Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 25, 18:32)
va jums senoviškas, 100 proc. pasiteisinantis visoms sausaplaukėms tinkantis receptas plaukų kaukės: kiaušinio trynys, pusė šaukštelio glicerino, šaukštelis citrinos sulčių: suplakt, ištept, po kelių minučių švariai išskalaut. pats geriausias nuplaunamas kondicionierius  thumbup.gif

O citrinos sultys iš tamsiaplaukės nepadarys šviesiaplaukės? biggrin.gif

QUOTE(Adeks @ 2010 01 25, 20:19)
Sveikos.
Senai nieko nerasiau blush2.gif

4u.gif Stiprybės...

QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 25, 21:13)
Apie gliceriną: esu mačiusi kremų, kurių sudėtyje buvo kone 30 proc. glicerino, jie buvo skirti skeldinčiai kulnų ir alkūnių odai gydyti.
tačiau didžiojoj daugumoj kosmetinių kremų ir lodsjonų receptų, rekomenduojamas glicerino kiekis neviršija 10 proc., o dažniausiai jo siūloma pilt tik 5 proc. nuo bendros masės.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad man labiausiai tinka, kai pridedu jo tik 5 proc...

Dėkui už info 4u.gif . O dėdama sveri ar matuoji iš akies? Kai dariau mišinį TS su glicerinu, tai pyliau iš akies, bet taip nemažai suvariau ax.gif . Dabar reikės pabandyti 5-10proc tik dėti, bet vėl iš akies teks matuoti doh.gif

QUOTE(Axxa @ 2010 01 25, 22:53)
Pasidomėjau Akomos aliejukais:

4u.gif

Bet vat man dabar kaip blondinei toks klausimas pasistojo - tai tuos akomos aliejukus reikėtų tepti ant odos ar gerti? doh.gif

QUOTE(Granatas @ 2010 01 25, 23:16)
Mums žuvų taukai - BLOGIS  schmoll.gif Mes negeriam jų visai, bet užtai kasdien per pusryčius mažoji "kapoja" sumuštinius su sūdyta lašiša - taip išsimozoja, kad kartais ne tik žandai ir kakta bet ir ausys blizga  lotuliukas.gif

Kas darosi nuo žuvų taukų? O tas kasdieninis lašišos valgymas ar gerai? g.gif

Mislinu - kiek kartų savaitėje vaikui (maniškiui 2 metai) reikėtų duoti mėsos ir kiek kartų žuvies g.gif . Anksčiau, kai mažesnis buvo, mėsą duodavau kasdien - po gerą valgomą šaukštą maždaug. Paskui mėsos valgymus suretinau iki maždaug 5k per savaitę. Stengiuos kartą savaitėje duoti žuvies, nors būna ir visai per savaitę žuvies negauna. Nei žuvų taukų, nei sėmenų aliejaus nevartojam.
Atsakyti
Na, šaukštellis citrinos sulčių nė vienos brunetės blondine tikrai nepadarys, juolab sumaišytas su tryniu, tą tai galiu garantuot, nes mano giminės moterys jį naudoja ir nėr tarp mūsų nė vienos blondinės lotuliukas.gif
Gliceriną matuoju šaukšteliu: arbatinis šaukštelis 5 ml, kadangi aliejus su sviestais maišaus pyrex inde sugraduotam, tai tą santykį nusistatyt laaaabai nesunku.
O dabar apie mėsos valgymą: mano šeimyna yra absoliutūs mėsėdžiai. Jei nors vieną kartą per dieną negauna gyvulinių baltymų - buntas laive.Aš pati kartais valgau tik garnyrą, nes man tiek mėsos biskį daugoką, bet mano vyrai keta net ausys linksta ir tai jiems tinka. taigi mes maždaug 5 kart per savaitę valgom mėsą ir stengiamės bent 2 kartus žuvies. Tai čia mūsų praktika. Tačiau visi dietologai išsižioją rėkia, kad mėsos nereiktų valgyt daugiau kaip 3 kartus per savaitę ir 2 kart žuvies. Bet mano manymu, mano giliu įsitikinimui, vaikams reriktų neribot mėsos, jei jie ją noriai valgo, gerai virškina ir neturi pilvo bėdų, tegu kerta kiek telpa, taigi baltymai yra kūno statybinė medžiaga ir augančiam organizmui jų reikia daugiau nei suaugėliams... ir manau, kad svarbus ne suvalgomos mėsos kiekis, o jos kokybė: aš savo šeimynai kiaulienos duodu laaabai retai, kartais avienos, o veršienos ir triušienos kieių neriboju. Bet čiamūsų individuali praktika tokia.
Atsakyti
Labas rytas, vakar buvome vel pas gyd tai dabar dar prie tepaliuko israse tokio raudono skyscio, jis tik gaminamas tai turetu jau po ju praeiti, labai to tikiuos ax.gif
Atsakyti
[quote=viskas_bus_gerai_:),2010 01 25, 18:43]
Namuose zmones augina kazkoki kefyrini gryba. Man primygtinai siulo juo patept oda. Gal kas bandet?

ir dar... gal kas zaide su gyvu - negyvu vandeniu. giminaite kadais tuo issigyde (buvo kudikiskojo amziaus) nenustatytos kilmes dermatita...
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 01 25, 23:04)
Ar kam yra pavykę tokio amžiaus vaikui?

