Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXI tema

Aciuuuu victory.gif
Atsakyti
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 01 22, 07:15)
Mergytes, kaip tik noriu pasiteiraut del reakcijos i maista...

Vakar per pietus mergytei daviau avizu kosytes, sukapojo 30 ml. Is po nakties - mums pablogejimas... buve rozines demes vel tapo ryskiai raudonos, pilviukas nugaryte - lupasi nuo sausumo, drekinu kas valanda... Ar gaki tai buti reakcija? Ar tai tik sutapimas?  unsure.gif
Galbut reakcija butu iskart po suvalgytos kosytes? Kaip greitai ji pasireiskia?

aciu

temeles pradzioj yra straipsnis nuorodoj (pdf formatas), nen zurnaliukas, kuriame visa alergiju klasifikacija. Yra klasifikacija ir pagal laika. Pasirodyt gali iki 72val po kontakto su dirgikliu.
Papildyta:
Pagal pasireiškimo laiką alerginės reakcijos skirstomos:
• Greitosios alerginės reakcijos – pasireiškia praėjus ma-
žiau nei valandai nuo kontakto su alergenu (I tipo anafilaksi-
nės alerginės reakcijos).
• Vėlyvosios alerginės reakcijos – pasireiškia praėjus 6–8
valandoms nuo kontakto su alergenu (II, III tipo alerginės re-
akcijos).
• Lėtosios alerginės reakcijos – pasireiškia praėjus 24–
48–72 valandoms nuo kontakto su alergenu (IV tipo, alerginis
kontaktinis dermatitas).
Atsakyti
QUOTE(Danuse @ 2010 01 21, 13:42)
Turiu toki klausimukas, kas naudojot Fucidin kremuka, ar buvo koks poveikis ir kaip jis pasireiske, ir po keliu dienu pradejo matytis rezultatas, pas mus Fucidin be H raidytes?

