Įkraunama...
Įkraunama...

Mano geriausias Napoleonas

QUOTE(mamkaa @ 2011 01 27, 22:25)
Vienos  mamytes prasoma idesiu nuotraukas ir recepta napoleono.....


Jūsų receptą būtinai išbandysiu, tik noriu paklausti kokio skersmens panašiai gaunasi tortukas?Pasiilgau senovinio Napoleono... esu išbandžiusi Rugiageles siuloma su Rududu mums labai patiko, o dabar eilė senąjam receptui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2011 02 13, 17:29)
Kepiau ir as Napaleona, pagal tetos duota senovini recepta.
Tesla:
700-800g miltu
250g grietines
500g sviesto

Kremas:
500g sviesto
0.5l grietineles/pieno
120g miltu
500g cukraus
2-4 tryniai

Gavosi tobulas Napaleonas, toks kaip vaikystej kepdavo teta  wub.gif
Mano vyras nemegsta tortu, bet sitas jam laaabai patiko. Krema dariau su grietinele, ir tikrai nebuvo nei per riebu, nei per saldu  thumbup.gif

Papuosimo si karteli nedariau, nes tiesiog buvo planas isbandyti ax.gif

user posted image

labai skaniai atrodo, gal receptuka ? cool.gif cool.gif
Atsakyti
o virš nuotraukos ne receptas? blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(vienatvėje @ 2011 02 13, 20:42)
o virš nuotraukos ne receptas?  blink.gif  g.gif

oi atsiprasau biggrin.gif darbo eiga norejau parasyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(degto molio plyta @ 2011 02 13, 19:44)
oi atsiprasau biggrin.gif darbo eiga norejau parasyt smile.gif

miltus kapojam su sviestu, tol kol neliks sausu miltu, tada sudedam grietine ir isminkom. Kelias valandas tesla palaikiau saldytuve(ne kameroj). O tada imiau gabaliuka ir plonai iskociodavau, pries dedant i orkaite subadau sakute.

Kremui, reikalingi du indai. I viena inda pilu grietinele ir cukru, maisant uzverda, tada isjungiu. Kitame islydau sviesta ir suberiu miltus. Kai abu ciut praveso, sumaisiau. I kambario temperaturos mase dejau 4 trynius, vis maisydama. Teta sake, kad reik maisyt mediniu saukstu, bet man nelabai pavyko, tad plakiau mikseriu. 4u.gif Gavosi kondensuoto pieno tirstumo mase, kuri atvesus sutirstejo thumbup.gif Kremas gavos nei per riebus, nei per saldus thumbup.gif

P.S. Du sluoksnius dejau raudonu serbentu zele, del rugsteles. Siaip reiktu spanguoliu det 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2011 02 13, 21:34)
miltus kapojam su sviestu, tol kol neliks sausu miltu, tada sudedam grietine ir isminkom. Kelias valandas tesla palaikiau saldytuve(ne kameroj). O tada imiau gabaliuka ir plonai iskociodavau, pries dedant i orkaite subadau sakute.

Kremui, reikalingi du indai. I viena inda pilu grietinele ir cukru, maisant uzverda, tada isjungiu. Kitame islydau sviesta ir suberiu miltus. Kai abu ciut praveso, sumaisiau. I kambario temperaturos mase dejau 4 trynius, vis maisydama. Teta sake, kad reik maisyt mediniu saukstu, bet man nelabai pavyko, tad plakiau mikseriu. 4u.gif  Gavosi kondensuoto pieno tirstumo mase, kuri atvesus sutirstejo thumbup.gif  Kremas gavos nei per riebus, nei per saldus  thumbup.gif

P.S. Du sluoksnius dejau raudonu serbentu zele, del rugsteles. Siaip reiktu spanguoliu det  4u.gif

o valgote iskart,ar saldytuve laikote kazkiek laiko ?
Atsakyti
Ir aš vakar sutepiau Napoleoną,MB gimtadieniui,dabar tegul susistovi,o kai prapjausim būtinai parodysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2011 02 13, 18:28)
Jūsų receptą būtinai išbandysiu, tik noriu paklausti kokio skersmens panašiai gaunasi tortukas?Pasiilgau senovinio Napoleono... esu išbandžiusi Rugiageles siuloma su Rududu mums labai patiko, o dabar eilė senąjam receptui ax.gif

pamatavau formos pada pagal kuri apipjausciau napoleono lakstus, 28 cm, gaunasitikrai labai didlelis tortas.
Atsakyti
QUOTE(degto molio plyta @ 2011 02 14, 10:03)
o valgote iskart,ar saldytuve laikote kazkiek laiko ?

sutepiau penktadieni vakare, o valgem sestadieni po pietu ir sekmadieni. Tai sekmadieni jis buvo pats paciausias.
Kadangi dariau du tortukus, tai viena mazuliuka skanausim siandien, tai esu tikra, kad siandien jis bus dar skanesnis. Tik pries statant ant stalo, reiktu palaikyt kambario temperaturoj 4u.gif
Atsakyti
Ir aš taip darysiu.sutepiau vakar(sekmadienį) valgysim vasario 16d happybday.gif (trečiadienį)
Atsakyti
QUOTE(ingriduke26 @ 2011 01 27, 23:39)
user posted image

cia receptelis ir pirktiniu Napaleono lakstu

500g 35% grietineles
1 Rududu indelis
2pokeliai lakstu(jei po 3vnt)

ipilame grietinele i puoda ir idedame rududu ir verdame ant mazos ugnies nuolat maisydami kazkur 20min,paliekame atausti 10-15min.tada tepame lakstus(1 laksta pasilieku papuosimui),as dar viena sluoskni pertepu rugstesne uogiene(brukniu,spanguoliu,ar serbentu).likusi laksta ar trupinius puosiu torta kaip fantazija leidzia  biggrin.gif ..ir dedam i saldytuva nakciai,kad kremas gerai isigertu 4u.gif

gal galite pasakyti kur yra pirkti lakstu? g.gif
Atsakyti
Mačiau Norfoje,bet 3 lakštai kažkur apie 5 litus,tai nusipirkau Mantingos sluoksniuotos bemielės tešlos ir pati išsikepiau lakštus ax.gif
Atsakyti