QUOTE(Aurore_ @ 2012 08 14, 10:26)
Sveikos, Napoleonų mėgėjos ir kepėjos,
Dar kartą grįžtu pas jus su klausimu - gal turite kokių patarimų, kaip padaryti, kad tortas nebūtų kreivas, kad jo viršus išeitų tiesus? Ar jūs sutepusios lakštus juos kiek paspaudžiate?
Nes man nors tu ką vis koks nors įdubimas išeina torto viduryje O nenorėčiau, kad jis būtų...
Beje, kaip lengvai lakštus apipjauti, kad būtų apvalios formos?
Dar kartą grįžtu pas jus su klausimu - gal turite kokių patarimų, kaip padaryti, kad tortas nebūtų kreivas, kad jo viršus išeitų tiesus? Ar jūs sutepusios lakštus juos kiek paspaudžiate?
Nes man nors tu ką vis koks nors įdubimas išeina torto viduryje O nenorėčiau, kad jis būtų...
Beje, kaip lengvai lakštus apipjauti, kad būtų apvalios formos?
Nelygus napoleono lakštas man gaunasi tik is vienos pusės, kita būna lygi, tai aš tepu lakštus nelygia puse į apačią ir viskas. Plius formą jų išpjaunu dar prieš kepant, tada jau iškepa lygūs.
Slėgti aš nieko neslėgiu tikrai, nes ištrykštų kremas. Sutepu, papuošiu ir laukiu. Ir be abejo viską darau ant lygaus pagrindo, t.y. ant kokios lentutės. Jokiu būdu ne ant lėkštės, tada tikrai jaunasi įdubimas.