kaip matau i mano klausima nieks nieko neatsake, o gaila verysad.gif
Atsakyti
nagi, pratęskim valgymo pagerinimo idėjų paiešką smile.gif
Švikas yra turėti alergiuką namuose, net neįsivaizduoju, kaip sunku, nes maniškis kaip ir nealergiškas niekam, tik nelabai viską virškina... manau, kad vienintelis būdas tai pataisyti yra prisiderinti didučiams prie mažučių... neskanu? nieko panašaus, tereikia trupučio fantazijos smile.gif Pirmiausiai reikia ssusižiūrėti, kokie prieskoniai mažiukui tinka, pavyzdžiui, kas gali gerti sirupą nuo kosiuto, tas gali patiekalus skaninti čiobreliais ir mairūnais, jei dar nėr neigiamos reakcijos į bazilikus ir svogūnus ar česnakus, tai viskas, ir iš ribotų išteklių galima pasigaminti tokių patiekalų, kad išrankiausias tėtis bus patenkintas. Pavyzdžiui mūsų šeima labai mažai valgo rūkytų gaminių, nebentš užkandai prie samanos blink.gif dešrų ir dešrelių taip pat neproipažystam jokių užtat pilna burna valgom tokį liuks nepelnytąi pamirštą valgi ŠALTIENĄ. Nesijuokit, čiagi grynas sultinio koncentratas, jokie kubeliai jos niekad nepakeis. Mano vaikis nevalgo saldžios košės, tai aš jam į paprastą košę (sorų, grikių, kuskuso) šaukštą šaltienos įkraunu, vualia smile.gif prie tokios košės dar sauja garuose virtų brokolių su lydyto sviesto trupinėliu, tėčiui su česnaku, puiki vakarienė. Aš visada turiu nedideliuose indukuose užšaldytos šaltienos šaldiklyje, tai mano sriubos zagatovai. šaltieną išsivirt tikriausiai mokat visos? tam nereiia jokių klaiulių kojų ar galvų, patikėkit, mūsų šeimoos absoliutus betselertis yra triušienos ir avienos šaltiena. ją galima virt iš paukštienų visokių (su antiena super skanu), veršienos, net iš žuvies, tik reikia virt mėsytę su kauliukais, nedideliam kiekį vandens, o nuėmus mėsytę nuo kauliukų juos dar šiek tiek papildomai pavirti. jei atrodo perskysta, kas gali, galima įmes žiupsniuką želatinos (želatina yra gyvulinis kolagenas, sudarytas iš mūsų organizmuose gaminamų amino rūgščių, tai gal neturėtų alergizuoti... išties tai nesu įsitikimusi). jei virdami mėsytę galite į sultinuką įdėti svogūno ar česnako ar salieros gabalą kokį, lauro lapą, čiupsnį čiobrelių ar mairūnų ar šalavijo lapą kokį - super, nors iš didelės bėdos galima išsivirti tik su druska ir vienu pipiru mirksiukas.gif Iš sultinio prieskonius reikia visus išimti prieš stingdant. kas gali, į šaltieną labai tinka morkos. Viskas. susitingo sau šaldytuve per porą valandų ir jau galima mėgautis ir su koše ir tik su kokia daržove ar tiesiog vienos duot vaikui pakabliuot, o tėčiui su kokiais krienais - super. taigi baltymų šaltinis ir sukramtyt nesunku.
Su tokia šaltiena labai patogu gaminti sriubas visokias - įmetei į puodą, daržovių pridėjai, saują ryžių ar sorų (mėgstu šitas papūgų kruopytes nuo vaikystės labai lotuliukas.gif ) - viskas.
Pasakysiu iš savo patirties, patį nuobodžiausią patiekalą neretai galima pataisyti žiupsneliu prieskoninių žolių ar skiltele česnako. mano vaikinas prieskonius valgo nuo kokių 6 mėn. na kai pradėjo mėsą kirst. skaičiau va straipsnį apie prieskonines žoles, tai ten rašo, kad labai retai pasireiškia alergija į tuos priskoninius augalus, kurie natūraliai auga mūsų šaly, nes esam genetiškai prie jų pripratę. tai reiškia, kad galim nuo mažens bandyti vaikus pratinti prie čiobrelių, mairūnų, dašių, pertražolių, peletrūnų, kmynų, pankolių. visi šitie prieskoniai yra ir vaistas, tai suderinus su maisti gal net galima kažkokį gydomąjį ar bent profilaktinį poveikį gaut.. į patiekalą gi beriamas labai nedidelis jų kiekis.. jei ką sudomino, klauskit, pririnksiu konkretesnės info apie prieskonius. beje, nepirkit sufasuotų prieskonių. Fe, ten liaudiškai tariant šiukšlytės. Aš stengiuos užsiaugint pati ar nusipirkti vasarą turguj ir pasidžiovinti, o iš bėdos perku kai ką iš vaistinės arba specializuotuose prieskonių skyriuose. patikėkit merginos, aš kai pauosčiau tikrą šviežią lauro lapą, akys ant kaktos išvirto, nes tie lapeliai kuriuos perkam pardėj yra tokie išsibezdėję, kad graudu uostyti verysad.gif
va, kad prirašiau... rolleyes.gif tikiuos, kam nors šita info pravers. dabar pabandysiu sugeneruot vieną kitą nepieniško padažo receptą, nes su padažu galima suvalgyti net kartoną mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokelis: 22 sausio 2010 - 09:52
pirmokeli, mes valgydavom prie vieno stalo, bet vaikui BUTINAI reikejo valgyti TA PATI ka ir mes valgem, jis nesuvokia kodel skirtingi maistai, netgi buna kad ir maistas tas pats, lekstutes tos pacios, ale vat is tevu lekstes skaniau biggrin.gif buvo butina is visu paragaut, isitikint maisto identiskumu ir tuo met ramiai valgydavo is savo lekstes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Danuse @ 2010 01 22, 09:42)
kaip matau i mano klausima nieks nieko neatsake, o gaila verysad.gif

Mes naudojom Fucidin H,tai pagerejimas buvo po 4 dienu naudojimo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 22, 09:43)

bigsmile.gif na maladiec tu,pasirodo sitoje temoje yra visai nebloga kulinare,kaip sakant su fantazija biggrin.gif va prasom 4u.gif ir laukiam tesinio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2010 01 21, 23:08)
Mes skalbiam ekorutuliais  ax.gif Dabar po truputėlį bandau įsivesti Neutral...labai atsargiai....kad nesureaguotų ir nesusijautrintų  ax.gif

