Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

O blenderį turi? Gali tada virti paprastai kruopas, o paskui sublenderiuoti. O obuoliukas gal nesaldus buvo, jei nevalgė? g.gif

Kas dėl primaitinimo... Aš vyresnėlį pradėjau primaitinti nuo 3,5mėn, nes mums netiko joks tuo metu buvęs prekyboje mišinukas (prieš 16 metų), vaiką bėrė, turėjom AD, tad pediatrė liepė įvedinėti kietą maistą. O mažėlį pradėjau primaitinti nuo 6,5mėn. Iki tol tik MP ir Aptamil gaudavo, augo kaip ant mielių.
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2010 01 18, 22:36)
Gyvenam ne ekologiškoje aplinkoje....
Baldai? - kiek žmonių turi namie vien tik natūralios medienos aliejuotus (ne lakuotus baldus)???????? Baldai iš plokštės skiria į aplinka kažkokius kenksmingus formaldehidus. Meskit lauk visus baldus.
Aparatūra? Gal norit, kad įdėčiau straipsnius (mokslinius, pagrįstus tyrimais) apie Ypatingai žemo dažnio elektromagnetines bangas? Mokslininkai teigia, tai tiesiogiai įtakoja AD. Žinot, kas skleidžia tokias bangas? Oj.....Viskas, kas įjungta į rozetę (TV, radijas, mikrobangų krosnelės, kavos aparatai, elektroniniai laikrodžiai ir.....milijonas kitų prietaisų.....Išmeskim viską ir gyvenkim tik su peiliais ir šakutėm....
Toliau? Rūbai ? Pats nešvariausias audinys planetoje  - medvilnė. Reikia faktų? 85 proc. visos planetos medvilnės yra užteršta pesticidais, nes prastai viskas auga ir dera - tai pila trąšas negailėdami. Labiausiai užteršta medvilnė yra iš Turkijos ir indijos. 75 proc. visos planetos medvilnės sudaro medvilnė iš Turkijos ir indijos. Netikit? Pasiskaitykit įvairių skirtingų šaltinių internete ir pažiūrėkit discovery science.
Maistas? Na  lotuliukas.gif komentarai bereikalingi....mes stengiamės vengti bent jau produktų su visokiais E621, bet kai per Lietuvos kanalą parodo, kad visa lietuviška mėsa yra apdorojama įvairiais volais ir presuojama kažkokias blokais, kuriuose šimtai adatėlių, kurių pagalba į mėsą yra sušvirkščiami kažkokie priedai išvaizdos pagerinimui?????? O mėsininkų imonių asociacijos prezidentas - tik palinguoja galvą ir sako, kad Lietuvoje nėra dokumentų, reglamentuojančių šitą procesą?????????? Ir jokio feedback'o iš tautos?????? tai išeina, kad visiems gerai - tai ir valgom adatomis subadytą ir su visokiais skysčiais mėsą.... nu žodžiu.....
Tai jei šitokioj aplinkoj pasitepsi ekologišku kremuku - nežinau, kam ir kas gali nuo jo pagerėti. na, bet gal bent nepablogės.....

Sorrry, kad čia pripaisčiau visokių dalykų, bet norėjosi pasidalinti mintimis...

Pasiskaičiau vakar prieš miegą, tai jaučiausi kaip po kokio siaubo filmo doh.gif verysad.gif

QUOTE(Amica @ 2010 01 19, 11:48)
O kokį mišinuką geriat? Aš tai mišinuku užpildavau, bet pas mus Aptamil paprastas buvo, tai jis saldus. Jei valgot bananą ar obuolį, tai irgi galit į košytę dėti, bus žymiai skaniau. Aišku į grikius neįdėsit, čia jau geriausiai tiks mišinukas/pienas, bet pvz į ryžių košę bananas tikrai tiks, obuoliukas skanu į avižinę košę.

O man grikių košytė ypatingai skanu su tarkuotu žaliu obuoliuku.