Kaip jau mamytes rase, galima ir jaunesniam paimt, tik kad sesute igudus butu. Mum eme 5,5 men. pirma karta. Irgi alergologiniam, pagulde, vis ilaikem, verke labai, bet neilgai truko. Po dar kelis kartus eme. Metuku eme, tai ant keliu sedejo, nepatiko kad sesute stpriai rankyte laike, bet kazkaip ne taip jau blogai buvo. O vat jau neseniai kai laikiau ant ranku (poliklikikoj eme) uzdengiau viena ranka akytes, kita prisispaudziau ir tik pazirze kai idure ir viskas. Bet jei ligoninei ja paguldys dabar tai jauciu spiegs is baimes. Prie mamos vistiek drasiau smile.gif
Papildyta:
Na jau ryt gulsymes i alergologini unsure.gif tikiuosi nepakenks ten mum.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 01 26, 01:50)

Bet vat man dabar kaip blondinei toks klausimas pasistojo - tai tuos akomos aliejukus reikėtų tepti ant odos ar gerti?  doh.gif

Tepti smile.gif bet kaip kažkas rašė, ką tepam ant odelės, nemaža dalis pakliūna į organizmą, dėl to ir ieškom natūralių priemonių.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 01 25, 22:01)
Akomoj augalinis. :)As uzsakiau pabandymui smile.gif

Aciu uz info, gaila, kad jau atejo siuntinys maniskis. Teks laukt kito karto.

QUOTE(LiloSun @ 2010 01 26, 10:44)
Kaip jau mamytes rase, galima ir jaunesniam paimt, tik kad sesute igudus butu. Mum eme 5,5 men. pirma karta. Irgi alergologiniam, pagulde, vis ilaikem, verke labai, bet neilgai truko. Po dar kelis kartus eme. Metuku eme, tai ant keliu sedejo, nepatiko kad sesute stpriai rankyte laike, bet kazkaip ne taip jau blogai buvo. O vat jau neseniai kai laikiau ant ranku (poliklikikoj eme) uzdengiau viena ranka akytes, kita prisispaudziau ir tik pazirze kai idure ir viskas.  Bet jei ligoninei ja paguldys dabar tai jauciu spiegs is baimes. Prie mamos vistiek drasiau smile.gif
Papildyta:
Na jau ryt gulsymes i alergologini  unsure.gif tikiuosi nepakenks ten mum.

Sekmee Lilosun jums. Tikiuos viskas bus gerai jums. Mes ir vaziuojam po savaites pas As,, del Noecate, ziursiu ka dabar sakys.
Atsakyti
gavom siuntimą pas alergologą, gal galit parekomenduot, pas urią alergologę/ą vertėtų nueit Vilniuj? bandysim visų pirma pas oficialią mediciną...

aš vis dar tikiuosi, kad čia tik šalčiai ir šildymas nusausino odelę mažei, bet išbalsavo mane visiškai šiandien nuėjimas pas pediatrę, nes jia pasirodė oda panaši į AD ir dar plius mažė svorį meta, jau tuoj sugrįš į prieš du mėnesius buvusį svorį. o iš papildomo maisto ji tik ryžius valgo nedideliais kiekiais ir obuoliukus graužia, visa kita ignoruoja. galvą net skauda nuo įtampos, nebežinau, ką toliau daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 01 26, 11:09)
gavom siuntimą pas alergologą, gal galit  parekomenduot, pas urią alergologę/ą vertėtų nueit Vilniuj? bandysim visų pirma pas oficialią mediciną...

aš vis dar tikiuosi, kad čia tik šalčiai ir šildymas nusausino odelę mažei, bet išbalsavo mane visiškai šiandien nuėjimas pas pediatrę, nes jia pasirodė oda panaši į AD ir dar plius mažė svorį meta, jau tuoj sugrįš į prieš du mėnesius buvusį svorį. o iš papildomo maisto ji tik ryžius valgo nedideliais kiekiais ir obuoliukus graužia, visa kita ignoruoja. galvą net skauda nuo įtampos, nebežinau, ką toliau daryt  doh.gif