Vakar nupirkau Neutral,skalbsiu suo jo, kol rutuliukai atkeliaus ax.gif

Tik dabar pamaciau kad musu maziukai gime viena diena drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2010 01 22, 12:39)
pirmokeli, mes valgydavom prie vieno stalo, bet vaikui BUTINAI reikejo valgyti TA PATI ka ir mes valgem, jis nesuvokia kodel skirtingi maistai, netgi buna kad ir maistas tas pats, lekstutes tos pacios, ale vat is tevu lekstes skaniau  biggrin.gif  buvo butina is visu paragaut, isitikint maisto identiskumu ir tuo met ramiai valgydavo is savo lekstes  doh.gif

čia jau nieko nepakeisi. visiem mažiams reikia pasitikrinti, ar tikrai ta žolė kitoj tvoros pusėj žalesnė... tikriausiai vienintelis būdas yra tikrai bent jau kurį laiką valgyti tą patį maistą, valgymo metu pasikeisti lėkštėm, šaukštais.. mes taip darydavom.. užknisdavo nerealiai, nes aš silkininkė ir prėski produktai man neskanųs, eidavau po valgio druskos palaižyti ar kokio padažo aštraus šaukštą už lūpos užsimesti.. ilgainiui viskas susitvarko, vaikas pradeda vertinti SAVO lėkštę, SAVO puoduką ir tada jau lengviau sau pasiskaninti. ką jau padarysi. bet tikrai sakau ranką prie širdies pridėjus, neverskite vaikų savo maistelį valgyti atskirai nuo šeimos, vieną, tai traumuoja vaikiuko asmenybę, jis manosi esąs blogesnis, nevertas valgyt su šeima. geriau jau pasimaitinti jo patiekalais kol suprotingės negu išugdyti nepilnavertiškumo kompleksą...
na, dar veikia toks triukas kartais, kai jau vaikas pasigviešia mano lėkštės, aš čiumpu jo ir imu valgyt jo maistą su pasigardžiavimu, žinokit pabunda toks sąvininkiškumas, kad mažius puola greit savo atsiimt , tada aš jam neduodu, o jau kai atiduodu, jis į mano lėkštę nebesidairo lotuliukas.gif tėtis tai specialiai š-iš jo lėkštutės pavagiliauja duofdamas suprasti, kad pas jį skaniau.
Nu, o kai vaikis buvo visai kleckas, tai valgydavau su juo iš tos pačios lėkštelės buzą, o visą šeimą maitindavau kleckui miegant...
Papildyta:
QUOTE(Laiskriste1 @ 2010 01 22, 12:53)
Mes naudojom Fucidin H,tai pagerejimas buvo po 4 dienu naudojimo 4u.gif

