+2016 06 24, 22:34-->
QUOTE(Bridz
@ 2016 06 24, 22:34)
merginos, pameciau vienuoliu napoleono recepta, gal kuri turi issisugojusi?
Turiu issisaugojusi Cipciuko recepta. Darau copy - paste, is savo uzrasu:
VIENUOLIŲ NAPOLEONAS
Nerekomenduoju, kas mėgsta gaivius tortus (jogurtinius, želinius).
Aš dariau iš pusės normos ...12 cm skersmuo 7 lakšteliai.
LAKŠTELIAMS:
900 g miltų
500 g margarino
2 kiaušiniai
1/2 arb. šaukštelio druskos
KREMUI:
1 litras pieno
pusantros stiklinės cukraus (stiklinė turbūt senovinė buvusi, tai 250 ml)
4-5 tryniai
4-5 dideli su kaupeliu šaukštai miltų
300 g sviesto
pagal norą citrinos žievelė, vanilė ....
Į dubenį beriam miltus, padarom duobutę, ten mušam kiaušinius ir tarkuojam šaltą margariną. Užminkome tešlą, dedame per naktį šaltai (na jei vakare minkėte).
Ryte išimam, padaliname į 7 gabaliukus, iškočiojame, subadome šakute (pūslės beveik nekyla), dedame ant sviestinio popieriaus ir kepame ...prieš tai skardą sudrėkinus vandeniu.
Šitie lakšteliai ne kaip sluoksniuotos tešlos, o panašūs į sveriamus sviestinius, labai trapius sausainius.
Atvėsiname.
Kremui nuo 1 l pieno nupilame 1 stiklinę. Visą kitą, pilame į puodą, suberiame 1 stiklinė cukraus (puse pasiliekam) ir paverdame apie 20 minučių.
Trynius išplakame su likusiu cukrumi (jei reikia dedame vanilę), sudedame miltus ir supilame pieną, gerai išmaišoma, kad neliktų gumuliukų.
Plona srovele pilame į lėtai verdantį pieną vis maišydamos, taip dar pakaitiname iki sutirštės. Atšaldome.
Sviestą išplakame iki purumo. Dedame jo po šaukštą į virtą kremą, įdedam išmaišom, vėl įdedam.....
Jei palaikysite kremą šaldytuve, jis sustings ir be vargo pertepsite tortą, jei ne, tepkite formoje.
P.S .....Patarsiu pagaminti pora dienų prieš valgymą. Kremo užtektinai visam tortui pertepti.
Kol kas skaniausias (man) iš čia bandytų Napoleonų.