Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

QUOTE(ausru @ 2010 01 24, 22:34)
Kaimynu berniukas sirgo labai sunkiu ad, tai mama ji irgi suvystydavo, kad nusidraskyti negaletu, tai galiausiai vargsiukas neistveres baisaus niezulio susirgo epilepsija - liaudyje vadinamu nuomariu. Todel tikrai nepatariu mamoms daryti tokiu dalyku - jau geriau tegul vaikas nusidrasko, bet tik neriskit. Astrauskaite ad niezuli prilygino 1000 uodu sukeltam niezuliui, tai jus tik isivaizduokit kaip jus jaustumetes, jeigu jus lipte apliptu uodai, o negaletumet pasikasyti? Juk is proto iseiti galima  doh.gif
Papildyta:

Turejau kelias dienas ramias, nes buvom pas senelius pasisveciuoti ir ten demesys nukrypo i kitus dalykus, tai maistas nebuvo toks aktualus. Tik gaila grizom is tu sveciu raudonais zandais  doh.gif - jau atrode, kad visi ten ant blakstienu pastatyti del musu alergijos, atrodo niekas nebuvo issikvapines, bet vis tiek mums kazkas netiko ir gana.
Papildyta:

puiklapiu = tamanu aliejus. Gal tokiu pavadinimu yra?

sutinku, mane kartas nuo karto aplanko irgi tokie berimai, kaip dukrai. Niezti iki negalejimo. Bet esme ta, kad kai ji MIEGA, tai jei tik pajunta, kad rankos i kazka atsiremia- antklode tvirciau apklota, o mano kuna, ji tu ranku toliau ir nebekelia, t.y. nesikaso. O jei rankos visiskai laisvos, ji tarsi ju " neturi kur deti" ir per miegus kasosi, ir prabunda, nebeuzmiega. O jei guliu salia, ar tiesiog sudarau tokias salygas, kad ji kazka salia JAUSTU, ji ir nesikaso. Nemanau, kad tai tas pats, kas bet kokia kaina neleisti vaikui kasytis... g.gif
Atsakyti
Beje ar kuri daret vaikams odos lopo meginius - kur ant nugaros klijuojama? Idomu nuo kokio amziaus sis tyrimas parodo ka nors? nes atseit jei nera greitojo tipo alergijos tai ji gali buti letojo tipo. o greitojo reagavimo alergenu neparode tyrimai - nei durio, nei is kraujo...
Atsakyti
QUOTE(ingridzi @ 2010 01 24, 22:39)
Sveikos, noreciau paklausti mamyciu ar jusu vaikuciams beria pilvus?
Mums vis itaria AD, nors Grusauskas sake kad tikrai nea...
Dabar 1,5metu mazius visas isbertas tiek sausais plemais, tiek raudonais spuogiukais (pilvas). Tik tokia laime, kad vaikas nesikaso.
Beje kiek alergenu tyrimu daryta, niekas nerodo jokios alergijos...
Zodziu man cia sunki misle, o i vaika ziauriai gaila ziuret...
Tiesa vasara odele buvo grazutele, o pradejo bert rudeni ir dabar pablogejo per salcius. Ar ir jums kam nors taip yra?

apie Grusauska as turiu savo nuomone subjektyvia. pradejus berti veiduka, kakliuka, krutinyte, 3 savaiciu naujagime savo nuvezem pas ji. As jam sakau, kad visa mano gimine turi paveldima AD, ar cia ne sitas brudas lenda, gal man maista pasiziureti, kokia dieta isivesti,,,jis pasake, cituoju: "Galit sikna zeme art, bers ja ir tiek, cia ne nuo jusu suvalgyto maisto, mamos idiotes visos, nes mano, kad nuo jo beria. CIA NUO HORMONU JUSU, iki 3 men praeis, TIKRAI". Nepraejo. Blogejo zaibiskai....

spresti jums smile.gif ieskokit dar keliu gydytoju...

beje, ausru pyks ant manes smile.gif bet siandien vel ploooonu sluoksniu patepiau advantan- maziuke kasosi gal 10 procentu tiek, kiek anksciau, ir veidukas iskart pagrazejo... nu kodel tik nuo situ hormonu taip, kodel nuo TS dar labiau uzrausta ir niezuli sukelia... sad.gif brrr
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loveco: 24 sausio 2010 - 22:51
QUOTE(ausru @ 2010 01 24, 22:34)
Kaimynu berniukas sirgo labai sunkiu ad, tai mama ji irgi suvystydavo, kad nusidraskyti negaletu, tai galiausiai vargsiukas neistveres baisaus niezulio susirgo epilepsija - liaudyje vadinamu nuomariu. Todel tikrai nepatariu mamoms daryti tokiu dalyku - jau geriau tegul vaikas nusidrasko, bet tik neriskit. Astrauskaite ad niezuli prilygino 1000 uodu sukeltam niezuliui, tai jus tik isivaizduokit kaip jus jaustumetes, jeigu jus lipte apliptu uodai, o negaletumet pasikasyti? Juk is proto iseiti galima  doh.gif