Mums nuo paprasto Fucidino spuogiukai nunyko tik po savaitės.. panašu, kad čia ne greito poveikio tepalas, tačiau po jo spuogiukų daugiau ir nebeiškilo iki šiol.
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 22, 10:43)
Švikas yra turėti alergiuką namuose, net neįsivaizduoju, kaip sunku, nes maniškis kaip ir nealergiškas niekam, tik nelabai viską virškina... manau, kad vienintelis būdas tai pataisyti yra prisiderinti didučiams prie mažučių... neskanu? nieko panašaus, tereikia trupučio fantazijos smile.gif Pirmiausiai reikia ssusižiūrėti, kokie prieskoniai mažiukui tinka, pavyzdžiui, kas gali gerti sirupą nuo kosiuto, tas gali patiekalus skaninti čiobreliais ir mairūnais, jei dar nėr neigiamos reakcijos į bazilikus ir svogūnus ar česnakus, tai viskas, ir iš ribotų išteklių galima pasigaminti tokių patiekalų, kad išrankiausias tėtis bus patenkintas. Pavyzdžiui mūsų šeima labai mažai valgo rūkytų gaminių, nebentš užkandai prie samanos  blink.gif  dešrų ir dešrelių taip pat neproipažystam jokių užtat pilna burna valgom tokį liuks nepelnytąi pamirštą valgi ŠALTIENĄ. Nesijuokit, čiagi grynas sultinio koncentratas, jokie kubeliai jos niekad nepakeis. Mano vaikis nevalgo saldžios košės, tai aš jam į paprastą košę (sorų, grikių, kuskuso) šaukštą šaltienos įkraunu, vualia smile.gif prie tokios košės dar sauja garuose virtų brokolių su lydyto sviesto trupinėliu, tėčiui su česnaku, puiki vakarienė.  Aš visada turiu nedideliuose indukuose užšaldytos šaltienos šaldiklyje, tai mano sriubos zagatovai. šaltieną išsivirt tikriausiai mokat visos? tam nereiia jokių klaiulių kojų ar galvų, patikėkit, mūsų šeimoos absoliutus betselertis yra triušienos ir avienos šaltiena. ją galima virt iš paukštienų visokių (su antiena super skanu), veršienos, net iš žuvies, tik reikia virt mėsytę su kauliukais, nedideliam kiekį vandens, o nuėmus mėsytę nuo kauliukų juos dar šiek tiek papildomai pavirti. jei atrodo perskysta, kas gali, galima įmes žiupsniuką želatinos (želatina yra gyvulinis kolagenas, sudarytas iš mūsų organizmuose gaminamų amino rūgščių, tai gal neturėtų alergizuoti... išties tai nesu įsitikimusi). jei virdami mėsytę galite į sultinuką įdėti svogūno ar česnako ar salieros gabalą kokį, lauro lapą, čiupsnį čiobrelių ar mairūnų ar šalavijo lapą kokį - super, nors iš didelės bėdos galima išsivirti tik su druska ir vienu pipiru  mirksiukas.gif Iš sultinio prieskonius reikia visus išimti prieš stingdant. kas gali, į šaltieną labai tinka morkos. Viskas. susitingo sau šaldytuve per porą valandų ir jau galima mėgautis ir su koše ir tik su kokia daržove ar tiesiog vienos duot vaikui pakabliuot, o tėčiui su kokiais krienais - super. taigi baltymų šaltinis ir sukramtyt nesunku.
Su tokia šaltiena labai patogu gaminti sriubas visokias - įmetei į puodą, daržovių pridėjai, saują ryžių ar sorų (mėgstu šitas papūgų kruopytes nuo vaikystės labai  lotuliukas.gif )  - viskas.
Pasakysiu iš savo patirties, patį nuobodžiausią patiekalą neretai galima pataisyti žiupsneliu prieskoninių žolių ar skiltele česnako. mano vaikinas prieskonius valgo nuo kokių 6 mėn. na kai pradėjo mėsą kirst. skaičiau va straipsnį apie prieskonines žoles, tai ten rašo, kad labai retai pasireiškia alergija į tuos priskoninius augalus, kurie natūraliai auga mūsų šaly, nes esam genetiškai prie jų pripratę. tai reiškia, kad galim nuo mažens bandyti vaikus pratinti prie čiobrelių, mairūnų, dašių, pertražolių, peletrūnų, kmynų, pankolių. visi šitie prieskoniai yra ir vaistas, tai suderinus su maisti gal net galima kažkokį gydomąjį ar bent profilaktinį poveikį gaut.. į patiekalą gi beriamas labai nedidelis jų kiekis.. jei ką sudomino, klauskit, pririnksiu konkretesnės info apie prieskonius. beje, nepirkit sufasuotų prieskonių. Fe, ten liaudiškai tariant šiukšlytės. Aš stengiuos užsiaugint pati ar nusipirkti vasarą turguj ir pasidžiovinti, o iš bėdos perku kai ką iš vaistinės arba specializuotuose prieskonių skyriuose. patikėkit merginos, aš kai pauosčiau tikrą šviežią lauro lapą, akys ant kaktos išvirto, nes tie lapeliai kuriuos perkam pardėj yra tokie išsibezdėję, kad graudu uostyti  verysad.gif
va, kad prirašiau...  rolleyes.gif  tikiuos, kam nors šita info pravers. dabar pabandysiu sugeneruot vieną kitą nepieniško padažo receptą, nes su padažu galima suvalgyti net kartoną  mirksiukas.gif

