eda.dita Oj kaip as taip tuoj paprasysiu moderatoriu pataisyti klaida ACIU tau, kad pastebejai jau pasiilgau tavo tortuku, labai senai rodei
kaip viena mamyte rase : taip ir gimsta nauji receptai
tiesa, sio receptuko nesu bandziusi bet reiks kada isbandyti
o siaip mano mylimiausias Napaleonas su kondensuotu pienu, dar mama ji labai daznai kepe, kada nors parasysiu receptuka, bet lyg panasiu yra ir sioje temoje
Papildyta:
eda.dita butinai parasyk, kaip gavosi
Siaip tikrasis Napaleonas kepamas tik is sviesto. Nes Napaleonas, buvo Smetonos laikais buvo kazkas tokio. Tad tikrai niekas nenaudojo margarino ir juolabiau kondensuoto pieno
Giminej turejom tu laiku poniute, kuri buvo pazystama su tu laiku aukstuomene, o kita pazystama, net tos srities mokslus baigus, kaip ruost puotas. Tad ji ir pasake, kad tais laikais margarino tokiam tortui nenaudojo.
Atsiprasau uz , bet tik norejau pasakyt, tai ka suzinojau is tuos laikus menanciu moteriskiu
Pati esu idejus Napaleono receptuka, kuri ir gavau is ju
Giminej turejom tu laiku poniute, kuri buvo pazystama su tu laiku aukstuomene, o kita pazystama, net tos srities mokslus baigus, kaip ruost puotas. Tad ji ir pasake, kad tais laikais margarino tokiam tortui nenaudojo.
Atsiprasau uz , bet tik norejau pasakyt, tai ka suzinojau is tuos laikus menanciu moteriskiu
Pati esu idejus Napaleono receptuka, kuri ir gavau is ju
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 10, 23:13)
Radau internete, bet pati dar nebandziau:
NAPOLEONO RECEPTA, kuris kepamas jau nuo 1850 m.
Kremas:
1 1/3 cukraus
4 stiklines pieno
4 kiausiniai
4 valgomuju saukstu miltu
1 pokiukas vanilinio cukraus (jo deti jau i atvesusi krema)
300 gr. minksto sviesto
NAPOLEONO RECEPTA, kuris kepamas jau nuo 1850 m.
Kremas:
1 1/3 cukraus
4 stiklines pieno
4 kiausiniai
4 valgomuju saukstu miltu
1 pokiukas vanilinio cukraus (jo deti jau i atvesusi krema)
300 gr. minksto sviesto
Cia cukrus kokiais matais?
QUOTE(*AMRI* @ 2012 01 14, 11:07)
Cia cukrus kokiais matais?
Spėju viena ir dar trečdalis stiklinės
QUOTE(Latte @ 2012 01 14, 11:58)
Spėju viena ir dar trečdalis stiklinės
Gerai spejai, einu vel moderatoriu prasyti kad istaisytu
Aciukas jums kad pamatot,
kaip as taip beskubedama
Jau istasyta ACIU moderatoriai Borzikai kad labai greit sureagoja i prasymus
QUOTE(vivir @ 2011 02 13, 14:29)
Vivir, Jūsų šitas napaleonas nuotraukoje iš pilnos normos? Jei mažinsiu per pusę ar nebus labai jau mažas
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 01 19, 10:55)
Vivir, Jūsų šitas napaleonas nuotraukoje iš pilnos normos? Jei mažinsiu per pusę ar nebus labai jau mažas
Cia nuotraukoj tik vienas tortas matos, kitas mazutis dar buvo. Siaip is puse normos jis man gaunas apie 22cm skersmens ir apie 10laksteliu. As visad kocioju plonai
QUOTE(vivir @ 2012 01 19, 15:11)
Cia nuotraukoj tik vienas tortas matos, kitas mazutis dar buvo. Siaip is puse normos jis man gaunas apie 22cm skersmens ir apie 10laksteliu. As visad kocioju plonai
Aciu, bandysiu siandien Minkysiu visa ir matysiu kas gaunas
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 01 20, 16:39)
Aciu, bandysiu siandien Minkysiu visa ir matysiu kas gaunas
is visos normos man gavos 28cm skersmens ir berods 12 ar 14 laksteliu, svoris apie 3kg
Reiks ir man kada issikept, nes rugsejo men kepiau paskutini karta.
Tikiuosi patiks
Kepiau ir as pirma ir turbut paskutini karta napaleona..Neisivaizdavau kad tiek daug darbo ir vargo Kocioji, lankstai ir vel kocioji ir t.t. Aisku skanus isejo, tokio nenusipirksi konditerijos parduotuvese. Kepiau pagal recepta rusaiciu forume, beje labai vykes kremas isejo. http://forum.say7.info/topic3191.html
QUOTE(Tresor @ 2012 01 22, 17:35)
Kepiau ir as pirma ir turbut paskutini karta napaleona..Neisivaizdavau kad tiek daug darbo ir vargo Kocioji, lankstai ir vel kocioji ir t.t. Aisku skanus isejo, tokio nenusipirksi konditerijos parduotuvese. Kepiau pagal recepta rusaiciu forume, beje labai vykes kremas isejo. http://forum.say7.info/topic3191.html
paziurejau receptuka, tai istikruju daug vargo su ta tesla