Pasikasyt tai ir suvystyta galedavo, nezinau kuom ranku laikymas butu geriau, tik as nemiegociau puse metu ir mazoji irgi nemiegotu. Nes tik kai rankytes buvo prilaikomos galejo bent valanda dvi pasnaust. g.gif O ir pasikasius dar labaiu paintensiveja niezulys. Nes jei pagaunu nepasikasius praeina ramiai tas "priepuolis", bet jei atsijungus bunu, ir jau buna pakasius rankas, tai jau isteriskai rekia, kai bandau neduot nusikasyt. Tai kaip geriau? Be to tie nusdraskymai irgi niezti, o kai ju maziau ir niezti maziau ( itching/sratching ciklas)
Atsakyti
As nesakau kad Grusausku labai pasitikiu nes buvom du kartus ir sake, kad tik sausa oda, bet visi kiti gydytojai kaip susitare sake AD. Zodziu as irgi mastau kad vaikui gali buti AD nes as ji irgi turiu nuo mazens tik vis vyliausi kad gal vaikui nebus. bet...
tik va idomu kaip suzinot ar jis alerginis ar ne, nes pradedu manyt kad nealerginis, o tiesiog tokia odos bukle, pablogejanti rudeni ziema, o pagerejanti kai silta sauleta. nes vasara valgem viska ir nieko, o dabar nors ir labai prisiziurim - kaip isbertas, taip isbertas...
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 01 24, 19:39)
tai kad ne, po KAPSULE du kartus per diena...

ypatumai prasidejo nuo dvieju savaiciu, kai atsirado AD ir pradejo berti.... jie dar nesibaigia, kartais suintensyveja....

tai nebijok, nepadauginsit. aš ne gydytoja aišku, bet kiek žinau gerųjų bakterijų nepadauginsi, pati duodu vaikui padidintas dozes kurį laiką, kai blogai su žarnynu, o kai gerėja, tuomet jau įprastines.

QUOTE(Loveco @ 2010 01 24, 23:46)
sutinku, mane kartas nuo karto aplanko irgi tokie berimai, kaip dukrai. Niezti iki negalejimo. Bet esme ta, kad kai ji MIEGA, tai jei tik pajunta, kad rankos i kazka atsiremia- antklode tvirciau apklota, o mano kuna, ji tu ranku toliau ir nebekelia, t.y. nesikaso. O jei rankos visiskai laisvos, ji tarsi ju " neturi kur deti" ir per miegus kasosi, ir prabunda, nebeuzmiega. O jei guliu salia, ar tiesiog sudarau tokias salygas, kad ji kazka salia JAUSTU, ji ir nesikaso. Nemanau, kad tai tas pats, kas bet kokia kaina neleisti vaikui kasytis... g.gif

jei vaikui taip smarkiai niežėtų suvystytam, jis nemiegotų. o jei miega, tai manau būdas tinkamas. aš saviškius irgi vystau tam tikrose situacijose, net vyresnėlį , jau didelis jis, tai norėdama nuramint į savo glėbį "užrakinu". ir mes patys juk saugiau pasijuntam mažesnėj erdvėj, apkabinti kito žmogaus. aš mėgstu antklodę taip apsivyniot, kad ir galva būtų pridengta. ir mažają taip suvyniojus antklodėj migdau, o ne kloju. manau vaikams reikia to saugumo ir erdvės sumažinimo taip pat.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 01 24, 23:52)
Pasikasyt tai ir suvystyta galedavo, nezinau kuom ranku laikymas butu geriau, tik as nemiegociau puse metu ir mazoji irgi nemiegotu. Nes tik kai rankytes buvo prilaikomos galejo bent valanda dvi pasnaust.  g.gif  O ir pasikasius dar labaiu paintensiveja niezulys. Nes jei pagaunu nepasikasius praeina ramiai tas "priepuolis", bet jei atsijungus bunu, ir jau buna pakasius rankas, tai jau isteriskai rekia, kai bandau neduot nusikasyt. Tai kaip geriau? Be to tie nusdraskymai irgi niezti, o kai ju maziau ir niezti maziau ( itching/sratching ciklas)