Na mūsų šeimos mityba nuo AD tai irgi labai pasikeitė, kaip ir pripratom, tikrai visa šeima sveikiau valgom, tik su sese sunkiau. smile.gif Mes šaltiena irgi labai valgom. Kas skaitė Taunytės knygas, tai ten ji taip pat rašo, kad sveika valgyt šaltiena.
pirmokeli na tu ir šaunuolė mama, net apsiašarojau skatydama, mes irgi panašiai gyvenam.
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 01 22, 12:22)
čia jau nieko nepakeisi. visiem mažiams reikia pasitikrinti, ar tikrai ta žolė kitoj tvoros pusėj žalesnė... tikriausiai vienintelis būdas yra tikrai bent jau kurį laiką valgyti tą patį maistą, valgymo metu pasikeisti lėkštėm, šaukštais.. mes taip darydavom.. užknisdavo nerealiai, nes aš silkininkė ir prėski produktai man neskanųs, eidavau po valgio druskos palaižyti ar kokio padažo aštraus šaukštą už lūpos užsimesti.. ilgainiui viskas susitvarko, vaikas pradeda vertinti SAVO lėkštę, SAVO puoduką ir tada jau lengviau sau pasiskaninti. ką jau padarysi. bet tikrai sakau ranką prie širdies pridėjus, neverskite vaikų savo maistelį valgyti atskirai nuo šeimos, vieną, tai traumuoja vaikiuko asmenybę, jis manosi esąs blogesnis, nevertas valgyt su šeima. geriau jau pasimaitinti jo patiekalais kol suprotingės negu išugdyti nepilnavertiškumo kompleksą...
na, dar veikia toks triukas kartais, kai jau vaikas pasigviešia mano lėkštės, aš čiumpu jo ir imu valgyt jo maistą su pasigardžiavimu, žinokit pabunda toks sąvininkiškumas, kad mažius puola greit savo atsiimt , tada aš jam neduodu, o jau kai atiduodu, jis į mano lėkštę nebesidairo lotuliukas.gif tėtis tai specialiai š-iš jo lėkštutės pavagiliauja duofdamas suprasti, kad pas jį skaniau.
Nu, o kai vaikis buvo visai kleckas, tai valgydavau su juo iš tos pačios lėkštelės buzą, o visą šeimą maitindavau kleckui miegant....

drinks_cheers.gif viens prie vieno musu "kancias" su maistu nupasakojai, MB i masina nesdavosi pusrycius, valgydavo vaziuodamas lotuliukas.gif o paaugus vaikui isigudrinau tarkim kepti vienodai atrodancius blynus, kotletus, tik musiskiai budavo "pagerinti" ale is isvaizdos neatskirdavai biggrin.gif
o maitinames ziuriu irgi panasiai, turint fantazijos net ir dribsniai, ko mano vyras absoliuciai nevalgo, patapo ne tik valgomi, bet ir skanus lotuliukas.gif saltiena irgi bais liuksiskas dalykas, musu virtuvej pakanka mums lietuviskuju prieskoniu-zoliu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 22 sausio 2010 - 12:33
Na pas mus nesedam mes dazniausiai prie vieno stalo, nes vyras velai grista, o mes jau dazniausiai pavalge. Is pradziu mazoji valgo, tada as smile.gif O jau kai vyras grista, tada irgi ramiai prie kompo pavalgo biggrin.gif
Na bet jau reiks keist kaip nors iprocius. O del saltienos thumbup.gif super ideja. Reiks pagamint siandien drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes po mėnesio vėl pasirodėme dermatologei dėl savo spuogelių ant žandukų. Tai sakė - čia jums jau jaunatviniai spuogeliai ir inkštiriukai, atvertė knygą, kur parašyta, kad tokie atsiranda nuo 3 mėn. kūdikiams ir gydymas skiriamas kaip ir suaugusiems nuo akne. Jokie spec. tyrimai neskiriami. Spuogiukai atsiranda dėl moteriško ir vyriško hormono pienlelyje (maitinu pati, be to, kadangi pačios veidas neidealus, tai kažkiek polinkis į spuogelius paveldėtas iš mamos) ir baigus maitinti išnyks. Paklausiau ar tikrai 100 proc. išnyks, sako - taip, nes nebus priežasties jiems atsirasti (t.y. negers pienelio su mot. ir vyr. hormonais). Bet sakė maitinimo nenutraukti, literatūroje plačiai rašoma, kad vis tiek geriau maitinti. Na bent jau pastiprinti imunitetę per žiemą, o tada pavasarį jau žiūrėt. Be to, kaip tik bus metukai, tai galima bus ir nutraukti maitinimą MP. Taigi mums liepė toliau tepti mikroemulsija Sebodiene DS ir dar išrašė tepaliuko (losjonas nuo spuogų) su levomycitin 20 proc., kurį tepti ryte ir vakare. Na žiūrėsim.
O dėl tų maitinančios mamos hormonų tai čia jau man pačiai reikia pasiskaitinėt, kaip ten tie vyriški atsiranda ir ar čia priklauso berniuką (ar mergaitę) maitini...na žodžiu nelabai nusimanau, tai ieškosiu info wink.gif
Atsakyti