Įkraunama...
Įkraunama...

Mano geriausias Napoleonas

QUOTE(perkūnija @ 2012 05 06, 18:09)
Mamą pradžiuginau biggrin.gif Bet kažkodėl torto lakštai  netrapūs g.gif žodžiu, tortas drėgnas, bet skonis geras. Kaip pirmas blynas, manau visai nieko.


Jei norite, kad lakštai būtų traškūs reikia rinktis receptą, kur į tešlą nesideda grietinė. smile.gif Man asmeniškai skaniau, kai tortas drėgnas. mmmmm wub.gif
Atsakyti
Sveikutes mano Napoleonas pirmas gavos super skanus wub.gif
[attachmentid=222793]

[attachmentid=222795]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NiuniaX: 21 birželio 2012 - 00:12
QUOTE(NiuniaX @ 2012 06 21, 01:10)
Sveikutes mano Napoleonas pirmas gavos super skanus  wub.gif


O kur receptukas? ax.gif
Atsakyti
NiuniaX, labai dailus tortukas, kuo puošėte?
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 06 21, 07:36)
O kur receptukas?  ax.gif

NAPOLEONO RECEPTA, kuris kepamas jau nuo 1850 m. pagal sita receptuka darytas biggrin.gif
Aurore puosiau sokoladine glazura ir morenginis-sviestinis kremas
tik va sokolado norejosi minkstesnio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NiuniaX: 21 birželio 2012 - 10:30
QUOTE(NiuniaX @ 2012 06 21, 11:28)
NAPOLEONO RECEPTA, kuris kepamas jau nuo 1850 m. pagal sita receptuka darytas  biggrin.gif
Aurore puosiau sokoladine glazura ir morenginis-sviestinis kremas
tik va sokolado norejosi minkstesnio  g.gif

O tą glazūrą ir kremą pirkote miltelių pavidalu ar kažkaip kitaip gaminote? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2012 06 21, 20:47)
O tą glazūrą ir kremą pirkote miltelių pavidalu ar kažkaip kitaip gaminote? smile.gif

Na as jei darau tai milteliu pavidalu nieko neperku gaminu pati viska, morenginis-sviestinis kremas yra papuosimu temoje virsuje smile.gif o sokoladine glazura tai tiesiog sokoladas islydytas ir grietineles ideta tik va norejosi minkstesnio nes gavosi kietas kaip sokoladas tai reiks kitu recepteliu paieskot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 23, 15:37)
Napoleonas su plikytu kremu ir Rududu:
25 cm tortui man reikejo:

Laksteliai:
Miltu - 600 gr. + lakstams kociot
Grietine - 350 gr.
Sviestas - 300 gr.
Kiausiniu tryniai - 1 vnt. (as dejau pilna kiausini ir su baltymu).

Miltus susmulkinti su sviestu peiliu iki smulkiu kruopeliu, sudeti trynius ir grietine, viska gerai ismaisyti ir ideti i saldytuva. Kepdami paploteliai siek tiek pasitraukia, tad pridekit koki 1-1,5 cm apipjaudami lakstelius.. Pries kepant, subadyti sakute.

Kremas:
500 ml pieno
6 v. š. krakmolo
3 kiaušiniai
1,5 skardinės Rududu,
420 g grietinėlės.

Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.

Sutepti paplocius, siek tiek paslegti, ir deti i saldytuva.


Gaminau kremą pagal šį receptuką. Pradžioj buvo labai tirštas, supylus grietinėlę - suskystėjo. Pertepant lakštus tekėjo pro šonus, lakštai svyravo, judėjo doh.gif pirmas napoleonas - visiškas fiasko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 07 06, 15:12)
Gaminau kremą pagal šį receptuką. Pradžioj buvo labai tirštas, supylus grietinėlę - suskystėjo. Pertepant lakštus tekėjo pro šonus, lakštai svyravo, judėjo  doh.gif pirmas napoleonas - visiškas fiasko verysad.gif


Štai Jums pamoka, kad reikia rinktis normalų receptą, o ne kažkokius rududu pertepimus doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos, Napoleonų mėgėjos ir kepėjos,

Dar kartą grįžtu pas jus su klausimu - gal turite kokių patarimų, kaip padaryti, kad tortas nebūtų kreivas, kad jo viršus išeitų tiesus? Ar jūs sutepusios lakštus juos kiek paspaudžiate?

Nes man nors tu ką vis koks nors įdubimas išeina torto viduryje smile.gif O nenorėčiau, kad jis būtų...

Beje, kaip lengvai lakštus apipjauti, kad būtų apvalios formos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurore_: 14 rugpjūčio 2012 - 09:27
sutepta torta reiketu paslegti,tada gausit lygu torto virsu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 08 14, 15:23)
sutepta torta reiketu paslegti,tada gausit lygu torto virsu 4u.gif

Tai taip išeina paslėgti, o tik po kiek laiko jį puošti? Nes aš darydavau taip, kad iškart sutepu ir puošiu viršų smile.gif
Atsakyti