Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 01 26, 16:49)

Fedes, o kiek laiko slogyte laikosi jusu maziukei? Mums buna ir po menesi ir po 3 savaites. Tad itariu, kad sloga gali ir mums buti alerginio pobudzio.. Tik jei taip butu, matyt ji nepraeitu, o istisai tunotu nosytej? Kaip su ja isties yra?  4u.gif

Jei sloga neišgydoma iki galo, ji ir nealerginė gali tęstis mėnesiais. Jei nosytėj nuolat yra smurgiuko, kuriame dauginasi parazitai, tai ji ir neišgis tok, kol jų neišnaikinsit ir neišnaikinsit podraug visų bakterijų....
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 01 26, 17:20)
klausiau LORo, kaip pačiai atskirti, kada alerginė, tai sakė neatskirsiu, reikia pas ją vest  biggrin.gif

Viskas aisku, tuomet speliot tikrai neverta, pasirodysim daktariukui.
Aciu! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 26, 17:23)
Jei sloga neišgydoma iki galo, ji ir nealerginė gali tęstis mėnesiais. Jei nosytėj nuolat yra smurgiuko, kuriame dauginasi parazitai, tai ji ir neišgis tok, kol jų neišnaikinsit ir neišnaikinsit podraug visų bakterijų....

Su slogyte tikrai vargstam, ir valom juros vandenuku daznai ir paleistuves ilasinu ir vibrocilio griebiames ir dregna ranksluoti virs lovytes kabinu nakciai, - daznai siurbiam, o ji tokia uzssipyrus nors tu ka...
Skaiciau, jog nosyte reikia issiurbt daznai, isvalyt.. o stai mamyciu klube per tv sake, kad kuo maziau siurbti nes neva sugadinama gleivine nosytes, ko pasekoje pasekmes dar liudnesnes. Tad jau ir pasimeciau ir prisigasdinau... ar nebusim sugadine tuo daznu siurbimu g.gif O gal alergine jau busim isigyje sloga...
Matau kad be LOR konsultacijos tikrai neapseisim.
Beje, paskutini ilga slogos uzsibuvima mums padejo isvyti cesnako karoliai thumbup.gif Arba.. tai tik sutapimas buvo smile.gif Bet tikrai praejo.
Atsakyti
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 01 26, 17:30)
Viskas aisku, tuomet speliot tikrai neverta, pasirodysim daktariukui.
Aciu! 4u.gif
Papildyta:
Su slogyte tikrai vargstam, ir valom juros vandenuku daznai ir paleistuves ilasinu  ir vibrocilio griebiames ir dregna ranksluoti virs lovytes kabinu nakciai, - daznai siurbiam, o ji tokia uzssipyrus nors tu ka...
Skaiciau, jog nosyte reikia issiurbt daznai, isvalyt.. o stai mamyciu klube per tv sake, kad kuo maziau siurbti nes neva sugadinama gleivine nosytes, ko pasekoje pasekmes dar liudnesnes. Tad jau ir pasimeciau ir prisigasdinau... ar nebusim sugadine tuo daznu siurbimu  g.gif O gal alergine jau busim isigyje sloga...
Matau kad be LOR konsultacijos tikrai neapseisim.
Beje, paskutini ilga slogos uzsibuvima mums padejo isvyti cesnako karoliai  thumbup.gif  Arba.. tai tik sutapimas buvo smile.gif Bet tikrai praejo.

Česnako karoliai tikrai galėjo padėti, Aš savo džigitui sloguojant prie lovos pakabinu maišelį su supjaustytu svogūnu ir galiu du priekinius dantis duot, jie veikia puikiai,: kvėpavimas palengvėja, smurgiuko mažiau darosi ir sloga praeina lengviau. Dėl paleistuvės turiu pastebėjimą: kai kam kalankės ir jų giminaičiai kelia alergiją, atidžiai stebėkit savo būklę, kad ji nepatų slogos tęsimos priežastim.
O dėl siurbimo tai pasakysiu taip: siurbiau, siurbiu ir siurbsiu. kai buvo vaikis mažesnis, siurbdavau kas 10 min. ir sloga trukdavo 2-3 dienas maksuimum. dabar jau pats išsipūst moka. nu neįrodys man, kad gleivinę tan kažkaip baisiai pažeidžia, taigi nesiurbi kaip siurbluys, švelniai stengies... antrinė sloga su visokiais sinusų užpūliavimais besitęsianti savaičių savaites man daug baisesnė nei kažkokie mistiniai gleivinės pažeidimai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 01 26, 16:30)

