Napoleonas su plikytu kremu ir Rududu:
25 cm tortui man reikejo:
Laksteliai:
Miltu - 600 gr. + lakstams kociot
Grietine - 350 gr.
Sviestas - 300 gr.
Kiausiniu tryniai - 1 vnt. (as dejau pilna kiausini ir su baltymu).
Miltus susmulkinti su sviestu peiliu iki smulkiu kruopeliu, sudeti trynius ir grietine, viska gerai ismaisyti ir ideti i saldytuva. Kepdami paploteliai siek tiek pasitraukia, tad pridekit koki 1-1,5 cm apipjaudami lakstelius.. Pries kepant, subadyti sakute.
Kremas:
500 ml pieno
6 v. š. krakmolo
3 kiaušiniai
1,5 skardinės Rududu,
420 g grietinėlės.
Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.
Sutepti paplocius, siek tiek paslegti, ir deti i saldytuva.
Gaminau kremą pagal šį receptuką. Pradžioj buvo labai tirštas, supylus grietinėlę - suskystėjo. Pertepant lakštus tekėjo pro šonus, lakštai svyravo, judėjo