Mano Napoleono torto receptukas:
Tesla:
700gr miltu,
500gr sviesto
4-5 v.s. grietines
1 kiausinis,
ziupsnelis druskos
Kremas:
500gr sviesto
120gr miltu
500gr pieno
500gr cukraus
2 kiausiniu tryniai
vanilininio cukraus
ir paskutinis igridientas, visada dedu, kitaip man neskanus tortikas tai: citrinu sulciu(pagal skoni) as megstu ciut rugstesni krema, bet ne per daug.
Tesla: sviesta smulkiai supjaustau arba per burokine tarka sutarkuoju, visus miltus suberiu ir kapoju, kapoju, kol nelieka sausu miltu. tada grietine dedu ir kiausini, bei druskytes. ir suminkau i viena vientisa gabala. prie ranku nelimpa. jei truksta miltu, pridedu trupuciuka. tiesa, tesla i saldytuva idedu porai val.
Kremas: pienas su cukrum verdamas, kol cukrus istirpsta. kitame puode islydau sviesta ir dedu miltus, biskiuka paverdu... kai uzverda pienas plona srovele pilu i sviesto ir miltu mase ir maisau greitai, dar biskiuka pakaitinu ir nuimu nuo ugnies, vis pamaisau. atvesinu, tada dedu kiausinio tryni po viena vis gerai issukdama, vanilini cukru (ne visada jo dedu) ir citrinos sulciu, man buna ir 1.5 cit sulciu pakanka (priklauso nuo citrinos dydzio ir tt). atrodo, jog kremas toks tirstas, bet kai ipilsite cit sulciu kremas praskystes ir lengva bus pertepti lakstus.
tesla iskocioju plonai plonai, stalas net matos, ispjaunu pagal tortines apacia koki noreciau dydzio tortiko skrituli dedu ant sviestinio popieriaus, subadau tesla sakute ir i orkaite, kokiu 200 laipsniu, labai greit iskepa.
na ka beliko sutepti, papuosti pagal fantazija ir po 2-ju dienu valgyti
)
skanaus