Sveiki,
Labai megstu Napoleono torta. Perverciau visus tortu forumus, maciau paciu ivairiasiu receptu. Pasidariau isvada, kad, kadangi tai klasika, sis tortas turi daugybe variantu.
Pati savaji kepu pagal gan senovini recepta (is 1957 m knygos), i kuri ieina tik miltai, grietine, druska, pienas, cukrus, kiausinio tryniai, vanilinas ir daug sviesto. Iskepami 3 lakstai, isverdamas kremas (pries tai pakepinus miltus svieste) ir pertepama...
Taciau teko ragauti Naminiu napoleonu, kurie padaryti is labai daug sluoksniu, minksti, netgi su uogienes pertepimu!
Gal kam nors teko isbandyti napoleona pagal senovini recepta, ir ta koki nors "naujoviska", su daug sluoksniu, uogiene, kondensuotu pienu?
klausimas: kuris skanesnis, sodresnis, liesesnis?
Laba.
Na aš labiausiai mėgstu ir pati gaminu tą "Naujovišką" kaip čia sakei, bet nzn ar jis toks naujoviškas jei mano močiutė ji kepa, mama, dabar ir aš jau
Šiaip aš visuomet maniau, kad napoleonas tai ir yra su uogiene, o seklyčia yra su kremu
Na aš labiausiai mėgstu ir pati gaminu tą "Naujovišką" kaip čia sakei, bet nzn ar jis toks naujoviškas jei mano močiutė ji kepa, mama, dabar ir aš jau
Šiaip aš visuomet maniau, kad napoleonas tai ir yra su uogiene, o seklyčia yra su kremu
Mano 'Napaleonas'....
Nezinau kiek jis cia tikruoju Napaleonu kvepia...
Gaminu ji paprastai:
7 bemieles sluoksniuotos teslos lakstai
plytele juodo sokolado
2-3 skardines Rududu
pokelis lengvo sviesto
Iskepu sluoksniuotus teslo lastus - juos atvesinu. Pjaunu juos per puse ir pertepu 6 lakstus idareliu.
Idarelis: Rududu+sviestas - viska sildau ant silpnos ugnies iki vientisos mases.
7 teslos laksta palieku trupiniams. Susmulkintu septintuoju lakstu apdedu tortuko sonus ir pavirsiu. Trupinukus ant torto pavirsiaus sutvirtinu tirpintu juoduoju sokoladu!
Įdėsiu saviškį, manau jam čia bus pats tas
Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo
Persijostus miltus suberti į dubenį ir į juos sutarkuoti margariną, kurį vis pamaišyti miltuose,kad nepasidarytų guzai.Susitvarkius su sviestu sudėti grietinę, majonezą ir viską gerai išminkyti.Jeigu trūksta miltų, tai galima ir daugiau įdėti. Ir viską dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia,kad tešla pastovėtų per naktį įvyniota į plėvelę.
Šiti lakštai faktiškai yra kibinams daryti, bet man labai patiko jų skonis, o tešla gaunasi beprotiškai trapi, tai labai norėjosi kažką su ja pasidaryti, tai gavosi "Napoleonas"
Plikytas kremas:
200g sviesto
maždaug viena stiklinė miltų
maždaug vienas puodukas pieno
cukraus (pagal skonį)
citrinos žievelės (pagal norą)
citrinos rūgštelės (pagal poreikius)
Sviestą išlydyti nedideliame puode.Tada suberti miltus ir viską gerai išmaišyti,kad neliktų guziukų. Į miltų ir sviesto mišinį supilamas pienas,vėl viskas labai gerai išmaišima.Ir tik pačioje pabaigoje suberiamas cukrus, supilamos citrinų sultys ir sudedamos citrinos žievelės.Jeigu kremas gavosi skystas, nepergyvenkit, kai sutepsit pyragą, pastovėjęs jis apstengsta, o jei per tirštas, įpilkit pieno ir viską vėl gerai išmaišyti.
O štai koks jis man gavosi
Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo
Persijostus miltus suberti į dubenį ir į juos sutarkuoti margariną, kurį vis pamaišyti miltuose,kad nepasidarytų guzai.Susitvarkius su sviestu sudėti grietinę, majonezą ir viską gerai išminkyti.Jeigu trūksta miltų, tai galima ir daugiau įdėti. Ir viską dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia,kad tešla pastovėtų per naktį įvyniota į plėvelę.
Šiti lakštai faktiškai yra kibinams daryti, bet man labai patiko jų skonis, o tešla gaunasi beprotiškai trapi, tai labai norėjosi kažką su ja pasidaryti, tai gavosi "Napoleonas"
Plikytas kremas:
200g sviesto
maždaug viena stiklinė miltų
maždaug vienas puodukas pieno
cukraus (pagal skonį)
citrinos žievelės (pagal norą)
citrinos rūgštelės (pagal poreikius)
Sviestą išlydyti nedideliame puode.Tada suberti miltus ir viską gerai išmaišyti,kad neliktų guziukų. Į miltų ir sviesto mišinį supilamas pienas,vėl viskas labai gerai išmaišima.Ir tik pačioje pabaigoje suberiamas cukrus, supilamos citrinų sultys ir sudedamos citrinos žievelės.Jeigu kremas gavosi skystas, nepergyvenkit, kai sutepsit pyragą, pastovėjęs jis apstengsta, o jei per tirštas, įpilkit pieno ir viską vėl gerai išmaišyti.
O štai koks jis man gavosi
Šaunuolės, mielosios, pabandysiu ir aš kurį šitą naują iškepti - papasakosiu, kaip sekėsi
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
sveikos
gal kartais zinot koki kremuka pertepimui jau gataviems napaleono lakstams?
gal kartais zinot koki kremuka pertepimui jau gataviems napaleono lakstams?
Greitu metu ir aš Napoleoną gaminsiu, mėginsiu kažką regzti, o kaip jau išeis, tada pasidalinsiu:)
galimsiu su gatavais lakštais
galimsiu su gatavais lakštais
Aš ir vis dar kaupiuos Napoleonui,neapsisprendžiu dėl kremo
Bandysiu kepti rugiageles napoleona, koks gausis parasysiu atsiliepimus
Esu kepusi vaikystes napoleona, tai nuostabaus skonio jis buvo ale neberandu recepto
Esu kepusi vaikystes napoleona, tai nuostabaus skonio jis buvo ale neberandu recepto
o cia mano pirma kartakeptas Napaleono tortas
QUOTE(perlitap @ 2011 01 17, 22:53)
Labai gundančiai atrodo. O kur receptukas?