100 proc. nenutrauksit ciklo - pergalės nebus. Mes mažajai net vonioje maudant kojytes laikydavom, nes ji sugebėdavo pasikasyt trindama jas schmoll.gif Kasymus tai prisimenu kaip blogą sapną.... schmoll.gif schmoll.gif brrrrr.....blogis.....reikia pavargt ir darbo ir širdies įdėt...ir kantrybės turėt.....bet atpildas ateina wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2010 01 24, 23:34)
100 proc. nenutrauksit ciklo - pergalės nebus. Mes mažajai net vonioje maudant kojytes laikydavom, nes ji sugebėdavo pasikasyt trindama jas  schmoll.gif Kasymus tai prisimenu kaip blogą sapną.... schmoll.gif  schmoll.gif brrrrr.....blogis.....reikia pavargt ir darbo ir širdies įdėt...ir kantrybės turėt.....bet atpildas ateina  wub.gif

Tai maudyt galim tik dviese, nes vos patraukiu ranka, jau kaso pilva, arba koja doh.gif
Pampersus keiciu irgi laikau rankas, jei nelaikyciau tai vaikas turbut is siaubo filmo atrodytu.
Ziauru zinoma, bet ar kas zino geresni buda?
Papildyta:
Man dabar atrodo, kaip pasaka, kad vaikas nesikasytu. TEgu buna tie zandai raudoni, ar net pat isberta, jei jau kitaip neiseina, bet kad tik tas beprotiskas niezulys dingtu. Atrodo visa seima veda is proto verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Musu pilvukas irgi buvo raudonos su mazais "astraus"spuogiukais, tai alergologe pasake kad gali buti nuo pampersu g.gif .

Musu 4 diena:
taip pat izoliotas nuo dekor.triusiuko, tepu su kremuku Dr.Wolff Basic Creme (dermotologe israse), tai palyginau su Seba Med, man sitas Wolff geriau. Musu zaidukai jau tokios grazus thumbup.gif
Bet iskveciau seim.daktare-mes vakar visa diena su temperatura, prasidejo nuo 37.3 ir vakare 38,8. Dabar 37,3, bet ne kosi ne slogoja g.gif . Bet manau ne ilgai... doh.gif dukra kosi ir gerai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 01 24, 22:50)
beje, ausru pyks ant manes smile.gif bet siandien vel ploooonu sluoksniu patepiau advantan- maziuke kasosi gal 10 procentu tiek, kiek anksciau, ir veidukas iskart pagrazejo... nu kodel tik nuo situ hormonu taip, kodel nuo TS dar labiau uzrausta ir niezuli sukelia... sad.gif brrr

O kodel tureciau pykti? Juk ne mano vaika patepet, o savo smile.gif . As tik supazindinau su pasekmemis, pasiuliau varianta, o jau kaip jus gydysit - jusu valia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 01 24, 23:46)
Bet esme ta, kad kai ji MIEGA, tai jei tik pajunta, kad rankos i kazka atsiremia- antklode tvirciau apklota, o mano kuna, ji tu ranku toliau ir nebekelia, t.y. nesikaso. O jei rankos visiskai laisvos, ji tarsi ju " neturi kur deti" ir per miegus kasosi, ir prabunda, nebeuzmiega. O jei guliu salia, ar tiesiog sudarau tokias salygas, kad ji kazka salia JAUSTU, ji ir nesikaso. Nemanau, kad tai tas pats, kas bet kokia kaina neleisti vaikui kasytis... g.gif

Na zinokit mano maziukes neberia, bet ji irgi uzmiega tik tada, kai rankytes i ka nors isikimba, i mane, dazniausiai jai BUTINA sukist rankutes man po bliuzele arciau pieno banko biggrin.gif nakti tik taip ir miega, neduok dieve pajunta kad rankos "be vietos", prasideda blaskymasis, verkimas ir t.t. doh.gif Tai gal ne visad ti niezejimas yra nemiegojimo priezastis, ypac jei pastebit, kad miega tarkim tvirtai gleby suspausta (mano vidurinelis tik taip uzmigdavo) arba miega tik jusu ranka apkabinus ir pan. Saugumo jausmas labai stiprus pas maziukus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 25 sausio 2010 - 10:01
QUOTE(LiloSun @ 2010 01 24, 23:44)
Tai maudyt galim tik dviese, nes vos patraukiu ranka, jau kaso pilva, arba koja  doh.gif
Pampersus keiciu irgi laikau rankas, jei nelaikyciau tai vaikas turbut is siaubo filmo atrodytu.
Ziauru zinoma, bet ar kas zino geresni buda?
Papildyta:
Man dabar atrodo, kaip pasaka, kad vaikas nesikasytu. TEgu buna tie zandai raudoni, ar net pat isberta, jei jau kitaip neiseina, bet kad tik tas beprotiskas niezulys dingtu. Atrodo visa seima veda is proto  verysad.gif

Nesupratau, o tai po bakteriofago niezulys nesumazejo?
Vis dar duodi ketotifena?
Atsakyti