Įkraunama...
Įkraunama...

Mano geriausias Napoleonas

Na ką, manasis Napoleonas buvo tikrai labai skanus, tačiau netrapus, o miništas, koks man ir patinka wub.gif Būtinai gaminsiu velykom ax.gif
laukiu atsiliepimų iš kitų dariusių 4u.gif
Atsakyti
O kur Vilniuje galima jau iskeptu geru lakstu nusipirkti?
Atsakyti
Sveikos,as visada kepu sita Napaleona,man jis pats paciausias
Paplociams-0.5 kg margarino,1 kiausinis,1 kg miltu,1 indelis grietines,4 puseles kiausinio vandens.Padarai tesla,tada barstai miltus ir kocioji plonus paplocius,as is karto apsibreziu su lekste,ispjaunu lakstus,kepu kol paruduoja.Tada kremas-500 gr sviesto,ne margarino!!!,120gr miltu,350gr cukraus,stikline pieno,2 tryniai,pakelis vanilino.
Kremui skirtas sviestas puode uzvirinamas,suberiami miltai ir dar biski pakaitinam kol pagelsta.
Atskirai uzvirinamas pienas su cukrumi ir supilamas i sviesta stipriai maisant.Dar kiek pakaitinus nukeliama nuo ugnies ir mediniu saukstu sukama KOL ATSALA.po to imusami tryniai ir maisom kol mase pasidarys puri,vienalyte,suberiam vanilina,jei mase nepasidaro vienalyte musk dar viena tryni,tada sutrauks.O tada tepam lakstus ir nors 2 dienas palaukiam kol subres,o jei palauktum kokias 5 dienas tortas butu fantastiskas.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 01 gegužės 2012 - 13:33
QUOTE(garbane @ 2012 05 01, 14:32)
Sveikos,as visada kepu sita Napaleona,man jis pats paciausias
Paplociams-0.5 kg margarino,1 kiausinis,1 kg miltu,1 indelis grietines,4 puseles kiausinio vandens.

Nesupratau kas čia???
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 05 01, 17:55)
Nesupratau kas čia???

Ir man neaišku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(perkūnija @ 2012 05 01, 19:07)
Ir man neaišku rolleyes.gif

Vandens matavimo matas mirksiukas.gif
garbane kiausini imusa i tesla ir pila vandeni i to sudauzyto kiausinio luksta (i viena puse). I viena pusele, sakyciau, kokie du saukstai vandens tilptu, reiskia, is viso reiketu apie 8 saukstu vandens.
Atsakyti
merginos, mano tortine 24 cm, is kiek normu reikia kepti lakstus, jei reikia sutepti du tortukus?
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2012 05 01, 22:36)
garbane kiausini imusa i tesla ir pila vandeni i to sudauzyto kiausinio luksta (i viena puse). I viena pusele, sakyciau, kokie du saukstai vandens tilptu, reiskia, is viso reiketu apie 8 saukstu vandens.

O geras, net nežinojau, kad taip galima vandenį matuoti smile.gif Ačiū, už paaiškinimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 05 01, 16:55)
Nesupratau kas čia???

Masiania teisingai parase,tai matavimas vandens.Cia is senos labai knygos tai gal seniau taip matuodavo g.gif ,as automatiskai ir parasiau ax.gif

QUOTE(Masiania* @ 2012 05 01, 21:36)

Tikrai taip 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(knopke* @ 2012 05 01, 22:20)
merginos, mano tortine 24 cm, is kiek normu reikia kepti lakstus, jei reikia sutepti du tortukus?

Manau uzteks is vienos,tik nezinau pagal koki recepta kepsi?skiriasi gi normos.
Atsakyti
o koki parekomenduotumet?noriu traskiu lapu 4u.gif
Atsakyti
Šiandien ir aš kepiau šį tortą. Ar pavyks pradžiuginti mamą, bus aišku ryt.
Atsakyti
Mamą pradžiuginau biggrin.gif Bet kažkodėl torto lakštai netrapūs g.gif žodžiu, tortas drėgnas, bet skonis geras. Kaip pirmas blynas, manau visai nieko.
Atsakyti