Įkraunama...
Įkraunama...

Mano geriausias Napoleonas

Ačiū, Cipciuk wink.gif 4u.gif
Beje, gal kas esate girdėję, ar reikia napoleono jau gatavus lakštus prieš sutepant pavilgyti saldintu vandeniu? Na čia neva tam, kad būtų minkštesnis, ne toks kietas tortas?
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2011 02 18, 21:43)
Ačiū, Cipciuk wink.gif  4u.gif
Beje, gal kas esate girdėję, ar reikia napoleono jau gatavus lakštus prieš sutepant pavilgyti saldintu vandeniu? Na čia neva tam, kad būtų minkštesnis, ne toks kietas tortas?


manau čia ir esmė šio torto - sausokas, riebus, kiek trapus ir pan. aš tikrai niekuom nevilgau
Atsakyti
Na man kai gaminau pirmą kartą išėjo per daug sausas, labai nepatogu buvo valgyti. Norisi tokio burnoje tirpstančio smile.gif Bet manau, kad čia bėda buvo, kad neturėjau laiko, kada ilgiau laikyti jį, reikėjo, kad susistovėtų. Pagaminau penktadienio vakare, o šeštadienį vakare valgėm smile.gif
O gal dar buvo kalti ir pirktiniai lakštai - jie tokie storoki.
Dabar gaminsiu su mantingos lakštais, o kitą kartą pažadu jau ir savo lakštus mėgint kepti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2011 02 18, 21:43)
Ačiū, Cipciuk wink.gif  4u.gif
Beje, gal kas esate girdėję, ar reikia napoleono jau gatavus lakštus prieš sutepant pavilgyti saldintu vandeniu? Na čia neva tam, kad būtų minkštesnis, ne toks kietas tortas?


Oi ne, tikrai nereikia. Visa esmė ta ir yra, kad jis turi būti kietas ir trapus.
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2011 02 18, 13:26)
o ką aš dariau ne taip. su kombainu, kad sviestą ir miltus man susmulkino
kai sudėjau kiaušus ir grietinę pasidarė lipni masė, bet nesuminkė man į gumulą. viską iškrapščiau ir pridėjusi trump miltų pasidariau normalią tešlą, tiksliau pribaigiau, rankomis.

aš ir su kombainu pabandžiau, man nepatiko schmoll.gif , nes išskydo ir man, kitą sykį kaposiu, pataupysiu savo nervus, nes nieko sunkaus ten nėra, ale gi vis nori žmogus dar lengviau ir š gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2011 02 19, 20:31)
aš ir su kombainu pabandžiau, man nepatiko  schmoll.gif , nes išskydo ir man, kitą sykį kaposiu, pataupysiu savo nervus, nes nieko sunkaus ten nėra, ale gi vis nori žmogus dar lengviau ir š gaunasi  smile.gif


va va, bet kodėl? Kepiau pagal asseni iš vaikystės, tai ten ji net foto įdėjusi kaip viską daro kombainu. man kažkoks nesusipratimas gavosi biggrin.gif bet, sako reikėjo dadėti miltų ir ok būtų buvę. ..
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2011 02 20, 11:05)
va va, bet kodėl? Kepiau pagal asseni iš vaikystės, tai ten ji net foto įdėjusi kaip viską daro kombainu. man kažkoks nesusipratimas gavosi biggrin.gif bet, sako reikėjo dadėti miltų ir ok būtų buvę. ..

biggrin.gif nežinau, manau suplake per stipriai viską ir išskydo, aš su margarinu tešlą dariau, prikroviau miltų išėmus tešlą ir per naktį laikiau šaldytuve, kepu dabar, na atrodo gausis tie lakštai biggrin.gif bet neberizikuosiu daugiau ax.gif
Atsakyti
Ilgai ruosiausi ir pagaliau isbandziau Mišelės Napoleoną. Is visu tortu, kiek esu kepus, tai sitas turbut labiausiai nepatikes doh.gif doh.gif Lakstai guminiai, pats tortas sausas (net po 3 dienu stovejimo). Zodziu, labai nusivyliau, nors pats vaizdas torto tai puikus - tiek isore, tiek pjuvis.
Gal kas esat ji isbandziusios? Kaip jums?
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2011 04 11, 15:04)
Ilgai ruosiausi ir pagaliau isbandziau Mišelės Napoleoną. Is visu tortu, kiek esu kepus, tai sitas turbut labiausiai nepatikes  doh.gif  doh.gif  Lakstai guminiai, pats tortas sausas (net po 3 dienu stovejimo). Zodziu, labai nusivyliau, nors pats vaizdas torto tai puikus - tiek isore, tiek pjuvis.
Gal kas esat ji isbandziusios? Kaip jums?

Nebandžiau aš,bet ieškojau apie jį atsiliepimų, nes kepti planavau, tai nepamenu kokiame bloge apie jį labai panašiai buvo atsiliepta ax.gif tai neberizikavau, nes norėjau tobulo Napoleono biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2011 04 11, 15:04)
Ilgai ruosiausi ir pagaliau isbandziau Mišelės Napoleoną. Is visu tortu, kiek esu kepus, tai sitas turbut labiausiai nepatikes  doh.gif  doh.gif  Lakstai guminiai, pats tortas sausas (net po 3 dienu stovejimo). Zodziu, labai nusivyliau, nors pats vaizdas torto tai puikus - tiek isore, tiek pjuvis.
Gal kas esat ji isbandziusios? Kaip jums?



QUOTE(Sarmite @ 2011 04 12, 13:13)
Nebandžiau aš,bet ieškojau apie jį atsiliepimų, nes kepti planavau, tai nepamenu kokiame bloge apie jį labai panašiai buvo atsiliepta  ax.gif  tai neberizikavau, nes norėjau tobulo Napoleono  biggrin.gif

Šiaip grįžtu apginti kremo jis man tai puikus 4u.gif tik va su lakšteliais nerizikavau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarmite: 14 balandžio 2011 - 17:55
va ir as isbandziau si skanesta, labai skanus buvo biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki. O kombaiinas tai turi turet specialia dali minkymui g.gif , gal kas galit man parodyt, kaip ji atrodo ax.gif
Nes mano turi tokius peilius,kaip smulkintuvas, bet cia turbut is kitos operos, o gal napoleonui tiks. Kapos gal? g.gif
Atsakyti