Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 25, 13:50)
Žuvūtaukį aš pati geriu neištisai. nu brangu blyn. mažius gaun apraktiškai ištisai. Sėmenų aliejų pagal galimybes perku ekoproduktų pardėj, bet tinka man ir tas iš prekybos centrų, bet tada perku.... blym, nė nebežinau kieno jos gamybos, plokščiuose rudo stiklo buteliukuose pi 250lml man rods.... tik ne latviška plastikiniuose buteliuose, tas tai paraša gryna.

O ar gerai taip nuolat tuos žuvų taukus gerti? g.gif . Mano vyresnėlio pediatrė tai sakydavo, kad duoti reikia 2k per metus po 1mėn, bet grynų taukų, be jokių ten citrinų skonio ir pan. O kaip tavo džigitas juos geria? Skystus? Skonis tai man jų bjaurus, nežinau ar saviškiui suduoti išeitų g.gif . Dėl sėmenų aliejaus - ar visuose prekybcentriuose yra to aliejaus, kur tu perki? Bandysiu mamai nupasakoti kokį tu čia perki, gal atras biggrin.gif

QUOTE(lawanda @ 2010 01 25, 14:09)
dziugu girdet thumbup.gif

Smagu ir man rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amica: 25 sausio 2010 - 14:52
Aha, nupasakaokit at linu semenu alieju. NEs tas plastmasiniu buteliuku, mum netiko. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 01 25, 14:23)
Tai gal jūsų naudojamos drėkinamos priemonės nepakankamai drėkina? Pvz mums taukmedžio sviestas blogai drėkino, ko pasekoje iki baisios būklės dasivarėm. O vat TS maišytas su glicerinu drėkina super, tfu tfu tfu. O homeopatinis gydymas kažin ar išvis čia reikalingas - jei oda sausa, tai kažin ar homeopatija kažką padės ir padarys odą nebesausą  g.gif
O žuvų taukus gerti ištisai? Pirmokėli, kur perki sėmenų aliejų ir kokį konkrečiai? Jei nuolat geri, vadinas esi atradus "gerą"  smile.gif
Ojei, matai kaip čia jums jūsų būklę įvertino  verysad.gif . O tai ką, su prednizolonu visus AD išgydyti galima?  biggrin.gif

O kur galima gauti glicerino????
Mes jau pagaliau gavom savo TS po menesio laukimo 4u.gif
Ausru, Jus saket, kad naudojote Digest ir jums jis netiko. Ar galeciau nusipirkt kazkike panadymui pas jus? nes jei ir mums netiks, tai nematau reikalo pirkt. Jau pas mane namuos geruju bakteriju kaip vaistinej biggrin.gif visokiausiu rusiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 01 25, 16:36)
Aha, nupasakaokit at linu semenu alieju. NEs tas plastmasiniu buteliuku, mum netiko.  schmoll.gif

Va, geriam tokį
http://ekologiskipro...enu-aliejus.jpg
o jei tokio negaunam, tada geriam Aniros.
http://www.anira.lt/...Linseed oil.jpg
ir to ir ano būna IKI prekybos tinkluose.
Žuvų taukus mano vaikis geria visai normaliai, aš jam juos duodu kokia mėgiama uogiene užkast ar vitaminu užčiulpt ar gliukozės tablete, ko po ranka turiu. Js žinom kad tai stebuklingas toks aliejus, kad niekur nekutentų ir neniežtėtų, nu, žodžiu aš jam pasakų visokių pribūtiau, kartu geriu su juo, tai problem jokių nekilo nuo pat pirmo šaukšto. geriam 1 kart dienoj po arbatinį šaukštuką tokį nepilną. vasarą kartais ir prasimuliuojam kokį mėnesį, nes kai daug saulė ir vsikoių daržo gėrybių, tai netaip aktualu, bet rudeniop užperkam ir geriam tada jau iki vasaros. Mums pediatrė taip patarė, nes įžiūrėjo lengvą riebalinių vitaminų avitaminozę (beje, jč turi beveik visi dermatitikai, tik jos forma būna lengva, nereikalaujanti mewdikamentinio ar kokio kitokio rimto gydymo), nes, pasak med. literatūros. odos sausumas atsiranda dėl riebaluose tirpstančių vitaminų trūkumo ir riebiųjų rūgščių kokybinio disbalanso. probloema geriau sprendžiama tada, kai organizmas pats turi iš ko iš vidaus odą augint it riebint, tepalai tik sukuria barjerč ir šiek tiek padeda odai apsisaugot). žodžiu, lašiniais neišsigydysi, reiktų valgyt žuvį kas antrą dieną, arba gert taukus.. ot taip pav. tai mes taukus ir geriam....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokelis: 25 sausio 2010 - 15:14
QUOTE(LiloSun @ 2010 01 25, 12:44)
Sumazejo, bet ne tiek kad galeciau zmoniskai papmeri pakeist, arba palikciau nuogai pabegiot.  O dabar vel stipreja niezulys, matyt nuo to, kad AS ant odos neisnaikintas vel bujoja  doh.gif  Ketotifena dar duodu, bet greit jau nebeduosim, nes kursas baigsis, tai ziuresim kaip be jo seksis.  unsure.gif

