Ačiū, Cipciuk
Beje, gal kas esate girdėję, ar reikia napoleono jau gatavus lakštus prieš sutepant pavilgyti saldintu vandeniu? Na čia neva tam, kad būtų minkštesnis, ne toks kietas tortas?
QUOTE(Aurore_ @ 2011 02 18, 21:43)
Ačiū, Cipciuk
Beje, gal kas esate girdėję, ar reikia napoleono jau gatavus lakštus prieš sutepant pavilgyti saldintu vandeniu? Na čia neva tam, kad būtų minkštesnis, ne toks kietas tortas?
Beje, gal kas esate girdėję, ar reikia napoleono jau gatavus lakštus prieš sutepant pavilgyti saldintu vandeniu? Na čia neva tam, kad būtų minkštesnis, ne toks kietas tortas?
manau čia ir esmė šio torto - sausokas, riebus, kiek trapus ir pan. aš tikrai niekuom nevilgau
Na man kai gaminau pirmą kartą išėjo per daug sausas, labai nepatogu buvo valgyti. Norisi tokio burnoje tirpstančio Bet manau, kad čia bėda buvo, kad neturėjau laiko, kada ilgiau laikyti jį, reikėjo, kad susistovėtų. Pagaminau penktadienio vakare, o šeštadienį vakare valgėm
O gal dar buvo kalti ir pirktiniai lakštai - jie tokie storoki.
Dabar gaminsiu su mantingos lakštais, o kitą kartą pažadu jau ir savo lakštus mėgint kepti
O gal dar buvo kalti ir pirktiniai lakštai - jie tokie storoki.
Dabar gaminsiu su mantingos lakštais, o kitą kartą pažadu jau ir savo lakštus mėgint kepti
QUOTE(Aurore_ @ 2011 02 18, 21:43)
Ačiū, Cipciuk
Beje, gal kas esate girdėję, ar reikia napoleono jau gatavus lakštus prieš sutepant pavilgyti saldintu vandeniu? Na čia neva tam, kad būtų minkštesnis, ne toks kietas tortas?
Beje, gal kas esate girdėję, ar reikia napoleono jau gatavus lakštus prieš sutepant pavilgyti saldintu vandeniu? Na čia neva tam, kad būtų minkštesnis, ne toks kietas tortas?
Oi ne, tikrai nereikia. Visa esmė ta ir yra, kad jis turi būti kietas ir trapus.
QUOTE(simisimi84 @ 2011 02 18, 13:26)
o ką aš dariau ne taip. su kombainu, kad sviestą ir miltus man susmulkino
kai sudėjau kiaušus ir grietinę pasidarė lipni masė, bet nesuminkė man į gumulą. viską iškrapščiau ir pridėjusi trump miltų pasidariau normalią tešlą, tiksliau pribaigiau, rankomis.
kai sudėjau kiaušus ir grietinę pasidarė lipni masė, bet nesuminkė man į gumulą. viską iškrapščiau ir pridėjusi trump miltų pasidariau normalią tešlą, tiksliau pribaigiau, rankomis.
aš ir su kombainu pabandžiau, man nepatiko , nes išskydo ir man, kitą sykį kaposiu, pataupysiu savo nervus, nes nieko sunkaus ten nėra, ale gi vis nori žmogus dar lengviau ir š gaunasi
QUOTE(Sarmite @ 2011 02 19, 20:31)
aš ir su kombainu pabandžiau, man nepatiko , nes išskydo ir man, kitą sykį kaposiu, pataupysiu savo nervus, nes nieko sunkaus ten nėra, ale gi vis nori žmogus dar lengviau ir š gaunasi
va va, bet kodėl? Kepiau pagal asseni iš vaikystės, tai ten ji net foto įdėjusi kaip viską daro kombainu. man kažkoks nesusipratimas gavosi bet, sako reikėjo dadėti miltų ir ok būtų buvę. ..
QUOTE(simisimi84 @ 2011 02 20, 11:05)
va va, bet kodėl? Kepiau pagal asseni iš vaikystės, tai ten ji net foto įdėjusi kaip viską daro kombainu. man kažkoks nesusipratimas gavosi bet, sako reikėjo dadėti miltų ir ok būtų buvę. ..
nežinau, manau suplake per stipriai viską ir išskydo, aš su margarinu tešlą dariau, prikroviau miltų išėmus tešlą ir per naktį laikiau šaldytuve, kepu dabar, na atrodo gausis tie lakštai bet neberizikuosiu daugiau
Ilgai ruosiausi ir pagaliau isbandziau Mišelės Napoleoną. Is visu tortu, kiek esu kepus, tai sitas turbut labiausiai nepatikes Lakstai guminiai, pats tortas sausas (net po 3 dienu stovejimo). Zodziu, labai nusivyliau, nors pats vaizdas torto tai puikus - tiek isore, tiek pjuvis.
Gal kas esat ji isbandziusios? Kaip jums?
Gal kas esat ji isbandziusios? Kaip jums?
QUOTE(Nova @ 2011 04 11, 15:04)
Ilgai ruosiausi ir pagaliau isbandziau Mišelės Napoleoną. Is visu tortu, kiek esu kepus, tai sitas turbut labiausiai nepatikes Lakstai guminiai, pats tortas sausas (net po 3 dienu stovejimo). Zodziu, labai nusivyliau, nors pats vaizdas torto tai puikus - tiek isore, tiek pjuvis.
Gal kas esat ji isbandziusios? Kaip jums?
Gal kas esat ji isbandziusios? Kaip jums?
Nebandžiau aš,bet ieškojau apie jį atsiliepimų, nes kepti planavau, tai nepamenu kokiame bloge apie jį labai panašiai buvo atsiliepta tai neberizikavau, nes norėjau tobulo Napoleono
QUOTE(Nova @ 2011 04 11, 15:04)
Ilgai ruosiausi ir pagaliau isbandziau Mišelės Napoleoną. Is visu tortu, kiek esu kepus, tai sitas turbut labiausiai nepatikes Lakstai guminiai, pats tortas sausas (net po 3 dienu stovejimo). Zodziu, labai nusivyliau, nors pats vaizdas torto tai puikus - tiek isore, tiek pjuvis.
Gal kas esat ji isbandziusios? Kaip jums?
Gal kas esat ji isbandziusios? Kaip jums?
QUOTE(Sarmite @ 2011 04 12, 13:13)
Nebandžiau aš,bet ieškojau apie jį atsiliepimų, nes kepti planavau, tai nepamenu kokiame bloge apie jį labai panašiai buvo atsiliepta tai neberizikavau, nes norėjau tobulo Napoleono
Šiaip grįžtu apginti kremo jis man tai puikus tik va su lakšteliais nerizikavau
va ir as isbandziau si skanesta, labai skanus buvo
Sveiki. O kombaiinas tai turi turet specialia dali minkymui , gal kas galit man parodyt, kaip ji atrodo
Nes mano turi tokius peilius,kaip smulkintuvas, bet cia turbut is kitos operos, o gal napoleonui tiks. Kapos gal?
Nes mano turi tokius peilius,kaip smulkintuvas, bet cia turbut is kitos operos, o gal napoleonui tiks. Kapos gal?