Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 01 18, 23:51)

Ir dar... Nuo ko jusu vaikiukams prasidejo AD? Paberimo kazkurioj vienoj vieto ar visas kunelis, ar...?

mum prasidejo nuo mazos demeles ant raknytes sulenkimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2010 01 19, 13:12)
Reikia gyventi. Džiaugtis tuo, ką turim, mylėt gyvenimą - stengtis vengti negerų dalykų (bet netapt psichiniu ligoniu ir paniškai vengt VISKO  blink.gif ).

Jei jau taip, tai kodel pati taip paniskai bijai Elidelio? Dar net nera galutinai irodyta, kad jis tikrai sukelia vezi, o vat kad kai kurios sudedamosios sintetiniu kremu dalys ji sukelia, tai jau tikrai irodyta. Jei ne paslaptis kiek tu sutepi tu kremu per menesi? Vidutinio sunkumo ad serganciam vaikui, tepant visa kuna kiekviena diena, menesiui 200ml tikrai reikes, vadinasi per 5 menesius jau VISAS LITRAS, kuri sugeria, turi pervirskinti ir stengtis kaip nors pasalinti vaikiuko organizmas (cia dar reikia prisiminti, kad naftos produktu musu kepenys nevirskina - niekaip), o per metus maziausiai 2 LITRAI. O zinai kiek as sunaudojus Elidelio? Kazkur 2,5 g - mazdaug arbatinis saukstelis, gal dar maziau. Tai dabar pasverk kieno padaryta zala didesne - ar to vargano arbatinio saukstelio elidelio, kuris mums padejo isbristi is kritines veiduko bukles ar kieviena diena ir kai kuriais atvejais net kelis kartus per diena per oda gaunamos sintetikos dozes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 19 sausio 2010 - 15:14
http://www.monoideja...ndex.php?id=172 - pasivaiksciokit po sita psl, yra fainu dalykeliu
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2010 01 19, 14:44)
ogo  ax.gif Na reikės prie progos pabandyt  ax.gif Dabar tiesiog kai -10 tai einam laukant tik dieną ir tik vieną kartą  blush2.gif  ax.gif

as pries kelis metus nusalau nosi, tai dabar visada, kai tik salciau - ji jau ir raudona ilgesni laika lotuliukas.gif

o del razinu nuoviro - tai vieni sako, kad labai maistingas tas vandenukas lieka, o kitur skaiciau, kad kaip tik chemija jame nuverda (jei tos razinos chemiskai kaip nors buvo purkstos ar pan)

Ir dabar vel noriu jusu paklausti:
Po skiepo musu zandukai lyg jau normalizuojasi tfutfutfu.
bet kiekvieno zanduko apacioje yra po nedidele slapiuojancia demele, ir niekaip man nepavyksta ju uztraukti - atrodo lyg jau nebeslapia, brukst vaikas rankyte ir vel zaisdele slapiuoja. tepu meliu, tuo metu lyg pasausina, bet galutinai neuztraukia. juo tepu jau kokias 5-6 dienas pora kart per diena. vakar atrode, kad nuo Exipialio su migdolu aliejum geriau, bet siandien situacija nelabai pasikeite.
tai dabar vel galvoju - gal tikrai elideliu plonai plonai patepti? ( ausru tokia naturaliste, bet jei jau net ji neatmeta jo, tai susimasciau ir as smile.gif )

o paziurejus nuotraukyciu cia, tai net geda pasidare, kokia panika as cia buvau sukelusi ir kokios kitos mamytes tvirtuoles ir saunuoles. tikros supermamos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
aciu visoms uz patarimus ir palaikyma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 01 19, 19:24)
o del razinu nuoviro - tai vieni sako, kad labai maistingas tas vandenukas lieka, o kitur skaiciau, kad kaip tik chemija jame nuverda (jei tos razinos chemiskai kaip nors buvo purkstos ar pan)

Aš tas razinas ruošdavau taip: pirmiausiai nusiplauni, paskui nuplikai ir tą pirmą vandenį nupili. paskum jau užpili verdančiu vandeniu ir palieki kol praauš. tada jau tą arbatą naudoji kaip nori. manau, kad su tuo pirmu vandeniu didžioji dalis to, kas ant uogų buvo nusiplauna... na, o kas lieka naudingo, tikiuosi, atneša daugiau naudos nei tai kas liko nenaudingo - žalos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 01 19, 16:01)
http://www.monoideja...ndex.php?id=172 - pasivaiksciokit po sita psl, yra fainu dalykeliu

Vaikio lova iš čia pirkta.
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 01 19, 17:24)
tai dabar vel galvoju - gal tikrai elideliu plonai plonai patepti?

Elidelio iki dviejų metų nerekomenduoja. Mums net su tokiais baisiais žandukais pediatras ligoninėje jo neskyrė, sakė - aš nerizikuosiu, nes vaikams iki dviejų metų tyrimai su Elideliu nebuvo atliekami. Aš asmeniškai geriau patepčiau fuxinu ir po kelių valandų - pačio silpniausio hormono, pamaišyto su kokiu drėkikliu, pvz kad ir su TS. Gali užtekti ir 1-2 patepimų ir viskas susitvarkys. Ne kartą mums taip buvo, ypač kai su ausytėmis vargome.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 01 19, 18:54)
Elidelio iki dviejų metų nerekomenduoja. Mums net su tokiais baisiais žandukais pediatras ligoninėje jo neskyrė, sakė - aš nerizikuosiu, nes vaikams iki dviejų metų tyrimai su Elideliu nebuvo atliekami. Aš asmeniškai geriau patepčiau fuxinu ir po kelių valandų - pačio silpniausio hormono, pamaišyto su kokiu drėkikliu, pvz kad ir su TS. Gali užtekti ir 1-2 patepimų ir viskas susitvarkys. Ne kartą mums taip buvo, ypač kai su ausytėmis vargome.