Mes lankomes pas Vaiciulioniene. Bet man visai patiko Cerniauskas. Bet bendrai as nelabai geros nuomones apie tradicinius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 25, 18:34)

aciu uz nuoroda 4u.gif ikritau ten, neislendu biggrin.gif

ar matet filmuka, ka tik baigiau ziureti, kadangi pradejau vandneniu dometis, tai filosofijos pasisemiau http://zorba-budda.ru/zen/files/water/ (cia is pirmokelio nuorodos prisiklaidziojau)

QUOTE(LiloSun @ 2010 01 26, 10:44)
Na jau ryt gulsymes i alergologini  unsure.gif tikiuosi nepakenks ten mum.

sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 26, 09:18)
Na, šaukštellis citrinos sulčių nė vienos brunetės blondine tikrai nepadarys, juolab sumaišytas su tryniu, tą tai galiu garantuot, nes mano giminės moterys jį naudoja ir nėr tarp mūsų nė vienos blondinės  lotuliukas.gif

Gliceriną matuoju šaukšteliu: arbatinis šaukštelis 5 ml, kadangi aliejus su sviestais maišaus pyrex inde sugraduotam, tai tą santykį nusistatyt laaaabai nesunku.

O dabar apie mėsos valgymą:
ir manau, kad svarbus ne suvalgomos mėsos kiekis, o jos kokybė: aš savo šeimynai kiaulienos duodu laaabai retai, kartais avienos, o veršienos ir triušienos kieių neriboju. Bet čiamūsų individuali praktika tokia.

Ačiū smile.gif , tada reikės išbandyti.

Sumakalojau šiandien TS su glicerinu ir migdolų aliejumi. Aš kai tokio indo graduoto neturiu, tai iš akies gradavau doh.gif . Palyginus kiek glicerino pyliau dabar, tai tik mizeris su tuo kiekiu, kurį pyliau pirmą kartą maišydama. Migdolų pyliau gerokai daugiau nei glicerino. Matysim kaip bus.

Na, mes mėsytę irgi mėgstam biggrin.gif . Tik vat pas mus dažnai būna kiauliena ax.gif , aviena man nepatinka, cielas triušis man parduotuvėje labai neapetitnai atrodo ir nemoku aš su juo elgtis doh.gif , be to mano vyresnėlis nepripažįsta jokios mėsos ant kaulų - geriau išvis nevalgo, o iš triušio kepsniukų neiškepsi. Veršiena... Labai brangi pas mus ta mėsa verysad.gif ir labai mažas jos pasirinkimas (aš ne LT gyvenu, jei ką ax.gif ), o jautieną nelabai mėgstam dėl sausumo ir kietumo, nemoku aš su ja elgtis doh.gif . Tad perkam kiaulieną, vištieną ir kalakutieną daugiausia. Pirmokėli, gal kokių pamokymų, patarimų turėtum ties šiuo mano postu? 4u.gif

QUOTE(Axxa @ 2010 01 26, 10:20)
Tepti smile.gif bet kaip kažkas rašė, ką tepam ant odelės, nemaža dalis pakliūna į organizmą, dėl to ir ieškom natūralių priemonių.

Supratau 4u.gif , sekančiu pirkimo iš Akomos kartu reikės kažką naujo pabandymui paimti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 01 26, 12:56)
Mes lankomes pas Vaiciulioniene. Bet man visai patiko Cerniauskas.  Bet bendrai as nelabai geros nuomones apie tradicinius smile.gif

o Č kur dirba? mes pas V buvom su vyresnėliu, tai kaip ir likom ant ledo, nes nieko be tradicinės hipoalerginės dietos negalėjo pasiūlyti, o ji mums visiškai "ne į temą" buvo, nes vaikas ir taip nieko nevalgė.

panos, nebežinau kaip daryt, verdu iš tų pačių daržovių, kur mažei siūlau sau sriubą, daviau paragaut sultinio, tai ji gal 100 gr savo ryžių pamirkytų tam sultiny sukapojo, kai įprastinis jos valgymas ne daugiau 10 gr. Prieskonių ir druskos mes vartojam labai mažais kiekiais, tai galvoju, gal duot, jei vaikas valgo?
išrankumas jos nesvietiškas, galvoju, gal pati atsirenka, kas jai gerai - negerai... kol kas ji valgo tik ryžius, obuolį ir bananą, visa kita išbrokuota. valgyt tai visko labai nori, bet kai duodu tyrelės po poros šaukštelių užsikemša ir nepatenkinta klykauja, kol tenka duot MP ir viskas tuo pasibaigia.
Atsakyti