QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 25, 18:32)
va jums senoviškas, 100 proc. pasiteisinantis visoms sausaplaukėms tinkantis receptas plaukų kaukės: kiaušinio trynys, pusė šaukštelio glicerino, šaukštelis citrinos sulčių: suplakt, ištept, po kelių minučių švariai išskalaut. pats geriausias nuplaunamas kondicionierius
O citrinos sultys iš tamsiaplaukės nepadarys šviesiaplaukės?
QUOTE(Adeks @ 2010 01 25, 20:19)
Stiprybės...
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 25, 21:13)
Apie gliceriną: esu mačiusi kremų, kurių sudėtyje buvo kone 30 proc. glicerino, jie buvo skirti skeldinčiai kulnų ir alkūnių odai gydyti.
tačiau didžiojoj daugumoj kosmetinių kremų ir lodsjonų receptų, rekomenduojamas glicerino kiekis neviršija 10 proc., o dažniausiai jo siūloma pilt tik 5 proc. nuo bendros masės.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad man labiausiai tinka, kai pridedu jo tik 5 proc...
tačiau didžiojoj daugumoj kosmetinių kremų ir lodsjonų receptų, rekomenduojamas glicerino kiekis neviršija 10 proc., o dažniausiai jo siūloma pilt tik 5 proc. nuo bendros masės.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad man labiausiai tinka, kai pridedu jo tik 5 proc...
Dėkui už info . O dėdama sveri ar matuoji iš akies? Kai dariau mišinį TS su glicerinu, tai pyliau iš akies, bet taip nemažai suvariau . Dabar reikės pabandyti 5-10proc tik dėti, bet vėl iš akies teks matuoti
QUOTE(Axxa @ 2010 01 25, 22:53)
Pasidomėjau Akomos aliejukais:
Bet vat man dabar kaip blondinei toks klausimas pasistojo - tai tuos akomos aliejukus reikėtų tepti ant odos ar gerti?
QUOTE(Granatas @ 2010 01 25, 23:16)
Mums žuvų taukai - BLOGIS Mes negeriam jų visai, bet užtai kasdien per pusryčius mažoji "kapoja" sumuštinius su sūdyta lašiša - taip išsimozoja, kad kartais ne tik žandai ir kakta bet ir ausys blizga
Kas darosi nuo žuvų taukų? O tas kasdieninis lašišos valgymas ar gerai?
Mislinu - kiek kartų savaitėje vaikui (maniškiui 2 metai) reikėtų duoti mėsos ir kiek kartų žuvies . Anksčiau, kai mažesnis buvo, mėsą duodavau kasdien - po gerą valgomą šaukštą maždaug. Paskui mėsos valgymus suretinau iki maždaug 5k per savaitę. Stengiuos kartą savaitėje duoti žuvies, nors būna ir visai per savaitę žuvies negauna. Nei žuvų taukų, nei sėmenų aliejaus nevartojam.