Radau internete, bet pati dar nebandziau:
NAPOLEONO RECEPTA, kuris kepamas jau nuo 1850 m.VIDEO reportazas rusiskai http://www.youtube.c...;feature=fvwrel foto is interneto
receptukas uzteks 25-30 porciju
Visi produktai teslai turi buti butinai salti is saldytuvo !!!
margaryna ar sviesta galima palaikyti net pora val. saldymo kameroje
Teslai:
---------------
800 g. margarino
1 kg. miltu
---------------
2 kiausiniai
1 arbatini sauksta druskos
2 valgomus saukstus 5% acto
vandens1. Margarina su miltais sutarkoti burokine tarka, ant stalo pabarstyto miltais, minkyti negalima , nes neiseis sluoksniuota tesla,
2. atsirai inde (kur nurodyti gramai) imusti kiausinius, ipilti druska ir acta ir ipilti vandens kad butu bendrai su visko 0,5 litro, viska suplakame.
3. kiausinio misini, nedideliais porcijomis pilti i tesla ir atsargiai ismaisyti
Viska reikia greit daryti, kad produktai nesusiltu !!! teslos minkiti nereikia, tiesiog atsargiai surinkti viska i viena gabala, padalinti i 2 dalis, ideti i maiselius ir padeti i saldytuva 2 valandom
Kremas:
1 1/3 stiklines cukraus (cia apie 1,5 stiklines mazdaug)
4 stiklines pieno
4 kiausiniai
4 valgomieji saukstai miltu
1 pokiukas vanilinio cukraus (jo deti jau i atvesusi krema)
300 gr. minksto sviesto1. I piena ipilti cukru, ismaisyti ir pastatyti ant vyrikles
2. suplakame kiausinius su miltais, ipilame pora samteliu silto pieno is puodo ir gerai suplakame, kad nebutu gumuliuku, si misinuka ipilame jau i karsta piena, ir pastoviai maisome kad neprisviltu, kai atsiranda pirmieji burbuliukai piena isjunkti, jokiu budu nevirti toliau. Kremas gatavas
3. Kol kremas alsals, skarda butinai istepti vandenuku (kad tesla nesusitrauktu)tesla iskociojame apie 3-4 mm skardos didzio, biski prispaudziame prie skardos subadoma sakute (kad pusliu dideliu nebutu) ir kepti
Kepame ikaitintoje orkaiteje apie 220 karscio, ir apie 20min.
Jej liks teslos, ja reikia uzsaldyti ir galima bus veliau panauduoti kaip saldiems patiekalams taip ir suriems
4. I pieno misini imaisyti vanilini cukru
5. Sviesta kambario temperaturos suplakti iki purumo
6. po truputi dieti pieno misini ir plakti, kol visa mase kartu sujungsite su sviestu, kremas turi buti purus ir baltas
7. sutepama, kad geriau teptusi, dekite lygia puse i virsu (negrublieta)
8. Ziurekite pilnai video ir viskas bus aisku
SKANAUS !
P.S atsiprasau uz klaidas
Papildyta:Dar radau receptuka NAPOLEONO su grietine, kuris gaminamas is dvieju rusiu kremo ir labai plonyciu lakstu, ju apie 20 vnt.
http://www.youtube.c...feature=related