 savaites naudojam juos bet kol kas nepadeda naudojam weledos kremukus,kuri laika padejo dabar vel ne.ar kas nors esat isgyde su homeopatniais vaistais?
Kiek mamų bandė gydyti vaikučius homeopatiškai, tai beveik niekam nepasisekė. Nekalbu apie pilną išgydymą - netikiu, kad homeopatija gali išgydyti, nes kitu atveju ir šitos temos čia nebūtų. Kalbu apie bent dalinį padėjimą, apie vaiko būklės pagerinimą homeopatijos pagalba. Kai kuriems vaikams homeopatija būklę pagerino, turime mes čia tokių vaikučių, bet labai nedaug. O kaip bus jums - matysite. Svarbiausia tikėjimas, kad viskas bus gerai
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 26, 23:55)
Nugi pasidalinsiu aliejaus valgytojų patirtim
Tai va kaip. Džiaugsiuos, jei kam ta mano rašliava psirodys įdomi ir naudinga.
Tai va kaip. Džiaugsiuos, jei kam ta mano rašliava psirodys įdomi ir naudinga.
Nu tai džiaukis džiaukis , aš net atskirą aplanką tavo rašliavai užsivedžiau, tik kopinu, seivinu . Žodžiu - didelis ačiū tau
Beje, gal išduosi paslaptį kaip su tuo man asmeniškai neapetitnai pardėje atrodančiu triušiu virtuvėje elgtis? . Niekada nesu gaminusi iš triušio mėsos.
Papildyta:
Pirmokėli, o ispaniško aliejaus neperki? . Nes pas mane tai tik ispaniškas - nerafinuotas, šalto spaudimo, švelnaus skonio.
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 27, 00:55)
dar labai mėgstam nerafinuotą nedezodoruotą saulėgrąžų aliejų tik jo pirk niekur neberandam... čia toks, kaip kad sovietmečiu buvo, labai kvapnus. Mes ant jo kepam bulvinius blynus, nes labai skanu ir troškinam raugintus kopūstus, pilam į burokėlių salotas, nu laaaabai tinka. Jei kas užmatysit kur vėl galima tokio įsigyt, parašykit man, labai lauksiu.
o tų pačių obelių nebūna jo? aš lyg pirkau seniau, bet vyras išbrokijo, tai teko atsisveikint. nežinau dėl dezodoravimų, bet kvepėjo jis tikrai kaip senais laikais
QUOTE(Amica @ 2010 01 27, 03:14)
Pirmokėli, o ispaniško aliejaus neperki? . Nes pas mane tai tik ispaniškas - nerafinuotas, šalto spaudimo, švelnaus skonio.
ne manęs klausi, bet pakomentuosiu
neseniai skaičiau, kad ispaniškas skaitosi prastesnės kokybės, o itališkas alia aukštos klasės. dėl Pirmokėlio minėto graikiško nežinau.
QUOTE(Amica @ 2010 01 27, 04:14)
Beje, gal išduosi paslaptį kaip su tuo man asmeniškai neapetitnai pardėje atrodančiu triušiu virtuvėje elgtis? . Niekada nesu gaminusi iš triušio mėsos.
Papildyta:
Pirmokėli, o ispaniško aliejaus neperki? . Nes pas mane tai tik ispaniškas - nerafinuotas, šalto spaudimo, švelnaus skonio.
Papildyta:
Pirmokėli, o ispaniško aliejaus neperki? . Nes pas mane tai tik ispaniškas - nerafinuotas, šalto spaudimo, švelnaus skonio.
Neturiu nieko prieš ispanišką aliejų, išties tai man jie visi labai patinka, nu bet tas graikiškas man tokss mmmmmniam. O ištrikrūjų, kai pasitaiko gera nuolaida kokybiškam nelabai renkuos šalies
O dabar apie triušį. Nu jo, skerdenėlė jo atrodo graudžiai, labai jau panaši į katinėlį bet neapsigaukit, tai pati geriausia mėsytė,kokią tik galim patiekti savo vaikučiams.
