QUOTE(ingridzi @ 2010 01 25, 17:37)
Beje aciu uz glicerino ideja, nes tas TS sunkiai labai tepasi, bet tikrai kazkiek padeda...
Pamaišyk su glicerinu ir kokiu iš jūsų naudojamų skystų aliejų. migdolų (jei tik galit) dar ir apsaugo odą nuo šalčo šiek tiek.
O dabar pratęskime atopine kulinariją
Išbandžiau vakar padažą prie mosos ar daržovių ar šiep ant košės tinkamą.
Aliejuje reikia pasikepinti daržoves, kas ką galite, tinka beveik viskas išskyįrus kopūstinius: morką, svogūnas, česnakas, salieras, pastarnokas, pertražolės šaknis. Užteks poros šaukštų, bet jei galit daugiau - tik skaniau.
kai jau daržovės bus iškepę, reikia įnmaišyti gerą šaukštą miltų, tinka kukurūzų, grikių (labai egzotiškas skonis gaunasi

), speltos, ryžių, žodžiu kas kam. Kai miltai kokią minutę pakeps, reikia įpilt puoduką mėsos sultinio dėl stiprumo, tada šiūptelt čiobrelių gerą žiupsnį, baziliko lapelių, petražolių, kas kam labiau patinka. Dabar liko užbalinimas. tam tinka paprastas pienas, kas galita, spjos ir ryžių pienas taip pat puikiai, o aš vakar paėmiau ir užbalinau sojos grietinėle (na ta, kur miltukai į kavą dėti

) ištirpinai šaukštą gerą pusėj puoduko vandens ir supyliau. mano vyrai sukirto tą netikrą padažą su makaronais net neįtardami, kad jis ne tai kad vegetariškas, veganiškas visai

Su tokiu padažu labai skanu užsipilt paprasta virtas daržves, ypač brokolius kokius, žiedinius ar briuselio kopūstus. Aš blendery suplaku šaldytus špinatus, sudedu į tokį padažą, pakaitinu ir užpilu bet kokią košę nesaldžią - liuks, nė mėsos nereikia, bet jei į tokį padažą primesite virtos mėsytės, bus puikus atras patiekalas. manau, net tėtis susigundys