Įkraunama...
Įkraunama...

Mano geriausias Napoleonas

QUOTE(salduke @ 2012 09 12, 17:13)
Gal būtų galima lietuviškai?  blush2.gif

Prašom smile.gif
http://www.indresvir...tas-napoleonas/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gedimine: 02 spalio 2012 - 11:07
Gaminau pagal minėtąjį receptuką. Tortas išėjo šlapias ir nesaldus verysad.gif Papločiai iškepė labai gerai, bet kremas doh.gif kažkas negerai su juo, reikia jį koreguoti.
Atsakyti
O as Napaleona gaminu labai paprastai ir greitai. Perku lakstus tortu parduotuvej, o krema pati isverdu.
Kremui reikia:
200gr cukraus
200gr miltu
200gr sviesto
iki 700ml pieno
4-5 kiausiniu tryniai.

Man sis receptas labai patinka. Gal jis ir ne tikrojo Napaleono, bet atrastas ir labai pamiltas wub.gif
Atsakyti
Mano Napoleono torto receptukas:
Tesla:
700gr miltu,
500gr sviesto
4-5 v.s. grietines
1 kiausinis,
ziupsnelis druskos

Kremas:
500gr sviesto
120gr miltu

500gr pieno
500gr cukraus

2 kiausiniu tryniai
vanilininio cukraus
ir paskutinis igridientas, visada dedu, kitaip man neskanus tortikas tai: citrinu sulciu(pagal skoni) as megstu ciut rugstesni krema, bet ne per daug.

Tesla: sviesta smulkiai supjaustau arba per burokine tarka sutarkuoju, visus miltus suberiu ir kapoju, kapoju, kol nelieka sausu miltu. tada grietine dedu ir kiausini, bei druskytes. ir suminkau i viena vientisa gabala. prie ranku nelimpa. jei truksta miltu, pridedu trupuciuka. tiesa, tesla i saldytuva idedu porai val.

Kremas: pienas su cukrum verdamas, kol cukrus istirpsta. kitame puode islydau sviesta ir dedu miltus, biskiuka paverdu... kai uzverda pienas plona srovele pilu i sviesto ir miltu mase ir maisau greitai, dar biskiuka pakaitinu ir nuimu nuo ugnies, vis pamaisau. atvesinu, tada dedu kiausinio tryni po viena vis gerai issukdama, vanilini cukru (ne visada jo dedu) ir citrinos sulciu, man buna ir 1.5 cit sulciu pakanka (priklauso nuo citrinos dydzio ir tt). atrodo, jog kremas toks tirstas, bet kai ipilsite cit sulciu kremas praskystes ir lengva bus pertepti lakstus.

tesla iskocioju plonai plonai, stalas net matos, ispjaunu pagal tortines apacia koki noreciau dydzio tortiko skrituli dedu ant sviestinio popieriaus, subadau tesla sakute ir i orkaite, kokiu 200 laipsniu, labai greit iskepa.
na ka beliko sutepti, papuosti pagal fantazija ir po 2-ju dienu valgyti smile.gif)
skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigeita: 16 lapkričio 2012 - 17:23
QUOTE(gedimine @ 2012 10 02, 11:06)

Kepau, labai patiko thumbup.gif pats skaniausias 2 dienos po sutepimo mirksiukas.gif
Atsakyti
As gaminau Napoleono tesla pagal SUCCESS is 2 psl, recepta. Tai pats paprasciausias is matytu ,skirtas neigudusiai kepejai thumbup.gif Pirma karta dariau viska pagal recepta,dabar visgi ieskau kepejiskos pagalbos- noreciau kremo su kond. pienu,i kurio sudeti neieitu kiausinis. Ir dar klausimelis,ar toks kremas persigeria per lakstus ir nesukietina torto? g.gif Nesinoretu,kad zmones valgydami nagrinetusi po sluoksni leksteje...
Atsakyti
Sveikos Napoleonu myletojos

Tortus kepu senokai,o vat si tortuka tik dabar uzsidegiau ismokti.Siandien pasidariau,tai rezultata suzinosiu tik po 2 dienu ax.gif
Tik noriu pasitikslinti del lakstu.Juos dariau laaaabai plonus,permatomu iskociojau,iskepe super,bet labai trapus,tiesiog neimanoma i rankas paimti,tai itariu krema paskirsciau,bei jis netures kur susigerti,nes jie ir minksti labai.
Koki jie turi buti?Nes pirktiniai tai storoki ir lyg kieti buna,lauksiu jusu pamokymu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 11 27, 00:07)
Sveikos Napoleonu myletojos



Na mano kepami lakštai iškepę gaunasi maždaug 4mm storio, nedarau aš jų tokių jau labai permatomų. Dabar vėlgi įdomu, kokios Jūs Napoelono tikitės? drėgno ir minkšto? ar kietesnio, trupančio traškaus? Jei minkšto, tai reikia rinktis tokį receptą, kur į lakštų tešlos sudėtį įeina grietinė (tokį aš asmeniškai ir gaminu), jei norite trupančio - rinkitės receptą be grietinės, tada kremas nesudrėkina jų ir tortas gaunasi trupantis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 11 27, 07:16)
Na mano kepami lakštai iškepę gaunasi maždaug 4mm storio, nedarau aš jų tokių jau labai permatomų. Dabar vėlgi įdomu, kokios Jūs Napoelono tikitės? drėgno ir minkšto? ar kietesnio, trupančio traškaus? Jei minkšto, tai reikia rinktis tokį receptą, kur į lakštų tešlos sudėtį įeina grietinė (tokį aš asmeniškai ir gaminu), jei norite trupančio - rinkitės receptą be grietinės, tada kremas nesudrėkina jų ir tortas gaunasi trupantis.  smile.gif

Aciu labai 4u.gif Gal vistik labaiu norisi slapio. ax.gif
Atsakyti
Vat mano bandymas,skonis tai dieviskas wub.gif
Atsakyti
O RE AR, pagal koki recepta daret? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AsPeleda @ 2012 11 27, 17:47)
O RE AR, pagal koki recepta daret? 4u.gif

Pagal sita mirksiukas.gif
http://skanusgyvenim...napoleonas.html

Tik lakstus buvau is kito kepus,ir zinoma kiek per plonus padariau.
i krema dejau tik 120gr cukraus,pamazinau,tai skaniai saldus gavosi mirksiukas.gif
Atsakyti