Beje, esu pastebėjus tokį keistą dalyką. Kai grikių košę duodavau su obuoliu, viskas gerai. O kai tą pačią košę sumaišydavau su mišiniu, nuo kurio atskirai alerginės reakcijos taipogi nėra - po valgymo už poros valandų išrausdavo žandai g.gif Tai galvoju, gal ne tik į konkrečius produktus mūsų leliai reaguoja, o ir į tam tikras kombinacijas g.gif Reiktų maisto derinimo pagrindus pastudijuot.
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2010 01 18, 18:58)
Aš irgi bandžiau paprastas avižas  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Siūlau pabandyt OATLY (oranžinį, ne raudoną) avižų pieną - juo prekiauja didieji RIMI centrai. Pilkit pusę pako vienam kartui - mums pagerėjimas matydavosi jau po keleto maudynių  ax.gif o virti avižų dribsniai visai netiko  schmoll.gif  schmoll.gif

o kas cia per metodas, negirdejau- nuo ko jis? tinka sausesnei, ar riebesnei odai? g.gif musu atveju, tai tik kaklui ir veidui reikalinga pagalba, kunui nelabai. g.gif

pora dienu duodu maziukei pagrauzti/ciulpti obuolio- nu kokia laime buna blush2.gif blink.gif uzmiega beveik, atstoja ciulptuka mirksiukas.gif galvoju, neprisivalgo ji gi is to ciulpimo nieko, tai neturetu sualergizuoti? nekramto, tik laizo taip sakant. Matyt, dantenas tikrai niezti, kad taip.

Beje, siandien uzpakaliukyje is ryto pas ja radau 38 (na, sako, reikia 0,6 atmesti). Nu bet vis tiek. 1,5 men laikosi tempa, ir kas savaite vis po 0,1 kyla. Ir niekas negali nustatyti, nuo ko, ot siais laikais medicina...
Atsakyti
QUOTE(Danuse @ 2010 01 19, 14:08)
siaip as ir nelabai klausau, pati matau ko jam reikia, taip elgiausi ir su pirmu, ziuriu savo nuomones, nes tik mes mamos zinom kas geriau musu vaikams mirksiukas.gif

Jo, čia tai faktas. maniškis, pavyzdžiui, saldžių kruopinių košių nevalgė beveik visai. nei pirktinių, nei mano virtų. nebent per pusę su kokia vaisių tyrele. ir po šiai dienai saldžą valgo tik manų arba kukurūzų košę ir tai retai, o visus ryžius, grikius ir kitokius kruopinius dribsnius virdavau drauge su morka ar kokiu brokoliu, įdėdavai sviesto arba aliejaus, kruopytę druskos ir tada jau liuks. tėtis juokdavosi, kad vyrai mankos nevalgo, jiem reikia grikių su spirgais lotuliukas.gif
beje, jei nesate alergiški džiovintiems vaisiams, mažiukams kartais tinka jų nuovire virta košytė. pvz. mums pediatrė rekomendavo gert razinų arbatą, kad pilvo nepūstų, tai pirmas košes mes joje ir virdavom. saldumo nekažkiek, bet geriau nei grynam vandeny. o didesniam aš tas virtas razinas su blenderiu sutrindavau ir jomis paskanindavau košę vietoj cukraus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokelis: 19 sausio 2010 - 12:44
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 19, 13:41)
Jo, čia tai faktas. maniškis, pavyzdžiui, saldžių kruopinių košių nevalgė beveik visai. nei pirktinių, nei mano virtų. nebent per pusę su kokia vaisių tyrele.  ir po šiai dienai saldžą valgo tik manų arba kukurūzų košę ir tai retai, o visus ryžius, grikius ir kitokius kruopinius dribsnius virdavau drauge su morka ar kokiu brokoliu, įdėdavai sviesto arba aliejaus, kruopytę druskos ir tada jau liuks.  tėtis juokdavosi, kad vyrai mankos nevalgo, jiem reikia grikių su spirgais  lotuliukas.gif
beje, jei nesate alergiški džiovintiems vaisiams, mažiukams kartais tinka jų nuovire virta košytė. pvz. mums pediatrė rekomendavo gert razinų arbatą, kad pilvo nepūstų, tai pirmas košes mes joje ir virdavom. saldumo nekažkiek, bet geriau nei grynam vandeny. o didesniam aš tas virtas  razinas su blenderiu sutrindavau ir jomis paskanindavau košę vietoj cukraus.

