Įkraunama...
Įkraunama...

Mano geriausias Napoleonas

QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 22, 19:42)
paziurejau receptuka, tai istikruju daug vargo su ta tesla unsure.gif

Tesla isejo panasi i Mantingos sluoksniuota bemiele tesla, tai paskui pagalvojau kam vargti tiek jeigu galima nusipirkti saldytos teslos ir issikepti..O pagal recepta tai labai limpanti tesla isejo du kartus ploviau kociojimo pavirsiu ir kocela. Na privargau tikrai, dar niekada taip virtuveje neplusejau puse dienos ir beto namiskiai nepagyre doh.gif
Atsakyti
Parašysiu paprastą ir tikrai greitai pagaminamą Napoleoną.

Reikės:
2 pakių Mantingos tešlos (mėlyna pakuotė)
200g sviesto
200g cukraus
200g miltų
1l pieno
kavos, brendžio arba konjako

Eiga

šiek tiek atšildote tešlą ir dedate lakštus kilti į orkaitę, reikia iškepti visus keturis, sluoksniai 3, 1 sluoksnį pasiliekam trupiniams.
Tada pakaitinam puodą (didesnį) dedame sviestą, jam ištirpus cukrų ir gerai pamaišome, ugnis turi būti silpnesnė. Kai pasidaro vientisa masė, po truputį beriam miltus ir maišom, vėl šiek tiek miltų ir maišom kol sudėsit visus miltus ir gausis vientisa masė, tada po truputį pilame pieną, vėl maišome ir pilame pieną kol gausi vientisa masė. Tada masę reikia šiek tiek pakaitinti, kad ji pradėtų tirštėti, ir vuolia, laukiat kol ji atvės ir pilate arba šaukštą brendžio, romo arba labai stiprios kavos. Ir viskas, labai paprasta ir nesunku.
Atsakyti
Ruošiuosi ryt kepti Napoleona iš vaikystės. Norėjau pasiteirauti kokios konsistencijos turi būti plikytas kremas? Grietinės kosnstencijos ar tirštenis?Kaip aš suprantu virti reikia apie 5 min, bet daugiau žiūrėti į konsistenciją gal? g.gif Niekada nedariau dar plikytų kremų, tai kankina visokios abejonės biggrin.gif
Ir kokios konsistencijos galutinis pertepimas turi gautis? 4u.gif
Iš pusę porcijos įsivaizduoju turi gautis kažkur 28 cm skersmesn tortas?
Atsakyti
Muscade, gaminau tortuką pagal Jūsų receptą, įvertinsim, kaip išejo smile.gif Šiaip kremas tikrai skanus išėjo wink.gif
O jūs kai iš dviejų pokų Mantingos tešlos kepat, tai iš viso 12 tų lakštų išeina? Aš kepiau iš 6 - 5 tepimui ir vienas trumpinukams smile.gif
Atsakyti
kaip suprantu mantingos melyna pakuote pamineta, tai ten po 2 lakstus didelius, o geltonoj pakuotej buna po 6 lapukus maziukus
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2012 02 16, 18:07)
Muscade, gaminau tortuką pagal Jūsų receptą, įvertinsim, kaip išejo smile.gif Šiaip kremas tikrai skanus išėjo wink.gif
O jūs kai iš dviejų pokų Mantingos tešlos kepat, tai iš viso 12 tų lakštų išeina? Aš kepiau iš 6 - 5 tepimui ir vienas trumpinukams smile.gif



Melynoje pakuoteje yra du lakstai, as juos siek tiek prakocioju, tai man is dvieju poku gaunasi trys sluoksniai, ir kitas trupiniams mirksiukas.gif

Lusasita, mano mama yra dariusi ir is geltonos pakuotes, tik jis gaunasi mazesnis bet aukstesnis, cia jokio skirtumo, kaip jums labiau patinka wink.gif
Atsakyti
o kepant is Mantingos teslos reikia 2 pakeliu? kiek reikia blinu tortui?
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 27, 09:05)
o kepant is Mantingos teslos reikia 2 pakeliu? kiek reikia blinu tortui?

geltonu turejau galvoje 4u.gif ir zadu bandyt toki kremuka

http://forum.say7.info/topic3191.html

ir dar klausimelis, vienur raso reikia pries kepant subadyt sakute kitur nereikia tai kaip daryt?
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 27, 08:48)
geltonu turejau galvoje  4u.gif ir zadu bandyt toki kremuka

http://forum.say7.info/topic3191.html

ir dar klausimelis, vienur raso reikia pries kepant subadyt sakute kitur nereikia tai kaip daryt?

Pagal sita recepta dariau ir tesla ir krema, tai kremas isejo skoniu panasus i kondensuota piena, tik skystesnis ir visas isigere i lakstus.
Atsakyti
MERGAITES, O NAPOLEONUI REIKIA TIKRO SVIESTO AR TINKA MARGARINAS? JAI penktadieniui man orto reikia tai kada jau galiu teska pasidaryt
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 28, 16:21)
MERGAITES, O NAPOLEONUI REIKIA TIKRO SVIESTO AR TINKA MARGARINAS? JAI penktadieniui man orto reikia tai kada jau galiu teska pasidaryt

Tikras senovinis napoelonas gaminamas tik is gryno sviesto 80 proc. riebumo, bet kiek esu skaiciusi tai forumietes gamina ir su margarinu, tai skonio kokybe manau nesuprastes ir nuo margarino.
Atsakyti
o kremui tinka margarinas? ruosiuosi kaip didziausiam ivikui biggrin.gif niekada nekepiau nieko panasaus 4u.gif
Papildyta:
apsistojau ties tokiu receptu

http://astosvirtuve....napoleonas.html
Atsakyti