Amica, tu atrodo ir uz gydytojus geriau zinai hihihi.gif . Kodel tada mums skyre, kai buvome 7 menesiu? Ir ne tik mums - daug kam skiria. Kiti alergologai vien tik elidelio tipo vaistus ir skiria, o ne hormonus. Bet tu esi tokia uztikrinta, tai gal sakau istisai domiesi tyrimais, atliekamais su elideliu, ir zinai paskutines naujienas? hihihi.gif

Bet sutinku su tavim, kad esant slapiavimui geriau fuksinas, ne elidelis.
Atsakyti
Aciu Jums abiems. jei nepageres, ryt pirksiu fuksina, jis kaip suprantu neatsiplauna nuo drabuzeliu?
o Elidelio anotacijoje skaiciau, kad tyrimai daryti su kudikiais nuo 3 menesiu, tik jo nerekomenduoja iki 2 metu patys gamintojai. ir tirta tik vienus metus, tai atseit neaisku koks poveikis toliau.
Mano drauges mergytes apie lupytes baisiai isberta, tai jai alergologe israse Elidelio. mano drauge sako - man nesvarbu, kad ji graziai atrodytu, noriu kad apskritai pasveiktu, tai tada Elideli pakeite i Basali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 01 19, 13:39)

pora dienu duodu maziukei pagrauzti/ciulpti obuolio- nu kokia laime buna  blush2.gif  blink.gif  uzmiega beveik, atstoja ciulptuka  mirksiukas.gif  galvoju, neprisivalgo ji gi is to ciulpimo nieko, tai neturetu sualergizuoti? nekramto, tik laizo taip sakant. Matyt, dantenas tikrai niezti, kad taip.

manau kad per seiles vis tiek patenka į organizmą, mano vaikui nereikia nė valgyt, tik palaižyt užtenka mielinės duonos, kad dvi savaites viduriuotų.

Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2010 01 19, 14:44)
ogo  ax.gif Na reikės prie progos pabandyt  ax.gif Dabar tiesiog kai -10 tai einam laukant tik dieną ir tik vieną kartą  blush2.gif  ax.gif

Nu nusipirkau vaško ir.....vazelino lotuliukas.gif lotuliukas.gif oj negaliu....nu ir kodėl man susišvietė, kad reikia vazelino????? lotuliukas.gif lotuliukas.gif visai kuku
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2010 01 19, 19:54)

Tik pasikartosiu - išsivystęs pasaulis elidelį skiria tik tuomet, kai neveikia fototerapija - o ji labai kenksminga ir skiriama tik tuomet kai po hospitalizacijos ir stiprių hormonų poveikio nėra JOKIO pagerėjimo....Labai daug domėjausi apie visus šiuos preparatus....IMUNOMODULIATORIUS tiesiogiai veikia imuninę sistemą, o pas mažus žmogučius ji tik formuojasi, tai.....

dabar turiu 2 klausimus:

1. Ar jūs nemanot, kad AD sukelia skiepai? g.gif Aš visai rimtai apie tai sau mąstau...
2. Ar kas nors bandė gaminti tą Bhi sviestą? blush2.gif ten kažkoks super duper dalykas maistui gaminti... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2010 01 19, 22:19)
Amica, tu atrodo ir uz gydytojus geriau zinai  hihihi.gif . Kodel tada mums skyre, kai buvome 7 menesiu? Ir  ne tik mums - daug kam skiria. Kiti alergologai vien tik elidelio tipo vaistus  ir skiria, o ne hormonus. Bet tu esi tokia uztikrinta, tai gal sakau istisai domiesi tyrimais, atliekamais su elideliu, ir zinai paskutines naujienas?  hihihi.gif

OK.....įdėsiu linkus...ką čia bergždžiai ginčytis....
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 01 19, 18:54)

Sveikos merginos 4u.gif , visai netyčia užkliuvo akis už temos.Nes nėjau ir neieškojau specialiai.galvojau praeis mano mažajai. Ėjau iškart į alergiško vaiko meniu temas, nes jau nebeišmanau kuom valgydinti verysad.gif
Bet ką norėjau pasakyti, taijūs mane labai išgasdinot unsure.gif Mums irgi skyrė Elidelį blink.gif 10mėnesių kai buvo, ir jau sutepiau tą mažą indelį, nežinau kiek ten jo buvo ,gal 5ml g.gif Bet tik šitas kremukas padėjo, ir man gydytoja patikino ,kad jis nehormoninis ir nepavojingas. Dabar viena didelė dėmė vis atsinaujina ir nepraeina, kaip tik galvojau važiuoti vėl kremuko pirkti. Tai ką dabar daryt g.gif

Dabar pradėjau skaityti viską nuo pradžių ir tik pasitvirtinau savo nuogastavimus :
Kaip antai,kad "išbert gali ri nuo oro" unsure.gif
Arba man pasitvirtino ,kad beria ir nuo Balmandol aliejaus, tik pati nelabai tikėjau doh.gif Tiesiog daugiau nebenaudojau.
O mūsų šis didysis bėrimas išplitęs po visą kūnelį dėmėmis prasidėjo nuo gydytojos skirtų sirupinių vaistų... nors ji ir žinojo ,kad alergiška. Buvo alergiška pieno produktams, o dabar verysad.gif Kartais atrodo pulsiu į neviltį jau.
Žodžiu , rytoj man egzaminas, o po jo prižadu viską išsistudijuot, ir ačiū jums labai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plato: 19 sausio 2010 - 23:17