Aš triušį susipjaustau dideliais gabalais, kojos atskirai, nugara į kokias tris dalis ir šonkauliai atskirai. viskas, daug mokslo čia nereikia. kai kas nupjauna mėsytę nuo kaulų ir kepa, bet man tai perdaug teršaties, dažniausiai nelabai tam turiu laiko tai ir nesuku galvos. Dažniausiai ištroškinu visą triušį, paskui susišaldau dalį virto, gaunasi puikus zagatovas greitiems pietums: į keptuvę, daržovių, padažo, keli šaukštai kruopų ar makaronų, pirštelius apsilaižusit
Vat mano šeima asmeniškai tai labiausiai mėgsta troškintą triušieną su baltu padažu (receptą jau račiau) arba su moliūgų padažu (irgi receptą jau rašiau), verdu iš jo šaltieną, tai pats geriausas dalykas tiems, kurie dar turi nedaug dantukų. Tik prie triušio reik pridėt kokio kalakuto gabalą su odele ar šiek tiek vištos kaulelių, kad daugiau želatino išsiskirtų, tada geriau sustingsta.
Troškinu triušį supjaustytą gabalais su visais kauliukais, pridedu šalavijo kelis lapus, petražolės šaknį, kelias skiteles česnako. Turiu greitpuodį, taip vadinamą skorovarką, tai ji yra didžiaussias triušio draugas
Padažą darau su porais, nu super. Verdu mėsytę didesniam kiekyje vandens, šiek tiek sultinio pasidedu į šaldytuvą arba užsišaldau ir jame paskum išverdu ryžių sriubos su daržovėm (tinka visiškai visos daržovės, kokias tik galite valgyti).
Kepti triušio nelabai mėgstu, man jo mėsytė per sausa, nors yra tekę valgyt labai skaniai pagaminto, bet gal ten šveicarijoj triušiai kitokie nei mūsų .
O va išvirta triušiena į visokius makaronų ar kruopų ar bulvių apkepus su daržovėm tai sueina puikiai. Vaikis mano tai ją kapoja sausą, jam nei padažo nereikia. vienoj rankoj kojelė kitoj virta morka ir akys iš malonumo apvalios kaip to amžiną atilsį triušio
Prie progos parašysiu apkepo su triušiena receptą.
na va nusprendziau ir as pasisakyti, seniai jau paskaitineju sita temele, nes mano leliuka kuriam dabar 7 men jau du menesiai kaip beria sausom raudonom demem ir niekaip neatrandu nuo ko, nors siokios tokios patirties su alergijom lyg ir turiu (cia jau antras alergiskas mano vaikelis). Na bet atrodo kad pagaliau aptikau, tai kas mus smarkiai alergizavo, todel noriu su jumis pasidalinti. Vakar buvom pas alergologe, kuri atvere man akis, nes baisiai nusistebejo kad girdau vaikui vandenini vidamina D, kuris tokius jautrius vaikucius gali alergizuoti ir butinai liepe pakeisti i aliejini. Minejo kad vandeniniam yra anyziu, kurie ir alergizuoja, o as ziopla visa ta laika gerdavo dar ir arbata maitinanciom, i kuria beje irgi ieina anyziai. Siandien mano vaikas atrodo zymiai graziau, kadangi ismetem ir arbata ir vidamina D. Dabar tik reikia atrast kitus kaltininkus, kuriu net neabejojo atsirado daugiau kai as taip ijautrinau organizma
QUOTE(Fedes @ 2010 01 27, 10:57)
o tų pačių obelių nebūna jo? aš lyg pirkau seniau, bet vyras išbrokijo, tai teko atsisveikint. nežinau dėl dezodoravimų, bet kvepėjo jis tikrai kaip senais laikais
Buvo Obelių, jį ir pirkdavom, ale nebegamina dabar niekur neberandam, nei lietuviško, nei importinio
oho pirmokeli nugi kiek cia naudingos infos duodi mums deduosi viska i galva kencia mano seimyna nuo mamkos eksperimentu
Pirmokeli, jusu patirtis - neikainojama Aciu uz patarimus, idejas.
Jurgelep, aciu ir jums labai. Buvo man kiles itarimas, kad vitaminas mus galetu alergizuoti, taciau ne vienas gydytojas del to jokiu pastabu neturejo, tad pamaniau, kad taip nebuna, o stai pasirodo - visai realu. Bandysim pakeist
p.s. mes naudojam salto spaudimo semenu alieju, kolkas
Jurgelep, aciu ir jums labai. Buvo man kiles itarimas, kad vitaminas mus galetu alergizuoti, taciau ne vienas gydytojas del to jokiu pastabu neturejo, tad pamaniau, kad taip nebuna, o stai pasirodo - visai realu. Bandysim pakeist
p.s. mes naudojam salto spaudimo semenu alieju, kolkas