reiks pameginti, aciu uz patarima mirksiukas.gif beje man uzpilamas koses tai valgo
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2010 01 19, 13:34)
Pasiskaičiau vakar prieš miegą, tai jaučiausi kaip po kokio siaubo filmo  doh.gif  verysad.gif
O man grikių košytė ypatingai skanu su tarkuotu žaliu obuoliuku.

lotuliukas.gif Nereikia visko taip sureikšminti. vat mamytė (berods Pirmokelis blush2.gif ) anos temos pabaigoje taip gerai parašė - na tiesiog taip teisingai, kad 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Reikia gyventi. Džiaugtis tuo, ką turim, mylėt gyvenimą - stengtis vengti negerų dalykų (bet netapt psichiniu ligoniu ir paniškai vengt VISKO blink.gif ). Juk vieniems išeina taip, kitiems - kitaip, vieni gali gyvent rąstibiame name, kiti gyvena - blokiniame, vieni gali sau leist valgyt savo užaugintas daržoves, kiti - priversti jas pirkti parduotuvėje....Toks gyvenimas. Kartais tereikia atsimerkti ir įkvėpti oro....čia viso labo tik bėrimai....praeis, tik mokėkit su tuo gyvent per daug nesureikšminant. Yra vaikučių, kurie serga labai labai sunkiai...yra tokių, kurie niekada nebepasveiks....yra tokių, kurie galbūt nebesulauks ir mokyklos baigimo šventės....yra labai liūdnų ligų....bet žmonės gyvena, juokiasi, stengiasi nepasiduoti...svarbiausia nepaversti šios menkos ligytės visų nelaimių priežastimi....nesureikšminti jos ir neleist užtemdyt kasdieninio jūsų ir vaikų gyvenimo 4u.gif
Aš suprantu, kad bjauru, kai niežti. Mūsų atveju idealiai veikė kremas su mentoliu - visi draskymaisi pamiršti ax.gif Juk šitokia galybė visokių priemonių - tikrai kažkas tiks ir padės, tik nereik nuleisti rankų 4u.gif
O lauke sninga ax.gif Mes beje nušalom abu žandukus schmoll.gif blush2.gif negana to.... blush2.gif 2 kartus doh.gif Mama sakė - vaj vaj kaip blogai, dabar liks mėlyni visam laikui lotuliukas.gif Tai kad mėlyni jie būna apie kokią savaitėlę, tadu dingsta viskas mirksiukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 19, 12:41)
Jo, čia tai faktas. maniškis, pavyzdžiui, saldžių kruopinių košių nevalgė beveik visai. nei pirktinių, nei mano virtų. nebent per pusę su kokia vaisių tyrele.  ir po šiai dienai saldžą valgo tik manų arba kukurūzų košę ir tai retai, o visus ryžius, grikius ir kitokius kruopinius dribsnius virdavau drauge su morka ar kokiu brokoliu, įdėdavai sviesto arba aliejaus, kruopytę druskos ir tada jau liuks.  tėtis juokdavosi, kad vyrai mankos nevalgo, jiem reikia grikių su spirgais  lotuliukas.gif
beje, jei nesate alergiški džiovintiems vaisiams, mažiukams kartais tinka jų nuovire virta košytė. pvz. mums pediatrė rekomendavo gert razinų arbatą, kad pilvo nepūstų, tai pirmas košes mes joje ir virdavom. saldumo nekažkiek, bet geriau nei grynam vandeny. o didesniam aš tas virtas  razinas su blenderiu sutrindavau ir jomis paskanindavau košę vietoj cukraus.