Nu zinok maniskis irgi kasinejasi kai pampe keiciu ir tepu, bet as leidziu. Nors aisku kasymasis kasymuisi nelygu, kai turejom AS ant odos, tai budavo ne kaso, o drasko - kur prisiliecia, ten kraujai bega. Bet vat kaip gerai mums su kordziu pavyko as issinaikinti - iki siol neatsinaujina. Gaila, kad mes jam isialerginom verysad.gif.
Siaip idomiu dalyku esu pastebejus vartojant kordi, pvz.; eme labai smirdeti sisiukas, labai prakaitavo padukai ir keitesi odos spalva. Taip pat nuslopo niezulys, liko tik niezuliukas. Manau, kad visa tai rodo, apie tam tikrus pokycius organizme.
Sakiau bandysiu po kurio laiko vel prie jo sugrist.

O prie ketotifeno jau seniai busit priprate. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 01 25, 17:22)
Nu zinok maniskis irgi kasinejasi kai pampe keiciu ir tepu, bet as leidziu. Nors aisku kasymasis kasymuisi nelygu, kai turejom AS ant odos, tai budavo ne kaso, o drasko - kur prisiliecia, ten kraujai bega. Bet vat kaip gerai mums su kordziu pavyko as issinaikinti - iki siol neatsinaujina. Gaila, kad mes jam isialerginom  verysad.gif.
Siaip idomiu dalyku esu pastebejus vartojant kordi, pvz.; eme labai smirdeti sisiukas, labai prakaitavo padukai ir keitesi odos spalva. Taip pat nuslopo niezulys, liko tik niezuliukas. Manau, kad visa tai rodo, apie tam tikrus pokycius organizme.
Sakiau bandysiu po kurio laiko vel prie jo sugrist.

O prie ketotifeno jau seniai busit priprate. g.gif

Stipraus kvapo šlapimas ir prakaitas, kartais suintensyvėjęs odos bėrimas, kylantys spuogeliai, išryškėję inkštirai rodo, kad iš organizmo dideliais kiekiais šalinasi nešvarumai. tai labai gerai, tik tokiu atveju reikai daugiau skysčių gert ir kiek dažniau praustis, kad organizmui būtų lengviau "skalbtis". Tai geras ženklas thumbup.gif
Atsakyti
Esme tame, kad anksciau ar veliau ir ta sausa oda gali peraugti i AD, kuris gali peraugti i astma (kaip buvo mano pacios atveju). Todel imuosi bet kokiu imanomu priemoniu, kad sustabdyti si procesa (kuris angliskai net specifini pavadinima turi) kuo ankstyvesneje stadijoje kad isvengti astmos. Tam ainam pas homeopatus, kurie ne tik zirniukus raso, bet apskritai pamoko ka kaip valgyt ir visokiu papildu ir kitokiu dalyku priraso, kitokios info suteikia...nes daugiau nelabai zinau ko griebtis...
Tas ir baisiausia, kad su tradiciniais vaistais tik uzmaskuoji simptoma - tai yra trumpam pagydai oda - o problema lieka. o dar salutinio poveikio n variantu...
Beje skaiciau angliskai straipsni, kad kuria kazkokius naujoviskus vaistus butent tokiai atopinei odai, kad atkurti ta odos apsaugine funkcija ir nehormoniniai. atseit juos maisys i kremus, prausiklius ir pan. tik neaisku kada dar cia bus prekyboj...
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 01 25, 15:22)
Nors aisku kasymasis kasymuisi nelygu, kai turejom AS ant odos, tai budavo ne kaso, o drasko - kur prisiliecia, ten kraujai bega.

Tai vat ir esme kad drasko, kiekvienas pasikasymas su idreskimais. Deinos metu tai ji gauna i valias biski pasikasyt, tai kakkliuka tai rankytes, bet tai zmoniskai. PAsakau - nesikasyk ir dazniausiai nustoja. O vat kai nurengiu tai jau kaip refeleksas, kaso visus ir kur isberta ir kur ne, i zvilgsnis tik viena kriptim doh.gif tai jau kuo greiciau aprengiam ir nukreipiam demesi.