Skaiciau, jog nosyte reikia issiurbt daznai, isvalyt.. o stai mamyciu klube per tv sake, kad kuo maziau siurbti nes neva sugadinama gleivine nosytes, ko pasekoje pasekmes dar liudnesnes.

kiek jau su dviem patyrėm - tai sunku su tom slogom ir bendrais patarimais. visad reik žiūrėt individualiai ir kokia sloga. šiaip jau kai bacila gyvena, tai dažniausia jai reik neleist užsibūt, tuomet ir siurbimas reikalingas. bet siurbtuką nuolat naudot negerai, todėl jei sloga užsibuvo, tai gal sakau reiktų geriau pas gyd apsilankyt ir pasitikrint, ar tikrai tinkamo priemonės.aišku gyd gyd nelygu, va čia problema... doh.gif

o su alergine mum LOR liepė max 4 kartus dienoj su jūros vandeniu, o siurbimas kai tik tikrai jau reikia. tai dabar tik valau panosę nuo snargliukų ir retrakčiais išvalau, žiūriu, kad tikrai rezultatas tas pats, nieko tas dažnas plovimas mums neduodavo.
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 26, 15:42)
Česnako karoliai tikrai galėjo padėti, Aš savo džigitui sloguojant prie lovos pakabinu maišelį su supjaustytu svogūnu

Maišelis drobinis? Ar tinka bet koks medžiaginis?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 01 26, 18:10)
Maišelis drobinis? Ar tinka bet koks medžiaginis?

Sintetinis biggrin.gif iš užuolaidos pasiūtąs, kad kuo daugiau kvapo laukant išeitų blink.gif
Atsakyti
Gyvybiškai svarbios, polinesočiųjų riebalų rūgštys (omega-6 ir omega-3) organizme nesintetinamos, todėl jas būtina gauti su maistu. Stokojant jų maiste sulėtėja organizmo augimas, sumažėja atsparumas infekcinėms ligoms, džiūsta oda, sutrinka cholesterolio apytaka.
Žmogaus organizmui vertingiausi aliejai, turintys daugiau nesočiųjų riebalų rūgščių: sėmenų, alyvuogių, rapsų, kukurūzų, saulėgrąžų, sojų.
Omega-3 riebalų rūgščių šaltinis – sėmenų, kanapių aliejus, moliūgų sėklų, graikiškų riešutų aliejai bei žuvų taukai (sardinių, silkių, tuno, lašišų). Omega - 3 riebalų rūgštys mažina širdies kraujagyslių bei padidinto arterinio kraujo spaudimo susirgimų riziką.
Omega-6 riebalų rūgščių šaltinis - raktažolių, vynuogių sėklų, agurklių, kukurūzų ir sojos aliejai.
Omega-9 riebalų rūgščių šaltinis - saulėgrąžų, rapsų, dygminų, alyvuogių, avokadų, migdolų aliejai.
Vaikų ir suaugusiųjų asmenų kasdieninio maisto racione augalinis aliejus dėl savo vertingumo yra nepakeičiamas.

Aš visai susidomėjau tomis omega 3 ir 6 rūgštimis, nes juk žuvies nevalgom, žuvų taukų negeriam, naudojam tik alyvuogių aliejų (omega 9), taigi niekaip šių rūgščių ir negaunam. Todėl vienas iš variantų, kodėl sausėja odelė... Ar kas dedate alergiškiems vaikučiams į košeles sėmenų ar kt. aliejų su omega 3 ir 6? Dar galvoju sėmenų ar kanapių aliejaus pamaišyt su taukmedžio aliejum (dabar užsisakysiu) kūnelio tepimui.
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 26, 16:11)
Sintetinis  biggrin.gif  iš užuolaidos pasiūtąs, kad kuo daugiau kvapo laukant išeitų  blink.gif

Ačiū už info biggrin.gif 4u.gif

Axxa 4u.gif , šaunuolė mirksiukas.gif

Aš dedu tik alyvuogių aliejų. Todėl ir susirūpinau, kad negauna vaikas pakankamai to, ko turėtų gauti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amica: 26 sausio 2010 - 17:20
QUOTE(Amica @ 2010 01 26, 19:15)
Ačiū už info  biggrin.gif  4u.gif
Axxa  4u.gif , šaunuolė  mirksiukas.gif