Aš verdu miežinių kruopų košę su tarkuotu moliūgu, labai skanu smile.gif . O vat apie razinų arbatas ir košių virimą joje nesu girdėjus g.gif , bet labai gera mintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Danuse @ 2010 01 19, 15:03)
reiks pameginti, aciu uz patarima mirksiukas.gif  beje man uzpilamas koses tai valgo

Danuse, mes kosytes kai kurias perkame is ekoeko.lt parduotuves. Jei jus Vilniete (dovanokit nezinau), galit nuvykti i Mindaugo maxima, ten yra nemaza ju firmine parduotuvele.
Kitas pvz. grynu avizu, perkame milupos firmos.

O taip pat visom mamytem noriu padekot uz tai, kad eteryje pasidalinate savo patirtimi, savo bandymais bei atradimas. O jau mes kiekviena turime atsirinkti ka bandysime o ka pro ausis praleisime. Tad nepriekaistaukim vienos kitom kad tinkamai ar nelabai savo vaikucius gydom. Visos mes esam fainos ir shaunuoles is didziosios raides! ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynuoge_81: 19 sausio 2010 - 13:25
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 01 19, 14:21)
Danuse, mes kosytes kai kurias perkame is ekoeko.lt parduotuves. Jei jus Vilniete (dovanokit nezinau), galit nuvykti i Mindaugo maxima, ten yra nemaza ju firmine parduotuvele.
Kitas pvz. grynu avizu, perkame milupos firmos.

as is Panevezio, bet tada reiks paziureti Milupos kosyciu, aciu uz info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2010 01 19, 15:12)
lybė visokių priemonių - tikrai kažkas tiks ir padės, tik nereik nuleisti rankų  4u.gif
O lauke sninga  ax.gif Mes beje nušalom abu žandukus  schmoll.gif  blush2.gif negana to.... blush2.gif 2 kartus doh.gif Mama sakė - vaj vaj kaip blogai, dabar liks mėlyni visam laikui  lotuliukas.gif  Tai kad mėlyni jie būna apie kokią savaitėlę, tadu dingsta viskas  mirksiukas.gif  doh.gif

Mes igi mėgėjai žandus nušalt buvom žalioj kūdikystėj, tai pamokino mane pasidaryt kremą su vašku kaimo moterys, reikia sviesto (TS ar kakavos ar kas kokį naudoja), aliejaus (geriau stipriau riebinančio, kokių migdolų ar alyvuočių, na, kas kokio galit) maždaug 1:1 ir apie 10 proc. švaraus gero natūralaus bičių vaško (būna bitininkų parduotuvėse pirkt). viską ištirpint vandens vonelėje ir tuo mišiniu postoriai tept žandus prieš einant į lauką. gaunasi toks kietas kremas kaip lūpų balzamas, bet veikia superiškai. kai susiruošiam pasiaust lauke aš ir sau žandus tokiu išsitepu, o lūpas tai nuolat smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokelis: 19 sausio 2010 - 13:30
Kazin ar gali cesnako karoliai, pakabinti ant vezimuko sualergizuot? g.gif
Ar tik sutapimas, kad juos pakorus, maziukes zandukai eme raust...
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 19, 14:27)
Mes igi mėgėjai žandus nušalt buvom žalioj kūdikystėj, tai pamokino mane pasidaryt kremą su vašku kaimo moterys, reikia sviesto (TS ar kakavos ar kas kokį naudoja), aliejaus (geriau stipriau riebinančio, kokių migdolų ar alyvuočių, na, kas kokio galit) maždaug 1:1 ir apie 10 proc. švaraus gero natūralaus bičių vaško (būna bitininkų parduotuvėse pirkt). viską ištirpint vandens vonelėje ir tuo mišiniu postoriai tept žandus prieš einant į lauką. gaunasi toks kietas kremas kaip lūpų balzamas, bet veikia superiškai. kai susiruošiam pasiaust lauke aš ir sau žandus tokiu išsitepu, o lūpas tai nuolat smile.gif

ogo ax.gif Na reikės prie progos pabandyt ax.gif Dabar tiesiog kai -10 tai einam laukant tik dieną ir tik vieną kartą blush2.gif ax.gif
Atsakyti