Jus - kodziui, o mes bakteriofagui. NEs buciau gal koki ta bakeriofagini tepala odai pabandzius, bet kai jau taip reaguoja tai nebandysim. Gal ligoninei uzteplios tinkamu antibiotiku g.gif

Jau mazoji soru kose ignoruoja unsure.gif nei su cukrum, nei obuoliuku, nei puire schmoll.gif matyt jau pabodo. O vat mesyte tai valgo noriai, dariau kaip tik saltiena, tai tiesesi net bedruske valgyt. Tenka ryziu virt.
Atsakyti
Beje aciu uz glicerino ideja, nes tas TS sunkiai labai tepasi, bet tikrai kazkiek padeda...
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 25, 15:31)
Stipraus kvapo šlapimas ir prakaitas, kartais suintensyvėjęs odos bėrimas, kylantys spuogeliai, išryškėję inkštirai rodo, kad iš organizmo dideliais kiekiais šalinasi nešvarumai. tai labai gerai, tik tokiu atveju reikai daugiau skysčių gert ir kiek dažniau praustis, kad organizmui būtų lengviau "skalbtis". Tai geras ženklas  thumbup.gif

Tai as taip ir supratau. Sisiuko toks baisus kvapas buvo, kad kai palikau pampe viena diena ryte prie lovos ir atejau po 10 minuciu, tai buvau apstulbus - kambary buvo tokia smarve, tarsi nuo kokiu menesi neskalbtu statybininko kojiniu doh.gif biggrin.gif
Faktas, kad mums kazkas salinosi is organizmo.
O kas del skysciu, tai kai gerem kordi jis ir pats nerealiais kiekiais vandeni pliumpino - budavo vien tik per nakti visa buteliuka ismaukia, ko anksciau niekad nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(ingridzi @ 2010 01 25, 17:37)
Beje aciu uz glicerino ideja, nes tas TS sunkiai labai tepasi, bet tikrai kazkiek padeda...

Pamaišyk su glicerinu ir kokiu iš jūsų naudojamų skystų aliejų. migdolų (jei tik galit) dar ir apsaugo odą nuo šalčo šiek tiek.

O dabar pratęskime atopine kulinariją biggrin.gif
Išbandžiau vakar padažą prie mosos ar daržovių ar šiep ant košės tinkamą.
Aliejuje reikia pasikepinti daržoves, kas ką galite, tinka beveik viskas išskyįrus kopūstinius: morką, svogūnas, česnakas, salieras, pastarnokas, pertražolės šaknis. Užteks poros šaukštų, bet jei galit daugiau - tik skaniau.
kai jau daržovės bus iškepę, reikia įnmaišyti gerą šaukštą miltų, tinka kukurūzų, grikių (labai egzotiškas skonis gaunasi blink.gif ), speltos, ryžių, žodžiu kas kam. Kai miltai kokią minutę pakeps, reikia įpilt puoduką mėsos sultinio dėl stiprumo, tada šiūptelt čiobrelių gerą žiupsnį, baziliko lapelių, petražolių, kas kam labiau patinka. Dabar liko užbalinimas. tam tinka paprastas pienas, kas galita, spjos ir ryžių pienas taip pat puikiai, o aš vakar paėmiau ir užbalinau sojos grietinėle (na ta, kur miltukai į kavą dėti lotuliukas.gif ) ištirpinai šaukštą gerą pusėj puoduko vandens ir supyliau. mano vyrai sukirto tą netikrą padažą su makaronais net neįtardami, kad jis ne tai kad vegetariškas, veganiškas visai mirksiukas.gif Su tokiu padažu labai skanu užsipilt paprasta virtas daržves, ypač brokolius kokius, žiedinius ar briuselio kopūstus. Aš blendery suplaku šaldytus špinatus, sudedu į tokį padažą, pakaitinu ir užpilu bet kokią košę nesaldžią - liuks, nė mėsos nereikia, bet jei į tokį padažą primesite virtos mėsytės, bus puikus atras patiekalas. manau, net tėtis susigundys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridzi @ 2010 01 25, 15:35)
Beje skaiciau angliskai straipsni, kad kuria kazkokius naujoviskus vaistus butent tokiai atopinei odai, kad atkurti ta odos apsaugine funkcija ir nehormoniniai. atseit juos maisys i kremus, prausiklius ir pan. tik neaisku kada dar cia bus prekyboj...

Gal gali nuoroda i straipsni idet? 4u.gif
Papildyta:
Pirmokeli net seiles nuo tavo receptuko nuvarvejo smile.gif
Atsakyti