Aš dedu tik alyvuogių aliejų. Todėl ir susirūpinau, kad negauna vaikas pakankamai to, ko turėtų gauti  g.gif

Nu mano džigitas tai musėt grynas bandymų triušis palyginus su jūsiškiais lotuliukas.gif jam į košę ir ant salotų dažnai kliūnai tai vienokio, tai kitokio aliejaus, nes mūsų dermatologas padarė tokią prielaidą, kad ir jo oda gali būti sausa ir lengvai sudirgstanti dėl riebaluose tirpstančių vitaminų trūkumo, mat aš turiu chronišką tokių vitaminų avitaminozę nuo gimimo. sėmenų aliejus tai toks nepiktybinis, pavz. su šv. morkomis ar kopūstais jo skinis laaabai gerai dea, moliūgų sėklų ar graikiškų riešutų aliejai tai suvis labai skanūs. kanapių aliejaus skonis mano džigitui nelabai patiko, bet sumaišytas su TS laaabei gerai veikia odą. mes tiktri aliejų ekspertai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2010 01 26, 11:35)
aciu uz nuoroda  4u.gif  ikritau ten, neislendu  biggrin.gif

Žiūriu čia taip pat rašoma:

Dar egzema gali būti dėl nepakeičiamų riebalinių rūgščių(omega 3) deficito. Todėl patartina vartoti geros kokybės žuvų taukus ar linų sėmenų aliejų.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 01 26, 03:50)

Mislinu - kiek kartų savaitėje vaikui (maniškiui 2 metai) reikėtų duoti mėsos ir kiek kartų žuvies  g.gif . Anksčiau, kai mažesnis buvo, mėsą duodavau kasdien - po gerą valgomą šaukštą maždaug. Paskui mėsos valgymus suretinau iki maždaug 5k per savaitę. Stengiuos kartą savaitėje duoti žuvies, nors būna ir visai per savaitę žuvies negauna. Nei žuvų taukų, nei sėmenų aliejaus nevartojam.

Mus kažkaip baisiai bėrė nuo žuvų taukų...beto - jie labai neskanūs schmoll.gif blush2.gif
O dėl žuvies valgymo kasdien - tai nematau čia nieko blogo - jeigu vaikui patinka - taip valgo sumuštinukus, kad net ausys linksta lotuliukas.gif Beje, kažkaip pagaliau susidomėjo ir virtu kiaušiniu - vis dažniau paprašo iš mamos lėkštės paragaut ax.gif

Šiandien ryte leidau mažajai virtuvėje ant stalviršio pasėdėt.....tai joooo...prisidariau... blink.gif
Vakare tiek šaukė ir rėkė, kad nebetiko niekas - net nauja didelė pilis blink.gif Teko pasodint ant stalviršio kampe blink.gif - tai 1,5 valandos statė pilis iš sultinio, pomidorų, pupelių skardinių ir druskos ir įvarių pipirų malūnėlių blink.gif tai po to kai galų gale iškrapštėm ją iš ten (sudaužė stikliuką) - tai vaikas kvepėjo visas prieskoniais blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 26, 17:43)
Nu mano džigitas tai musėt grynas bandymų triušis palyginus su jūsiškiais  lotuliukas.gif jam į košę ir ant salotų dažnai kliūnai tai vienokio, tai kitokio aliejaus, nes mūsų dermatologas padarė tokią prielaidą, kad ir jo oda gali būti sausa ir lengvai sudirgstanti dėl riebaluose tirpstančių vitaminų trūkumo, mat aš turiu chronišką tokių vitaminų avitaminozę nuo gimimo. sėmenų aliejus tai toks nepiktybinis, pavz. su šv. morkomis ar kopūstais jo skinis laaabai gerai dea, moliūgų sėklų ar graikiškų riešutų aliejai tai suvis labai skanūs. kanapių aliejaus skonis mano džigitui nelabai patiko, bet sumaišytas su TS laaabei gerai veikia odą. mes tiktri aliejų ekspertai  thumbup.gif

Tai vat, ekspertai, labai lauksim žinių apie aliejus iš jūsų - kur kada kokie tinka, kur perkat ir pan. 4u.gif . Ir šiaip, labai įdomios info iš tavęs gaunu, didelis ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amica: 26 sausio 2010 - 22:37